Sign in to follow this  
Crni_Vrh

Teška provala u Nacionalnom parku Plitvièka jezera

Recommended Posts

PLITVIÈKA JEZERA - Pod okriljem noæi i oluje izmeðu nedjelje i ponedjeljka nepoznati poèinitelj ili poèinitelji provalili su u blagajnu Nacionalnog parka Plitvièka jezera i odnijeli oko 1,7 milijuna kuna. Iako se o toj pljaèki juèer na sva usta govorilo u Korenici i Plitvièkim jezerima, MUP i lokalna poicija o svemu su kratko priopæili, više prešutjevšinego što su rekli.

Oglasio se ravnatelj nacionalnog parka Borislav Perica, koji je zbog toga prekinuo bolovanje.

Netko je nasilno ušao u prostorije upravne zgrade i opljaèkao glavnu blagajnu naše ustanove. Provalnik je ušao kroz prozor jednog ureda u prizemlju zgrade. Nasilnim obijanjem dvojih vrata unutar zgrade ušao je u prostoriju glavne blagajne te je elektriènom rezalicom provalio trezor, iz kojeg je potom otuðena torba s novcem izjavio je ravnatelj Perica.

Cilindriène brave na uredskim vratima provalniku nisu bile nikakva prepreka jer ih je jednostavno lomio i otvarao vrata da se na njima ništa ne pozna. Nakon uzimanja novca u cilju prikrivanja tragova upotrijebljen je vatrogasni aparat. Naime, pjena iz aparata trebala je pokriti eventualne otiske i neke sitnije tragove provale i pljaèke. Provalnik je napustio zgradu kroz drugi prozor.

Ovo je prva pljaèka u povijesti nacionalnog parka, a radi se o utršku tijekom èetvrtka i petka. Novac se držao u trezoru teškom 300 kilograma zbog toga što na podruèju Plitvièkih jezera i Korenice nema noænih trezora u koje bi se na sigurno mjesto odlagala gotovina.

Juèer smo na Plitvicama saznali da oni imaju i noæne stražare koji èuvaju njihove objekte, pa je pomalo èudno da nitko ništa sumnjivo nije primijetio na upravnoj zgradi. Prozor sobe u kojoj se nalazi trezor okrenut je na sjever i gleda prema šumi.

:) :green Zombi,ocu pola, ali ne u kunama ustasicama...

Share this post


Link to post

:zloca:

Vazi :green

Eeeeee zamisli nocnog cuvara gore u kancelariji kod vrata, zavalio se u fotelju, otpustio pistolj i spava li spava ...... nema vise Bore Gomercica da ih vija i kontrolise u po noci ......

Share this post


Link to post

Njegov je dio mali...par tisuæa kuna,možda...malo ovima što su maznuli pare,a veæi dio kolaèa,dakle nekih 95% sigurno je pripao onom pederu Perici i onome ko ga je postavio na tu poziciju.

Dok je Bartolac bio direktor,bilo je ok,a onda se pojavi ovaj kreten-iako se zna za njegovu povijest,di je radio,kako je završila koja firma di je on radio-pa je sve okrenuo naopaèke,napravio takve glupe poteze i odluke...

Nebi me èudilo da on stoji iza pljaèke.

Share this post


Link to post

Znate za vreme Pere Vidakovica pare na Plitvicama nisu ni mogli da kradu posto ih je ovaj unapred smestio na sigurno u Lovinac i Sveti Rok.

Ako progovoris zna se cuza mesec dva.

Share this post


Link to post

Čuj Zombi! ;) Dali ti poznaš BORU GOMERČIĆA? Ako znaš išta o njemu javi mi. Bili smo zajedno na ORB još 1960. godine u Pečenjevcima kod Leskovca. ;D

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this