Sign in to follow this  
RR

Razjarenog bika ljuti crvena marama...

Recommended Posts

Razjarenog bika ljuti crvena marama...

Pred konac zime 1945. godine kao dječak od nepunih 5 godina našao sam se u istoj prostoriji, gdje je bio smješten štab partizanske brigade. U toj prostoriji bio je i jedan radio na baterije dobiven od američkih pošiljki izbacivanih padobranom. Slušali smo vijesti koje ja tada nisam sasvim razumio, ali sam čuo itvještaj Radio slobodna jugoslavija o stanju na frontovima. u mapćenje mi se urezala krilatica, koja je ponavljana svako veče: "Razjarenog bika ljuti crvena marama, a Hitlera sloboda"! Iako nisam razumio smisao tih riječi ponavljao sam ih kao papagaj ili kao Sputnik svoje "mudrosti".

Sada bismo nakon ovog što slijedi mogli napisati: " Pametne ljude plaši primitivizam , a ustaše civilizacijski pomak". Evo očitog primjera čega se oni zapravo boje,., A pamtim kada su se 2 njihove tinajdžerke bacile u more s mosta na Krku i ubile se zbog Riblje Čorbe.

čorba će 25. rujna održati koncert u ljubljanskim križankama

Slovenija poštanskim markama odaje počast Ribljoj čorbi!

Iako je u Hrvatskoj nakon rata na vrhu popisa nepoželjnih bendova, Slovenci očito ne dijele hrvatsko mišljenje o Čorbi, pa im odaju počast koncertom i poštanskom markom.

Autor: NaM13.08.2009 11:18

zadnja izmjena: 13.08.2009 11:38 (Foto: Arhiv VL-a)

Riblja čorba, srbijanska grupa koja je nekad žarila i palila prostorima bivše Jugoslavije, odnosno više njezin frontmen Bora Čorba, zasigurno je na vrhu popisa onih koji nakon rata nisu poželjni na hrvatskim pozornicama. No Slovenija, iako je također iskusila rat, ne misli tako, pa je Slovenska pošta odlučila odati počast ovim rokerima - poštanskim markama.

Lik Bore Đorđevića, poznatijeg kao Bore Čorbe, naći će se na slovenskim poštanskim markama, a marke će već od idućeg tjedna biti u prodaji u slovenskim poštama. Riblja čorba će uskoro održati veliki koncert u Ljubljani.

Ideja je, kaže Bora za srbijanski Press, potekla od organizatora koncerta. Iako je najprije trebala biti samo u obliku suvenira, na kraju su se odlučili za pravu poštansku marku.

- Šašavo je da Riblja čorba u Srbiji nema svoju marku, a u Sloveniji ima. Slovenske vlasti nas, očigledno, više cijene i vole od srbijanskih iako mi slovimo za najveću grupu u Srbiji - kaže kontroverzni Bora Čorba.

Inače, Bora je u jednoj svojoj pjesmi 90-ih godina Slovence nazvao bečkim slugama i konjušarima, ali kaže da se zbog te svoje pjesme slovenskom narodu ispričao.

- Kada sam napisao te stihove o njima, napravio sam veliku grešku. Na prvoj konferenciji u Sloveniji ja sam se njima ispričao jer nitko ne može davati općenite ocjene i ne može sve ljude staviti u isti koš - kaže Bora.

Bora se ispričao, a Slovenci su mu, očito, spremno oprostili. Njih, čini se, ne zanima to što je Bora Đorđević svojedobno izjavio da je "ponosni četnik", te da mu je "žao što je Knin pao".

Večernji list: 12.o7.o9.

E-mailPrint

Share this post


Link to post
Lik Bore Đorđevića, poznatijeg kao Bore Čorbe, naći će se na slovenskim poštanskim markama, a marke će već od idućeg tjedna biti u prodaji u slovenskim poštama. Riblja čorba će uskoro održati veliki koncert u Ljubljani.

Samo mala napomena... Ove poštanske marke neče biti u javnoj prodaji na slovenskim poštama. Naime... Bora Čorba je naručio ove marke kao osobne marke, a te se ne svrstaju u kategoriju marki koje idu u javnu prodaju. Znači, naručene poštanske marke bit če poslane na adresu gospodina Đorđevića i to je sve.

Share this post


Link to post

Sve ovo mi se cini kao masna svinjarija..

Bora Djordjevic je dobro radio do 1991. svoj muzicki posao, i vredelo ga je pomenuti. Zaista jedno veliko ime.

Nakon 1991. vise se prica o njegovim javnim bahatostima, glupostima, izvalama, politickim parolama.. svemu onom, po cemu nije postao poznat javnosti, odnosno poleteo u orbitu.

Ja ne znam da je on u zadnjih 18 godina napravio neku jaku pesmu, koju masa rado slusa.. Ok, imao jeste mnogo koncerata zadnjih godina.. ali adrenalin publici skace samo kada peva stare hitove. Kazem, otisao je stranputicom, i pitanje da li ce se vratiti na pravo. Mozda ce neko reci da je alkohol tome kriv.. ali mala verovatnoca..

Share this post


Link to post
Chule jel si bio na nekom chorbinom koncertu do 1991. ? Uopste? :)

A jesi ti bila?

HAHAHAHAHA

Da, da , bio je ... isao sa 10 godina na koncerte....a biće da se loži na narodnjake...

Bilo bi dobro da nam ti pojasnis svoje vidjenje o umetnickom, i ostalim radovima Bore Djordjevica!

Ja sa 10 godina nisam isao na koncerte.. ali zadnjih 10 godina jesam.

I kakve veze ima sta ko slusa.. ovde se govori o necem drugom :D

Share this post


Link to post

Ne verujte 100% svemu sto nadjete na internetu ili sto napisu neki novinari...

evo linka do poste Slovenije gde svako moze da naruci svoju poštansku marku. cena po komandu je ispod 1€. Pa ko voli nek izvoli :)

Share this post


Link to post
Od 80 do 90 Čorba je imalo svoju čuvenu turneju :

PO VRTIĆIMA, OBDANIŠTIMA I NIŽIM RAZREDIMA OSNOVNE....dakle Čule imao si priliku i nisi je iskoristio.....

Jbg.. u vrtic me nisu vodili, a u osnovnu skolu sam bio najgori djak, a takve koncerte su davali da gledaju samo dobrim djacima. Pa bi bio zadovoljan da ti ispricas nesto o tome.

Ne verujte 100% svemu sto nadjete na internetu ili sto napisu neki novinari...

Novinari vecinom pisu da prodaju tiraze.. o tome je vec ovde pisano na KF mnogo puta, no ja se osvrecem samo na ono sto sam licno cuo i video svojim ocima zadnjih 18 godina.

Share this post


Link to post

Bora Cora je neka bio veliki kontautor, vrlo lako bih ga stavio u rang sa Arsenom Dedicem. S njim je i imao par koncerta u Domu Sindikata.

Ali ga je nacionalizam unistio skroz ( a i kokain). Prvo je poceo po Slovencima, pa Siptarima, pa Hrvatima i muslimanima i na kraju Crnogorcima. Ne znam sta je trebalo takvom umjetniku da se sroza na nivo jednog Baje Kninzde i vrlo niskog nacional-sovinizma.

Nije to bilo ni na nekom estetskom ili umjetnickom nivou vec stvarno zadnje s......e. Mislim da se duboko danas zbog tog kaje, ali kao sto je i sam rekao jednom: " posle .banja nema kajanja."

Steta.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this