Sign in to follow this  
sova

Dokazi o saradnji partizana sa okupatorom

Recommended Posts

Na ovoj temi bi trebalo postavljati slike, video zapise, dokumente i sve ostale dokaze o saradnji partizana odnosno komunista sa okupatorom. Da nebi uništavali druge teme i ulazili u rasprave ko je bolji partizani ili četnici. Znači samo dejstva i tumačenja priloženog.

34ep5ic.jpg

2qu7p11.jpg

Share this post


Link to post

Punomoćje za pregovore sa Nemcima, koje je partizanski vrhovni štab 8. Mаrта 1943. godine izdao Koči Popoviću, komandantu 1. proleterske divizije.

312wt5g.jpg

Naredba Tita 5. korpusu da napadaju isključivo četnike, a od ustaša da se brane ako ih napadnu.

jal7qu.jpg

Propustnica koju su Nemci izdali Koči Popoviću, 14. Mаrта 1943. godine

2ykcozq.jpg

Share this post


Link to post

Ima toga još :)

Naš oslobodioc se rukuje sa ujkanom

huskamiljkovic11116lz.jpg

Evo još par lepih slika iz surove borbe sa okupatorom

untitled15lt8dq.jpg

Evo kako su se partizanski oficiri namučili da objasne Njemcima kako da napuste Jugoslaiju

Share this post


Link to post

dobre su ti slike sovo!!! :)

e pazi zamolio me Miloslav Samardzic(al stvarno) da mi kazes ako mozes gde si nasao ovu sliku partizana sa ustasom!

i ako znas ko je na slici!

hvala unapred!

Share this post


Link to post

Izguglao sam ih, na žalost nisu sve dobre na primer ona sa onim junakom na konju je neki musliman koji je imao svoju islamsku miliciju negde oko Cazina, a čuo sam i za još jednu ili dve da postoje sumnje da nisu istinite ali ako ja uspem da nađem ovoliko preko interneta koliko može tek neko ko ima pristup dokumentima u arhivima i muzeima ...

Share this post


Link to post

Ujkan na slici je Husnija Miljkovic, iz Bihaca. Miljkovic :-????? Pravi Bosnjan , nema sta... Njegova jedinica je bila nesto poput abdicevaca 90-ih. Vise puta prelazio na stranu ustasa, partizana, pregovarao sa cetnicima i na kraju popio metak od neke partizanske jedinice.U najkracem sljam, koji je po Bosanskoj Krajini mesetario, ali je dobio ono sto takvi zasluzuju, mada bi mi draze bilo da su ga posetile jedinice Dobroslava Jevdjevica, nego crveni...

O tom smradu i njegovom surovanju sa crvenima je skoro pisalo i u pressovom nedeljnom dodatku.

Pozdrav braci Srbima ma gde bili...

Srbijanac

Share this post


Link to post

Tako je,u pravu si hugo Huska je u toku drugog svijetskog rata više puta sa svojom muslimanskom milicijom prelazio sa jedne na drugu stranu,zavisi ko mu je u tom trenutku odgovarao odnosno ko je bio trenutno jači na tim terenima na kojima je huska operisao.Ima jedna anegdota kad je Huska trebao da pređe ponovo na partizansku stranu ,pa je on da bi se umilio partizanima(koji su većinom bili Srbi) naredio da te iste jedinice počnu da obnavljaju Srpske kuće oko Kladuše.Kad su ga pitali "komandante odakle da počnemo popravljati" a on im je rekao "odande odakle ste počeli i paliti".

Share this post


Link to post

Тито је тотално преокренуо историју,приказао четнике као некакве ''издајнике'',а он је био експонент Ватикана и његови партизани су сарађивали са свим српским душманима.

Жив је Дража умро није,док је српства и Србије

Share this post


Link to post

To je bio NOB, to je bio gradjanski rat...u ratu su moguci kontakti i pregovori..jer *rat je nastavak politike drugim sredstima*...svakako ko je pobedio znamo...ali znamo i to da su, 1990-te...ustase tezile svojim *korenima*...cetnici svojim *korenima*...zdusno su *udruzili rad*..nadrljao je narod, a *spasioci*..svojih naroda ratni profiteri i danas caruju...i to veoma bogati, ....cak sta vise odrzavaju takvo stanje uspesno...oni se ne odricu *bratstva i jedinstva*...u kriminalu, trgovini...gde ste *vi* u tim pricama..? u izbeglickim kampovima, zapocetim kucama....bez posla...1.000.000 zaposlenih najureno sa posla, izbeglice...* Mir brate mir*..okrenimo se sebi, radimo i zivimo...manimo se avetinja proslosti...

Share this post


Link to post

Clanovi moje porodice, kao partizani nisu saradjivali sa dusmanima, takve lazi ne prolaze...odraz su losih karakternih osobina izumitelja tih lazi...mozda ubacenog ustase u ovom forumu. Najduzi period mira na prostoru Jugoslavije i pre njenog postanka , najveci privredni rast, naj obimnije obrazovanje, dogodilo se upravo od 1945-1990..pobedom nad okupatorom i njegovim slugeranjama. Upravo te aveti na Jugoslovenskom podneblju, izmilele su iz misijih rupa i kao kuga srednjeg veka rasplamsale nacionalnu, versku i svaku drugu mrznju. U nedostatku argumenata posezu za lazima, produzetku mrznje...patoloski slucajevi.

Share this post


Link to post

Milane zaboravljaš bitne činjenice,da četnici Draže Mihajlovića nisu bili saradnici okupatora !

I nisu niđe njemce dočekivali sa cvijećem,ko što su ih ustaše dočekali u Zagrebu.

Četnici su bili monarhisti,i antifašisti,a ne fašisti kako ti to želiš da prikažeš,i kao što su to decenijama željeli da prikažu "tvoji crveni drugari" !

Share this post


Link to post

Četnici su bili borci za kraljevinu Jugoslaviju, a ne za etnički čistu veliku Srbiju. To je bila monarhistička vojska kraljevine SHS i jedina legitimna vojna formacija u okupiranoj Jugoslaviji. Dražin pokret se je zvao "jugoslovenska vojska u otadžbini", a u njoj je osim Srba svih vjera bilo i drugih naroda.

Četnici nikad nisu sarađivali sa njemačkim vojnicima, jedino negdje sa italijanskim i to samo u određenim krajevima okupirane Jugoslavije, pogotovo tamo gdje su i Srbi i Italijani bili ugroženi od komunističkih i ustaških napada. Italijani su spasili mnogo srpskih civila u takozvanoj NDH od ustaške i komunističke horde bandita i svojevoljno su često podržavali četnički pokret u primorskim krajevima današnje Hrvatske, jer su otkrili da su ustaše i komunisti vršili pokolje i po italijanskim selima i da su tamo pljačkali, silovali i ubijali, pogotovo od 1943., kad je Mussolini pao, a ustaško-komunistička bratija dokazivala junaštvo nad italijanskim civilima u Dalmaciji.

Share this post


Link to post

ima nas koji cemo umrijeti sljepi kod zdravih ociju...

blago onima koji jos uvijek vjeruju u Djeda Mraza... ::)

no, kako god...daleko je postenije ostati ono sto si bio nego menjati stranu pa danas,kad je sve proslo, biti Srbenda...muka mi je od takvih...

Share this post


Link to post

Kako mi se gade ove rasprave o četnicim i partizanima,muka mi je kad pročitam ove gluposti sa jedne i sa druge strane.Što se mene tiče nema nedužnih,svi su krivi što su dozvolili sebi da ih ideologije podjele i zato i danas imamo jednu srpsku podjelu,pa zar ih nemamo dosta,i na kraju krajeva zbog toga imate i ovu raspravu.Prekinite više sa tim...

Share this post


Link to post

Dobro velis, mrki.

Moj djed je bio u partizanima citav rat, prosao je Sutjesku, nema dje nije bio. Dva puta ranjavan. Poslje rata nije htio nikakvu protekciju za razliku od mnogih. Radio je obican posao i zemlju i imao neku invalidninu. Poslje rata je bio na nekoj komemoraciji na Sutjesci i kad se vratio, odao se picu i pokusao samoubistvo. Puno je vremena proslo da ponovo dodje sebi. Sta je tamo vidio? Vidio je sve one koji nisu isli napred sa odlikovanjima, pohvalama, cinovima, situirane do kraja zivota i obicne borce (one koji su dobili rat) koji se niko nije ni sjetio. Njih su pozvali samo reda radi. Nikad nije bio komunista. Za proleterske price i propagandu uvijek je znao reci "da to nije bilo bas tako kako oni kazu".

Share this post


Link to post

Kad bi bar svi shvatili ovo što su napisali mrki i rogonos, meni je djed isto u partizanima prošao sve i malo poslije rata otišao iz partije kad je vidio na šta je došlo ono za što se borio i tko mu zapovjeda. Ali isto tako do kraja nije dao da se pljuje po partizanima jer je kako je rako pod tom kapom očuvao srpsko ime i borio se za njega isto kao i neki četnik. Mrzim ove rasprave kad dođe neko pa samo ravno gleda nego tjera svoju Drinu.

Share this post


Link to post

Svaka čast momci jako sam iznenađen nisam mislio da je moguće da nađem 4 Srbina koji su sposobni da razmišljaju razumno bez da se zalepe za jednu stranu. To je valjda zbog balkanskih gena koje imamo srpski_smajli_kalas.gif Bilo bi lepo kada bi svi mogli da raspravljaju razumno i sa argumentima.

Share this post


Link to post
Možeš li mi reći nešto više o tom sporazumu ili si ga skinuo samo sa interneta???Unapred hvala...

fudbalnemciipartizaniru6.jpg

Komunisti i Nemci u odigravanju prijateljska fudbalske utakmice u Cacku pre 22.juna 1941.

Trenutno citam knjigu Miloslava Samardzica Saradnja partizana sa nemcima ustasama i albancima

06.jpg

Evo ti link pa skini celu knjigu

Share this post


Link to post

Горе сам заборавио рећи да у селима где су ми живели дедови није било организованог четничког покрета. Било је или усташе или сељачка герила, која се после посредством комуниста претворила у партизанију.

Share this post


Link to post

Čini se da je posvuda trend da se "dokaže" kako su partizani bili svenarodni izrodi koji su šurovali s okupatorom.Ekstremni Hrvati im tako "dokazuju" suradnju s četnicima i pri tom u mnogo slučajeva stavljaju između njih znak jednakosti,a evo ovdje se na isti način "dokazuje" njihova suradnja sa ustašama.Ni više ni manje.

Prosto se čovjek zbuni ::) šizofrenična neka vojska su bili ti partizani...

Nemam namjeru da pravdam komunističke zločine počinjene tokom i nakon rata,krvavu i brutalnu boljševičku represiju,ali činjenica je da je 2.svj.rat na ovim prostorima osim globalnog svjetskog,imao i odlike građanskog,vjerskog i etničkog sukoba tako da je tu jako teško jasno razlučiti pojedine stvari jedne od drugih i povući u pojedinim slučajevima jasne crte razgraničenja.Sigurno da nije sve bilo crno-bijelo,kako je većina nas učila u školama prezentaciju toga vremena od strane komunističke vlasti po onom sistemu da povjest pišu pobjednici,ali globalno gledajući-bez ideoloških konotacija-činjenica je da su partizanske jedinice,i jedino one,ispratile švabovane sa ovih prostora nogom u dupe,istovremeno ratujući i sa svima ostalima.

Mislim,ljudi...pa sami Njemci su jasno znali ko ratuje protiv njih na Balkanu.

Sve ostale su naoružavali,hranili i oblačili,u ovoj ili onoj mjeri.

A mislim da posebno srpski narod Like,Banije,Korduna i potkozarja može posvjedočiti o tome ko je sklanjao nejaku djecu s ustaškog noža u tim krajevima tokom rata i pod čiju su zaštitu hrlili toliki zbjegovi...

Share this post


Link to post
Čini se da je posvuda trend da se "dokaže" kako su partizani bili svenarodni izrodi koji su šurovali s okupatorom.Ekstremni Hrvati im tako "dokazuju" suradnju s četnicima i pri tom u mnogo slučajeva stavljaju između njih znak jednakosti,a evo ovdje se na isti način "dokazuje" njihova suradnja sa ustašama.Ni više ni manje.

Prosto se čovjek zbuni ::) šizofrenična neka vojska su bili ti partizani...

Nemam namjeru da pravdam komunističke zločine počinjene tokom i nakon rata,krvavu i brutalnu boljševičku represiju,ali činjenica je da je 2.svj.rat na ovim prostorima osim globalnog svjetskog,imao i odlike građanskog,vjerskog i etničkog sukoba tako da je tu jako teško jasno razlučiti pojedine stvari jedne od drugih i povući u pojedinim slučajevima jasne crte razgraničenja.Sigurno da nije sve bilo crno-bijelo,kako je većina nas učila u školama prezentaciju toga vremena od strane komunističke vlasti po onom sistemu da povjest pišu pobjednici,ali globalno gledajući-bez ideoloških konotacija-činjenica je da su partizanske jedinice,i jedino one,ispratile švabovane sa ovih prostora nogom u dupe,istovremeno ratujući i sa svima ostalima.

Mislim,ljudi...pa sami Njemci su jasno znali ko ratuje protiv njih na Balkanu.

Sve ostale su naoružavali,hranili i oblačili,u ovoj ili onoj mjeri.

A mislim da posebno srpski narod Like,Banije,Korduna i potkozarja može posvjedočiti o tome ko je sklanjao nejaku djecu s ustaškog noža u tim krajevima tokom rata i pod čiju su zaštitu hrlili toliki zbjegovi...

Bravo ilegalac potpisujem.Nema govora o saradnji partizana sa okupatorom ! Komunisti su možda sarađivali sa ustašama,jer su i jedni i drugi bili protivnici monarhije,pa su tu našli nekakav zajednički interes,ali partizani sigurno nisu sarađivali ni sa ustašama,ni sa Nijemcima,Talijanima,niti četnicima.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this