Sign in to follow this  
chule80

Саопштења групе Делије Север

Recommended Posts

Ми, навијачи Црвене Звеѕде, као органиѕована навијачка група већ дуже време радимо на утемељавању правсолавља као најважније ствари у српсвту међу припадницима наше групе.

Самим тим, у нама је из дана у дан јачала вера и љубав у Христа и нашу православну цркву, па смо се трудили и да се понашамо у складу са тим. Не желећи да томе прилазимо помодарства ради, трудимо се да будемо конкретни у делима. Оно што нам дуже време смета то је заказивање утакмица на велике верске празнике. Такав случај је и са предстојећим колом. Сличне ствари су се дешавале и раније у другим спортовима, на пример у кошарци у којој се опет, по ко зна који пут, Ф4 југослованске лиге игра на православни Васкрс. То је један од разлога зашто не пратимо кошарку, а овај пут, као првенствено прави фудбалски навијачи, који жељно ишчекују следећу утакмицу свог клуба, нећемо пристствовати истој.

У духовном уздизању земље свако мора да пође од себе, ми то управо желимо на овај и сличне начине. Комунизам је одавно нестао, али треба да нестане и из глава људи који воде српски фудбал. У недељу није 29. новембар или 25. мај, већ Васкрс, победа живота над смрћу, нада да својим исправљањем заслужимо живот вечни.

Не желимо да се тих дана да и најмања могућност некој врућој глави да изазове било шта што не приличи величини таквог празника који се слави једном годишње.

Колико ће ко напредовати у духовном животу је индивидуална ствар, али ово би требало да буде основна и најнормалнија ствар да тада будемо у својим домовима са својим породицама.

Захтевамо од људи из Савеза да одложе наредно коло и да не ремете духовни мир и радост које доноси предстојећи празник. Ако већ не знају да врате публику на стадионе, нека не терају оне најверније. Уколико се не одложи коло бићемо ускраћени да бодримо свој клуб јер ћемо бојкотовати то коло, за шта ће искључиву одговорност сносити људи из Савеза. Прикључујемо се бојкоту, надамо се заједничком са свим навијачким групама, уз наду да ће вера победити.

Честитамо предстојећи празник свом православном роду хришћанском, Христос Воскресе!

ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

Share this post


Link to post

Stvarno da ne poverujes, da im je jadranska liga na prvom mestu pa cak i pred obrazom svojim, ocigledno da iz nas u toj jadranskoj ligi hrvati i slovenci opet po ko zna koji put prave majmune, nikad ne dozvole da se finalni turnir igra u Srbiji iako u tim finalnim turnirima igraju pretezno nase ekipe a plus toga te njihove turnire prave na nas Veliki petak, a mi ko ovce uvek ucestvujemo u svemu sta ovi malo narodi zamisle. Ocigledno da nasim pojedincima opet nedostaje bratstvo i jedinstvo. Bez komentara...

Share this post


Link to post

Поводом ситуације у КК

Поводом најновијих дешавања у КК Црвена Звезда, ми, Делије, желимо да изнесемо свој став.

Годинама већ траје агонија у нашем клубу и не видимо да било ко од људи који су водили клуб има намеру да нешто промени. Ми смо бојкотовали утакмице не би ли скренули пажњу и тргли исте због катастрофалних резултата којима су срзали углед и пљунули на име клуба, као и због неразумљивог учешћа у јадранској лиги која нема такмичарски значај какав су нам они на почетку представљали. Много је људи дало животе за стварање својих земаља у региону да би они тек тако прешли преко тога и играли се кошарке (финала на православни Васкрс) и продали најјачи српски бренд Словенцима.

Говорили су нам да првак тог такмичења иде у Евролигу и да на тај начин желе да зауставе доминацију Партизана због чега смо прве године масовно били пристуни, а и национални набој је учинио своје. Нису успели ни у чему, осим да упропасте клуб, иако су били врло утицајни у друштву, што значи да су појединци сигурно остваривали личну корист.

Због тога сматрамо да ниједан члан бивше управе, као и људи који су било како учествовали у раду клуба не смеју да буду у клубу. Одговарало им је овакво летаргично стање, због чеа смо им саопштили да треба да иду на нормалан начин, а не да правимо циркус око тога када почне првенство. Рекли смо им да никкаве њихове опције не долазе у обзир и да тотално подржавамо Милана Гуровића и његов план. Гуровић је спортска величина којој верујемо и мислимо да може да врати клубу стари сјај. Да би се то десило, поред финансија, играчког кадра, инфраструктуре коју Гуровић у свом плану, заједно са Човићем, може да пружи, клуб мора да има срце, душу, као и навијаче због којих се и игра кошарка, што претходна управа није имала.

Позивамо све чланове Радне групе, чији састав је врло дискутабилан због толиког присуства чланова бивше управе, да подрже Гуровићеву опцију. Они не треба да буду ни близу Калемегдана, а не да опет одлучују ко ће водити клуб. Доста нам је њихових одлука, нека иду и не коче друге, којима целокупна Звездашка јавност верује да могу да дигну клуб из пепела. Ми сигурно нећемо подржати било коју њихову опцију и нећемо дозволити да се то догоди, надамо се да ће разум победити и да ће бар на крају донети праву одлуку. Због срозавања клуба свих ових година идите мирно, у суротном ћете у хали имати пар хиљада противника више.

Звезда је живот, остало су ситнице.

Делије север.

Share this post


Link to post

Ако имате шта да кажете директно за ово саопштење кажита, ако не,

отворио сам вам нову тему млаћење празне сламе, на рекреацији... па изволите!

Share this post


Link to post

Данас је Божић 2009. године..

пре равно 20 година, од више мањих група основана је 1 јединствена група навијача Црвене Звезде, где су сви стали под 1 име, и 1 грб - Делије Север!

vgkc2o.jpg

Share this post


Link to post

Данас је Божић 2009. године..

пре равно 20 година, од више мањих група основана је 1 јединствена група навијача Црвене Звезде, где су сви стали под 1 име, и 1 грб - Делије Север!

јесте,кад сам ја био млађи били су ред девилс.и ултрас.а била је и женска група "индијанке".приличан број и имали су своју иконографију.све добри комади.мјесто им је било полудесно доле на северу кад се гледа са терена.север крцат ко у градском саобраћају у шпицу.а најбоље је било када момци из бенковца уђу на терен са оном дугачком заставом "бенковац"и крену да је каче испод трибине а цијели стадион пљешће.јесте ли видјели како делије држе ћирилицу на свом сајту?свака част!

Share this post


Link to post

Управа напоље!

Изричито и безусловно захтевамо да комплетно руководство одмах поднесе оставке и заувек оде из Црвене звезде.

1. Зато што су резултати Црвене звезде катастрофални!

2. Зато што су Звездини одбачени омладинци супериорнији од скупих и неквалитетних странаца.

3. Зато што су од доласка у клуб увећали трошкове, обавезе и кредите, а од јуна прошле године спонзоре заменили позајмљивачима.

4. Зато што су нам понудили Информацију о финансијском стању у њиховој интерпретацији, а не Извештај о ревизији као званични документ овлашћеног ревизора који је законски валидан и гарантује тачност података.

5. Зато што су оптужујући Пиксија оптужили и себе! Готово сви су били део Управе која се недомаћински понашала, а Звезди нису потребни људи који умеју само да климају главом.

Уколико не схвате да је њихов одлазак у најбољем интересу Звезде и сами не оду данас, од сутра покрећемо иницијативу за сазивање Скупштине којој ћемо предложити усвајање Програма за оздрављење ФК Црвена звезда и формирање прелазне Управе која би увела мере штедње и припремила терен за избор новог руководства. Од тог тренутка крећемо са реализацијом акције "Добро знај да увек ту сам ЈА!", кампање помоћи клубу кроз сређивање евиденције чланства. Истовремено ћемо предложити измене Статута у циљу трансформације клуба по моделу Реала и Барселоне.

Такође, захтевамо да од сутра престану трагикомични иступи председника у јавности, а од играча и тренера тражимо максимално залагање до краја сезоне и освајање Купа!

Делије Север

Share this post


Link to post

Saopstenje, 23.04.2009.godine

0506_dsv.jpg

Позивамо све којима је Звезда у срцу да већ од следеће утакмице против Борца из Чачка па до краја сезоне присуством на стадиону покажемо колико нам је стало до клуба!

Будимо уз Звезду сада када јој је најтеже са подједнаком страшћу као да су у питању највеће европске утакмице!

За корените промене, за нови почетак, за велику Црвену звезду - СВИ НА МАРАКАНУ!!!

"Добро знај да увек ту сам ЈА!"

ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

delije.net

Share this post


Link to post

LZNPdUt8Fyc

ОПШТА МОБИЛИЗАЦИЈА!!!

Последњих пар година, а нарочито ове сезоне велики број Звездаша је у више наврата помислио да "не може горе од овога". Данас је постављен нови стандард за ту мисао.

Дакле, ако сте до сад мислили да је испадање у квалификацијама за Куп УЕФА дно, или ако је дно да нећемо бити ни први ни други у првенству или шта год да је била асоцијација за дно, од данас то представља испадање од Севојна.

АЛИ! Немојте се заваравати да је то дно и да не може бити горе. Може. И не верујте да неће бити горе само зато што је клуб за који навијамо Црвена звезда, освајач КЕШ и Првак света. То није нити ће икада бити разлог да нам крене на боље. Ово је само најновије упозорење за мобилизацију и најновији аларм који позива на хитну реакцију. И зато - сви на стадион!

Сада када је свима јасно да се у клубу, али и на терену, налазе људи који не заслужују да бране боје, углед и част Црвене звезде - још гласније позивамо све Звездаше да својим присуством на утакмици са Хајдуком из Куле, али и на свакој следећој, покажемо како се бори за клуб! Права љубав и снага се доказују када је најтеже!

СВИ НА МАРАКАНУ - ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

Share this post


Link to post

0809_zastava_dsv.jpg

Саопштење Делија 18.04.2010.

Поводом дешавања на нашој трибини на утакмици Звезда-ОФК Београд дужни смо да се обратимо целој Звездашкој јавности и кажемо свој став!

Делије Север осуђују монструозни чин појединца који је својим потезом умало уништио један живот и све оно за шта се наша трибина дуго борила. Наша борба против оружја међу навијачима, борба за титулу, борба за довођење људи на стадион... све је то могло да падне у воду само једним потезом једног човека! Кажемо могло, јер ми ипак не одустајемо од свог клуба, своје трибине, својих идеала!

Ни у најгорим сновима нисмо могли да замислимо да је могуће да се овако нешто догоди, али ипак десило се, и то на нашој трибини. Осећамо се постиђено, али и одлучно да појединце којима наш клуб, трибина и другарство нису битни, одстранимо од нас и да се оградимо од таквих.

На утакмици у Чачку нисмо окачили транспаранте желећи да покажемо јединство међу нама и жељу да се овако нешто више никада не понови. Тешко је вратити поверење навијача после оваквих ствари, али ми обежавамо да ћемо дати све од себе да овај догађај буде последњи такав на нашој трибини и позивамо све Звездаше да не посустану у нашим правим циљевима - навијању, дружењу, борби за титулу!

Појединци који имају друге циљеве и планове нису добродошли међу нас!

Share this post


Link to post

Делије су се поред званичног саопштења оградиле и својим целокупним јучерашњим наступом у Чачку! Поскидане су све заставе подгрупа у циљу превазилажења небулозних подела јер сви смо Делије, није било бубњева, пиротехнике и сл. Навијали смо само колико да играчи не остану без подршке! Нажалост победа је изостала али... о томе јуче у Чачку мало ко упућен је примарно размишљао! Иако сам се ја лично плашио да ће бројност трибине настала као резултат мобилизације, због ганстерског а не навијачког догађаја на купу против Офке-е опасти, разуверио сам се већ на путу за Чачак и у самом Чачку. Мислим да смо се опет дигли и показали јединство да нико појединачно својим срамним делима не може да поништи борбу наше трибине за "навијачки кодекс" без ножева, пиштоља и сл. у Србији, као ни нашу љубав према Звезди ни нашу навијачку и људску свест! Обзиром да ће нам вероватно сва домаћинства до краја сезоне бити без публике окрећемо се гостовањима!

Share this post


Link to post

Вероватно сте се у данима иза нас сви информисали о томе, али обзиром да нико није овде поставио ево :(

Делије, претходне три године наша трибина је као и све остале у Србији, бојкотовала одлазак на првенствену утакмицу која се играла на Велику суботу. Тиме смо јасно стављали до знања нашој јавности, а пре свега Фудбалском савезу који прави распоред првенства, да тог дана не желимо да будемо на стадиону, односно да не желимо да се играју утакмице. Они, на жалост, за то нису имали слуха, а по свој прилици ни ове године ситуација није боља.

Делије, сви знамо да је на тај дан ове године планирано коло у коме наш клуб игра са највећим ривалом. Знамо колико је та утакмица важна сама по себи, а ове године посебно због могућности да освојимо титулу. Међутим, наша сад већ дугогодишња борба за поштовање основних вредности нашег народа, и нас самих, сада има већу тежину од дербија и титуле. Знамо сви колико нам значи титула и са колико жеље и вере одлазимо сваког викенда на стадион, са жељом да је повратимо у наше витрине, где јој је и место. Али, морамо пре свега поштовати своје принципе, за које се годинама залажемо јер бисмо били лицемери када би сада одустали од њих због важности утакмице. Ако смо могли да бојкотујемо утакмице против ОФК Београда, Војводине, Борца због вишег циља, нема разлога да овом противнику дајемо посебан значај.

Бојкот утакмица на Велику суботу долази од жеље да се у Србији обнови поштовање основних вредности које су вековима поштоване. Седмица уочи Васкрса има посебну трежину и у ранијим временима је цело друштво на посебан начин исказивало поштовање према овим данима. Ера комунистичког мрака и затирања вере и свега националног одбацила је све традиоционалне вредности у нашој земљи, али ми не желимо да то вечно траје и мислимо да је време да се то мења! Зато полазимо од свог "дворишта", а то су фудбалски стадиони и јасно дајемо до знања свима да желимо поштовање наше вере. У овој намери морамо истрајати јер ако ми успемо, можда ће и целокупно друштво препознати потребу да се врати вековној традицији.

Да смо у праву - тога су сви свесни. То најбоље доказује нећкање Савеза и шпекулације по новинама да ли ће се утакмица померити или не. Оно што њима смета је заправо то што једна исправна иницијатива долази од "хулигана", па се плаше да нам не дају кредибилитет ако нас послушају. А нама није потребан кредибилитет од њих, иако смо ми "хулигани" и све што иде уз то, знамо ко су они и којим се вредностима воде. Јасно нам је да не могу да препознају исправну ствар у овом случају јер су комунистички кадар и у фудбалу виде само могућност да се лако и (не)легално обогате.

Делије, срамота је за свакога ко себе сматра делом Северне трибине да се у суботу, 23. априла појави на стадиону ЈНА! Тиме само помаже Партизану и Фудбласком Савезу да уаједнички минирају ову исправну иницијативу. Север мора да буде празан! Утичите на своје окружење, не дозволимо да неки неупућени људи које себе сматрају већим Делијама од нас самих који смо на свакој утакмици уз свој клуб, дођу тог данана утакмицу. Ако се ми који гинемо за сваки гол, сваки бод нашег вољеног клуба, одричемо онога до чега нам је највише стало зарад вишег циља, онда и те како морају и они који су мање пожртвоватни од нас.

По новимана и у јавности се може чути прича "а како у Италији играју фудбал или некој другој земљи!?". Немојте наседати на те приче зато што Србија није ни Италија ни Русија нити било која друга земља. Ово је Србија! Земља која ваљда једина више поштује туђе него своје и у којој су све праве вредности одавно ишчезле. У оваквим околностима у којима живимо бесмислено је позивати се на друге земље јер смо ми, нажалост, у овој категорији јединствени! Отуда и потреба наше трибине највише за оваквом врстом бојкота!

Ипак, да не буде да смо једини који ово раде. Грчко првенство се сваке године прекида на Васкрс и наставља након празника. Дакле, једини аргумент свих оних који су се оглушили о вољу навијача пада у воду!

ИСТРАЈМО У БОРБИ ДЕЛИЈЕ - ЗА БОЉЕ СУТРА!

На адресу ФК Црвена звезда стигла је препорука Светог архијерејског синода Српске православне цркве на тему предстојећег вечитог дербија. Писмо вам у потпуности преносимо:

" Свети архијерејски синод у седници својој, под горњим бројем и датумом, донео је ову одлуку:

"Умолити управе фудбалских клубова "Партизана" и "Црвене звезде" у Београду да утакмицу 140. првенственог фудбалског дербија између њихових тимова, заказану за 23. април 2011. године – са обзиром на то да у тај дан ове године пада Велика субота, када се врши спомен на погреб и силазак у Ад Господа и Бога нашега Исуса Христа, а Православна црква са својом верном децом проводи молитвено и у миру, одложи до после прославе Васкрсења Христовог."

О предњој одлуци Светог архијерејског синода, обавештавате се ради знања и даљег сходног поступка."

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this