Sign in to follow this  
chule80

Милорад Чавић европски шампион у Ријеци!!!

Recommended Posts

Чавић европски шампион и рекордер

Најбољи српски пливач Милорад Чавић победио је у финалној трци на 100 метара делфин стилом, на ЕП у 25- метарским базенима у Ријеци, поставивши европски рекорд временом 49,19. Иван Ленђер заузео је шесто место у финалу, резултатом 50, 47.

Чавић је водио током читаве трке, најбржи је био након сва три окрета и на крају поставио европски рекорд. Милорад је у финалној трци првенства Европе у Ријеци тријумфовао резултатом 49,19 секунди, што је за 12 стотинки лошије време од светског рекорда Американца Јана Крокера (49,07). То је трећа златна медаља Милорада Чавића на европским шампионатима.

Други представник Србије у финалној трци на 100 метара делфин стилом Иван Ленђер пливао је такође изванредно и на крају заузео одлично шесто место, резултатом 50,47. Ленђер је за 51 стоти део секунде надмашио незванични јуниорски европски рекорд у 25-метарским базенима, постигавши у полуфиналу трке на 100 метара делфин стилом резултат 50,98.

Другопласирани на 100 метара делфин стилом био је Шпанац Рафаел Перез Моњоз, временом 49,74, што му је донело сребрну медаљу, док је бронза припала Русу Николају Сковортсову, који је остварио време од 49, 98.

Резултати трке на 100 метара делфин стилом:

1. Милорад Чавић - Србија 49,19

2. Рафаел Перез Муњоз - Шпанија 49,74

3. Николај Сковортсов - Русија 49,98

4. Јевгениј Коротишкин - Русија 50,05

5. Петер Манкоч -Словенија 50,21

6. Иван Ленђер - Србија 50,47

7. Јури Ферлинден - Холандија 51,03

8. Марио Тодоровић -Хрватска 51,30

Некоректни организатори ЕП

Организатори првенства Европе у пливању у кратким 25-метарским базенима, које се одржава у хрватском граду Ријеци, понели су се некоректно приликом проглашења победника у финалној трци на 100 метара лептир стилом.

У тој дисциплини је супериорно тријумфовао српски пливач Милорад Чавић, али је после доделе медаља интонирање химне Србије изведено у "скраћеној" верзији. Наиме, док је Чавић на победничком постољу држао златну медаљу, химна Србије није интонирана до краја, већ је из необјашњивих разлога скраћена скоро за трећину.

То се приметно одразило на расположење изузетног спортсмена Чавића, али и на део гледалишта, који је звиждуцима "наградио" некоректан поступак организатора првенства Европе.

Такође, хрватски репортери су тријумф Чавића у већој мери минимализовали, потенцирајући да је његов други најбољи резултат свих времена на 100 метара лептир "доказ експанзије европског пливања", игноришући земљу коју заступа на првенству Европе.

РТС

12.12.08

Share this post


Link to post
химна Србије није интонирана до краја, већ је из необјашњивих разлога скраћена скоро за трећину.

Трагично!

Share this post


Link to post

Раније неки момци који посећиваше загреб рекоше..

"сјајан је осећај када си окружен толиком мржњом, а знаш да ти не може нико ништа!!!"

;D ;D ;D ;D

Share this post


Link to post

Ranije ovi kompleksi kada je bio teniski turnir u Umagu, pre 2 godine cini mi se.. ucestvovao je Djokovic, a HRT nece da prenosi taj turnir!? Bojali se da ne prenesu nesto lepo o Srbima.

Sto je tragicno, na sva zvona je najavljeno da je Djokovic ispao sa tog turnira..

;D ;D ;D Hvala im.. niko me ne uveseljava sa svojim kompleksima kao oni...

Share this post


Link to post

Evropsko plivačko prvenstvo u Rijeci

Čavić isplivao srebro

Milorad Čavić osvojio je srebrnu medalju u trci na 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci. Ruski plivač Stanislav Donjec osvojio je u nedelju zlatnu medalju i postavio novi svetski rekord u trci na 100 metara leđno na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci.

Čavić je trku isplivao u vremenu od 22 sekunde i 36 stotinki, što je za 13 stotinki bilo sporije od vremena novog evropskog prvaka Francuza Amarija Levoa (22.23). Treće mesto i bronzana medalja pripala je Špancu Rafaelu Perezu Munjozu, koji je zabeležio vreme od 22 sekunde i 48 stotinki.

Srpski plivač je u petak osvojio zlatnu medalju u trci na 100 metara delfin, uz novi evropski rekord.

Ruski plivač Stanislav Donjec osvojio je u nedelju zlatnu medalju i postavio novi svetski rekord u trci na 100 metara leđno na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci.

Donjec je do pobede stigao u vremenu od 49 sekundi i 32 stotinke, što je za 31 stotinku bilo bolje od prethodnog svetskog rekorda koji je prošlog meseca u Berlinu postavio Amerikanac Piter Maršal.

To je Donjecu treća zlatna medalja na šampionatu u Rijeci, gde je prethodno trijumfovao u trkama na 50 i 200 metara leđno. Drugo mesto i srebrnu medalju i Rijeci osvojio je Španac Ašvin Faber Vildebur sa vremenom 49.61, dok je bronza pripala Nemici Helgi Meuv (50.89).

Srpski plivač Radovan Siljevski zauzeo je poslednje, osmo mesto u finalnoj trci na 200 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci. Siljevski je trku isplivao u vremenu od jednog minuta, 44 sekunde i 61 stotinke.

Prvo mesto i zlatna medalja pripala je ruskom plivaču Danilu Izotovu sa vremenom 1:43.09, srebro je osvojio Švajcarac Dominik Meštri (1:43.11), a bronu Italijan Masimilijano Rosolino sa vremenom 1:43.52.

E-novine

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this