Sign in to follow this  
jovi

Ubili babu i dedu u rođenoj kući!

Recommended Posts

U SELU KRILJEVO NA KOSOVU I METOHIJI, POSLE JUČERAŠNJEG ZLOČINA, VIŠE NEMA NIJEDNOG ŽIVOG SRBINA

9y6jeac-gfgfgfgfgfgpy.jpg

Ubili babu i dedu u rođenoj kući!

Stric mi se pre nekoliko nedelja žalio da mu prete i da im noću neko stalno lupa na prozore i vrata, ali nije mogao da vidi ko je

Beograd - Stanko i Stanica Bogdanović, jedini Srbi u selu Kriljevo na Kosovu i Metohiji, pronađeni su mrtvi juče ujutru u svojoj kući. Beživotna tela dvoje Srba pronašao je njihov komšija Albanac koji je, videvši da se starci već dva dana ne pojavljuju u njegovoj radnji, gde su inače kupovali hleb, otišao do njihove kuće da vidi šta se sa njima dešava.

Prema rečima, meštana susednog srpskog sela Strezovci, Albanac koji je pronašao tela pokojnika rekao je da su ulazna vrata Bogdanovića bila otključana, a da se iz kuće osećao neki čudan smrad.

- Kada je ušao, Stankovo telo je zatekao na krevetu, a Stanicu kraj prozora. Oboje su bili mrtvi. On je i pozvao policiju, i celo selo je blokirano od tada. Tu su islednici iz Euleksa i KPS-a. Uža rodbina je obaveštena, a kako su nam rekli, oni nisu policiji dozvolili da tela odnesu na obdukciju dok oni ne dođu. Mi ne sumnjamo da su stari Bogdanovići ubijeni, jer u ovom kraju imam dosta pljački, posebno starijih Srba, koji žive sami - kažu meštani obližnjeg sela.

Bratanici pokojnih Bogdanovića policija nije dozvolila da vidi leševe svojih bližnjih, niti su joj dozvolili da uđe u kuću.

- Stric Stanko mi se pre nekoliko nedelja žalio da mu prete i da im noću neko stalno lupa na prozore i vrata, ali nije mogao da vidi ko je - rekla je ona za Glas, ne želeći da otkriva svoje ime, jer živi na Kosmetu i plaši se za svoju porodicu.

I predsednik opština Kosovska Kamenica Boban Jevtić, koga je KPS obavestila o smrti Bogdanovića, kaže da sumnja da je reč o ubistvu. On je za KIM radio izjavio da „iz pouzdanih izvora ima saznanja da je dvoje staraca ubijeno“.

- To sam saznao od očevica, ne bih da ga imenujem zbog njegove bezbednosti, ali on ih je pronašao i to video - rekao je Jevtić.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Ismet Hašani, međutim, u izjavi za Glas kaže „da zasada nema znakova nasilja nad telima bračnog parom Stanka i Stanice Bogdanović“ koji su pronađeni mrtvi u svojoj kući.

- Radi se o starijim ljudima koji imaju preko 70 godina. Prema dosadašnjim nalazima lekara, isključena je mogućnost da je bračni par Bogdanović ubijen. Tela su prebačena u bolnicu u Prištini, a detaljne informacije mogu se znati tek posle obdukcionog nalaza. Na lice mesta izašli su i domaći i međunarodni istražitelji, tužioci koji su obavljali uviđaj. Ali ono što može sa sigurnošću da kaže je da na njihovim telima nisu nađeni nikakvi tragovi nasilja. U kući ništa nije ispreturano, a policija je pronašla nešto novca. Meštani sela su rekli u razgovoru sa policijom da su oboje bili jako bolesni i da su nas obavestili kada su primetili da niko ne izlazi iz kuće nekoliko dana - kaže Hasani, uz napomenu da se zbog zbog porodice i ostalih članova rodbine ne šire lažne vesti i dezinformacije, jer mogućnost ubistva je isključena.

Stanica i Stojan Bogdanović bili su jedini Srbi u selu Kriljevo, koje se nalazi nadomak administrativne linije prema Medveđi.

Izvor:Glas Javnosti

subota 6. decembar 2008.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this