Sign in to follow this  
dj-zombi

Sanader predložio zajedničke sednice dve vlade

Recommended Posts

Sanader predložio zajedničke sednice dve vlade

PRVA.jpg

Hrvatski i srpski premijer, Ivo Sanader i Mirko Cvetković u Vladi Srbije (Foto Fonet)

Hrvatska i srpka vlada mogle bi da održavaju zajedničke sednice jednom godišnje, na smenu – u Beogradu i Zagrebu. To je, prema rečima potpredsednika srpske vlade Mlađana Dinkića, juče tokom razgovora sa premijerom Cvetkovićem i članovima Vlade Srbije predložio hrvatski premijer Ivo Sanader. Cilj je razmena iskustava, čvršće povezivanje dve zemlje i jačanje bilateralne i regionalne saradnje.

„Tendencija susreta i razgovora je da se okrenemo ka budućnosti, da u dijalogu rešavamo nerešene stare sporove i jačamo saradnju, pa sam zato predložio da se za početak organizuju posete predstavnika javnog informisanja iz Srbije Hrvatskoj i hrvatskih Srbiji, kako bi mediji odigrali svoju ulogu u otopljavanju odnosa, u otvaranju mogućnosti snažnije ekonomske, kulturne, sportske saradnje. I da se otklone neke prepreke, za koje mi smatramo da postoje u delu hrvatske privrede za preduzeća iz Srbije, da u Beogradu vidimo hrvatske umetnike koje nismo dugo viđali, a oni naše u Zagrebu i da, recimo, kao što postoji košarkaška Jadranska liga, razmišljamo i o fudbalskoj jadranskoj ligi. I da sve to bude podržano objektivnim izveštavanjem i jednih i drugih medija, kako bi se život i saradnja dve zemlje, 15 godina posle ratova, vratili u normalne tokove”, kaže Dinkić.

Veliko je interesovanje za avionsku liniju Beograd – Pula, a premijer Sanader je zainteresovan da se uvede i linija Beograd – Zagreb, pa će, po rečima potpredsednika Dinkića, obe strane u narednom periodu to realizovati kao podršku jačanju turističke i ukupne ekonomske saradnje.

Ljudi iz Srbije su zainteresovani za letovanje na hrvatskoj obali, ali pošto imaju utisak da je Istra gostoprimljivija od Dalmacije, Dinkić je, kaže, zamolio hrvatskog premijera kao Dalmatinaca da utiče da klima u Dalmaciji bude slična onoj u Istri. Takođe, izrazio je želju da vidi građane Hrvatske na atraktivnim turističkim destinacijama i manifestacijama u Srbiji.

I premijer Sanader i potpredsednik Polančec, utisak je potpredsednika Dinkića, nisu opterećeni prošlošću, kao ni članovi Vlade Srbije.

„Konstatovali smo da je bilans međusobne trgovine, koji se prošle godine približio milijardi dolara, povećan i uravnoteženiji nego ranije. Suficit jeste na hrvatskoj strani, ali je srpski deficit prošle godine prepolovljen sa oko dvesta miliona dolara na sto miliona. Srbija je prošle godine značajnije povećala izvoz u Hrvatsku, prodala za 434 miliona dolara svoje robe, a uvezla za 554 miliona dolara hrvatskih proizvoda, objašnjava Dinkić uz konstataciju da su predstavnici srpske vlade preneli hrvatskom premijeru i njegovim saradnicima da u Srbiji postoji predstava da Hrvatska otežava srpske investicije i da su izrazili očekivanje da će biti obezbeđeni isti uslovi koje u Srbiji imaju hrvatski investitori. Hrvatska je, naime, proteklih godina investirala u srpsku privredu oko 400 miliona evra, a Srbija u Hrvatskoj ima jednu značajniju investiciju – takovskog „Svis lajona”, vrednu oko 20 miliona evra,

Tema jučerašnjih razgovora bila su i potraživanja srpskih preduzeća u Hrvatskoj i hrvatskih u Srbiji, proizašla iz sukcesije i regulisana jednim aneksom sporazuma o sukcesiji, kojim se kompanije upućuju da same sudskim putem traže rešenja. Takođe, iz jučerašnjeg dijaloga proistekao je i predlog da se prednosti CEFTA sporazuma koriste i kroz veću međusobnu razmenu sirovina i zajednički nastup preduzeća na trećim tržištima.

Vesna Jeličić

----------------------------------------------------------------

Zdravica uz vino „carigrad”

Premijeri Sanader i Cvetković i njihovi saradnici, nakon zvaničnih susreta u Vladi Srbije, razgovore su nastavili na zajedničkom ručku u vili „Bokeljka”. Domaćini su gostima nazdravila vinom „carigrad” Podruma Radenković iz župskog kraja, saznaje „Politika”.

U prijatnoj i opuštenoj atmosferi tokom ručka dvojica premijera su na momente jedan drugog oslovljavali sa „ti”.

---------------------------------------------------------------

Protesti ispred vlade

Dok su premijeri Srbije i hrvatske Mirko Cvetković i Ivo Sanader razgovarali više desetina građana protestovalo je ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici zbog Sanaderovog dolaska.

Oni su rekli da protest nije organizovan i da su se samoinicijativno okupili. Većina je nosila bedževe sa likom haškog optuženika Vojislava Šešelja i natpisom „Stop haškoj tiraniji”. Među njima je bio i predsednik beogradskog odbora Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović. Okupljeni su razvili veliki transparent sa natpisom „Priznajte RSK”.

2--Protest-Udruzenja-progna.jpg

Jake policijske snage blokirali su prilaz okupljenih na kolovoz, tako da saobraćaj u Nemanjinoj ulici nije zaustavljen.

Okupljeni su prolaznicima delili letke sa „porukom Vlade Republike Srpske Krajine u progonstvu” premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću u kojoj se traži da Sanadera obavesti da u Srbiji boravi nekoliko stotina hiljada Srba koje su hrvatski policajci i vojnici prognali iz hrvatskih gradova i RSK.

Na letku je ispisano i 13 parola sa sadržajem koji okupljeni nose na transparentima: „U Hrvatskoj je književni jezik srpski”, „Sanaderi su Srbi, zar ne Ivo”, „U Krajini je nastavljen hrvatski genocid iz Drugog svetskog rata”, „Zločin genocida ne zastareva”, „Hrvatska je genocidna tvorevina na tlu Evrope” …

-----------------------------------------------------------------

SNS: Samo kurtoazno

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da Hrvatska „ne zaslužuje da Srbija s njom ima bilo kakve odnose osim kurtoaznih diplomatskih”, jer „nije demokratska zemlja, nije nikakav partner Srbiji i nije zaslužila da joj se Srbija izvinjava za bilo šta”. On je na konferenciji za novinare dodao da je Hrvatska proterala Srbe i ne da im da se vrate, da uživaju svoju imovinu i njome raspolažu.

A Srpska radikalna stranka kritikovala je vlasti u Srbiji zbog Sanaderove posete ocenivši da tim prijemom ne štite srpske nacionalne i ekonomske interese.

– Sramno je i skandalozno da je režim Borisa Tadića spreman da odustane od podnošenja tužbe protiv Hrvatske, da zaboravi zločine počinjene nad srpskim narodom, etničko čišćenje i genocid počinjen tokom Drugog svetskog rata – piše u saopštenju SRS-a.

------------------------------------------------------------

Hrvatske kompanije zainteresovane za „Banatski Dvor“

Ministar energetike Petar Škundrić izjavio je juče da su Srbija i Hrvatska zainteresovane da se saradnja dve zemlje u elektroenergetskom sektoru, nastavi i da ona ubuduće bude unapređena.

Škundrić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, posle održavanja mini energetskog foruma, rekao da se i Srbija i Hrvatska zalažu za realizaciju Panevropskog naftovoda i dodao da su obe zemlje istakle značaj međusobnog povezivanja gasovodima, zbog povećanja energetske bezbednosti.

Potpredsednik vlade i ministar privrede, rada i preduzetništva Hrvatske Damir Polančec naglasio je da su na jučerašnjem forumu razmenjene važne informaciji koje se tiču energetskog sektora i da se iskristalisalo nekoliko važnih pitanja, gde bi saradnja mogla Srbije i Hrvatske mogla da bude poboljšana.

Polančec je istakao da je jedno od tih pitanja saradnja u maloprodaji i plasmanu proizvoda naftnih kompanija „NIS” i „INE”, kao i veća saradnja NIS-a sa hrvatskom kompanijom koja se bavi transportom nafte „JANAF”.

On je podsetio da je u prošloj godini za potrebe Srbije 2, 4 miliona tona nafte transportovano kroz hrvatski transportni sistem.„Otvaraju se i nove mogućnosti saradnje, kao što je čuvanje komercijalnih i strateških zaliha nafte i saradnja na zajedničkom projektu Panevropskog naftovoda, za čiju bi realizaciju trebalo jače pridobiti italijansku stranu” objasnio je Polančec.

Prema njegovim rečima, srpska gasna kompanija „Srbijagas” je zainteresovana za projekat koji se tiče naftnog gasa na ostrvu Krku u Hrvatskoj i dodao da su obe zemlje zainteresovane za učešće u investicionim projektima iz oblasti elektroenergetike, kao i za zajedničku kupovinu električne energije na evropskim berzama.

Ministar privrede Hrvatske kazao je da je na energetskom forumu bilo reči i o podzemnom skladištu gasa „Banatski Dvor” i istakao da hrvatske kompanije mogu da budu konkurentne na tenderu koji će biti raspisan za proširenje tog skladišta.

Politika 21.03.2009

ovi bi da se druze i sastance a stotine hiljada prognanih i hiljade ubijenih Krajisnika samo u proteklom ratu treba zaboraviti i gurnuti pod tepih?

Srbijo u zemlju propala .....

Share this post


Link to post

Odavno ovo vise nije Srbija ... Nemam komentar ... Samo su na RTS -u tako ispratili Sanadera kao da je Rimski Papa dosao u Beograd ... Ovaj Cvetkovic je DNO DNA ...

Share this post


Link to post

Posle svakog rata dolazi mir, to je jasno i malom detetu. *Ideja*..o naizmenicnom konferisanju nije nova, vodalo se i predsednistvo SFRJ...nisu objavili eventualne teme zasedanja..niti oblik prisustva *najzainteresovanije strane za mir*...gradjane RSK..mozda AP... Svakako bez razvijanja odnosa je stajanje u mestu, bez privredne saradnje nema otvaranja novih radnih mesta, pa ni povratka. Teranje inata, nevodi nicemu...treba aktivirati susrete, treba organizovati prognane, treba razmisliti o profilu i izboru NARODNIH predstavnika, jedno telo za kontakt u radu obe vlade.

Share this post


Link to post
Posle svakog rata dolazi mir, to je jasno i malom detetu. *Ideja*..o naizmenicnom konferisanju nije nova, vodalo se i predsednistvo SFRJ...nisu objavili eventualne teme zasedanja..niti oblik prisustva *najzainteresovanije strane za mir*...gradjane RSK..mozda AP...

Mozda AP cisto sumljam, kad Srbi nisu dobili AP za vreme Tite i SFRJ, sad sigurno nece o tome se moze samo sanjati, posle ovog svega sigurno.

Share this post


Link to post

Која је то тема о којој су они ИСКРЕНО могли разговарати, када се ни у једној ствари не слажемо?!

Једино да су причали о угњетавању срба у хрватској, али искрено сунњам у то! Ови признали Косово, убијају Србе а наши им спремају добродошлице. Чудиме да их нису дочекали још на граничном прелазу са цвијећем.

Баш ме занима шта је прошло кроз гламу санадеру када је извршена смотра, и док је ходао испред војнука и наше заставе са руком на срцу?!

Share this post


Link to post

Podržavam sednice!

Inače, onog predsednika navodne vlade pokojne navodne RSK, treba krivično goniti za lažno predstavljanje. On nije nikakav predsednik ničega.

Share this post


Link to post
pokojne navodne RSK,

Какве покојне наводне РСК, док год живи у нашим срцима и док се неко бори, на било који начин за њу, она неће нестати! А као што видиш има нас доста!

Share this post


Link to post

Nisam dao konkretan predlog onako nabacao ideje, jedno je sigurno i mislim da obe strane to pitanje usporavaju...a ovaj susret je dogovor da pocnu saradnju...*razmena tajkuna*...i biznisa. ali neko telo mora da postoji, neka izabrana lica da budu pri ministarstvu srbije..ipak radi se o par stotina hiljada ljudi, ukljucujuci i one koji su se vratili...ako je u pitanju *samozvana vlada*...onda neki mejl pa protesti, ali ora da se zna neko odgovorno lice imenom i prezimenom...

Share this post


Link to post

Muka mi je i goni me na pvracajnje sta sve cujem. Zasto Tadicu nisi spomenuo izbeglice iz RSK ,a ovi ti priznali Kosovo.Ma slusaj priznati ce i Vojvodinu mozda i sandzak.Sram da te bilo Tadica da lutam po tudzem svetu pokraj moje imovine,da mojima mrtvima nemogu da zapalim svecu.Srbio gde ti je dostojanstvo,doklen ces da budes pognute glave.Sta mislis Srpska djeca se pokrstavaju u katolike samo da ostanu kod kuce.A ti slusas kako ce ti ;hrvati; pomoci za nato i EU.Pa stvarno ste naivne budale.Lep pozdrav Kalifornia.

Share this post


Link to post

Ова тема и она "Подјела Југославије је почела у Аргентини" су веома сличне. Само овде Цветковић :- не даје територију него неко заједничко излажење на тржиште и овде је све легално а тамо је било на црњака. Лажу сами себе, док народ негодује они силом намећу неке договоре. Чему то више води? Може овај Цветковић да се састаје јер док је наш народ скапавао и гинуо због истих оваквих договора он је био негдје далеко иза седам гора иза седам мора на неким :}\/ :}\/ :}\/ , и није се бринуо гдје ће му дјеца преспавати и да ли ће имати нешто да једу тај дан!

Срамота па етоти!!!

Share this post


Link to post

Pa naravno da bi Sanader to zelio...suknuli mu Slovenci malo veci pimpek u zadnjicu pa ne moze u Evropsku Uniju, pa se k'o fol okrece Srbiji i trazi podrsku svog ustaskog brata Borisa Tadica. Lijepo li je vidjeti kad se dva crnokosuljasa vodaju...samo da to nije po Beogradu, Srbiji, srpskom jadu i srpskim grobovima. nene.gif\" title="ne ne" />

Ako je Sanader takav dzentlmen sto ne povuce onu tuzbu protiv Srbije nego rece k'o "ne mogu se oko svih pitanja dogovoriti". A priznanje Kosova? Corak...ne smije se naljutiti "brat u crnoj uniformi" pa bolje da ne spominjemo tu stvar. Jasenovac? Ma jok...ispasce da su Srbi stara zlopamtila. smileymania.at_12811.gif

A narod? Narod cuti...da je kojim slucajem neki srpski politicar mlatio sa Jasenovcem usred Zagreba cini mi se da ziv ne bi izis'o. Eno onaj kepec Jeremic rece par mlakih rijeci u vezi tuzbe protiv Hrvatske i odm'a je "persona non grata" u Hrvatskoj, a i u Briselu ga ne zele vise vidjeti.

A u Srbiji se Sanaderu postavlja pocasna garda...sto bar jedan iz garde ne skide pusku na gotovs pa opali po govnavom hrcku? smileymania.at_20970.gif

Ne razumijem vise ni Srbe...nasi stari su pravili ujdurmu i mlatili svoje knezove, kraljeve i ministre kad im se samo malo stane na zulj. A danas svaka fukara moze da seta po Beogradu, da nam se sprda i soli pamet. Gdje su oni Srbi po kojima je Srbija bila poznata i uvazavana? Pa nije valjda da su ih sve pojela albanska Golgota 1915. i sva srpska stratista 1941.-1945.?

Sto rece Njegos u "Gorskom Vijencu":

Moje pleme snom mrtvijem spava,

suza moja nema roditelja,

nada mnom je nebo zatvoreno,

ne prima mi ni plača ni molitve;

u ad mi se svijet pretvorio,

a svi ljudi pakleni duhovi.

Crni dane, a crna sudbino!

O kukavno Srpstvo ugašeno,

zla nadživjeh tvoja svakolika,

a s najgorim hoću da se borim!

Share this post


Link to post

Pocasna garda je protokolarna stvar, propisani oblik doceka predstavnika druge drzave. Tu nema zamerke, nivo susreta odredjuje protokolarnu radnju. Jedino sto se moze je neko radno telo RSK..a to nije stranka ! Pitanje oduzimanja konstituitivnosti Srpskog naroda oteto nasilno i ukrvi mora stalno da visi kao klatno iznad pregovaraca bilo koga ranga, ono mora da bude stalno prisutno u javnim izjavama...jer uvek postoji gornji i donji *minimum*..i od njega se pocinje, znaci mnoga politicka, nacionalna, materijalna prava..*zatecena prava* u momentu sukoba..i susreta ! Jedno je sigurno..tudja ruka svrab ne cese, tako nemojte mnogo da se *palite* na izjave politicara u Srbiji, prenesite im vase stavove, jer te izjave su u kranjoj meri jedan vise ili manje *Jeep*..i kako videsmo hvala Nestoru...trgovanje sa koncesijama...gospoda su gospoda, a gulija je gulija..*po novom*..* u se i u svoje kljuse*...

Share this post


Link to post

* Ne razumem vise ni srbe...* Pa zemljace, pregledaj drge stranice Njegosa..negde je zabelezio...*pucina je stoka jedna grdna*.. Ne tako davno jedan Ruski zanicnik je izjavio..*nemozemo mi da resavamo problem Kosova dok srbi piju po Beogradu...*..

ali salu na stranu, ko ima i moze neka specificira udruzenja prognanih, neke telefone..preraditi spiskovima prema opstinama stanovanja u RSK...pa polako..od *lokalnog* nivoa pa nagore...jedno je sigurno RSK postoji u papirima UN, trenutno miruje.....ponovo navod ruskog zvanicnika..malo drkcije..* dok piju krajisnici*..budite pripravni, jacanjem pozicije Rusije u svetu i UN, moguce je izvaditi fasciklu iz prasine, bacite kaubojske sesire..!!!

Share this post


Link to post
Srbija je prošle godine značajnije povećala izvoz u Hrvatsku, prodala za 434 miliona dolara svoje robe, a uvezla za 554 miliona dolara hrvatskih proizvoda,
da u Srbiji postoji predstava da Hrvatska otežava srpske investicije i da su izrazili očekivanje da će biti obezbeđeni isti uslovi koje u Srbiji imaju hrvatski investitori.

"Туђа рука свраб не чеше", е мени се чини да овде српска рука чеше њихов свраб јер ми њима попуњавамо буџет а не они нама, и упркос свим потешкоћама које српски инвеститори тамо имају наши политичари се све више отварају према њима!!!

А и ова ивестиција од 400 милиона евра, све они то враћају и надокнађују искориштавањем нашег тржишта и пробијањем на исток. Као што рече Војин Поповић:"Шукнули му Словенци па не може преко њих у Европу"!!!

Share this post


Link to post

Mladjan Dinkic ministar ekonomije trazio od Sanadera da u Beograd posalje pevace Dzibonija i Olivera Dragojevica...*jacanje odnosa sa Hrvatskom slabi nas polozaj prema Kosovu...*USE I U SVOJE KLJUSE*...vaskoliko srpstvo resava vazne probleme !

Share this post


Link to post

Na ovakav prijedlog nemam rijeci, nesto mi sve vise posjeca na Pavelica i "onog" Stajadinovica i njihove

pregovore te zrtanje nove karte i podele >:( >:(

Shvacam ja da moramo gledati naprijed za opstanak i spas Krajisnika ali ne razumijem Srbe u Srbiji, pa oni su

na svome, ne trebaju nikome da se dodvoravaju i ljube skute a kamoli da pognu glavu i ture u pesak..........

Srbio gde ti je dostojanstvo,doklen ces da budes pognute glave.Sta mislis Srpska djeca se pokrstavaju u katolike samo da ostanu kod kuce.A ti slusas kako ce ti ;hrvati; pomoci za nato i EU.

Mi se borimo za opstanak na ovom Hrvatskom teritoriju koji je nas vjekovima i koji je zaliven Srpskom krvlju a oni se spremaju kao Tudman i Milosevic, to ne mogu da provarim i da shvatim.

Zato kazem uvjek, Srbija je nasa majka ali druga majka. Da smo se vise borili za nasu Krajinu i vjerovali samo sebi bilo bi sve drugacije. Mi smo uvjek bili nesto drugo za Srbe iz Srbije, kako mi ponekad znaju odzvanjati u glavi rijeci iz Srbije :" Kakvi ste to vi Srbi ?".

Ne zelim da neko ovo shvati kao uvrijedu, ali ta nasa naivnosti i ludo vjerovanje u majku Srbiju kostala nas je glave-pogotovo nas Krajisnike.

Nema vise ni Krajisnika, ni Srba u Hrvatskoj jer su nas pobili, prognali a ono malo sto je ostalo pokrstavaju nas. >:(

Evo primjera koliko je nepozeljno biti Srbin i koliko je tesko tu rijec izgovoriti iz njihovih usta.

"........je predsjednik Stjepan Mesić u Islamu Grčkom gdje je, u posjeti zadarskom zaleđu, obišao i Kulu Janković Stojana i obećao svu potporu svog Ureda u revitalizaciji povijesnog zdanja.

Kula je u vlasništvu obitelji velikog hrvatskog književnika Vladana Desnice, a predsjednika Mesića je Uroš Desnica upoznao sa željom vlasnika da se objekt do kraja obnovi i stavi u javnu funkciju, te da se dio Kule uredi kao muzejski prostor................"

Vladan Desnica - Hrvat, a sta mu je bio caca ?

A to nije jedini primjer vec ih ima na hiljade, eto sto bi rekao moj "pametni" Bepo ja sam Puljanin ili Pulezan tj. u prijevodu Hrvat a sta mi je caca ili mater ?

Zasto se Srbija ne ugleda na npr. Slovenije ?

Jebes Hrvatsku, gledaj samo sebe i svoj interes te pomognite nama da vratimo Krajinu i taj napaceni narod koji je raseljen na 7 Kontinenata !

Share this post


Link to post

Pa dobro ako je to tako kako vi kazete onda to treba da bude za vas u redu. Ako smo mi Srbi iz Srbije za vas Srbijanci a vi ste Srbi, uredu po vasem nekako veci jaci Srbi, sta znam neka vam bude.Nesto da se nezaboravi tu vec pocinje nesloga Srba, ja sam Srbijanac ti si Srbin a vide ja mislim da smo za Hrvate i balije ist znaci cetnici ili sta??? dali nebi oni napravili neku razliku? (pali bi obadvojica pod noz) Koji je bolji a koji losiji ??? Jedno par primeraka: Vojska Srbije=Srbijanska Vojska,Srpski Kralj=Srbijanski Kralj, Srpski Vojvoda=Srbijanski Vojvoda itd,itd gluposti.Nezaboravite da su Srbiju u zadnjih par stotina godina svi jahali pocevsi od Turaka preko Madjara,Austrijanaca,Italijana,Nemaca,Bugara a i na kraju NATO-pakt sa 19 drzava clanica. Pa dobro gde ste vi bili 1999 da pomognete Srbiji, kad je Srbija bila u govnima do grla. Pa da kad ode sve u pi.. m.. onda svi pokazuju prstom na Beograd

Share this post


Link to post

Vi ste za mene Srbi a ne Srbijanci i nismo mi nista veci ili jaci Srbi.

U pogledu i misljenju Hrvata tu nema diskusije mi smo svi za njih cetnici i ne prave oni nikakvu

razliku. Zemljace moj zavrsili bi mi zajedno pod Srbosjekom >:(

Ali, postoji razlika izmedu Hrvata iz te njihove NDH i Hrvata iz Bosne-Jarana, i ne vole se narocito jedino

kad ovim prvima trebaju ovi tako zvani "glupi Jarani".

Nesto slicno je i kod nas, Vi ste Srbi a mi smo oni prekodrinski. Naslusao sam se kako je jedan dio moje porodice

prosao u Srbiji 1995-kako vi to zovete ?, kakvi ste vi to Srbi ..........

Kako sam naveo, Srbija je nasa majka ali druga i zahvalni smo joj na pomoci i podrsci te sada opet ono, ali mi smo vjekovima

u Krajini. Opstali smo svim promjenama i bolestima, to je nasa gruda koju volimo za koju su se nasi dedovi borili.....

Sokograd, svi smo mi Srbi ali politika kakvu je vodila Srbija prema nama kostala nas je skupo-preskupo. Vjerojatno znas onu "

ako ti ne mogu pomoci onda ti necu ni odmoci".

Ja ne krivim samo Srbiju jer tu je i nasa Krajiska greska jer za sranje (izvini na izrazu) potrebno je dvoje.

Pa da kad ode sve u pi.. m.. onda svi pokazuju prstom na Beograd

pa znas da neko mora biti vise kriv a obisno je to "stariji" veci i jaci brat :(:(:(

Tako je to svugdje, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana ......

Pozdrav

Share this post


Link to post

Zeljo nije potrebno meni nesto objasniti, ja poznajem Bosnu tj. RS ja sam taj vas Srbijanac sa druge strane Drine. Ja sam rodjen pored reke Drine i tu sam odrastao. Ja znam kako su nasi prosli kroz taj rat. Poznata mi je i jedna i druga strana Drine od Skelana preko Zvornika do Bjeljine tako i od Bajine Baste, preko Malog Zvornika do Loznice. Pa Baja mali Knindza spominje u novom albumu moje mesto gde sam ja odrastao u Srbiji pored Drine. A u ta nabrojana mesta sam bio i sa jedne i druge strane.

Ja sam za to da nepravimo nikakvu razliku medju nama sem te hajd da kazemo geografske, jedna je himna, jedna zastava, jedna vera, jedan jezik, jedan narod= SRPSKI. Hocu da kazem da i nas u Srbiji ima kojima to nije nikad bilo svedno sta se dogadja tamo preko Drine.

( za ove iz Beograda nisam siguran )

Share this post


Link to post

Zeljo izvini ali vise sam pricao o RS nego o RSK ali hocu ti reci da i pojedina mesta u RSK poznajem, eto ja vas i nerazdvajam svi ste moji / nasi . Pozz Sokograd

Share this post


Link to post

Srbijanac je vise geografski pojam, obicaj je ne retko da se pita odakle si, znaci nije pravljenje razlike...prolem je *Srbija*...nije, pregovore vode takuni, oligarhija na vlasti..i pritom prica *ja tebi ti meni*..tu nema ni Srba ni Srbijanaca...uski interes pojedinaca i interesnih gupa...a sve u plastu..*idemo u evropu*...neko * pile od sokola* veliki *drzavnik* opamecuje Sriju, a sa apsandzijama...hapsi..uz *fildzan* kafenise.. U Srbiji, preko 400 stranaka...borba za vlast...a ta prica o Milosevicu..pokriva sve njihove grehove...i drzi vas 20 godina u nazad, nisam nikada bio clan SPS...i nebranim Milosevica, ali to nije razlog da ucestvujem u orkestriranom pljuvanju.Ko vas zamajava...? Kazu Sloba komunista...nije, ugasio je KP u srbiji, ako i jeste..sta trazi Seselj u istoj *keliji*...cak je i optuznica istovetna. Mani mo se tih *istorija*..organizuj mo se danas za sutra...trazimo *kvalitet zivota..socijalnu pravdu..radna mesta...zdravstveno i socijalno osiguranje..skolstvo za decu i unuke..*..jasno i glasno..*necemo pasose hocemo radne knjizice, licnu i imovinsku bezbednost u svojoj kuci, na svom imanju*...a diskusije o evropi, obecanje ludom radovanje, cim govornik zine *E*..*USA*, ne glasaj za njega...dosta zezanja, radimo za sebe svoju zemlju a ne za zapad, agencije posrednike.

Share this post


Link to post

Nikola Šaranovic

- Bolje je biti go ko pištolj nego obucen ko mrtvac.

- Nikada u svojoj bogatoj istoriji nijesmo bili ovako siromašni.

- Prerano je za razocarenje. Najgore tek dolazi.

Boško Odalovic

- Penzioneri se više žale na mjesece nego na godine.

- Mi se ne ucimo na greškama.Samouki smo.

Ocenite ovaj aforizam..

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this