Sign in to follow this  
dole28

Napokon - uhapšen egzekutor karlovacke familije Roknic

Recommended Posts

Braco i seestre! Evo, napokon se dogodilo i da je uhapsen jos jedan zlikovac koji je hladnokrvo digao ruku na Srbe. U jesen 1991. u Sajavcu kod Karlovca iz vatrenog oružja pobio je familiju Roknic - devojcicu Danijelu Roknic (14), njezinog oca Marka i njegovu sestru Dragicu Ninkovic...

Policija jutros uhitila Željka Gojaka, osumnjičenika za ratni zločin na Sajevcu 1991.

Objavio KAportal CRNA KRONIKA, UBOJICA IZ PREDGRAĐA? 25. Svibanj, 2010

Željko Gojak, osumnjičenik za ubojstvo srpske obitelji Roknić u karlovačkom naselju Sajevac u listopadu 1991. godine jutros u 7 sati je uhićen. Ovo nam je prije nekoliko minuta potvrdila glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić. Kazala je kako je Gojak uhićen po nalogu i raspisanoj tjeralici Županijskog suda u Zagrebu.

Glasnogovornica zasad nije mogla reći je li se Gojak nalazio u svom domu u Sajevcu ili ga je policija zatekla na nekom drugom mjestu.

Podsjetimo, sudac Županijskog suda u Zagrebu Boris Ivančić raspisao je tjeralicu za u Željkom Gojakom(48), osumnjičenikom u karlovačkom “slučaju Zec” jer ga policajci koji su ga trebali privesti na jednomjesečni pritvor nisu zatekli na kućnoj adresi u naselju Sajevac.

Županijski sud pokrenuo je istragu protiv Gojaka osnovano sumnjajući da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Sumnjiči ga se da je 5. listopada u karlovačkom prigradskom naselju Sajevac zajedno s više pripadnika Zbora narodne garde s namjerom da likvidira srpsku obitelj Roknić došao u njihovu obiteljsku i s više hitaca iz vatrenog oružja lišio života Marka Roknića, njegovu 14-godišnju kćer Danijelu i Markovu sestru Dragicu Ninković. Karlovac se tada, podsjeća ŽDO, nalazio u okruženju JNA i srpske paravojske a naselje Sajevac na samoj liniji razgraničenja dviju sukobljenih strana.

Gojak je još prije više od mjesec dana u ekskluzivnom intervjuu za KAportal izjavio da nema govora o likvidaciji već da je on s pripadnicima ZNG do kuće Roknićevih došao kako bi postavio bestrzajni top. Tvrdi da je njegovu grupu Marko Roknić napao bombama te da su ukućani poginuli u razmjeni paljbe.

KAportal.hr

25.05.2010

Share this post


Link to post

Jesu li uhapsili Mesica ili Tudjmana? Pa to su oni naredili i za to su znali.

Kakva parodija...Zbog takvih ubistava je poceo rat...Isli su po gradu, selima, zatvarali, hapsili, pucali po ljudima, ubijali samo zato sto su mislili da je neko Srbin. Vlast je stavila sve Srbe van zakona...Srbe i srbsku imovinu.

Ovo je cista hipokrizija.

Sada ce navodno sljijedecih 100 godina loviti pocinioce zlocina, kao da za zlocin nisu znali kada se dogodio. Da su onda sudili za zlocine prema Srbima rata ne bi bilo.

Ono sto su htjeli uciniti tim (a i mnogim drugim) zlocinima - ucinili su.

Share this post


Link to post

Ubica srpske porodice brani se ćutanjem

Bivši karlovački policajac Željko Gojak, koji je uhapšen zbog sumnje da je 1991. godine ubio karlovačku porodicu Roknić, pred istražnim sudijom branio se ćutanjem. Gojak, bivši pripadnik Zbora narodne garde (ZNG), uhapšen je po nalogu i poternici Županijskog suda u Zagrebu, jer nije bio dostupan istražnim organima.

Hrvatsko državno tužilaštvo je protiv osumnjičenog predložila određivanje pritvora zbog opasnosti od uticaja na svedoke i teških okolnosti dela, prenose hrvatski mediji.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu je u petak, 21. maja, podnelo istražni zahtev protiv Gojaka zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u karlovačkom naselju Sajevac kod Turnja tokom 1991. godine.

"Slučaj Gojak" je jedanaesti predmet u kome je Tužilaštvo za ratne zločine dostavilo informacije i dokaze Državnom tužilaštvu Hrvatske.

Dvoje preživelih članova porodice Roknić, supruga Branka i sin Nenad, koji žive u Srbiji, ranije su dali iskaz srpskom tužilaštvu za ratne zločine.

Posmrtni ostaci nastradalih članova porodice nedavno su ekshumirani sa groblja u Popović Brdu, nedaleko od Karlovca.

Srna

Vesti online 25. 05. 2010.

Share this post


Link to post
Za sada je zlocinac samo uhapsen. Videcemo sta ce biti sa sudjenjem.

Mudro zboriš pametni čovječe !!!

Pitanje šta će biti sa suđenjem. Setimo se šta je bilo sa slučajem Koranski most i koljačem Mihajlom Hrastovim od milja zvani Miša u hrvatskom narodu.

Kako li će ovog zvati?

I dobio je samo osam godina.

Share this post


Link to post

Zagreb: Ubica porodice Roknić ostaje u pritvoru

ZAGREB - Bivšem karlovačkom policajcu Željku Gojaku produžen je pritvor, nakon što je Zagrebačko županijsko tužilaštvo protiv njega podiglo optužnicu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

U optužnici se Gojak tereti da je 5. oktobra 1991. godine, u karlovačkom naselju Sajevac, s grupom nepoznatih pripadnika Zbora narodne garde upao u kuću Marka Roknića i hicima iz vatrenog oružja usmrtio njegovu 14-godišnju ćerku Danijelu i svastiku Dragicu Ninković. Tada je ubijen i Marko Roknić.

Iako je policija u krivičnoj prijavi, a onda i tužilaštvo u zahtevu za istragu, Gojaka teretila i za smrt Marka Roknića, u optužnici piše da je za njegovo ubistvo odgovoran neko od pripadnika ZNG-a koji su, zajedno s Gojakom, upali u Roknićevu kuću.

U optužnici se navodi da je Gojak počinio ratni zločin kršeći međunarodno pravo, dok je "kao pripadnik Policijske uprave karlovačke branio grad od napada paravojnih srpskih jedinica i jedinica JNA".

Sud je prihvatio predlog tužilaštva da mu se pritvor produži zbog težine krivičnog dela, pa će Gojak u zagrebačkom zatvoru Remetec najverovatnije ostati tokom celog suđenja, koje će voditi sudija Siniša Pleše, a čija bi prva rasprava trebalo da bude zakazana početkom 2011. godine.

Mediji su ranije izveštavali da je slučaj porodice Roknić, čiji masakr mnogi porede sa ubistvom zagrebačke porodice Zec, aktualizovan nakon što su dvoje preživelih članova familije - supruga Branka i sin Nenad koji žive u Srbiji, dali iskaz beogradskom Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine.

Slučaj je preuzelo hrvatsko državno tužlilaštvo, a Gojak je uhapšen 25. maja ove godine. Prema pisanju medija, dvoje preživelih je istražiocima izjavilo da su u kuću upala četvorica vojnika, od kojih su dvojicu prepoznali kao susede.

Posmrtni ostaci članova porodice ove godine su ekshumirani s groblja u Popović Brdu, kod Karlovca, gde su sahranjeni u jesen 1991. godine.

Večernje novosti 25.11.2010.

Share this post


Link to post
 
 

 

02/06/2013 - 12:11
MONSTRUM OSUĐEN: 9 godina za ratni zločin u Karlovcu! Hrvatski vrhovni sud je pravosnažno osudio hrvatskog policajca iz Karlovca Željka Gojaka na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad Dragicom Ninković i 14-godišnjom Danijelom Roknić u oktobru 1991. godine, piše Jutarnji list
 
 
 
 
 
 
Zeljko-Gojak-1.jpg

Hrvatski vrhovni sud je pravosnažno osudio hrvatskog policajca iz Karlovca Željka Gojaka na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad Dragicom Ninković i 14-godišnjom Danijelom Roknić u oktobru 1991. godine, piše “Jutarnji list”.

 

Po pisanju “Jutarnjeg lista”, veće je 16. maja potvrdilo prvostepenu presudu zagrebačkog Županijskog suda, koju je u februaru prošle godine donelo sudsko veće pod predsedavanjem sudije Ivana Turudića.

Veće je odbacilo žalbu Gojaka, koji je tvrdio da je nevin, ali i žalbu tužilaštva koje je ocenilo da je ubistvo 14-godišnjeg deteta u njegovom domu i detetove tetke, s obzirom na okrutnost kojom je izvedeno, zaslužilo oštriju kaznu.

Tako je ratni zločin, koji je u javnosti nazvan “karlovački slučaj Zec”, zbog poređenja s masakrom troje članova familije Zec u Zagrebu – 12-godišnje Aleksandre Zec i njenih roditelja, dobio i sudski epilog.

U nedelju, 5. oktobra 1991. u kuću karlovačkog Srbina Marka Roknića i njegove supruge Branke Roknić, po nacionalnosti Hrvatice, u vreme ručka, na kome su bile i njihove rođakinje Dragica Ninković i Ana Gojak, upala je grupa pripadnika hrvatskih oružanih snaga, među kojima je bio i pripadnik Specijalne policije Željko Gojak.

Zeljko-Gojak.jpg

U hodniku su ubili Marka Roknića, a u trpezariji Markovu sestru Dragicu Ninković i 14-godišnju ćerku Roknićevih, Danijelu, koje su se u strahu od pucnjave sakrile pod sto.

Gojak je u devojčicu i njenu tetku iz blizine ispalio rafale, iako ga je detetova majka, s obzirom na to da ga je poznavala jer je živeo u komšiluku, preklinjala da to ne čini. Devojčica nije ostala na mestu mrtva, nego je umrla od krvarenja.

Gojak nije dao da se pozove pomoć, oglušujući se na molbe detetove majke, pustivši da Danijela umre.

Gojak je jedni kažnjen za masakr jer nisu nađeni dokazi ko je odgovoran za smrt Marka Roknića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Share this post


Link to post

krmak kao i Hrastov, malo ce da ide u banju na ljecenje pa mozda se i ozeni

opet kao i Norac da posjecuje zenicu i izvrsava svoje bracne obaveze van zatvora.

Kako je sudio on drugima tako treba i njemu, te jos gore od toga...... ali sve je to

samo pusta prica jer ce uz dobro vladanje i majcicu NDH brzo na slobodu.

Dabog mu prokleto sjeme bilo i zatrlo se kad je digao ruku na djete ;|  9 godina za

ubistvo dva ljudska zivota  samo zato sto su bile Srpkinje >:(

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this