Sign in to follow this  
zelengrad/lovac/

Petrovdan 2008

Recommended Posts

RODBINI, KUMOVIMA I SVIM KOMSIJAMA ZELIM DA CESTITAM KRANU SLAVU PETROVDAN, DA JE SLAVITE U MIRU I BLAGOSTANJU MNOGA LETA A UBRZO I NA SVOJIM OGNJISTIMA.

JA SAM SINOC NAVRATIO MALO KOD PUZILA DA VIDIM KAKO SE ONI PRIPREMAJU ZA DANASNJI DAN PA SAM TO I ZABILJEZIO PA EVO DA I VAMA OSTALIM TO POKAZEM.

img0109ii5.th.jpg

Share this post


Link to post

I ja se pridruzujem i zahvaljujem na cestitkama koje je komsija uputio . A sto se tice slika ovija gore , bome dobre , pecenje samo takvo ,a jos dok je bilo vruco , a tesko se muglo doci do paprsnjaka ( komsija bio brzi od mene ) . A sto nije prikazano na slikama je i to da je tu bila i bukara , dvoguza ( dvolitra ) crnoga vina , a mili muj boze ipak je to Zelengrad i tako je vavjek i uvijek bilo kod pravija ljudi i dobrija domacina kakvi mi i esmo . Zivili i navratite na vako ljepo pecenje i na crnjak .

Share this post


Link to post

Ја, навико да ћу свуда бити први а овде ме претекоше наши зеленграђани. И нека, нимало на њих нисам љут него им на томе честитам. И моја маленкост се нађе ових дана у Зеленграду на сајму (Петрова, 12.7.2008.) код цркве св. Петра и Павла. Свечана литургија је почела у 9 часова, можда мало прерано

Share this post


Link to post

ЗЕЛЕНГРАД - ПЕТРОВДАН 2010

Сабирам утиске из Зеленграда у задњих десетак дана. Што рећи? Можда би се могао послужити војничким речником али ћу га овај пут испустизи. Провео сам у Зеленграду и околини неколико лепих и пријатних дана спојених са малим радним активностима. Била је и крсна слава већине зеленграђана који на жалост нису били у своме завичају. Неки су ипак дошли и поклонили се својим покојнима те запали свеће код цркве св. апостола Петра и Павла у Зеленграду. Ове године је било мало народа, зашто то је сада велико питање или рецесија- новац или нешто треће. Било како било било је у цркви писутно цца 20-так грађана Зеленграда. Још је нешто боло у очи што су сви приметили а није било урађено. Гробље (циматорија) није била покошена као прошлих година. Зашто, опет би то требало поставити питање - коме????

Можда, свештенику Саши Дрчи којега опет није било у Зеленграду. Зашто? Можда је и боље, да га тамо више нема, јер како каже већина присутних зеленграђана његов заменик који је вршио литургију пуно више омиљен.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this