Sign in to follow this  
chule80

Размишљања и договарања за Крајинаду 2009-те

Recommended Posts

КРАЈИНАДА 2009

Симболику свега овога погледајте у самом називу, и комбинацији слова имена!

КРАЈИНАДА.............КРАЈИНАДА...........КРАЈИНАДА...........КРАЈИНАДА

kk1.jpg

Прошле године, тему о Крајинади почели смо 2 месеца пре.. Сада је отварамо и 5 месеци раније! Да се људи могу припремити, и узети годишљи одмор, ако живе и раде далеко од Београда..

Елем, сви питају шта је то Крајинада...

Крајинада је окупљање наших Крајишника са свих меридијана света, раније је било само из Србије.. Значи циљ нам је да на једно место, окупимо св оне који воле нашу Крајину, опуштени су, воле да се шале, друже са земљацима, могу да поједу и попију, запевају, знају да се картају беле или шустера, пикају фудбала, умеју да пливају.. Јер све то радимо на Крајинади...

Прича о самој Крајинади почиње лета 2007. године, на овом форуму КФ, где се окупља мала али одабрана екипа.. окупила се она и недељама раније.. али, дешава се да сви капирамо да нам треба један мали излет својствен само нама Крајишницима, који ће нас све окупити.. Тако и би у недељу 8. јула 2007. године, не београдском мору - Ади циганлији окупља се мања група људи, од којих са овог сајта су били 6 чланова.. Љиљана Лика, Калањ Милош, мр. пропер, Једна мала, мери79, и ја... Како нам је било, можете прочитати, и видети на овим сликама и извештајима учесника.. Krajinada 2007

Из данашње перспективе, то је била ајде да тако кажемо само 1 примитива.. Имали смо јаку вољу, и добру идеју, који смо спровели у дело.. што би се и рекло, мало је људи упознато са самом идејом.. мада је било доста људи далеко од нас, који су желели да дођу.. а сваке године неко од наших мора да преплаче што није у могућности да дође...

Наредне године у пролеће 2008. опет се јавља тај пламен, нешто што нас сећа на прошли годину, и то окупљање.. У жељи да то разбуктимо, прво се прича шири на самом сајту КФ, а после се шаљу обавештења и на још неким сајтовима... Дешава се то, да желимо корак више него прошле године.. Желимо грб, заставу, химну, мајице, песму.. Све то желимо, да спроводимо у дело.. Тако што смо на самој теми посвећеној томе дискутовали, а и ван ње..

Krajinada 2008

Онако неочекивано, баш тада КФ добија једног новог члана - личког витеза, човека који је прави уметник... Било је ту предлога, и других људи, не могу да лажем, али некако лички витез стварно даје све од себе (мада сам га ја доста изцимао око тога), да уради све то на 1 високом нивоу, за тадашње услове нешто сасвим одлично за све нас.. дарива нам грб Крајинаде, који после мећемо и на српску тробојку, па добијамо и заставу.. Тражио сам помоћ од Вукашина, нашег песника, да напише позивну песму, и човек то без проблема ради.. стварно свака му част. Мајице сам ја одрадио, тачније уз помоћ Никија, пронашао, и склопио посао са ЛИМАФ-ом, око тога.. С обзиром на бројност, мислио сам да ће 30 мајица бити доста.. но, ипак се наручује и 40.. а сада мислим да је и било више.. можда 45 је изашло у тој првој серији за 2008. годину.. Те мајице, као и неки наш знак распознавања, отишле су у Аустралију, Немачку, Скандинавију, по Србији.. Често је ношена на Крајишким окупљањима.. увек макар једна, а некада и више..

Пошто ја нисам могао то све сам направити, помоћ су ми понудили још неки људи, овде са сајта хоћу да поменем, сем личког витеза, кога сам већ поменио, ту је ОО Крајинаде: Рада, Мекињарака, библиотекарка Гага, Ика, Калањ, Љиља, а касније нуди финансијуску помоћ и човек који ће ми у нарадном периоду постати побратим - Класнић! (морамо овде да се осврнем на ово, а рећићу вам и зашто.. У Србији већ годинама се мотају разни преваранти, мешетари, који хоће да вам на разне начине узму паре, макар и 50 динара.. Е, а мени Класнић тада даје суму, нећу рећи коју.. али ме баш у том моменту изненадио, да нисам могао да верујем, јер оно што је битно.. није ме човек до тада никада видео у животу!? А требаш да му дајеш поштом новац!?)

Требало је за сав тај новац купити клопу, пиће, мајице које су заправо биле пар дана раније наручене, и дан пре саме Крајинаде одштампане, и ја преузео.. Купљена је и ова наша за сада једина, застава..

Шта се све дешавало на Крајинади, и како је та већ антологијска манифестација КФ прошла можете прочитати на овој теми... Видећете и слике, и извештај са тог догађаја, као и утиске учесника који су тамо дошли..Krajinada 2008

Долазе са свих страна.. из Новога Сада, Јагодине, околине и центра Београда, доносе чак и погачу Крајинаде са све срцем, а месили је чак у 06 сати изјутра.. Сви, сви, хрле ка београдском мору - Ади, да виде шта ће то бити.. Очекивања тадашњих организатора су свакако превазишла сва очекивања.. Прво и због саме бројности.. а била је око цца 22 људи, у то рачунам све оне који су били са нама неколико сати.. оне који су ту свратили у пролазу на пола сата или сат, то се не рачуна.. Ништа нама чак ни та бројност не значи.. већ само хоћу рећи да је бројност увећана од претходни пут чак 4 пута?! Оно што је тада било карактеристично, је што се већина нас и слабо познавала, да смо се знали нешто мало, и то само преко интернета (што је људима из наше околине изгледало јако чудно), али нама то уопште није било важно.. Дружења људи који су посетили Крајинаду се настављају великим интензитетом наредних месеци, прави се увек луда, незаборавна атмосфера, која је остала упамћена, по смехотресима.. А та дружења можете причитати на овој теми, где имају и још неке друге ствари описане везане за Крајину, и наше чланове КФ, као и то где су били, и шта су радили... Biblioteka "Umereni Smehotres"

У име свих људи који се труде око КФ, желим да вас све позовем на наредну Крајинаду, која ће се највероватније одржати у суботу 11. јула 2009. године.. Видећемо још где.. постоји опција Нови Сад, јер је НС екипа изразила велику жељу да Нови Сад добије организацију Крајинаде!

Оно што је битно за вас.. да ово схватите као велику опуштенцију, зезање и дружење са својим земљацима.. Поред ствари који ћемо прекопирати од прошле године то је застава, биће урађена једна нова, иста као прошла.. Мајице ће бити урађене нове.. са истим грбом, али биће и неких измена на леђима, и то ћемо овде окачити да видите.. Витез је обећао да ће се потрудити, у шта ја не сумњам.. Долазак су најавили и Крајишка група "Плитвице" моји другари.. Ако Бог да, свираће се на 2 хармонике, можда и 1 гитара залута, видећемо.. Прошле године ми је измакло довођење 2 мале личанке, које умеју са песмом, једна да рецитује, друга има фанстастичан глас, па бих волео да је сви чујете! Нас неколико из организације, ћемо се потрудити да све ово спроведемо у дело, и да то буде још боље, луђе, јаче, и масовније него прошле године..

Знам само, то ми је чак и Рада напоменила, колико је само Крајинада 2008, подигла прашине на КФ, и колико је та тема била често посећена тј. читана! Не знам статистику, али има то у статистичком центру

Е па зато драги моји Крајишници, и сви остали људи који сте добре воље, имате смисла за шалу, дружење, волите да будете део великих и лепих ствари, дођите да стварамо историју!!!

Share this post


Link to post

Ја мислио да причу о овоме отворим касније.. али виде ти наших чланова, и они који то још увек нису.. Еј.. прича се нездрживо шири, на све стране..

а нема смисла да говоримо о овоме на некој од прошлих тема...

па нека крене!!!!

Share this post


Link to post

dolazim ;D

sa spilom karata, sa kompletom za Yamb , sa 20 najnovijih viceva,

ako treba imam i fudbalsku loptu , koznu i malo trosenu ;]\/

podrazumeva se da necu imati duge, lakovane nokte , cenim da je ovo dovoljno za prolaz ;D ;]\/

Share this post


Link to post

Meni se čini da ćeš nositi i kutiju sa bajaderama pošto ću ja verovatno samo u mislima da te bodrim da "predriblaš" pola muške ekipe na čelu sa Čuletom i daš go za pobedničku, žensku ekipu! Bila bih sigurnija u pobedu ukoliko bude Veca na golu! ;):(:D

P.S. Bobana, nikad se ne zna, možda se i ponovi događaj iz Jevremove, pa ja ipak i zaigram u finišu! ;) ;]\/ :]]

Share this post


Link to post

e da znas Snezo ;D mozda se ponovi "Jevremova" i nas prvi susret , okupljanje.

daj vidi da pomeri Rajka rezervacije za letovanje ;D;D;D mada je ona "tvrd orah"

bilo bi lepo ,

da vidi omladina kako tetke igraju fudbal , po stare dane ;D;D;D

garantujem zivotom da ne mogu svi kao ja ... 30 minuta bez predaha juriti za loptom ,

(ziveo Lazar) 8);D;D;D

jos kad ti izneses te kaloricne bombe iz torbe, u vidu bajadera .... na nevidjeno 5 : 0 za zene ;]\/ ;]\/ ;]\/

Share this post


Link to post

Ratnik.. mesto jos nije definisano, da li BG ili NS.. to cemo definsati bar 2 nedlje ranije, znaci oko 20. juna ce i taj detalj biti definitivno potvrdjen! ;)

Bobi.. karte moraju biti "madjarice" za belu.. yamb moze, ko bude voljan i za to..

Fudbalska lopta moze.. mada videcemo, ocemo li i vaterpolo loptu nabaviti.. a ja licno bi voleo i da jedan dobar vaterpolo opcimo.. Ja bi se onda potrudio za golove.. (ako bi strand dosao u obzir za NS, ili ada za BG), da vidim ove plivace kakve su vidre..

bajadere primamo u svakom slucaju.. ;| ali ti Spasilda gledaj da to ipak pomeris.. ;)

Bobi.. nemoj sada da mi se izdaleka hvalis sa fudbalicom.. hocu na terenu da te vidim.. a ne ovde na recima.. srpski_smajli_kalas.gif

Share this post


Link to post

dogovoreno ;D

za fudbal sam kao stvorena....plivanje bez dileme ali ne i vaterpolo ,

tu bih junacki izgubila ;]\/ ;D

aaaahahahahaaa bit ce to megdan za prepricavanje ;]\/ ;D;D;D

Share this post


Link to post

Chule, sve za pohvalu ali (opet ono ali ;D ) nemoj da mi zamjeris, bilo bi jos

bolje kad bi ovo mogao organizirati u nasoj Krajini. :]]:]]

Mozes onda da me odmah pribelezis, stise Zeljo ako treba i pjeske :}\/ :}\/

Pozdrav

Share this post


Link to post

Razmisljao sam ja o tome prosle godine u avgustu, ali ima jedan mali detalj, koji je neizvodljiv... o tome necu ovde.. ali ako te zanima mogu ti na pp reci..

Evo, ljudi se polako prijavljuju za Krajinadu, i to me raduje ;) .. da stvorimo jednu pravu Krajisku diviziju.. 8)

Share this post


Link to post

Nemoj da zaboravis to odugovjeciti - slike, slike,slike .....

Joj bice ludo :}\/ :]] ;>)/ da mi je malo doskocit ....da samo

malo pogledam tu Krajinsku diviziju...

Pozdrav

Share this post


Link to post

Krajinada evo blizi se i ova godina i jul ja se iskreno nadam da ove godine necu preskociti i da cu sa punim srcem i osmehom na licu

doci an Krajinadu i medu svoj narod,,zivi mi bili pa se vidimo ako Bog da na Krajinadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Share this post


Link to post

Znaci da i tebe da zapisem @->-

Prosle godine si preplakala Krajinadu.. a ove godine ucesnik! 8)

Eto, mili moji.. ne mozes odmah ni na Krajinadu ;]\/ .. prvo se pokazes, pa tek onda dolazis :D:D:D

Share this post


Link to post

ja sam za ovog ljepog licanina na konju da bude na majicama ali velki a ne ovo od prosle godine maleno pa nemoze se vidijeti iz daleka daj sto vece to bolje tako da stampas i nvu zastavu da bude svake godine sa novim i lepsim grbom :}\/

Share this post


Link to post

Evo prica se vec o Krajinadi :[|:[| mogu samo da sanjam >:D >:D

E al imam jedno pitanje,dal postoji mogucnost da za nas odvojite po jednu majicu i ako mozda ne mozemo

prisustvovati Krajinadi :D

Share this post


Link to post

Ti ces opet preplakivati Krajinadu.. :-[

Nemoj Caki molim te.. daj sedi u avion sa Dacom, i dolazite amo, da vidite sta je pravi show! :}\/

Naravno.. to kada se budu stampale majice.. nesto cemo stampati pre Krajinade mozda mesec dana.. a nesto i pred samu Krajinadu, pa ce na samoj Krajinadi, i biti prodavane..

Ti ces se vec na vreme prijaviti oko toga.. zauzicemo i za to nekog.. pa ces onda svoju majicu i podici na leto, kada budes vec i dosla, amo u nase krajeve! 8)

Share this post


Link to post

Ljudi.. da vam pricam..

Dolazim ja pre 2 nedelje, na probu KUD-a sa zakasnjenjem, a i razmisljao sam da li da uopste i dodjem.. medjutim morao sam neke stvari sa glavnima dogovoriti.. pa resih da dodjem..

Vidim tamo i mrkog vuka, i Lakija.. Propitivanje da i imaju majicu Krajinade.. kad Laki veli da ima.. a mrki vuk, rece da nema?!?! Bruka!!

Razmisljam se ja dje bi to i nasao.. kad ono nicim izazvano dolazi rodjo do mene.. i veli: "Pozdravio te taj, i taj.. i poslao 3 majice Krajinade".. Ja u cudu.. ej ne mogu da verujem!!!!!!

Kako sam ja poceo to da vadim i dajem mrkom vuku, tu se zadesi jedan bivsi clan KUD, sa drugarom svojim.. ja ga slabo inace znam.. jer on bas i retko dolazi.. Jedino sto znam da je dalmatinac.

E on pita covek kakve su to majice.. i tako potekne prica o Krajinadi.. Ej ne mozemo se mi ispricati, pravo da vam kazem.. jer kako ispricati nesto sto traje vec mesecima, i godinama, mogu slobodno da kazem, u sta je ukljuceno, i vise od 30 ljudi sigurno, a brojka svakako se tu ne zaokruzuje, vec samo raste! Nesto sto zivi u svima nama.. i sto nas povezuje, ma gde bili i ma gde se nalazili.. sto svi sa ponosom nosimo majice Krajinade.. A cenim da van ovih 30 ljudi, do sada je culo za Krajinadu i preko 300 ljudi, mozda i vise..

E tu se taj momak odusevio o celoj prici... covek me pita uzme bas tu 1 majicu.. posto je 1 ostala za Vukasina.. i sta ce nego uzme.. sada je ta brojka sa tim majicama iz 2008. cini mi se zavrsena.. za koji mesec cemo mi stampai nove da promovisemo i Krajinadu 2009. Ali sve to kada dodje vreme!

Nesto je neverovatno koliko sam ja imao 1 osecaj ponosa.. kada sam pricao sa njih dva posto smo isli jedan mali deo puta zajedno i kuci..

Silno mu se dopala ideja i o Adi, i eventualnom odlasku u NS, ali svakako vozom, posto je to poseban dozivljaj.. pa cak me i to dosta privlaci, taj voz, zbog atrakcije koju bi napravili setnjom kroz srpsku Atinu..

Ovaj njegov drugar, veli kako ce on uzeti godisnji odmor za rad toga - Krajinade?! Velim ja njemu.. ne moras covece.. subota ce biti ionako.. a ako zaglavimo i u nedelju.. neradna je.. pa cemo u nedelju uvece svi kuci..

Ko god da je mislio recimo da majice mogu, a i ne moraju.. u fazonu sta ce nam.. pogresio je..

Jer evo vidite koliko majica moze da pomogne.. meni je to bio zapravo "redbul" u momentu kada se "utakmice lomila".. Prica se siri onako tiho.. tek za Krajisko vece ce da bude veliki bum kako se ja nadam.. a i nakon toga.. veli jos taj momak, kako ce da je na poslu nosi.. da svi vide!

Odusevio sam se i ja, a i njih dvojica... jednostavno dobicemo jos novih clanova, koji ce svakako pojacati spic navalu BG ekipe!!!!

Share this post


Link to post

Сјећам се неких слика од прошле године са те ваше "Крајинаде". Ма ајде да сте је назвали "Брчкање и роштиљање на Ади", ја би рекла свака вам част, баш се лијепо дружите. Ал' какве вам то има везе с Крајином?? Чини ми се да сте имали и некакву чудну заставу, да је нека птичица на њој.

По тим именом свакако да би требало бити много више садржаја од тог што сте ви осмислили.

Share this post


Link to post

Dalmata nema veze sta stoji i sta pise ako nosis dusu Krajisku u sebi shvatit ces sta znaci doci medu svoj narod opet oestiti osmeh na licu da si

medu svojim narodom da sedite za istim stolom smijete se kao nekada imate slicne ili neko i iste zivotne sudbine to je ono sto ti srce ispunjava

a ne sta je na majici napisano i kolika je slika dali ce se neko kupati dali ce biti na Adi ili u nekom selu mjesto je samo mjesto gde ce se svi skupiti na jednom mjestu a da su iz Krajine i da su veseljaci kojima je veliko zadovoljstvo sresti i biti opet sa svojim narodom.

Onaj ko to ne moze osetiti taj se izgleda vec odrodio i zaboravio sto specifino nosi nas narod a to je ta dusa Krajiska ..

Niko na Krajinadu ne ide zbog nekoga drugoga vec zbog sebe samoga da oseti jos jednom u zivotu to neki imaju prilike to osetiti svaki dan a nekima je to bio

san da ce ikada u zivotu to opet doziveti zato cu neizmjerno srecna biti ako uspijem taj dan da prisustvujem Krajinadi.

Dok vas nisam srela imala sam osecaj kao da sam zivela jedan zivot poznavala jedan narod krajisnike a cinilo mi se kao da sam to zivela u nekom drugom zivotu jer godinama nisam vise nide srela u vecini te ljude ovde kada sam dosla odusevila sam se da vidim svoj narod na jednom mjestu upoznala sam neke

i jos vise su me odusevili sada vise ne mislm da sam poznavala neki narod sa kojim sam odrasla vec da on postoji jos samo sto je rasut svuda po svetu i

ako ova Krajinada uspije da nas okupi na jednom mjestu sa sviju strana sveta onda je to nesto sto ce me oduseviti da okupi i mlado i staro i nasu djecu da se upoznaju da to osete to je nesto predivno sto sam samo dok vas nisam srela ovde mogla da sanjam i mislim da mi se to nikada nece dogoditi..

To je bit Krajinade a ko to ne moze da shvati onda on ni ne nosi tu srecu i tugu za svojim narodom vec se intregrisao u novu okolinu i ne moze to vise da oseti.

Share this post


Link to post

Ja bi rekao da Dalmata obraca stvari na sekundarne stvari...

ali ajde da kazem, posto veujem da ima jos koji bi slicno pomislili..

Сјећам се неких слика од прошле године са те ваше "Крајинаде". Ма ајде да сте је назвали "Брчкање и роштиљање на Ади", ја би рекла свака вам част, баш се лијепо дружите. Ал' какве вам то има везе с Крајином?? Чини ми се да сте имали и некакву чудну заставу, да је нека птичица на њој. По тим именом свакако да би требало бити много више садржаја од тог што сте ви осмислили.

Prvo, i osnovno.. Krajinada je manifestacija koja je u zacetku.. to moras da skopcas.. ne stoji iza mene ili bilo koga od nas ko je bio fizicki, ili duhovno na Krajinadi, 200 godina nekog iskustva, pa da moze da sudi jel nesto pravo, krivo i sl..

Drugo, cilj Krajinade je u samom sloganu - Vise od druzenja.. Svi mi imamo nakon Oluje i Bljeska, tj. progona iz Krajine.. neka nova druzenja, nove ljude koje poznamo, sticajem tih nesrecnih okolnosti.. neki su se vise, neki manje integrisali u okolinu.. ALI.. uvek postoji to ali.. I danas recimo vidim osmeh na licu moga rodjaka kada cuje neku krajisku rec, a otisao je iz Krajine pre 40 godina.. E pa zamisli kada se on tome raduje, a ne mi koji smo dosli pre 15 godina..

Nema toga Krajisnika, to sam hteo reci, kome nece srce zaigrati ako cuje neku krajisku rec.. ako cuje neku pesmu koja spominje Dinaru, Zrmanju, Velebit, Kapelu, Koranu, Plitvicka jezera, Petovu Goru, Unu, Sanu, Grmec, Sator, Psunj, Papuk, Bilogoru, Kopacki rit, Dunav...

Shvati, da je povezanost svih nas upravo preko toga.. pored toga sto smo slicnih sudbina, to nas i neka mesta, geografski pojmovi vezuju.. nije to neka slika samo koju ces videti na monitoru, niti neka skrabotina na geografskoj karti.. Postoji nesto sto je ostalo u srcu, u glavi, neko secanje.. neki dragi ljudi recimo..

Kupanje i brckanje mozes raditi bilo gde.. nama je to bila propratna aktivnost.. a ne osnovna i glavna stvar.. Nismo mi samo dosli da se samo tamo gledamo.. to mozemo i jedni drugima poslati slike, pa da se gledamo 100 godina..

Trece, Daca je lepo objasnila.. da ljudi posle toliko godina pocinju ponovo da zive.. jer iz prica raznih ljudi koje sam godinama unazad sretao.. kako i sami kazu.. oni nisu ziveli.. bar im to nije izgledao kao normalan zivot.. Doduse u II polovini 90-ih kada maltene niko i nije isao u Krajinu, tada niko nije ni pomislio da ce ikada otici u svoju rodnu kucu, zavicaj, i da ce sve to ponovo videti.. I bas sada kada smo na neki nacin poceli se povezivati, a veruj mi da je i dalje velikom broju nasih ljudi problem sto nemaju kompjuter i net, sada pocinje to druzenje.. druzenje iz koga ce se sve dalje akcije, u cilju ocuvanja secanja na Krajinu, izroditi, same od sebe.. ideje se radjaju, prezentuju, i usaglasavaju.. a na kraju i sprovode u delo.. Da nije tako.. ovo bi se vrlo brzo ugasilo.. a vidis prosle godine dosta ljudi je ucestvovalo u tome.. garantujem da je preko 300 ljudi culo da postoji Krajinada.. a veruj mi da to nije mala stvar, jer prica o Krajinadi ide samo preko interneta.. nema je na TV ili radiju, nema lepljenja plataka ili nesto sl.

Zastava je po meni odlicna..

Fotografija0325-1.jpg

Na nasoj crveno-plavo-beloj trobojci ima grb, sa plavom bojom.. plava boja boja neba, boja mora - simbolise slobodu, oslobadjanje svih stega.. Zatim iscrtnana nasa RSK, sa svim oblastima Sev. Dalmacija, Lika, Kordun, Banija, Zap. i Istocna Slavonija, Baranja i Zap. Srem.. Tu je i bela golubica (a ne pticica kako si rekla) sa maslinovom grancicom.. koja je takodje simbol mira i slobode.. Da, Dalmata draga, mi volimo slobodu, i mir.. a rat su nam nemetnuli.. i necu na tu politicku stranu, jer jedan od motiva Krajinade je BEZ POLITIKE! Bela Golubica i u nasim pricama, obicajima ima neku simboliku.. mozda banalno zvuci, ali svi znaju stihove "mala moja golubice bijela , da te nema, ne bi bilo prela"...

Mi tek pocinjemo, a ne da zavrsavamo.. da bi ti bilo sta nama sudila i presudjivala iz daljine..

Utiske ljudi koji su bili na Krajinadi, mogla si i da procitas vec na stranicama koje sam okacio.. Ja nisam video ni jedan komentar u losem kontekstu.. ne zato sto sam ja bio tamo, ili sto je to bilo zabranjeno pricati, da je nesto nedostajalo, pa da su se negativni komentari brisali.. Shvati da je puno ljudi komentarisalo, koji nisu bili, a videli su celu pricu, da su bas preko opisa, i slika, da su pozeleli da budu tamo... a to isto nije mala stvar.. da Krajinada nema veze nikakve sa Krajinom.. sta mislis, jel bi oni pozeleli da budu tamo sa nama.. ili bi rekli poput tebe "neka vase to brckanje i rostiljanje.. zaobidji te nas sa time"...

Za kraj ti ostavljam i ovo, ovu sliku.. pogace koju je umesila 1 nasa clanica.. Ika.. Pazi, pogacu mozes kupiti bilo gde.. ali ona je umesila, htela je da bas preko toga da daje svoj doprinos celoj ideji oko toga.. Da napise Krajinada, i da stavi srce u sred te pogace.. Covece eej.. pa da sam najgori o svih, ja bi joj reko kroz zube hvala.. a ovako, ja sam joj zahvala do neba!

Zahvalan sam naravno i drugima.. koji su sirili pricu.. drugima koji su iz daleka prevali put, pazi put prevalis u drugi grad samo zato da dodjes nesto da vidis, i ucestvujes u tome..

12072008004.jpg

ma koliko to sad nekome izgledalo smesno, ili pak malo... ja sam sa tim proslogodisnjim prezadovoljan.. a u buducnosti sto kazu ljudi JOS JACI, JOS BOLJI, JOS ORGANIZOVANIJI I MASOVNIJI!!!!

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this