Sign in to follow this  
chule80

Stvara se hvatski entitet u BiH?!

Recommended Posts

Karta_bosneiherceg1.jpg

TREĆI, hrvatski entitet u BiH postaje realnost. O tome svedoči dogovor tri kantona sa hrvatskom većinom Federacije BiH, koji bi da formiraju zajedničko međukantonalno veće sa ciljem da zaustave “diskriminatorski odnos entitetske vlade”.

Čelnici Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona proteklog vikenda su se dogovorili da, putem zajedničkog veća, utiču na federalnu vladu, pre svega oko raspodele poreza, izgradnje autoputa i privatizacije mostarskog privrednog giganta “Aluminijum”.

Zamenik predsednika HDZ 1990. Martin Raguž tvrdi da najava veća nema veze sa onim koje je formirano 2001. godine kada je proglašena hrvatska samouprava pod nazivom Herceg-Bosna, koju su stranci uz upotrebu sile ukinuli.

Iz bošnjačkih političkih krugova stižu osude ovog dogovora, dok se srpski političari ne izjašnjavaju.

Hercegovačko-neretvanski, Zapadnohercegovačkoi i Hercegbosanski kanton pokrivaju kompaktnu teritoriju od 30 odsto BiH, koju naseljava oko 500.000 ljudi.

Novosti.

10.12.08.

Share this post


Link to post

Oni me u opšte ne zanimaju a Dodik bi bio jako naivan kada bi im pomagao kao što je to radio ranijih godina jer će oni sve napraviti da unište Srpsku bez obzira što nemaju ništa od toga samo da nam napakoste neka ih sa njihovim cvećem ljubi ih majka

Share this post


Link to post

Они желе цијелу Босну, ово је само просеравање како их тобоже занима само мали дјелић Босне! Хоће они нашу Бања Луку да узму, а није их брига ко ће им у томе помоћи, муслимани, протестанти, сатанисти па ни Сатана лично. Али узалуд је то кад већина босанских Срба не види ко им је прави крвник. Не виде да су муслимани само наивци које су Хрвати искоришћавали да послије плаћају њихове гријехе. И даље вјерују како су Хрвати угрожени, а муслимани ти који врше тиранију, што није истина. Чувајте се од Хрвата, браћо! Кад изгледају најслабији, онда су најопаснији!

Share this post


Link to post

Kako su samo bili tako naivni i pustili da ih zavede hrvatska propaganda devedesetih? Muslimanski Srbi nikad nisu shvatali da ih Hrvati samo koriste i da će ih poslije ili pobiti ili pretvoriti u svoje sluge. Svako ko misli da je NDH bila tvorevina u kojoj je islam poštovan, grdno se vara. NDH je služila tome da naše srpske muslimane odvoji od muslimana iz Albanije i Turske i da ih pokatoliči i pretvori u Hrvate iskoristivši njihovu odvojenost od azijskih i balkanskih muslimana.

Ali ipak nisu svi isti. I dan danas ima muslimana koji sebe vidi kao dio srpske nacije. Sjetimo se samo Meše Selimovića, najboljeg srpskog pisca islamske vjere. Volio je svoju vjeru i naciju podjednako. Pa onda Emir Kusturica, režiser priznat u samoj Americi.

Share this post


Link to post

RR

mislim da gresis..

Muslimani kada god dolazi do sukoba ili problema.. uvek se stavljaju na stranu Hrvata.. uvek!

Sta vise.. znam gomilu primera, gde se upravo Hrvati saosecaju sa mujama..

Tragicno je sto i sada, danas najveci zagovornici da se Srebrenica proglasi "simbolom stradanja ratova na prostoru bivse sfrj tokom 90-ih"... Toboze Hrvati pomazu muje, a znam da koliko god da Hrvati mrze Srbe.. toliko se i gade na muslimane!!!! Samo sto javno ne kazu to, nego se saosecaju.. i okrecu ih protiv Srba..

Tim pre, sto i oni sami znaju da su ti muslimani koji sada sebe proglasavaju "bosnjacima" imaju srpsko poreklo, sa pravoslavnim korenom... Isto kao i sadasnja vecina Hrvata.. pradjedovi im se prekrstise u katolickoj crkvi, za serpu palente.. i sada im unuci postase najveci srbomrzci?!?!

Zato i ne cudi, sto ih je Pavelic u II sv. ratu proglasio "hrvatskim cvijecem"...

BOG VAS KLEO IZRODI POGANI, STO CE TURSKA VJERA MEDJU VAMA!?

Share this post


Link to post
BOG VAS KLEO IZRODI POGANI, STO CE TURSKA VJERA MEDJU VAMA!?

"Ako će turske ruke biti krvave do laktova srpske moraju biti do ramena,

ništa ne žali na svijetu ovome no udri dok mahat možeš zemlja zaudara Muhamedom."

Nema brata u ne brata oni su iskoristili svaku priliku da se izživljavaju nad Srbima oni vrše nad nama genocid vekovomi a hrvati tek 60 godina biće da su se učili od muja ... ne zaboravite kako je bilo u Sarajevu kada je Gavrilo zveknuo švapskog prestolonaslednika odmah su postli lojalni Habzburzima i počeli da uništavaju sve što je srpsko, pa su onda po Mačvi i šire po Srbiji klali nemoćne, odbijali da se predaju srpskoj vojsci i borili se i kada su ostali bez municije, pa su onda u drugom ratu popunjavali sve ustaške jedinice i dali hitleru jednu celu diviziju i to samo zato što nije želeo više dali bi mu oni i 20 ...

A uz to Hrvati imaju bonus što ih više nema kod nas u Bosni

Share this post


Link to post

Да, али јесте ли ви свјесни да је Република Српска десет пута више трн у оку Хрватима него муслиманима, упркос чињеници да је понекад Хрвате и штитила, а да се је против муслимана борила константно? Хрвати би се са самим ђаволом удружили против Срба. За нас је боље да се сви Хрвати иселе из Босне у Хрватску и у иностранство или да се са својим територијама припоје Хрватској, јер је то једини предуслов за неки мир у тој несрећној Босни.

Share this post


Link to post

Најбоље би било да цијела Босна буде српска дражава као што је и била кроз вијекове.

Share this post


Link to post

Posto zivim u Federaciji znam da se ne stvara hrvatski entitet on je vec odavno stvoren i bitise.Sto se tice odnosa Hrvata prema Muslimanima ili Bosnjacima o njemu se moze prica da prica samo znam da Hrvati prema Muslimanima osjecaju prezir i gadjenje ali to vjesto prikrivaju.Kod Muslimana je osnovni problem neukost i vjerska zatucanost.

Share this post


Link to post

RR..

Vatikan je za 4 odnosno 8 godina pobio Srba problizno onoliko koliko su ovi islamisti za 500 godina..

oni nisu odjednom to napravili.. vec su "razvukli".. pa zato tebi ova broj iz I i II sv. rata upada u oci.

Најбоље би било да цијела Босна буде српска дражава као што је и била кроз вијекове.

Благодарна Србијо,

Пуна си љубави

Према своме пастиру

Светитељу Сави.

Босна и Херцеговина

Светог Саве дедовина

С тобом славе славу

Светитеља Саву.

Evo sta kaze himna sv. Savi..

Bilogorac... jel su Turci isli do Beca, ili dok Gline.. pa se to zaboravlja da je islamska zastava krocila i u Zagreb?!?!

Share this post


Link to post

Cekaj te ljudi,Hrvati ne mogu ni pod tackom razno da dobiju entitet u BiH.Prvo sto za takavu odlku treba konsenzus sva tri naroda u Bosni a to je automatski osudjeno na propast jer Muslimani to nece nikada prihvatiti,tako da je cela ova prica mlacenje prazne slame.A ako Hrvati bas upru u tom pravcu onda im treba lepo objasniti kako stoje stvari i sa srpske strane ( Srbija i RS) odmah aktivirati pitanje RSK jer se zna da je pad Krajine ugradjen u preddejtonske konbinacije i stvaranje ovakve danasnje BiH u kojoj polovina drzave pripada Srbima adruga polovina Muslimanima i Hrvatima.

Share this post


Link to post
Bilogorac... jel su Turci isli do Beca, ili dok Gline.. pa se to zaboravlja da je islamska zastava krocila i u Zagreb?!?!

išli Turci, išli ne sporim to, al u Zagrebu se nikad nije vijorila islamska zastava (bar ne ona na koju aludiraš)

Share this post


Link to post

Ратовали сте заједно са још најмање десет хришћанских народа међу којима је било на десетине хиљада Срба са западне обале Дрине и из саме Србије против Турака, а сад је та побједа само хрватска, је ли? Цијела Европа је бранила Беч. Беч је бранила сва хришћанска сила Европе, разуми то једном за сва времена!

Share this post


Link to post

Pa to i kažem! Glavni organizator toga je bio Vatikan koji je u to vrijeme vladao skoro cijelom Evropom i na čiji poziv bi se odazvale sve evropske katoličke sile, a sjetimo se da su u to vrijeme Englezi i Švabe još uvijek bili katolici. Kakve su šanse imali zaostali Turci protiv razvijene zapadne Evrope?

Share this post


Link to post

Nisam baš pratio ovaj razgovor ali protiv Turaka je ratovala sveta liga i u zadnji momenat pred sam pad Beča poljski kralj sa svojom vojskom i još par jarana je potukao Turke

Share this post


Link to post

Pa vi ste stvarno skrenuli sa teme a sto se tice islamske zastave koja se nije viorila u Zagrebu pa nije Zagreb bio interesantan Turcima

Share this post


Link to post

Многи Хрвати подјебавају нас говорећи како смо били 500 година под Турцима, а заправо је сва власт била у рукама Срба-муслимана. Ми смо са правим азијатима ратовали само 100 година, касније је султан дозволио исламизираним Србима да они преузму власт ту. Тако да је заправо највећи тлачитељ српског народа био његов одрођени дио. Сви ти тадашњи Срби-муслимани су се сматрали Турцима и отишли су за Турску чим су српске земље ослобођене. Данашњи муслимани из Србије, Босне и Црне Горе су Срби који су примили ислам прије не више од 200 година. Јер сви они који су га прије 300 или 400 примили, они су га примали да би постали дио турске нације и сви су заједно са правим Турцима отишли у Турску, а ови што су га примили каснијје, примили су га да би имали боље услове за живот, али нису се одрекли језика и неких обичаја. Тачније, ови први су потурчени, а ови други су само исламизирани.

Босна је српска земља била и остаће. Без обзира којем се Богу молили, сви који живе тамо су Срби. Зато се у химни светом Сави каже-БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, СВЕТОГ САВЕ ДЈЕДОВИНА!

Нека упамте они по Сарајеву што имитирају Арапе и каче зелене заставе по џамијама да у њима тече српска крв!

Share this post


Link to post

Chule,

ja ne citiram, dao sam samo poveznicu (link), gdje o tome nešto piše

i ja nigdje nisam spomenuo da su Hrvati obranili Beč (samo Hrvati), a o pristrasnosti, povjesničari su svoje rekli, a bilo tko ako zna da nije točno na tom linku neka demantira, i ne vidim razloga da se na Hrvate, što se turskih osvajanja , i obrane ovih prostora od istih, gleda u negativnom kontekstu i negativnoj ulozi

pa i Hrvati su čestvovali u obrani Beograda i Zemuna od te turske najezde.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this