Sign in to follow this  
markoglamoc

Инсајдер: (Не)моћ државе

Recommended Posts

lbyOykOsFS8

Шта мислите о овоме, да ли је то ставрно немоћ државе или су мито и корупција главни разлог овакве навијачке сцене? Шта би требало урадити са оваквим људима и групама?

Share this post


Link to post

Погрешно је што се њима ставља етикета навијачи!

Ја сам навијач, јер идем на стадион из љубави према спорту, клубу, жељи за надметањем, фер, коректно и поштено. Нити сам када узео штанглу, нити нож, нити сам користио дрогу, или не дај Боже диловао исту. Око мене су исто такви момци, није нико део оваквог света како се приказало у емисији. Да јесте.. не бих се дружили.

Проблем треба посматрати као узрок и последице.

Ово што је приказано у емисији се зову пре свега разбојници и криминалци. Пример како Србија не треба да изгледа.

Е сада.. оно главно: где лежи проблем?

Проблем је у правосуђу! Правосуђе отеже правоснажне пресуде иако постоје бројни докази, у једном конкретном случају чак и снимак видео камером, али нема затворских казни!? Раније се потезало по новинама и прича да је један министар ургирао код суда, да се пусти један од криминалних вођа партизана!? Ко је ту крив? Па тај разбојник сигурно није!

Крива је држава, тј. правосуђе јер не уме, не може, да осуди разбојника, и наравно министра!

Политичари сносе своју одговорност, јер они штите овакве разбојнике (позивањем судија), које им одрађују послове, типа изнуде, и претње.. где они заправо купе много већи колач од ових ситних риба. Дају им неке мрвице, које они покупе уз пријаве. Мада то није сада ништа ново.. то је својевремено радио и Аркан пре 20 година, али он је то радио и пре него што је ушао у свет спорта, док је радио за УДБ.

"Риба се чисти од главе" - каже стара пословица, па тако и ово сада.. Шта вреди пријавити ове разбојнике ако ће политичари да зову и прете судији!? Прво да се види, који то политичари све ово раде, и гурају под тепих. Онда извршиоце исте да се упуте у КПД, на вишегодишње казне.

И са овим треба више раскрстити! Да се направи јасна разлика између навијача и разбојника!

Share this post


Link to post

Policija vrlo dobro zna ko dolazio na stadion da izaziva nasilje, a ko da bodri svoj klub!!! Ako je Zvezda prodala ove sezone, kako kazu, 10 000 sezonskih karata za sever, da li su to sve huligani, kriminalci??? nene.gif\" title="ne ne" /> Ne treba generalizovati stvari! Kako neko moze da ima 11 krivicnih prijava za razna dijela, a za nijedno nema dovoljno dokaza da se osudi... U ovoj zemlji sta god da se desi, za to su krivi huligani...pa pohapsite ih vise, nema valjda sto hiljada huligana u Srbiji. Pa onda krecu price, treba donjeti ovaj-onaj zakon... Zakon vec postoji, nego se nepostuje jer policija i pravosudje ne radi svoj posao jer su korumpirani i TO JE JEDINI PROBLEM!!!

Share this post


Link to post

Meni samo nije jasno kad je uvedena titula navijac?Navijac si dok traje utakmica, a van stadiona mozes biti, pekar, lekar, apotekar i bas me zanima kako ja van stadiona mogu da dodjem do te "titule" da mi pored imena stoji "navijac"?

Share this post


Link to post
Navijac si dok traje utakmica, a van stadiona mozes biti, pekar, lekar, apotekar...

Баш тако.

А ово је суштина.

policija i pravosudje ne radi svoj posao jer su korumpirani i TO JE JEDINI PROBLEM!!!

Слично као тамо на теми о породици, тачније, насиље над женама, када се каже закон постоји, али се не поштује!? ::)

Чему доношење тих закона ако се не поштују?

Share this post


Link to post

Као што рече Класнић код нас доста људи генерализује овај проблем и свима онима који иду на утакмице прилјепе етикету хулигана. Превише далеко се отишло са овим проблемом и мало је оних који се сада смију ухватити у коштац са њим јер знају да "пола владе" стоји иза таквих људи.

Тужније и жалосније је то што такви појединци и групе хулигана сваки дан добијају подршку млађих особа, клинаца из школских клупа. И ако се ти клинци сада не обуздају постаће као и ови "навијачи" са пиштољима у рукама.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this