Sign in to follow this  
licki-vuk

Sveštenomučenik Sava (Trlajić), episkop gornjokarlovački

Recommended Posts

Обични,храбри а ВЕЛИКИ људи .... Осетим понос што сам део народа који такав велики човек и духовник представља... Заслужује сећање и поштовање ...

Share this post


Link to post

Proslava eparhijske slave Eparhije gornjokarlovačke

Povodom proslave slave Eparhije gornjokarlovačke na dan Svetog Sveštenomučenika Save gornjokarlovačkog ( 17. jul 2008 god.) Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Nikolaja Mirilikijskog u Karlovcu, služio je Njegovo

Share this post


Link to post

Molitvama sveštenomučenika Save Trlajića ,Episkopa gornjokarlovačkog i onih sa njime svim novomučenika koji su Bogu znani,neka oprosti Gospod grehe naše i pomiluje i nas grešne.Večnaja pamjat!

Share this post


Link to post

Данас Србска Православна Црква молитвено слави и спомиње Светог Свештеномученика Саву Горњокарловачког. Од бога му слава и милост.

Share this post


Link to post

Proslava Svetog sveštenomučenika Save gornjokarlovčkog-slave Eparhije gornjokarlovačke

Na praznik Svetog sveštenomučenika Save gornjokarlovačkog-slave Eparhije gornjokarlovačke, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim, služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manstiru Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom uz sasluženje sveštenstva i monaštva Eparhije gornjokarlovačke.

Nakon Svete Liturgije i sečenja slavskog kolača priređen je slavski ručak za sve prisutne goste i uzvanice.

Tom prilikom Episkop Gerasim održao je prigodnu besedu u kojoj je govoreći o današnjem prazniku naglasio mučenički venac koje je Sveti Sava gornjokarlovački zajedno sa svojim sveštenstvom i vernim narodom poneo zarad imena Hristovog i vere pravoslavne.

Pozdravio je Episkop Gerasim i prisutne političke predstavnike srpskog naroda u Hrvatskoj, konzula Republike Srbije na Rijeci G. Zorana Milivojevića kao i predsednika Udruženja potomaka i poštovalaca žrtava kompleksa ustaških logora Jadovno 1941, G. Dušana Bastašića, koji se zahvalio Vladici Gerasimu na očinskom blagoslovu i podršci koju pruža ovom Udruženje u radu na očuvanju sećanja na sve strahote i žrtve koje je naš narod preživio na ovim prostorima.

Eparhija gornjokarlovačka 17.07.2010 god.

81130701.jpg

55998695.jpg

74747558.jpg

17321570.jpg

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this