Sign in to follow this  
chule80

Дивац кандидован за председника Олимпијског комитета Србије

Recommended Posts

На седници Управног одбора Кошаркашког савеза Србије једногласно је подржана кандидатура Влада Дивца, прослављеног кошаркашког аса, за председника Олимпијског комитета Србије.

"Због резултата претходних деценија, због онога што кошарка значи грађанима Србије, Савез је имао обавезу да има свог кандидата... Убеђен сам да ће доласком Влада Дивца многе ствари у нашем спорту доћи на прави пут", рекао је новинарима у Београду генерални директор Кошаркашког савеза Предраг Бојић.

Дивац је рекао да је почаствован што је кандидат и казао је да ће променити ствари ако буде изабран.

Процес кандидовања отворен је до 24. децембра, а изборна скупштина ОКС требало би да се одржи најкасније шест месеци по завршетку Олимпијских игара, односно 24. фебруара.

"Оно што могу да кажем одмах јесте да ће Олимпијски комитет бити потпуно транспарентан, пре свега према спортистима. Остало ће се наћи у програму који ћу представити делегатима", рекао је Дивац.

Бивши репрезентативац и НБА легенда најавио је да ће пре избора разговарати "са свима који имају искуства са радом у Олимпијском комитету".

Управни одбор Савеза усвојио је предлог о кандидатури једногласно, а да би се Дивац нашао на изборима, потребно је да га подржи бар пет савеза. До сада је то учинио Софтбол савез Србије. Садашњи председник ОКС Иван Ћурковић кандидовао се за реизбор.

"Драго ми је што се кандидовао Ћурковић и надам се да ће бити још кандидата. Како ја видим, ми се овде не боримо за функције, већ да најбољи дође на чело нашег спорта. Надам се да ће све да буде спортски... већина нас је један део каријере провела на терену и знамо шта значи спортски и пре свега олимпијски дух", рекао је Дивац.

Он није желео да критикује бивше челнике комитета.

"Не бих желео никога да критикујем, али не бих желео да видим како наши спортисти одлазе и такмиче се под заставама других земаља и не желим да спортисти буду незадовољни. Желим да сви заједно омогућимо добре резултате такмичарима", рекао је Дивац.

Некадашњи играч Слоге, Партизана, ЛА лејкерса и Сакрамента неколико пута је покушавао да се укључи у пословање у Србији, али без успеха, док је и даље у току суђење у спору о власништву над једном компанијом.

Новинаре је занимало да ли је Дивац обезбедио подршку ванспортских структура и направио свој лоби.

"Имао сам савете да би требало да се укључим у лобирање. Ја, међутим, не гледам ствари тако и не желим да их радим на тај начин. Ћурковић и ја долазимо из спорта и мислим да ће све остати у тим оквирима", рекао је Дивац.

Он је тренутно саветник потпредседника Владе Србије и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, али је рекао да ће се "фокусирати на функцију председника ако буде изабран".

РТС

12.12.08.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this