Sign in to follow this  
nestor

DODIK: AKO ME SMENE VODIM RS U SAMOSTALNOST

Recommended Posts

BANJALUKA , 11. oktobra (Tanjug) - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ima pripremljen scenario u slučaju da ga visoki međunarodni predstavnik u BiH "pod pritiskom smeni" i najavio mogućnost da u tom slučaju "povede RS u samostalnost".

U intervjuu Televiziji RS on je najavio i da će institucije RS pokrenuti proces preispitivanja do sada prenetih nadležnosti sa entiteta na državni nivo, s ciljem da se Savet ministara BiH svede na tri ministarstva kako je to definisano Dejtonskim sporazumom.

Dodik je rekao da bi u slučaju njegove smene pred zgradu Vlade RS u Banjaluci verovatno došle međunarodne trupe i tenkovi da ga spreče da dođe na posao.

"Verovatno bih se s njima pogurao, a vi novinari biste to snimili. Onda bih otišao stotinu metara dalje i održao sednicu Vlade RS i suspendovao sve zakone BiH", rekao je Dodik.

Premijer RS je rekao da bi "onda organizovao nevladinu organizaciju, čiji bi bio predsednik, i poveo RS u samostalnost".

"Ako neko hoće da se igra, neka se igra", rekao je Dodik.

Share this post


Link to post

10.10.2008 17:48 ZAGREB (Tanjug) - Hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je da je premijer Republike Srpske Milorad Dodik novi Slobodan Milošević, a Dodik je odgovorio da je Mesić porparol sarajevske čaršije koji govorom mržnje, uvredama i antidejtonskim izjavama nasrće na RS i njega.

U razgovoru za internet izdanje nemačkog ''Špigla'', čije su delove, kao i delove Dodikovog saopštenja, preneli pojedini hrvatski elektronski mediji, kao što je index.hr, Mesić je rekao da je Dodik ''novi Slobodan Milošević i kao takav potencijalna opasnost jer sprovodi istu politiku kao nekad Milošević''.

Share this post


Link to post

NVO: HRVATI U BIH SU ŽRTVE ISLAMSKIH TERORISTA

10.10.2008 17:05 MOSTAR (Tanjug) - Nevladina organizacija ''Croatia libertas'' zatražila je danas istupanje hrvatskog dela iz Federacije Bosne i Herecegovine, upozorivši da su ''hrvatski civili i imovina postali meta islamskih terorista''.

''Tražimo od hrvatskih predstavnika u vlasti pokretanje potpunog razdruživanja iz Federacije BiH, jer su hrvatski civili i imovina postali meta islamskih terorista koje štiti službena politika, čiji je cilj proterivanje, zastrašivanje i likvidacija Hrvata u čitavoj BiH'', kaže se u saopštenju nevladine organizacije iydatom povodom jučerašnje ekspolozije u trgovačkom centru FIS u Vitezu.

Share this post


Link to post

Chule80

Ako je tebi dobar Mesic onda si ga drzi, ali ja ga nebi nazvao "prijateljem" Srba. :D:)

Moje je misljenje da je Dodik malo naglo i u strasti iznjeo ovakve izjave ali ponekad treba pokazati malo i zube ako hoces da te postuju i respektiraju.

Ali iskreno govoreci, poslje onog sto se dogodilo u Krajini, nema drugog izlaza za Srbe u BiH. Mesic je prevarant i spekulant te doljeva samo ulje na vatru jer Hrvatima odgovara takav stav jer i oni zele se odcjepiti te pripojiti Hrvatskoj. Da se konacno ostvari zivotni san svih Hrvata - "VELIKA NDH". Oni to rade na fini kulturan i demokratski nacin - toboze za mirno, obostrano rijesenje ali u pozadini do svog cilja i oruzanom silom.

Zato sada treba biti hladne glave i igrati na politicko rjesenje te ne ostupati od svojih ciljeva ali u planu imati svoju nezavisnost.

Treba uciti na djelima neprijatelja, sjetimo se svi kako je to Hrvatska izvela uspjesno-jedno pricas a drugo radis

Share this post


Link to post

Do čega sve dovede vjerska podjela jednog naroda. Svi oni u svojim venama imaju istu-srpsku krv. I onaj vehabijski vođa iz Sarajeva i onaj fratar iz Ljubuškog i onaj vladika iz Banja Luke.

Share this post


Link to post

Znam chule80 ali i taj epitet pod navodnicima mi se ne svida, prije bi se slozio sa Dvorom na Uni i njegovim komentarom.

Nemoj brate chule80 sada da mi zamjeris ali to je bila moja mala opaska, tesko je se suzdrzati

Share this post


Link to post

Doticni je drzao ustaske govore 1990. godine..

Pomogao je FT da stvori novu NDH.. i ono sto je najvaznije

"obavio je zadatak", zbog koga je smenjen Stipe Suvar iz predsednistva SFRJ, i on poslat da ga obavi!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this