Sign in to follow this  
Rada

Vatikan naredio uništenje Srbije

Recommended Posts

Vatikan naredio uništenje Srbije

vestivatikanthumbnail.jpg

Zajedno u zločinu, papa Pije 12. i zloglasni kardinal Alojzije Stepinac sa ustašama u Rimu

Francuski pisac Edmond Paris o Istoriji Balkana. Srpska država je odavno “trn u oku” Vatikana, odakle još iz vremena pape Pija Desetog

+++

stižu evropskim vladarima instrukcije da svim sredstvima zadaju smrtni udarac “đavoljoj” Srbiji koja otežava željeni prodor katoličanstva prema istoku i kažnjavanje “raskolnika hrišćanstva”, uključujući najveću pravoslavnu državu - Rusiju.

Ovu tezu izneo je francuski publicista EDMOND PARIS u svojoj knjizi “Jezuiti - tajna papina vojska”, koja je upravo prevedena na slovački kao i više slovenskih jezika, navodeći da su upravo pripadnici ovog katoličkog reda, osnovanog još u 16. veku, najsmernija tajna papinska vojska u ostvarivanju vatikanskih ambicija.

Pripadnici ovog reda kojeg EDMOND PARIS naziva “militantnim” otvoreno su podržavali instaliranje fašističkih kvislinških režima u Slovačkoj, Belgiji, Francuskoj, a pre svega prilikom stvaranja i održavanja Nezavisne države Hrvatske koja je bila, geografski, najbliža “đavoljoj Srbiji” i njenom “nekatoličkom” narodu.

Francuski publicista je u svom obimnom opusu objavio i knjigu o genocidu ustaša nad Srbima u periodu 1941. do 1945.godine koji je, kako navodi autor, brižljivo zataškavan i minimiziran.

Zločnici i sveti ljudi

Papa Pije Deseti umro je 1914. godine, u vreme kada je počeo Prvi svetski rat. Zbog toga, kako je napisao EDMOND PARIS, u jednoj od brojnih “antijezuitskih” knjiga, Papa Pije Dvanaesti, koji je podržavao fašizam i antisemitizam, proglasio je Pija Desetog za sveca. Decenijama kasnije, odnosno 1998. godine, papa Jovan Pavle Drugi nastavio je sa tom praksom, pa je za sveca proglasio kardinala Alojzija Stepinca, koji je posle Drugog svetskog rata osuđen za saradnju sa ustaškim režimom.

EDMOND PARIS u svojoj knjizi “Jezuiti - tajna papina vojska” navodi da su gore saopštena saznanja rezultat uvida u dugo čuvane dokumente Austro-Ugarske države od koje je papa Pije Deseti najviše očekivao u relizaciji projekta kažnjavanja Srbije. Mnogi poverljivi sastanci između vatikanskih i bečkih čelnika, uz učešće nekog od vodećih jezuita, kako se vidi iz dugo dobro čuvanih dokumenata, imali su kao glavnu temu uništavanje Srbije.

Na jednom od tih sastanaka preneseno je radovanje svetog oca što Franc Jozef “nema samilosti prema Srbima”, očekujući da će “svakog časa najmoćniji i najverniji katolički suveren vojnički krenuti na taj pravoslavni državni prostor”.

Nakon vesti o atentatu na Ferdinanda u Sarajevu papa je shvatio da su otvoreni svi putevi napada na Srbiju, bez obzira na gotovo očajničke pokušaje srpskih čelnika da sačuvaju mir.

E0YQCV26Uqo&feature

LJ. JAKŠIĆ,

VESTI, 05.03.2009

Share this post


Link to post

Osim verskog sukoba pravoslavlje-katolicizam-islam itd. ne treba zanemariti i rasni sukob (plemenski) na relaciji Germani - Latini - Sloveni, gde su ovi ostali smatrali Slovene nizom rasom i shodno tome mrze Srbiju kao ujedinitelja i zastitnika juznih Slovena. Da je bio samo verski sukob, ne bi se morali Srbi pretvarati u Hrvate da bi bili katolici vec bi mogli biti samo Srbi katolici, ali poenta u prelasku Srba u Hrvate je i u tome sto su Hrvati i Slovenci jedan stepenik do germanizacije. Iako zivimo u 21-om veku, i dalje neki narode sebe smatraju visima.

 

Izvinjavam se sto dizem ovu temu opet, ali bi voleo da jos neko prokomentarise ova dva aspekta: verski i plemenski.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this