Sign in to follow this  
chule80

четврта КРАЈИНАДА 3. јул 2010.

Recommended Posts

Ево, свечано и да најавимо догађај године:

plakat_2010.jpg

Хм... сада се више и не пита шта је то Крајинада... сада ме само питају, када ће бити.

А драго ми је због тога. Драго, јер смо буквално од ничега, само ове кљусине интернета, повезали се на Крајинафорсу, и решили 2007. године да направимо изглет, окупљање Крајишника из Београда, и околине, пошто нам се наши чланови из дијаспоре нису могли прикључити. Кренули смо доста ентузијастично. Желећи да будемо покретачи и предводници једне нове снаге младих људи, који су желели посебан окуп самих Крајишника, у веселој, и пријатној атмосфери, без икаквих испада, и неке комерцијализације. Тада нас је само 6 са овог сајта било присутно, и тада смо утемељили нешто сасвим ново. Просто, родила се једна дивна идеја. Коју смо 08. јула 2007. године. на Ади циганлији у Београду зачели. Без обзира на бројност, утисци су били прелепи.

Пролеће 2008. године донело је ново интересовање за тај окуп Крајишника на БГ Ади. Да би већ тада размишљали много више, и напредније. Тражили смо свој пут, где би се исказала наша љубав према нашем завичају, а то је Крајина. Хтели смо препознатиљивост преко заставе, и мајица. Успели смо прескочити ту велику препреку, и 12. јула 2008. године другу Крајинаду посећује укупно 28 људи. Дошли људи са свих страна Београда. А имали смо и делегацију из Новог сада, и срца Шумадије. Невероватна енергија нас је спојила тог дана у једно. Утисци су били заиста феноменални, јер смо видели колико можемо, и колико смо велики искорак направили. Тих 5-6 сати је пролетело као 5-6 минута. Сећања за цео живот, многима. Тако да се заправо дешава да се посетиоци Крајинаде друже и после тог Петровдана 2008. Пуно снимака, слика је настало од посетиоца друге Крајинаде. Друже се чланови, постају кућни пријатељи, јер виде колико их иста осећања и размишљања везују.

Трећу Крајинаду, 2009. године је било лакше организовати за нијансу, али је бројност порасла више него дупло... скоро 60 људи је било 11. јула 2009. посетило београдску Аду, и удружили смо нову енергију, где је и вокални део дошао до изражаја, па се из већине наших грла заорила крајишка ојкача младости, и полета. Заиграли кола, наша аутентична... имали госте из Либана, који су тек завршили са учешћем на Универзијади у БГ. Гости су нам стизали из далеких крајева, не само Србије, већ и Европе! Наши људи у дијаспори су почели да свој годишњи одмор усклађују са Крајинадом... а нема већег признања од тога. Направили смо и нове мајице, сашили и нове заставе... Дешава се да је атмосфера на трећој Крајинади толико добра, да посетиоци једноставно неће да иду кући, јер им је лепо?! Има ли већег признања? Никакви инциденти нису забележени... заиста фин скуп младих људи, и оних мало старијих, као и деце. Знају читаве породице да дођу. А разлог је једноставан за нашу формулу успеха: нема политике, нема комерцијализације, нема опијања и сл.

Сада спремамо и четврту Крајинаду која ће се одржати 3. јула 2010. године, на истом месту - београдска Ада. Процена је да ће бити око 100 људи, што је свакако велики напредак... о атмосфери и да не причам како ће бити добра, јер долази заиста сјајна екипа момака и девојака, који ће да запевају, заиграју... уз клопу, пиће, фудбал, традиционалне крајишке игре... ОВО ДРУЖЕЊЕ ЋЕ ВАМ ОСТАТИ НЕЗАБОРАВНО! Улазак ће се плаћати, али не велике суме новца... тек толико да сви равномерно поделимо тај трошак. Плаћају улазак сви, па и организатори. Цена ће бити накнадно саопштена.

Зато вас и позивам у име свих људи који се труде и долазе на Крајинаду 2010, да дођете 3. јула на Аду, у 11 часова (на улаз код камења)... чистог срца, са осмехом на лицу, а за остало ћемо се ми побринути. Што каже једна чланица КФ, "немојте тражити изговоре, тражите разлоге да дођете". Биће сјајно као и прошлих година.

Поздрав сивма, уз наш слоган: КРАЈИНАДА - ТАМО ЂЕ СМО МИ!

Share this post


Link to post

За ову годину су у понуди плаве мајице, мушки модели (XXL, XL, L) и женски модели (L, M, S).

Цена мајице је 600 дин, односно 6 евра.

predlog1.jpg

Мајице можете наручити путем мејла: krajinada@yahoo.com или путем телефона +381637168497.

Или мене контактирајте на приватне поруке.

Кажите само модел, и величину. Боја је за све иста, плава.

Share this post


Link to post

Vazna napomena:

Na Krajinadi ce biti slikanja i snimanja, tako da ce se taj video materijal i slike, preneti i na KF, i druge sajtove koji su najavljivali Krajinadu. Sto znaci da nece biti cenzurisanja.

Share this post


Link to post

Овако... прецизирали смо цену уласка, то је 450 дин. Мало је цена већа него прошле године, али су и цене мало скочиле, као и евро, тако да не би били ми на губитку, који ћемо да подметнемо леђа.

Значи улазак плаћају сви, па и ми организатори, да будемо сви једнаки. Тиме заправо добијате клопу и пиће, неограничено. :]]

Мајице се купују по жељи, не по обавези. srpski_smajli_kalas.gif

Share this post


Link to post

Evo prije nego sto odem na ispit ::( , ovako na brzinu...

HPIM2495.jpg

Pogodite ko je ovo. Pored neke curice... ;]\/

HPIM2514.jpg

Ovi sa desne strane su pobjedili.

HPIM2522.jpg

HPIM2508.jpg

:}\/

HPIM2507.jpg

Licka ekipa (najbolja srpski_smajli_kalas.gif )

HPIM2505.jpg

Fudbalska ekipa.

HPIM2504.jpg

Ovo sto mi drzimo samo su rekviziti. Da se zna. :D;)

HPIM2500.jpg

Velikiii pozdrav svima! :}\/

Share this post


Link to post

Samo malo da vam ublažimo period čekanja do ostatka fotografija kojih ima mnoooooooogo :}\/ Snimak je ukrivo nije zbog pića ( još nismo bili stigli :D ) nego je snimano telefonom ...
 

Share this post


Link to post

Polazak sa iste tačke, od Svetosavskog hrama ... Vanredne okolnosti, slikanje iz kola, menjanje baterija a frkaaaaaa :]]

dscf4275m.jpg

Odlazak u KUD po instrumenat :(

dscf4280x.jpg

pa po hranu ... Imali smo vezu za roštilj ;) Gosn chule je NAMERNO naručio roštilj kod nekog ere :-

dsc00027aw.jpg

Share this post


Link to post

Pa "trkom" na Adu, već ljudi zovu ne nmogu da nađu kamenje i Klasnica koji se zavalio u ladovinu, samo što nije imao pive :D
 

Share this post


Link to post

Zagrevanje za svjetsko prvenstvo u fudbalu i ostale aktivnosti na krajiški način ...
 

Share this post


Link to post

Čekamo još gostiju da izlomimo pogaču ... upoznajemo nove ljude ...

dscf4295w.jpg

A neki prekraćuju vreme poziranjem :(

dscf4296f.jpg

Share this post


Link to post

Миња, Радо, супер сте... Миња, срћнооо!

Добар дан свима!

Четврта по реду Крајинада је протекла лепо и мирно.

Још увек се слежу утисци, премотава се трака речи старих и нових Пријатеља, а добрих људи.

Време је било пријатно, до самог краја. Прво је било сунчано, свеже-топло сунчано, затим сунчано с благим ветром, поветарцем и напослетку, негде око 19 часова су се појавили кишоносни облаци. Неко није, а неко јесте покисао под летњим пљуском :(

Дошли смо пре подне, око пола девет, да би припремили простор, простору најавили окупљање. Клашњић, Даја- (Она што сија), "Погача" и ја. Е било је смеха већ, прича о претходним дружењима и помало нестрпљиво чекање Двоје Веома Битних, Наше мама Раде и Чулета. Клашњић је већ знао како да нас насмеје својим причама о наизглед немогућем ( ...прави смехотрес).

Зовемо Раду, рада Зове и ....СТИЖУ... пепуних руку... Рада носиии, ...одмах у помоћ. Носили сви, осим Клашњића, који је отишао да дочекује ;D ! (Даја- је баш јака цура; Чуле је јуначки издржао сав терет. А било га је поприлично.

Поставили на столове храну, сместили пиће и у том почеше да долазе Домаћи и Гости и тако, лепо, полако, весело, до сумрака, облака, па и даље, ко год је био у могућности и желео да отпрати Крајинаду у једногодишњи сан, до поновног бућења.

Хвала свима!

Share this post


Link to post


Samo da kažem da je Igor na kraju zaigrao i čak je "zabio gol" protivničkoj ekipi :D Naravno, ta "protivnička ekipa" mu je svesrdno pomogla :]]

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this