Sign in to follow this  
raspucin

Mesić pomilovao zlikovca Sinišu Rimca

Recommended Posts

četvrtak, 07. jan 2010, RTS

Mesić pomilovao zlikovca

Predsednik Hrvatske pomilovao Sinišu Rimca, osuđenog na osam godina zatvora zbog ubistava u Pakračkoj poljani. Rimac poznatiji javnosti po ubistvu dvanestogodišnje Aleksandre Zec, što je i sam priznao, podseća Jutarnji list.

Bivšem pripadniku rezervnog sastava MUP-a Hrvatske Siniši Rimcu (36), osuđenom na osam godina zatvora zbog ubistva u Pakračkoj poljani, hrvatski predsednik Stjepan Mesić skratio je kaznu za godinu dana, piše Jutarnji list.

Siniša Rimac

Kontroverzne odluke suda

Dugo vremena se nagađalo zbog čega sudu nisu bila dovoljna svedočenja očevidaca koji su videli Sinišu Rimca kada je ubio Mihajla Zeca, kao ni iskazi svedoka pred kojima je Igor Mikola priznao ubistvo.

O nekim dokazima sud nije dao objašnjenja. Policijska veštačenja su dokazala da je oružje oduzeto od optuženih identično onom kojim je počinjeno ubistvo.

Sud nije uzeo u obzir policijsko veštačenje vozila, kojim su prevezene otete Marija i Aleksandra Zec, u kome su pronađena vlakna tkanine koja odgovaraju njihovoj odeći.

Mesić sutra na Kosovu

Predsednik Hrvatske putuje na Kosovo sutra, 8. januara, jer je zvanični Beograd njegovu posetu, prvobitno planiranu za 7. januar, na Božić po Julijanskom kalendaru, shvatio kao provokaciju.

To je sinoć izjavio Mesićev savetnik za spoljnu politiku Tomislav Jakić, na Hrvatskoj radio-televiziji.

Upitan zašto predsednik Hrvatske na kraju svog mandata posećuje susedne zemlje, ali ne i Srbiju, Jakić je odgovorio da je postojao dogovor da predsednik Srbije Boris Tadić poseti Hrvatsku prošle, godine, a da mu Mesić uzvrati posetu, do čega, međutim, nije došlo.

Siniša Rimac je poznatiji javnosti kao ubica dvanestogodišnje Aleksandre Zec. On je, to ubistvo, iz decembra 1991. godine, priznao, podseća zagrebački dnevnik.

Pored Rimca, za ubistvo porodice Zec, Marije, Aleksandre i Mihajla, 7. decembra 1991. godine, odgovorni su i Munib Suljić, Igor Mikola, Nebojša Hodak i Snježana Živanović, članovi sastava rezervne policije pod komandom Tomislava Merčepa, poznati kao "merčepovci".

Smatra se da su "merčepovci" odgovorni za progon i likvidicaju više porodica zagrebačkih Srba, tokom rata u Hrvatskoj, među kojima i porodice Zec.

Rimac i njegovi sačesnici su se, pomenutog dana, oko 23 sata dovezli pred stan porodice Zec u Poljaničkoj ulici u Zagrebu. Probudili su Mihajla Zeca i naredili mu da se hitno obuče i pođe sa njima. Zec se uplašio i pokušao da pobegne. Ubijen je na licu mesta.

Mihajlovu suprugu Mariju i ćerku Aleksandru, koje su videle ubistvo, odvezli su do planinarskog doma Adolfovac na Sljemenu, kod Zagreba. Pripadnici rezervnog sastva MUP-a koji su tamo bili stacionirani, tu su ih likvidirali.

Vrhovni sud Hrvatske je nepobitno ustanovio da je Rimac lično učestvovao u likvidacijama srpskih civila krajem 1991. godine.

Petorica bivših pripadnika rezervnog sastava MUP-a Hrvatske, optuženi su u slučaju "Pakračka poljana" i osuđeni za ubistvo jednog muškarca, protivpravno lišavanje slobode i iznudu nad trojicom zagrebačkih Srba krajem 1991. godine.

Pored Rimca, osuđeni su, već pomenuti, Suljić i Mikola. Najdužu kaznu, od 10 godina, dobio je Suljić. Rimac je osuđen na osam godina, dok je Mikola, kao pomagač, dobio pet godina zatvora.

Počinioci priznali krivicu

Nekoliko dana posle ubistva porodice Zec policija je uhapsila počinioce, koji su pred istražnim sudijom priznali krivicu.

U julu 1992. godine Okružni sud u Zagrebu proglasio je "merčepovce" nevinima zbog nedostatka i nezakonito prikupljenih dokaza. Ključni su bili zapisnici sa saslušanja, u kojima su počinioci detaljno opisali likvidaciju porodice Zec, proširujući svoje iskaze i na neke druge torture i mučenja koja su počinili.

Iskaze su svojeručno potpisali i zbog toga su, pravno gledano, oslobođeni. Istražni sudija po zakonu nije imao pravo da saslušava osumnjičene bez prisustva advokata, pošto su bili osumnjičeni za kvalifikovano, a ne obično ubistvo. Zbog toga su njihova priznanja dobila status neprihvatljivih dokaza.

Sudsko veće Okružnog suda donelo je odluku je da ostali prikupljeni dokazi nisu dovoljni da se kazne osumnjičeni.

Za tu proceduralnu grešku, zbog koje iskazi nisu korišćeni u postupku, javnost i mediji optuživali su Vladimira Šeksa, koje je u to vreme bio javni tužilac republike Hrvatske.

Preživeli članovi porodice Zec, ćerka Gordana i sin Dušan, žive u Banja Luci. Vlada Hrvatske im je, 2004. godine, dodelila 200.000 evra kao "pomoć za podmirivanje dotadašnjih troškova života, jer su kao maloletna deca ostali bez roditelja i bez ikakvih sredstava za život".

Predsednik Mesić je tada izjavio da je hrvatska država bila dužna da pomogne preživelim članovima porodice Zec, "jer za taj grozni zločin niko nije odgovarao, što je dokaz nefunkcionisanja pravosuđa".

Share this post


Link to post
Predsednik Mesić je tada izjavio da je hrvatska država bila dužna da pomogne preživelim članovima porodice Zec, "jer za taj grozni zločin niko nije odgovarao, što je dokaz nefunkcionisanja pravosuđa".

Grozan zlocin.. nefunkcionisanje pravosudja... a on jos pomilovao zlocinca?!

Pa ko se tu vise sprda sa nama!?

Share this post


Link to post

Jeli sada jasno sve o njihovoj državi i njihovim političarima!?

Mislim da i najgluplji Srbin mora shvatiti tu neshvatljivo perverznu prirodu njihovog društva i svijest koja je kod njih dominantna. Čak i oni nazovi Srbi što nose dresove BBB moraju uvidjeti da kod njih svaki zločin učinjen prema Srbima ima relativnu težinu i da nije svejedno ubiti srpsko dijete ili dijete koje potiče iz nekog drugog naroda. Tu prestaje svako "racionalno" razmišljanje i povod za bilo kakvim izmirenjima s tom odvratnom bagrom.

Svaki dalji komentar je suvišan, a ovdje bih apelovao na naše "zadušne babe" što se pojavljuju na ovom forumu kao nekakvi pobornici "razuma" i "tolerancije" da ako već tako misle neka to zadrže za sebe i ne vređaju osjećanja ostalih. Konačno pitam se koliko bi sada godina dobio Srbin (ili neki drugi čovjek) koji bi riješio da likvidira te zlikovce koje je ustaša Mesić oslobodio daljeg izdržavanja te smiješno male kazne!?

Kao vrhunac njegovog bezobrazluka i srbomržnje ovaj divlji krmak riješio je da sve to kruniše prijateljskom posjetom našim drugim neprijateljima i to u kolijevci Srba i Srbije i tako nam se još više naruga u lice. A Tadić jednom reče: "Moj prijatelj Stipe Mesić..."!? Zemljo otvori se!

Share this post


Link to post

Ja stvarno ne znam sto je sa ovim Mesicem u zadnjih mjesec, dva. Imao je prije dosta odmjerenih izjava, dobrih intervjua, najostrije je osudio rezim NDH-a u medijima, valorizirao je anti-fasizam u Hrvatskoj, ostro je osudio ratne zlocine tokom 90-ih, pozivao je na toleranciju i slogu i za otvaranje granica.

Isticao je mnogo puta da se Srbi moraju vratiti u Hrvatsku jer je njihova domovina, i sad ovo ?

Zasto Stipe ?

Znam da mu je zena srpkinja, mislim da mu je cak i maceha bila srpkinja i onda ide pomilovati ratne zlocince. Strasno.

Share this post


Link to post

Ma kakve to veze ima koje nacije mu je zena, ili nejgovo poreklo.. Nije aspekat na tome, to su sporedne stvari.

Ono sto je nama bitno jeste sta on radi.. njegova dela su bitna.. A on svojim delima pokazuje sta misli o nama..

Sta vredi sto on prica i osudjuje NDH, kada pomiluje Sinisu Rimca, okorelog i dokazanog zlocinca!

Glupo je, glupo sto su Srbi 2000. godine glasali na izborima za njega, jer je "manje zlo".. Kakvo manje zlo..

ZLO JE ZLO, I PROTIV ZLA SE BORI.. a ne da mu se daje podrska..

U tome i jest nasa nevolja, sto biranjem manjeg zla, bilo u Srbiji, ili Hrvatskoj, daje se legitimitet izborima, i pobedama ovakvim politicarima..

Stipe Mesic, nije nista drugo do zlocinac u odelu, jer opravdava zlocine, i pomiluje zlocince... Vesto su ga ugurali u fotelju posle FT.. da nastavi sto je ovaj zapoceo.

Share this post


Link to post

Ponavljam: Mesić, Tuđman, Račan, Sanader, Bandić, Josipović... Svi su isti što se nas Srba tiče i niti jedan nebi prošao na izborima na kojima bira "za dom spremni" narod ukoliko nije takav. Zbog toga sjedite kod kuće i ne izlazite na izbore. Vi i onako ne odlučujete o ničemu. Odlučit će one škutorske i ostale ustaše. Ne doprinosite legitimitetu njihovih izbora.

Share this post


Link to post
TIHI rat između srpskog predsjednika Borisa Tadića i odlazećeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića nastavlja se današnjom izjavom u kojoj je Tadić Mesićevo pomilovanje Siniše Rimca nazvao anticivilizacijskim činom koji se ne može opravdati.

"Kada odlazeći predsjednik Hrvatske pomiluje zlikovca koji je ubijao srpsku djecu samo zato što su druge nacionalnosti, onda je to čin za svaku osudu i duboko antieuropska i anticivilizacijska odluka s druge strane razume", rekao je danas predsjednik Srbije Boris Tadić te dodao kako je to još jedna odluka koja kvari odnose između dvije zemlje.

"Mesić stavlja nepotreban teret svome nasljedniku"

Tadić je na Mesića ljut i zbog njegova današnjeg posjeta Prištini te smatra kako time hrvatski predsjednik stavlja nepotreban teret svome nasljedniku. Smatra kako je zadatak svih zemalja regije potpuna suradnja sa Haškim sudom, a za njega to podrazumijeva da osuđeni ratni zločinci dobiju zasluženu kaznu.

"Ta kazna mora biti zadovoljenje pravde i nevinih žrtava, a nikako ne bi smjela biti umanjivana ili poništavana diskrecijskim odlukama koje suštinski revitaliziraju zločin i obeskrivljavaju najstrašnije zločince", objavila je danas Služba za odnose s javnošću predsjednika Tadića.

Mesić smanjio kaznu čovjeku za kojeg je dokazano da je ubijao srpske civile

Podsjetimo, Mesić je u svojoj posljednoj "rundi" pomilovanja smanjio zatvorsku kaznu pripadniku rezervnog sastava hrvatske policije, 36-godišnjem Siniši Rimcu, koji je osuđen na osam godina zbog ubojstva srpskih civila u Pakračkoj poljani 1991. godine. Utvrđeno je kako je Rimac osobno ubijao civila.

index.hr 08.01.2010

Share this post


Link to post

Ti Sputnik kao da si pao s marsa!? To št ti ne vidiš da je ovaj podivljali ustaša zločinac nad zločincima ili nemaš oči ili...

Čoveče daj osvesti se! Dati pomilovanje za ubistvo devojčice naše mučenice Aleksandre Zec to može samo monstrum, kanibal i osvedočeni ustaša kakav je taj mesić!

U hrvatskoj nema normalnog političara koji će smoći snage da kaže da je hrvatska nastala na genocidu i najstravičnijem etničkom čišćenju na svetu. Ne za njih je taj zločinački domovinski rat svetinja aminovan od njihove katoličke crkve.

Prema tome mesić, šeks, merčep, glavaš, đapić.....rimac sve je to ista ustaška bagra.

Sa njima ne može biti nikakvih dobrih dnosa.

Share this post


Link to post

Evo Josipovic sad osudjuje taj cin. Valjda ima normalnih.

Stipe me nije iznenadio, nego sokirao svojim postupkom. Imao je, kazem, dosta pristojnih izjava, osudio je zlocine, ali ovo je van pameti. Sad je na Kosovu, blebeta isto tako nekakve gluposti, da je Kosovo imalo pravo na odvajanje jer je bilo dio federacije, koja se raspala, pa se eto tako morala raspasti i Srbija.

Sto ce li jos reci ?

Moram priznati da se stidim svog lakovjerja, jer sam Stipi vjerovao. Vecina Srba u HR je glasala za nega. U svojoj kampanji je obilazio i srpske sredine poput Lapca.

Uzas. Totalni uzas. Sto li je to spopalo ovog covjeka. Neka mu Bog oprosti. Iako nisam vjernik.

Share this post


Link to post

Pazi jos jednog apsurda.. kako ce taj cin pomilovanja Sinise Rimca, od strane predsednika Hrvatske Mesica, delovati na ostale zlocince i izgrednike u Hrvatskoj? Delovace ohrabrujuce.. svima ce im dati za pravo da i dalje divljaju, pale i ruse, i vrse maltretiranja i zlocine protiv drugih nehrvata!

U tome i jeste poenta.. ne sankcionisu se zlocinci i njihovi postupci.. posle se sami Hrvati cude kada se kaze da je Hrvatska ustasoidna tvorevina! I da treba napraviti deustasizaciju HR, koja nije napravljena 1946. godine, a trebalo je.. Zato je i nastao MASPOK 1971. zato je i 1990. pojavio Tudjman sa svojim demonisanjima, doveo do rata.. umesto da bude uhapsen, zbog veleizdaje gradjana, i drzave SFRJ!

Da je srece, pa da i Mesic bude zbog ovakvog postupka zatvoren u corku.. Da predsednik HR pomiluje zlocinca poput Rimca..

Ja i sada ne mogu da dodjem sebi, i da objasnim kako je to moguce..

P.S.

Josipovic, je jos na pocetku.. videcemo kako ce se on u buducnosti ponasati.

Share this post


Link to post

Nadam se da će ga (mesića) stići ruka pravde tamo kod njih u ndh, i on je upleten u privredni kriminal tamo a i ona silna fantomska udruženja njihovih branitelja mu masovno najavljuju tužbe za veleizdaju pa ako ga mi već ne možemo suditi neka ga sude tamo.

Share this post


Link to post

Ma nije pomilovan da je slobodan. Nego mu je smanjio jednu godinu sa 8 na 7 godina. Znaci nije slobodan ostaje u zatvoru godinu manje. Ono sto su oni napravili masa ljudi u Hr se ograduje od toga i nikad nije ni podrzavalo.

Share this post


Link to post

Već sam dosadio Bogu i ljudima, ali ću još jednom ponoviti da nema razlike među njima pa zvao se on Josipović, Mesić, Tuđman, Đapić, Račan, Pavelić, Luburić...Za sve njih smo mi samo Srbi ili "Pravoslavci" kako kažu oni koji ne mogu izgovoriti riječ "Srbin".

Share this post


Link to post
Ma nije pomilovan da je slobodan. Nego mu je smanjio jednu godinu sa 8 na 7 godina. Znaci nije slobodan ostaje u zatvoru godinu manje. Ono sto su oni napravili masa ljudi u Hr se ograduje od toga i nikad nije ni podrzavalo.

"Nije govno, nego se pas posrao" kako kaže naš narod. A pogledajte tu sprdnju od kazne za onako gnusno djelo. U americi bi odavna gorio u paklu, jer bi ga i za mnogo manji zločin osudili na smrt. Ubiti dijete!? Užas!

A što se tiče "mase" u Hrvatskoj poznam je vrlo dobro i da nje nije nebi ovakvi ni došli na vlast niti bi i bilo došlo do ovog prljavog građanskog rata. Pamtim dugo i živeći u toj sredini od rođenja pa do starosti na svojoj koži sam bezbroj puta osjetio kakva je ta "tisućljetna kultura". Naslušao sam se bljuvotina još davno prije "maspoka", a poslije pogotovo. No jedino se nadam da pravda tek slijedi....

Share this post


Link to post

Ono sto me cudi a to je nereakcija od strane HHO-a, u kojem je bilo dosta umjerenih ljudi. Sta je sad sa Bancem, Cickom, Puhovskim, Godlsteinom, Pusicem i ostalima. Zasto se ne javljaju ?

Ovo bi morali osuditi. I to pod mus. Pod hitno.

Share this post


Link to post

HHO iz devedesetih više ne postoji.

Rasturili ga pseudo humanitarci poput katastrofe od Čička, koji neznaju dali bi pi..... ili kak...

Share this post


Link to post
Sputnikk je napisao:

Evo Josipovic sad osudjuje taj cin. Valjda ima normalnih.

Josipovic nije nista bolji od ostale bagre koju je naveo RR, jer kad kaze da hrvati u bosni su konstutivni narod

i moraju dobiti svoj entitet onda dovoljno upucuje na zakljucak.

KONSTUTIVNI NAROD >:D , evo kako hrvati i njihova politika funkcionise kad su oni u pitanju 8)

A mi Srbi nismo bili konstutivni narod 1991 pa su nas izbrisali >:D >:D >:D >:( >:(

Ovo je samo jedan primjer njegove izjave ali ima ih jos od "agresije", legitimne i oslobodilacke operacije

Bljesak i Oluja -kako on to naziva ::D;| ......................

A o Gosp. Hercegovcu i ne moram puno reci jer geni su svoje napravili i ucinili te ostavili trajan trag na njemu,

znamo odakle dolaze "najveci hrvatski vitezovi" tj. ustase :D

Neznam sta treba tebi Sputnikk da progledas ali nadam se da ce vrijeme uciniti svoje pa ti jednom pokazati

put. Svaka ptica leti jatu svome samo izgleda to nije karakteristika za nas Srbe, osvrni se malo oko sebe

pa reci mi da li koji hrvat leti "drugom jatu" nene.gif\" title="ne ne" /> :[|

Share this post


Link to post

Normalno da neću izaći na izbore. Baš me briga koga će izabrati. Što se tiče ostvarivanja srpskih prava ona ne ovise ni o predsjedniku, niti o vladajućoj stranci nego o količini pritiska na Hrvatsku od strane medjunarodne zajednice. Kako oni kažu tako ovi rade, inače ništa od para, kredita, ulaska u tzv. EU, NATO itd., odnosno ništa od vlasti i povlastica. Da ovi izvana ne pritišću sve bi stranke vodile istu politiku, a ta je nastavak progona Srba i nedozvoljavanje povratka izbjeglih. Što da se lažemo. SDP kao 'najljevija' stranka ne bi tu bila ništa bolja od HDZ-a ili HSP-a, ne zato jer možda ne bi htjeli provoditi tzv. prosrpsku politiku, nego zato jer bi takvom politikom sigurno gubili svake sljedeće izbore.

Share this post


Link to post
PORODICA ZEC OČAJNA POSLE POMILOVANJA SINIŠE RIMCA, SUMNJIČENOG ZA UBISTVO NJIHOVIH NAJBLIŽIH

Dižem ruke od svega

Dušan Zec, čiji su roditelji i sestra ubijeni u Zagrebu 1991, kaže da je šokiran dlukom hrvatskog predsednika Stipe Mesića da pomiluje višestrukog ubicu

BEOGRAD - Ogorčen, sam i u potpunom šoku. To je jedini komentar koji u ovom renutku imam. Kome da se žalim? Dižem ruke od svega! Ovako je drhtavim glasom Dušan Zec prokomentarisao za Glas odluku hrvatskog predsednika Stjepana Mesića da pomiluje Sinišu Rimca (36), nekad osumnjičenog za ubistvo njegovih roditelja i dvanaestogodišnje sestre. Iako Rimac nikad nije sudski odgovarao za ovaj zločin i pored priznanja u istrazi, Dušan i njegova sestra Gordana nijednog trenutka nisu imali dilemu da je upravo on jedan od egzekutora. Istog mišljenja je i Savo Štrbac, direktor Veritasa.

Tadić: Nerazumna odluka

- Pomilovanje zlikovca koji je ubijao srpsku decu čin je za svaku osudu i duboko antievropska i anticivilizacijska odluka s onu stranu razuma!

Ta kazna mora biti zadovoljenje pravde i nevinih žrtava, a nikako ne bi smela da bude umanjivana ili poništavana diskrecionim odlukama koje suštinski relativizuju zločin i obeskrivljavaju najstrašnije zločince - kazao je predsednik Srbije Boris Tadić, dodajući da je zadatak svih zemalja regiona da potpuno sarađuju s Haškim tribunalom, te da to podrazumeva i da ratni zločinci koji su procesuirani pred domaćim sudovima dobiju zasluženu kaznu.

(I. Š.)

200.000 evra za tri života

Preživeli članovi porodice Zec, ćerka Gordana i sin Dušan, žive u Banjaluci. Vlada Hrvatske dodelila im je 2004. godine 200.000 evra kao "pomoć za podmirivanje dotadašnjih troškova života, jer su kao maloletna deca ostali bez roditelja i bez ikakvih sredstava za život". Predsednik Mesić je tada izjavio da je hrvatska država bila dužna da pomogne preživelim članovima porodice Zec, "jer za taj grozni zločin niko nije odgovarao, što je dokaz nefunkcionisanja pravosuđa". Tako je do kraja ostalo nejasno kako su Rimac, Munib Suljić, Igor Mikola, Miroslav Bajramović i Branko Šarić uspeli da se "izvuku" i nikad ne odgovaraju za ovaj zločin.

- Petorica bivših pripadnika rezervnog sastava MUP optuženih za slučaj "Pakračka poljana", među kojima je i Rimac, osuđeni su samo za ubistvo pripadnika hrvatskih paravojnih formacija Saše Antića i iznudu od trojice zagrebačkih Srba, koji su kasnije pronađeni likvidirani. Sva petorica su tokom istražnog postupka priznala da su krajem 1991. ubili u Zagrebu i tri člana srpske porodice Zec, Mihajla, Mariju i njihovu ćerku Aleksandru. Međutim, taj iskaz se nije mogao koristiti u postupku, jer su ga dali bez prisustva advokata. Za takav nedopustiv propust kriv je najvećim delom tadašnji republički tužilac Vladimir Šeks. U pitanju je jedna od većih "muljaža" hrvatskog pravosuđa - ističe Štrbac.

S obzirom na to da je Županijski sud u Zagrebu zbog tako grube proceduralne greške odustao od gonjenja Rimca i ostalih, mučko ubistvo porodice Zec je do danas ostalo nerešeno i, po mišljenju Štrpca, tako će i ostati.

- Postupak je obustavljen još u fazi istrage zbog nedostatka relevantnih dokaza, pa samim tim ne postoji osnov za ponovno pokretanje. Nažalost, ostala je nerešena i sudbina preko 200 Srba iz Pakračke poljane. Pronađeni su leševi samo njih 58 od ukupno 315 nestalih. Za ostale se ni danas ne zna gde su ubijeni, niti je za to neko odgovarao. Jedan od optuženih iz Rimčeve grupe, Miro Bajramović, svojevremeno se hvalisao za Feral tribjun da je na tom području ubijeno 280 ljudi, od kojih je on lično ubio 72, da bi posle naprasno zaćutao. Istraga o tome nikad nije pokrenuta - zaključuje naš sagovornik.

Glas javnosti 09.01.2010

Share this post


Link to post
Ono sto me cudi a to je nereakcija od strane HHO-a, u kojem je bilo dosta umjerenih ljudi. Sta je sad sa Bancem, Cickom, Puhovskim, Godlsteinom, Pusicem i ostalima. Zasto se ne javljaju ?

Ovo bi morali osuditi. I to pod mus. Pod hitno.

Prestani se čuditi , nego pogledaj jednom istini u oči. Ti si za njih niko i ništa ili još gore, a to je obično "smeće" od kojega valja očistiti NDH. Đapić je jednom rekao : " Srpsko pitanje u Hrvatskoj nije političko, nego ekološko". Mi smo dakle ti koji zagađujemo njihovu sredinu. Pamet u glavu, jer nije stvarnost onakva kakvu bi ti želio, nego onakva kakva jeste.

Share this post


Link to post

RR

Jedno je Djapic, a drugo je Mesic, predsjednik Republike. Djapica i HSP je izbralo kao zastupnika nesto vise od 5 % biraca, a ovome je mandat dalo vise od 50 %. Mesic se ovakvo neodgovrno ne smije ponasati jer ne predstavlja svoju stranku, vec drzavu.

Zamisli kad bi Sirkozy uradio ovakvo nesto u Francuskoj ili Brown u Engleskoj. Idem pomilavati ubicu djeteta od 12 godina. I onda to pravdati tehnickim detaljima.

No, ima tu jos nesto sto me ovako sokiralo, a to je navodno priznanje krvinje od strane Rimca. Bojim se, da se on tim cinom zapravo "hvalio". A ne da je izrazio pokajanje.

Share this post


Link to post
Ponavljam: Mesić, Tuđman, Račan, Sanader, Bandić, Josipović... Svi su isti što se nas Srba tiče i niti jedan nebi prošao na izborima na kojima bira "za dom spremni" narod ukoliko nije takav. Zbog toga sjedite kod kuće i ne izlazite na izbore. Vi i onako ne odlučujete o ničemu. Odlučit će one škutorske i ostale ustaše. Ne doprinosite legitimitetu njihovih izbora.

У праву си РР. Нема разлике међу њима.

Стево П.Котараш

Share this post


Link to post

U pravu sam na žalost našu i njihovu. Ali istini valja pogledati u oči i ne zanositi se lijepim riječima ničijim, a najmanje onih koji su nas ojadili toliko puta.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this