Sign in to follow this  
Rada

Tito ratovao protiv Srba

Recommended Posts

Tito učestvovao u Cerskoj, Kolubarskoj i bici na Mačkovom kamenu - protiv Srba

titon.jpg

Vojsku služio u 25. puku 42. divizije: Josip Broz na položaju

Josip Broz Tito služio je u 25. puku 42. divizije. Učestvovao je u svim bitkama koje je austrougarska vojska vodila na „srpskom ratištu“, uključujući Cersku, Kolubarsku i bitku na Mačkovom kamenu, kaže za Danas Predrag Marković, istoričar.

Bojan Dimitrijević, istoričar, objašnjava da je jedinica u kojoj je Tito ratovao u Prvom svetskom ratu bila sastavljena isključivo od mobilisanih hrvatskih vojnika i da je Broz bio podoficir.

- O toj jedinici veoma malo se zna, jer se tokom njegove vladavine, nakon Drugog svetskog rata, o tome nije smelo govoriti. Naime, nije se smelo isticati da je Broz učestvovao u ratu protiv Srba, već se naglašavalo da je ta jedinica bila okrenuta ka istočnom frontu. Postoje svega dve knjige koje govore o Titovom učešću na strani austrougarske vojske - zaključuje Dimitrijević.

Danas 29.05.2010

Share this post


Link to post

A na drugoj strani, kao i 1941. bjese Draza Mihailovic...kako ova komunisticka mrledina ne poginu tada negdje u tim bitkama, nego prezivi kao inficirani pacov i podgrize u presudnom istorijskom momentu otrovnim zubima srpski korijen. Vjerovatno se znao drzati pozadine i zavjetrine kao sto je kasnije radio u 2. svjetskom ratu.

Smuci mi se svaki put kada vidim taj ustasko-zlikovacki lik podlog, zlokobnog pogleda.

A kad mucnina ustupi mjesto ohladjenoj glavi, shvatam da je bio majstor prvog reda i moram mu odati priznanje. Da je srpski korijen bio zdrav, nikad ga on ne bi mogao presjeci. Sami smo mu omogucili da se docepa vlasti, da nas pobije, zrtvuje, da nama vlada.

Nismo bolje ni zasluzili. Na zalost.

Share this post


Link to post

Imali smo i mi iz Zelengrada josinih sljedbenika,a imamo ih i danas,a imamo ih i na forumu,ali bože moj život ide dalje,neko šuti,neko piše,neko briše.

mQWBkuDKLTQ

Ovo je samo dokaz,da naša tradicija u zaštiti nacionalnih interesa (Srba),je vrlo upitna,u zaštiti vjerskih je nešto bila bolja,ali ne puno.Ovaj naš nesretnik

bio je uvažavan u tadašnjoj SR Hrvatskoj i šire.Ja neznam dali je uvažavan kao borac ili kao umjetnik.

Share this post


Link to post

U prvom sv. ratu nisu. Jer su prelazili na Rusku, i Srpsku stranu.

Silom prilika su se nasli u redovima Austrijske vojske 1914. godine.

Share this post


Link to post

Та мрледина би био нико и ништа без српских изрода, Ранковића, Крцуна, Ђиласа... КПЈ је имала јасне циљеве у рушењу Краљевине, а да би био добар комуниста морао си се између осталога борити и против ''великосрпског хегемонизма''. На том пољу најажурнији су били управо ''српски'' комунисти који су се тако доказивали, да је и њима мрско великосрпство.

Стево П.Котараш

Share this post


Link to post

Chule prije jedno tri, četri mjeseca preniosi feljton iz novosti na temu prvog svjetskog rata.Mlad si i pametan dečko,ali zapitaj se zašto ni jedan,

aman baš ni jedan komentar nije bio na tu temu ispisan na ovom forumu.To je jedan od najslavnijih perioda srpske istorije.U našim familijama

neke priče nikad nisu ispričane,a ni odslušane!(naravno mislim na temu prvog rata).

Share this post


Link to post
U prvom sv. ratu nisu. Jer su prelazili na Rusku, i Srpsku stranu.

Silom prilika su se nasli u redovima Austrijske vojske 1914. godine.

Nisi u pravu. Ali davno je to bilo, nema potrebe da se diže prašina oko toga.

Share this post


Link to post

Primislje, јел имаш неки конкретан доказ, или само тврдње?

И зашто вас двојица нисте дали неки коментар о томе? Није тема закључана, па да се не дозвољава коментарисати.

Share this post


Link to post

Daj Boze da je ostala Austro-ugarska, uz Srbiju i Crnu Goru.

Rjesili bismo problem, Srbija dovoljno velika sa Kosovom i Makedonijom, tu je i bratska Crna Gora bez trvenja na relaciji zeleni-bijeli, i naravno Srbi u velikom broju grupisani u Austro-Ugarskoj. Bolje pod Svabom, nego pod Hrvatima i muslimanima.

Nije li tako ?

Zar to nije bilo bolje odonoga sto imamo danas ?

Share this post


Link to post

Pa ja pokusao nesto medjutim stize mi upozorenje ovakvog sadrzaja :

Forum rules

Svi komentari koji namjerno ili nenamjerno nemaju veze sa temom odredjenog topika bice obrisani bez prethodne najave i upozorenja. Ako prenosite neku vijest iz drugih medija obavezno navedite ime medija iz kojeg ste preuzeli vijest i datum kad je objavljena.

Share this post


Link to post
Primislje, јел имаш неки конкретан доказ, или само тврдње?

И зашто вас двојица нисте дали неки коментар о томе? Није тема закључана, па да се не дозвољава коментарисати.

Konkretan, fizički dokaz nemam. Imam samo usmeno predanje da je moj prađed učestvovao u vojsci A-U, uključujući WW1 (na rijeci Soči protiv Italijana). Postojala je cijela jedinica s prostora Krajine. Sada, koliko je to bila njihova volja, o tome se da raspravljati...

Share this post


Link to post

Мали је проценат био оних заробљених који су се пријавили у Српску Војску. Ко ће га знати шта је био разлог? Можда је у питању чињеница да са друге стране увијек остане неко твој, брат, отац, стриц, кум...Тешко је пуцати у Српску Војску, али је исто тако тешко пуцати и у свог најрођенијег.

Постоји она прича, када Српска Војска позива на предају, а са друге стране се чује одговор;''Ђе си ти видио да се Србин предава?''. Наша трагедија. Бар да је била једина.

Стево П. Котараш

Share this post


Link to post

Drug Tito gologuzan

Thumb_001%20tito1.jpg

Istražujući ulogu Josipa Broza Tita u građanskom ratu u Španiji, koja je otkrivena tek ovih dana, novinar i publicista Željko Zirojević naišao je i na potpuno nepoznatu sliku Josipa Broza Tita. Fotografija je zanimljiva ne samo po tome što otkriva da je Tito ratovao u internacionalnim brigadama u Španiji već i po dosada neviđenom „aktu“ - na njoj je najveći sin naših naroda i narodnosti - potpuno go!

- Tačno je da je Josip Broz Tito 5. maja 1952. godine izjavio u američkom časopisu Lajf da je jednom kratko posetio Španiju i proveo u njoj jedan dan u Madridu. Druge činjenice, koje su nesporne, i predstavljaju naučni i dokazni materijal, kazuju da je Broz radi preuzimanja i potpune kontrole KPJ morao da se oslobodi prvo Blagoja Parovića Šmita - tvrdi Zirojević, koji decenijama izučava građu novije istorije, posebno dokumentaciju vezanu za čudne likvidacije i uklanjanje najboljih kadrova OZNA, kasnije UDBA, Krcuna, Mića Mijuškovića, političku likvidaciju druga Marka, odnosno Aleksandra Rankovića...

- Blagoje Parović Šmit je bio predviđen za generalnog sekretara KPJ te 1937. godine kada je likvidiran. Josip Broz je izdao nalog da se on mora likvidirati!

Istoričar Željko Zirojević otkrio nepoznatu sliku Josipa Broza

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this