Sign in to follow this  
Rada

Na Dan državnosti u Kninu pokidana hrvatska zastava

Recommended Posts

Na Dan državnosti u Kninu pokidana hrvatska zastava

Na Dan državnosti nepoznati počinitelj ili više njih potrgali su u Kninu hrvatsku zastavu. Nepoznati vandali su potpuno iskidali zastavu koja se nalazila kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Draženu Kuduzu na ulazu u Knin blizu tvornice Kninjanka.

Incident se vjerojatno dogodio u noći sa srijede na četvrtak ili u četvrtak rano ujutro.

Kninske braniteljske udruge smatraju kako nije slučajno da je zastava potrgana upravo na Dan državnosti.

- Ne želim uopće pomišljati na to da je ovo slučajno napravljeno upravo uoči Dana državnosti. Koordinacija braniteljskih udruga Grada Knina smatra ovaj čin velikom provokacijom. Ovim putem bih pozvao sve građane Knina da napokon shvate da je hrvatska zastava i njihovo obilježje i da su i oni građani Hrvatske – kazao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava iz Knina, Mladen Milošević te izrazio nadu da će počinitelji bit pronađeni.

Na istom mjestu, kod spomen obilježja poginulom branitelju Draženu Kuduzu, hrvatska zastava je pokidana i u listopadu prošle godine, no počinitelji nisu pronađeni. Policijska istraga je u tijeku.

Večernji 25.06.2009

Share this post


Link to post

Kako je uopste zalivadio taj Kuduz, kad su ujaci usli u prazan Knin?

Predsednik udruge branitelja Milosevic ::) , ma pravi Hrvoje od stoljeca sedmog... :P

Share this post


Link to post

hugo92 nije bio Knin bas prazan neki su ga ljudi branili, vecina ih je zarobljena ali ne znam tacan broj, tako da je moguce da je taj stradao u borbi

Share this post


Link to post

Službenici šibensko-kninske policije otkrili su tri osobe, mladića u dobi od 19 i 20 godina iz Žagrovića i Vrbnika koji su noću 25. lipnja ukrali hrvatsku zastavu kod spomenika poginulom hrvatskom branitelju Draženu Kuduzu u Kninu te su sva trojica sprovedena u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

"Policijski službenici postaje u Kninu jučer i danas kriminalistički su obradili tri hrvatska državljanina iz Žagrovića i Vrbnika te je utvrđena osnovana sumnja kako su 25. lipnja 2009. pola sata iza ponoći skinuli hrvatsku zastavu s jarbola u Kninu s namjerom da ju unište", priopćeno je iz šibensko-kninske Policijske uprave.

U priopćenju se dodaje da je zastava pronađena danas kad su na temelju sudskog naloga pretražene kuće i druge prostorije, vozila i mobiteli kojima se koriste osumnjičenici. Policija je otkrila i kako su dvojica od trojice osumnjičenika s istog mjesta ukrala i uništila hrvatsku zastavu u noći s 18. na 19. listopada prošle godine.

Trojica mladića kazneno su prijavljena zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, u vezi sa zločinom iz mržnje koji se dogodio 25. lipnja 2009., a dvojica od njih kazneno su prijavljena za isti takav događaj iz listopada prošle godine.

Na izgred s hrvatskom zastavom kod spomenika poginulom branitelju u Kninu jučer je upozorila Koordinacija hrvatskih braniteljskih udruga grada Knina. Njezini predstavnici tvrde da je riječ o namjernoj nacionalističkoj provokaciji na Dan državnosti.

Policija u svom priopćenju nije navela koje su nacionalnosti osumnjičeni za izgred u Kninu.

Izvor:

Share this post


Link to post

Opet ološ skrnavi sopstvene državne simbole ne bi li optužili Srbe za to. Ovo nije prvi put da Hrvati pale svoje zastave, pišu antihrvatske grafite i napadaju sopstvene spomenike i grobove pa poslije pripišu to Srbima, jer njima ništa nije sveto. Da bi podvalili Srbima, spremni su oskrnaviti i grob svojih najmiijih. Izgleda da je njihov moto "cilj opravdava sredstva".

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this