Sign in to follow this  
grom

Hrvati i Albanci su braća po oružju

Recommended Posts

Drugog dana zvanične posete Tirani, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, obraćajući se u parlamentu, osim kurtoazne podrške putu Albanije ka EU, poručila da su Hrvati i Albanci "doslovce braća po oružju"

Tanjug | 19. jul 2018

41519_kolinda01-ap-alexander-zemlianichenko_f.jpg?1532000910

 

Drugog dana zvanične posete Tirani, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, obraćajući se u parlamentu, osim kurtoazne podrške putu Albanije ka EU, poručila da su Hrvati i Albanci "doslovce braća po oružju", te da su mnnogi Albanci žrtvovali svoj život za Hrvatsku.

 

"Hrvatska i Albanija mogu zajedno puno toga učiniti", kazala je predsednica, preneo je zagrebački Večernji list.

 

Hrvatska, rekla je, pridaje veliku važnost stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu jugoistočne Evrope i snažno zagovara evropsku perspektivu celog tog prostora.

 

"Albanija je veoma važan partner, strateški i politički, i EU je to prepoznao", navela je Grabar Kitarović.

 

Posetivši na na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu, Kitarović je kazala:

 

"Bili smo doslovce braća po oružju, pre nego što smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i verujte mi - Hrvatska to neće zaboraviti".

Share this post


Link to post

i ovo su zanimljivi komentar, i kad je vojska bila zajednička oni su naravno i tada već pravili distancu od Srba.

 

''Sjećam se služenja redovne vojske bivše države, JNA. Koliko mene pamćenje služi znam da nije postojao ni jedan Slovenac, Hrvat i šiptar koji je volio tu vojsku i rado došao da je služi. Otvoreno su pričali da se trude svim silama da je izbjegnu i da onaj koji to uspije važi za heroja u njegovom mjestu. Čovjek koji ne voli vojsku države u kojoj živi i čiju vojsku služi ne voli, sigurno, ni tu državu. Znam samo da su je Srbi voljeli i vojsku i državu. Kod mene je bio običaj da se pravi tzv. Oproštajno, veselje prije odlaska u vojsku, žurka skoro kao svadba!Onda, oni koji su, iz dna duše, mrzili tu vojsku i tu zemlju, proglase Srbe za rušitelje, za agresore, te iste zemlje koju su jedino Srbi, iskreno, voljeli!? Glavni rušitelji, Slovenci i Hrvati, kojima je ta Jugslavija poslužila kao privremena destinacija, kako bi se, kao saradnici fašista, sakrili od sankcija, plaćanja reparacija i na kraju krajeva, sigurnog nestanka, brisanja sa mape Evrope, ponosno, bez trunke srama, pljuju po tim Srbima koji su im i u prvom i u drugom ratu, bukvalno, dali državu, dali život, prolašavaju za agresore!? Neće im izaći na dobro. Sve što je zasnovano na lažima nije dugog vijeka. Muslimani su, kao hrvatsko cvijeće, pokušali da se dokopaju svoje države, BiH, ali nisu ukapirali da su na tu teritoriju odavno oko bacili Hrvati, koji su se privremeno (Vašingtonski sporazum) utalili sa Muslimanima, samo zato da se riješe Srba. Opet u planu nigdje Srba!? E, tu su se preigrali. Srbi nisu odreagovali na rušenje Jugoslavije, a trebali su, ali da ih protjeraju i iz BiH ili ih svedu na drugorazredne građane, to je bilo previše. Dosta je kume, dobiješ džabe dvije države i hoćeš još, jbg, ne ide, prosto, ne može!''


''Da zlo bude veće, Zapadu je odavno srpski narod antipatičan zbog vjere pravoslavne ali i njihovih interesa, što je njima osnovno. Nisu se podudarali sa srpskim, odnosno očuvanju Jugoslavije i eto sjajnog razloga da Srbe proglase za loše momke, da se stave na stranu rušitelja. Dobro zna svaki iole obrazovan čovjek šta može zapadna medijska mašinerija (Srbi su još uvijek na epskoj mašineriji). Pored medijske kampanje, NATO je i vojno djelovao po Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji, naoružavao Hrvate i Muslinane... Oni su, da bi i pravno opravdali svoje zločine, osnovali Haški sud, čak i holivudski filmovi rade na tom poslu, jbg, zlikovci, prosto, lažiraju istoriju u realnom vremenu! Istu pjesmicu pjevaju i Hrvati i Muslimani. Sad je došao red da nam se ukine i epska mašinerija kako bi ostali potpuno bez zaštite. Neće im uspjeti, iako je dosta zabludjelih, uvijek će biti besmrtnika koji će stati na čelo srpske odbrane! Svijet sporo ali sigurno raskrinkava zlikovce, nije lako držati pod kontrolom tolike laži! Е да, Срби више никад не смију улазиту у заблуде као то је Југславија. Само држава српског народа!''

 

(komentari sa interneta)
 

Share this post


Link to post

Grome, jeste vidjeli kako je kgb odmah nakon presude Karadžiću izjavila da je Bih povijesno hrvatska zemlja ili nešto tog tipa. 

 

Koji tajming a ? Kao slučajno je to tada izjavila.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this