Sign in to follow this  
gnr

Vukovar 1991 - činjenice, mitovi, laži i zablude

Recommended Posts

Izaija, 5,20, Jao onima koji zlo dobrom nazivaju a dobro zlom, koji od tame svjetlost prave, a od svjetlosti tamu, koji goro čine slatkim, a slatko gorkim!

 

Doktorica Vesna Bosanac, dio iz zagrebačkog Večernjeg lista: "U Hrvatskoj javnosti ima status jednog od simbola vukovarskog otpora zbog svoje hrabrosti i požrtvovnog rada u bolnici u Vukovaru 1991."

 

Istina je sasvim drugačija.

 

"Licno poznajem covjeka koji je prosao muke ove vjestice koja se naziva doktoricom. Bio je aktivni vojnik, zarobljen negdje kraj Vukovara sa jos nekolicinom ostalih mladih vojnika iz njegova odelenja. Po njegovoj sturoj prici (jer iz njega izvuci nesto o tom periodu je jako tesko) proveli su u zarobljenistvu par sedmica i bili muceni na najgore moguce nacine, induktorskim telefonima, bicevani bodljikavom zicom, batinanje i lomljenje kostiju da ne pominjem, na kraju su zavrsili u nekom medicinskom odjelu, valjda prije razmjene da ih malo dovedu u red, najvise stresa ovaj covjek ima kad prica kako su im dovodili u tom medicinskom odjelu nekakve zenske obucene kao medicinske sestre (on nije siguran dali su to stvarne sestre ili ne) a oni su bili zavezani na krevetima i za ruke i za noge, goli, tada bi se te zenske pocele skidati, umiljavati ih i fizicki ih nadrazivati i ako bi neko pokazao i najmanji znak fizicke seksualne uzbudjenosti odmah bi bio udaran po genitalijama od strane prisutnih cuvara uz komentare "a jebo bi hrvaticu cedo", jednom jadniku su nazivo odsjekli testise i nahranili ga s njima ... govorio je da je na tom odjelu jedan od glavnih sefova bila ova Bosanac. Razmjenut je sa jos dvojicom prezivjelih dok su ostali umrli (neznam koliko), zavrsili su odmah sva trojica mjesecima na VMA, jedan od njih trojice se objesio na VMA tokom ljecenja, valjda od psihickih trauma i posljedica.Ovaj moj poznanik je bio u invalidskim kolicima skoro godinu dana po raznoraznim rehabilitacionim centrima po Srbiji nakon toga da bi nekako uspio traljavo prohodati. Danas ima ostecen kicmeni stub, nema dva rebra, noga mu je polomljena na nekoliko mjesta i krivo zarasla, nedostaje mu dio vilice, slabo vidi, jedva je dobio vozacku ovdje, refleksi mu ravni nuli .... to je ono sto znam a koliko ima sto neznam i sto mi nije rekao to boga pitaj ...Pokazivao mi je jadan i broj vojnog lista "VOJSKA" u kojem ima na nekoliko stranica napisan clanak o njemu, njegovoj zarobljenoj grupi i svirepom tretmanu kod ove vjestice/doktorke ...."

 

"Koliko se ja sjećam ova doktorica je trebala biti prva optužena za ratne zločine.U vreme kada je bila zarobljena KOS je imao neoborive dokaze da je direktno učestvovala u likvidaciji barem dva Srbina u vukovarskoj bolnici i to na način da im je ubrizgala u vene putem infuzije neku tečnost od koje su umrli.Također je terećena za mučenje bolesnika srpske nacionalnosti tako što im je uskraćivala pomoć ili naredila da im se namjerno daje pogrešna terapija.Kada je razmjenjena neko je sakrio sve dokaze protiv nje, a ta razmjena je posebna priča. Tom razmjenom vlasti bivše SFRJ su Hrvatima predale najveće zločince i one koji su najodgovorniji za stradanje Srba u Vukovaru, a Hrvati njima svoje špijune iz famozne grupe Labrador koji su se kasnije pokazali kao najsposobniji hrvatski obavještajci koji su čak ozvučili Miloševićev stan.Poznata je afera pod šifrom "Opera" kada su neki članovi te grupe otkriveni i njihov spektakularni bijeg iz komande vazduhoplovstva u Zemunu. Najinteresantnije je da su se ti koji su pobjegli iz Beograda, radi špijunaže u korist Hrvatske 1992. god. sklonini u Banja Luku gdje i danas djeluju, i bave se velikim biznisom."

 

"To je zaista zlo od zene. Video sam je posle pada Vukovara. Saslusavana je u kabinetu pored mog. Da je mogla, mislim da bi nas sve poklala, a prema njoj je postupano krajnje profesionalno. Rekao bih da je onaj Njavro ili kako se vec zvao, bio manje zlo od nje. Prava je steta sto je Seselj nije ispitivao, vec je to pripalo Antonetiju koji mucenik nezna ono sto Seki zna." 

 

(komentari sa kf foruma)

 

a ovdje izlazi na površinu i kriminalni karakter Vesne Bosanac. 

 

Sa hrvatskog portala.

 

0Fl8yZL.png

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this