Sign in to follow this  
gnr

Novak hrvatskoj novinarki: Poštujte moj izbor, osećam da su Hrvati moji

Recommended Posts

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dao je intervju hrvatskoj novinarki Fani Stipković u kojem se još jednom dotakao teme srpsko-hrvatskih odnosa.

 

Z.K.Izvor: B92 subota, 11.05.2019. | 13:55

 

 

Photo by Julian Finney/Getty Images

 

 

Intervju će uskoro u celini biti prikazan na Novoj TV, a Stipkovićeva je Novaka u Madridu između ostalog pitala i o ratu, politici i odnosima sa Hrvatskom.
Đoković je i sada ponovio da na sve ljude iz regiona gleda "manje više isto".


"Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i dela", rekao je Novak. 


On je svestan da je više puta bio na meti medija u Srbiji zbog javnog iskazivanja simpatija prema fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske.

 
"Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu doprineti pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor" zaključio je Đoković. 


Stipkovićeva je preko Instagrama otkrila da je oduševljena najboljim igračem sveta. 


"On nije samo najbolji teniser sveta, on je predivno ljudsko biće koje koristi svoj status i slavu kako bi preneo poruku ljubavi koju bi trebalo da imamo jedni za druge i kako bi svojim porukama i delima pomogao da ovaj svet postane bolje mesto. Hvala ti na intervjuu Nole, ti si stvarno pravi primjer uzornog sportiste i još kvalitetnije osobe", napisala je na svom profilu na Instagramu Fani Stipković.

 

ccO8C9q.png

 

p51mOTK.png

Share this post


Link to post

"On nije samo najbolji teniser sveta, on je predivno ljudsko biće koje koristi svoj status i slavu kako bi preneo poruku ljubavi koju bi trebalo da imamo jedni za druge i kako bi svojim porukama i delima pomogao da ovaj svet postane bolje mesto."

 

A da joj je Luka Modrić dao intervju u kojem bi rekao da i Srbe osjeća kao svoje (mamu je Srpkinja) nema šanse da bi ovakvo nešto ispisala. To si ni ne zna u Hrvatskoj a poznati hrvatski sportaši srpskog porijekla (Rapajić, Pršo, Subašić, Stojko Vranković, Miloš Milošević, Sanja Jovanović, samo neka od imena) su se svi izjašnjavali kao Hrvati i to čine i danas. Takva je država i okruženje. I sad na sve to kad se vidi ovaj njezin upis - čovjeku dođe muka.

Share this post


Link to post

"Dali su mi da pucam iz mitraljeza, bilo ga je teško kontrolisati, ali, oh, tako je bio lep osećaj, ti meci koji izlaze. Zamišljao sam kako bi bilo lepo da neki Srbin stoji ispred mene".

GORAN IVANIŠEVIĆ, "Njujork tajms" 1993.

 

''Da je neki Srbin, sportista, rekao za Hrvate ono što je IVANIŠEVIĆ 1993. rekao za Srbe, uništili bi mu karijeru i proglasili ga fašistom. 
Ivanišević je danas trener najboljeg srpskog tenisera, Novaka ĐOKOVIĆA''

 

''MILORADU ČAVIĆU je uništena karijera (neko će reći i život) zbog majice na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".
Sećate li se toga, vi koji tužite, kevćete, arlaučete... zbog podsećanja na žal Gorana IVANIŠEVIĆA što nije bio u prilici da ubija Srbe.
Bedo ljudska.''

 

(Ratko Dmitrović na twitteru)
 

 

The article as it originally appeared.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this