Sign in to follow this  
Dasan_1955

Mirko Norac dobio sina i traži dozvolu za dopust

Recommended Posts

General Mirko Norac postao je otac. Njegova supruga Jelena rodila je sina u srijedu, oko 13 sati, u rodilištu KBC-a Split.

Dijete je zdravo, dugo 51 centimetar i teško 2350 grama. Jelena Norac imala je redoviti porodni termin i u splitsko rodilište otišla je u utorak poslijepodne. Kako nam je kazao jedan liječnik iz splitske bolnice, porod je prošao bez ikakvih problema.

Mirko Norac je u zatvoru u Glini, gdje izdržava dvanaestogodišnju kaznu zbog zločina u ratnom Gospiću, i vijest da je dobio sina dojavljena mu je telefonom.

Branko Samardžić, načelnik općine Otok i najbliži Norčev prijatelj, kazao nam je da su s posebnom radošću vijest primili Mirkovi roditelji, otac Ante, zvan Tadija, i majka Neda.

Iako se za sada može samo nagađati, vrlo je izvjesno da bi najmlađi Norac mogao ponijeti djedovo ime. Na vijest da je Mirkova supruga rodila sina, u kuću Ante Tadije Norca počeli su dolaziti susjedi, prijatelji i rođaci.

Inače, Mirko Norac i Jelena Midenjak, doktorica stomatologije, upoznali su se sredinom 2007. godine. Vjenčali su se 3. siječnja ove godine u crkvi Gospe Sinjske. Norčev odvjetnik Željko Olujić najavio je kako će u ime svoga klijenta zatražiti privremeni izlazak iz zatvora.

Share this post


Link to post

Pa ovo je nevjerovatno da edan osuđeni ratni zlocinac dobija vaku paznju u Hrv medijima..

13.04.2009. | 09:40

Mirko Norac proglašen počasnim predsjednikom HVIDR-a Ličko-senjske županije

Mirka Noraca, genera-bojnik koji zbog počinjenih ratnih zločina služi višegodišnju kaznu zatvora u Glini Zajednica Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida domovinsko rata Ličko-senjske županije proglasila je za Uskrs počasnim predsjednikom.

Mirko Norac bio je godinama zapovjednik 9 GBR HV Vukovi koje je rasformirana što je jedan od glavnih razloga da su ga HVIDR-a LSŽ proglasila počasnim predsjednikom na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini.On je bio i ostao za nas istinski heroj domovinskog rata, rekao je Ivan Jurković predsjednik HVIDR-e LSŽ.

Generalov sin: Mali Norac došao iz bolnice kući u Sinj

Obitelj Norac dobila je najljepši dar za Uskrs. Supruga generala Mirka Norca izašla je u subotu sa sinom iz splitske bolnice. Jelena Norac rodila je prošle srijede dječaka dugog 51 cm i teškog 2,35 kg, a porođaj je prošao bez problema. Na izlasku iz bolnice dočekali su je Mirkovi roditelji, otac Ante zvani Tadija i majka Neda, koji su pred bolnicu stigli oko 11.30.

Svekrva Neda ušla je u bolnicu dok je A. Norac napravio nekoliko krugova i auto parkirao na sporednom izlazu.

Tamo je pričekao suprugu, snahu i unuka, koji su izašli oko 13 sati. Neda Norac izašla je ponosno noseći unučića, a tik do nje hodala je Jelena. Ušli su u automobil i odjurili. Još se ne zna kako će se zvati generalov sin, ali ime će vjerojatno dobiti po djedu Anti Norcu.

Mirko Norac služi 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Gospiću 1991., a još je i nepravomoćno osuđen na devet godina zbog akcije Medački džep. Zbog toga mu nisu odobrili dopust da vidi novorođenog nasljednika. Protiv propisa je bio pušten na dopust u siječnju, kako bi oženio Jelenu. Ona će sa sinom do Mirkova izlaska živjeti s njegovim roditeljima u Otoku.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this