Sign in to follow this  
dj-zombi

Thompson u Pazinu: 'Ubij Srbina', 'Ubij Kajina'

Recommended Posts

toma-311.jpg

Na Thompsonovom koncertu vrijeđali Damira Kajina i pozivali na ubijanje Srba

Sinoć održani koncert Marka Perkovića Thompsona u pazinskom Boćarskom domu ipak nije prošao bez ružnih prizora.

Skupina mladića i djevojaka koji su među prvima ušli u dvoranu i zauzeli prve redove partera i tribine uoči koncerta, dok još - valja naglasiti - Thompson nije ni bio na pozornici, složno su pjevali “Evo jure i Bobana” te skandirali “Za dom spremni” i “Ubij Srbina”.

Na mnogo masovniji odaziv naišli su uvredljivi povici upućeni saborskom zastupnika IDS-a Damira Kajina, najžučnijeg protivnika Thompsonovog koncerta u Istri.

Policija nam je na upit odgovorila kako će pregledom snimke koncerta, utvrdi li da je počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, poduzeti mjere. Isti odgovor dobili smo na pitanje hoće li skandiranje “Ubij Kajina” okarakterizirati kao kazneno djelo prijetnje.

Sam koncert, pak, bio je vrlo dobar. Uoči koncerta na pazinskim ulicama vladala je atmosfera kakva i priliči velikom koncertu.

Nabrojali smo desetak policajaca, a nije bilo ni većih gužvi, kao ni problema s parkiranjem od čega su Pazinci strepili. U dvorani se, dupkom je ispunivši, okupilo više od dvije tisuće ljudi, koji su stvorili odličnu, energijom nabijenu atmosferu. Stigli su iz cijele Istre. Najviše ih je bilo iz Pule, Pazina , Poreča i Umaga.

Vidjeli smo i zastavu s natpisom “Tomislavgrad”. Thompson je u otprilike dva sata odsvirao većinu svojih pjesama, od kojih je “Lijepa li si” publiku dovela do euforije. Valja naglasiti i da je, kad je pred kraj koncerta odsvirao “Čavoglave”, pjesmu počeo spornim pokličem “Za dom spremni”.

Bio je vrlo zadovoljan publikom, što je više puta u stankama i naglasio.

-Drago mi je da konačno sviram u Istri. Održat ćemo još puno koncerata ovdje. Vidio sam transparent s natpisom “Kad ne možeš ti kod nas, evo nas k tebi” i njime je sve rečeno, rekao je Thompson, poručivši publici koja je skandirala protiv Damira Kajina kako on sve govori kroz pjesme.

Vecernji list 21.12.2008

Share this post


Link to post

Thompson u Pazinu: 'Ubij Srbina', 'Ubij Kajina' i zborni 'Jure i Boban'

„Ubij Srbina“, „Ubij Kajina“, "Kajine pederu", „Za dom spremni“, "Jure i Boban", samo su neke od parola koje uzvikivala razdragana masa od oko 2000 posjetitelja u Boćarskom domu u Pazinu prije početka Thompsonovog koncerta.

Subotnji, prvi od tri koncerta koje će ovaj pjevač održati u Pazinu počeo je pjesmom "Početak“, što je bilo popraćeno zabodenim mačem na pozornici, čime inače Thompson započinje svoje koncerte.

To su nam potvrdile kolege koje su prema odluci Thompsonovog menadžera Zdravka Barišića mogli pratiti koncert. Ulaz nije bio dozvoljen ekipama Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, HTV-a i Nove TV, uz obrazloženje kako su neobjektivno i neistinito izvještavali o dosadašnjim Thompsonovim koncertima.

Thompson je obraćajući se publici kazao kako mu je iznimno drago što je u Istri, dometnuvši kako je u tom slučaju pravda pobijedila.Nakon toga počelo je skandiranje "Ovo je Hrvatska!“ Na to je Thompson dodao kako bi mnogi željeli da Istra nije dio "Lijepe naše".

jutarnji list 20.12.2008

_____________________________

samo me zanima sta bi se desilo da u nekoj kafani u Hrvatskoj par srpskih budala pocne skandirati "ubij hrvate"? dali bi imali isti tretman prema njima kao prema ovima turbo ustasama

Share this post


Link to post

Pogledajte na ovoj fotografiji onu crnu rukavicu na

njegovoj desnici u kojoj drzi mikrofon....u koji

bljuje mrznju...slicnu su u jasenovcu nosili,a umjesto

mikrofona je bio noz...

oni su radili onako,ovi danasnji ovako...

izdrzat ce mo svejedno,nema nam druge...

Share this post


Link to post

samo me zanima sta bi se desilo da u nekoj kafani u Hrvatskoj par srpskih budala pocne skandirati "ubij hrvate"? dali bi imali isti tretman prema njima kao prema ovima turbo ustasama

Kako da ne?

Pa svi mediji, i udarne vesti bi o tome brujali.. danima se ne nih bura stisavala.

Ovako papkanu.. daju se udarni termini na TV kada nastupa.. na pesmu "Cavoglavu" se cuti.. toboze, nema veze 1 pesmica... kada su ostale lepe?! Da, da.. lepe su.. toliko, da mi se okrece zeludac, jer izbija mrznja, i preterano samohvalisanje.

Share this post


Link to post

Ma koji Kajin,zabole me za njega.Gledao sam ga u Latinici pre mesec dva dana,pricao je o ratnim desavanjima devedesetih o uzrocima,krivcima,posledicama,zlocincima i ne moram govoriti ko su losi momci.Svi su oni isti Tudjman,Kajin,Seks ili Milanovic kod njih nema razlike kad su Srbi u pitanju,levi desni gornji donji svi su oni isti u pitanju su samo nijanse.

Share this post


Link to post

Pa Thompsona ne mogu kazniti oni koji ga guraju i sjede u prvim redovima na njegovim koncertima a ti sjede iu vrhovima HDZ vlasti isti oni koji plljescu kada se skandira " ubi Srbina" a to za Kajina me i ne zanima kao sto neko rece on je potpuni isti kao i ostali u vlasti Hrvatske.

Share this post


Link to post

Њима је потребан Тхомпсон, како због Срба, да би их што више заплашили усташлуком, а више због њих самих јер су у толикој кризи па морају скренути пажњу на неке проблеме, а проблеми ће настати сада када појединци као Каин буду критиковали понашање на концерту. Тада ће се једно вријеме водити полемика како су њихови домољуби и бранитељи запостављени само да би се народ забавио сам о себи.

Share this post


Link to post

RR

Kakvo je vase misljenje o ljudima iz hrvatskog HHO ? Oni se barem javno predstavljaju kao protivnici govora mrznje, koju ste spomenuli u vasem prijasnjem postu. Primjerice, Puhovski, Cicak, Banac, Galo itd.

Moze li s tim ljudima vjerovati ?

Mani Puhovski zvuci dosta umjereno, recimo.

Share this post


Link to post

Samo moram reći da sam pročitao ovo i ništa neću o ovome reći, jer ono što bih ja sad u ovom trenutku rekao za tu situaciju, nije nešto čime bih se ponosio kasnije, a i neću da svojim izlivima bijesa uvlačim u neprilike svoje sagovornike. Samo ću ovo reći, tj. obratiću se jednoj osobi! Bepo, gdje si sad? Da vidimo sad taj vaš čuveni istarski antifašizam, samo mi nemoj reći da su ovo uradili doseljenici iz BIH, jer sam primijetio da se često puta samo vadite na njih!

Share this post


Link to post

Nisam ovo očekivao. Nakon što su fol otkazali njegova tri koncerta, napraviše mu ovaj na kojem se je skupilo više od 50 hiljada ljudi. Mi Srbi se možemo ponositi što u Srbiji nema ovakvih stvari. U Srbiji bi za ovakvo vrijeđanje nekog naroda odmah dobio zatvorsku kaznu!

Share this post


Link to post

Вјеровати Пуховском, Чичку, Банцу, Галу и другима је исто као када би са њима сједио за столом, а испод стола имао једног завезаног. Што ти мисли онај испод стола то тимисле и они за столом. Такви су они 90%.

Share this post


Link to post

У тексту се наводи да су узвикиване пароле "Уи Србина", "Уби Каина", ја Каину ништа не вјрује пошто он у свим ТВ емисијама ХРТ-а прича како је била окупација и како су србочетници правили зло, то је наставак политике ХДЗ-а и њихових истомишљеника.

Share this post


Link to post
Samo ću ovo reći, tj. obratiću se jednoj osobi! Bepo, gdje si sad? Da vidimo sad taj vaš čuveni istarski antifašizam, samo mi nemoj reći da su ovo uradili doseljenici iz BIH, jer sam primijetio da se često puta samo vadite na njih!

Gdje sam sad? A kada se to Bepo skrivao po forumu?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this