Sign in to follow this  
nestor

HOLBRUK I KLARK U NOVOJ ADMINISTRACIJI SAD

Recommended Posts

U prvim kombinacijama za najviše dužnosti u novoj administraciji

SAD na čelu sa Obamom, nalaze se imena Ričarda Holbruka i Veslija Klarka!

Dva ključna čoveka koji su planirali, pripremili i presudno uticali na donošenje odluke da se Srbija bombarduje. Pod okriljem proklamovanja najviših demokratskih ciljeva, političkim radikalizmom, nepoznatim u Svetu do tada, uspeli su realizovati okupaciju dela Srbije i tamo proglasiti Kosovo republiku ili bolje rečeno, NATO republiku.

Leglo svakog mogućeg zla, kriminala, korupcije, prostitucije, droge ..

I Holbruk i Klark su pod sumnjom da su svoje usluge u stvaranju banana države bogato naplatili od albanskog lobija u SAD i samih albanskih terorista koji su bili na čelu OVK, a danas predsednici, premijeri, ministri..

Srbiji i svim srbima u ovoj kombinaciji ne piše se dobro.

Share this post


Link to post

Poznato je da u Americi krupni kapital vodi politiku, a predsednici su samo njihovi eksponenti, tako da je nama gotovo svejedno koga ce ovaj camuga staviti pored sebe. Ali mora se priznati da su ova dvojica spomenuta Srbiji naneli veliko zlo.

Share this post


Link to post

Znaju li ta dva nesrećnika Klark i Holbruk ko je jedini narod na Balkanu koji je spašavao njihov narod od nacista i nacističkih pomagača od kojih su se Šiptari isticali posebno? Srbija je jevrejskom narodu bila majka, štitila ih je od nacista, Šiptara i ustaša, a danas njih dvojica zbog tih istih Šiptara( KOJI SU 0D 1941.-1945. SVI BILI NACISTI) pokušavaju da unište Srbiju.

Oni pljuju prije svega na 6 miliona svojih krvnički ubijenih sunarodnika sa kojima smo mi Srbi dijelili istu sudbinu 4 godine.

Share this post


Link to post

Ko je kome najveći neprijatelj? Nikao ne mogu da vjerujem da među Srbima ima još onih koji smataju da smo mi sami sebi nanijeli sve zlo što nam se dešava kako tio tvrdi ovaj Banija.Takva razmišljanja Srba su najveća hrvatska pobjeda.On te kolje a ti kriviš sam sebe, lepo boga mi!

Share this post


Link to post

Ko je kome najveći neprijatelj? Nikao ne mogu da vjerujem da među Srbima ima još onih koji smataju da smo mi sami sebi nanijeli sve zlo što nam se dešava kako tio tvrdi ovaj Banija.Takva razmišljanja Srba su najveća hrvatska pobjeda.On te kolje a ti kriviš sam sebe, lepo boga mi!

Za Staroga

Nisam mislio stari da smo mi Srbi sebe sami klali,nego da nas ubi nasa nesloga !!!

Citaj bolje sta ko pise !!!

Share this post


Link to post

Ram Emanuel šef Obaminog kabineta

B92 06. novembar 2008.

Kopredsedavajući srpskog kokusa u Kongresu SAD, kongresmen iz Ilinoisa Ram Emanuel, prihvatio je ponudu da bude šef kabineta Baraka Obame u Beloj kući.

Reč je o prvom zvaničnom imenovanju u novoj administraciji, dva dana nakon izbora Baraka Obame za 44. predsednika SAD. Ram Emanuel je već radio u Beloj kući, kao politički savetnik nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona. Mesto šefa kabineta u Beloj kući smatra se jednim od najvažnijih mesta u američkoj administraciji.

Američki mediji javljaju da je Emanuel oklevao da prihvati tu funkciju.

„Kada sam bio u Beloj kući, nisam imao decu. Sada mi je poznata Bela kuća i imam decu. Imam porodicu”, izjavio je Emanuel pre odluke.

Novi šef Obaminog kabineta poznat je kao jedan od demokrata koji je najprivrženiji partiji, i kao jedan od najžešćih protivnika republikanaca.

Zbog toga je među kolegama poznat kao „Rambo” ili „stranački pitbul”.

Emanuel je takođe član Srpskog kokusa u američkom Kongresu od njegovog osnivanja 2004.

Cilj tog kokusa jeste da doprinese boljem razumevanju prilika u Srbiji i unapređenju odnosa i istorijskih veza Srbije i SAD, a Emanuel je zajedno sa republikancem Denom Bartonom izabran za kopredsedavajućeg.

Ram Emanuel bio je i predlagač ili koinicijator više rezolucija vezanih za Srbiju, kao što su rezolucija kojom se odaje počast ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću ili rezolucija kojom se osuđuje etničko nasilje na Kosovu.

Postoje i spekulacije ko bi mogao da dođe na čelo Ministarstva finansija, jednog od najvažnijih mesta u Vašingtonu. Pominju se bivši sekretar Lorens Samers, bivši predsedavajući Federalnim rezervama Pol Volker i predsednik Njujorške banke federalnih rezervi Timoti Gajtner.

Ko god, međutim, dođe na to mesto, suočiće se sa upravljanjem i raspoređivanjem paketa od 700 milijardi dolara pomoći američkoj ekonomiji, kao i sa neophodnim reformama koje će sprečiti ponavljanje slične ekonomske krize koja trenutno potresa SAD i ostatak sveta.

Za mesto državnog sekretara pominju se demokratski senator iz Masačusetsa Džon Keri, bivši diplomata Ričard Holbruk, odlazeći republikanski senator Čak Hejgel i bivši demokratski senator iz Džordžije Sem Nan.

Bivša dva savetnika nekadašnjeg predsednika Bila Klintona najverovatniji su kandidati za mesto savetnika za nacionalnu bezbednost - Džejms Stajnberg i Suzan Rajs.

Spekuliše se da će Obama verovatno zadržati Roberta Gejtsa na mestu sekretara za odbranu.

On je već okupio tranzicioni tim i njegovi saradnici „ubrzano rade na popunjavanju ekonomskih, kao i timova za unutrašnja pitanja”, rekao je jedan izvor iz redova Demokratske stranke.

Obama će 20. januara preuzeti predsedničku dužnost u Beloj kući, do kada ima još samo 11 nedelja da se pripremi za sve izazove američke unutrašnje i spoljne politike.

Bivši vladini činovnici i politikolozi smatraju da su ovako rane pripreme Obame i mudre i neophodne, jer ga pored velikih ekonomskih problema na unutrašnjoj sceni, čekaju i dva rata - u Avganistanu i Iraku.

Sam Obama je rekao da ima „neke prilično dobre ideje” za ljude koje će postaviti na najviše državne položaje, kao i da će „apsolutno” uključiti republikance u svoj kabinet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this