Sign in to follow this  
chule80

Blamaza elitne jedinice hrvatske vojske

Recommended Posts

Blamaža elitne postrojbe: MORH-ovi specijalci pobjegli pred kišom

Jedinica je uvježbana za borbu protiv terorista, pomoć u mogućim elementarnim nepogodama i nesrećama većih razmjera, izvođenje diverzantskih akcija i slične zahtjevne zadatke, ali pokazne vježbe nisu izveli zbog jake kiše

ccea7b1c7f0e7d41993a3215904e327f_medium.jpg

BOJNA za specijalna djelovanja Hrvatske vojske smatra se najelitnijom vojnom postrojbom, pa je ne bi trebalo ometati loše vrijemeBOJNA za specijalna djelovanja Hrvatske vojske smatra se najelitnijom vojnom postrojbom, pa je ne bi trebalo ometati loše vrijemeNeugodna se situacija dogodila prošli tjedan na proslavi desete obljetnice Bojne za specijalna djelovanja Hrvatske vojske sa sjedištem u Delnicama. Zbog lošeg vremena nisu se mogle realizirati pokazne vježbe te jedinice pred vrhovnim zapovjednikom, predsjednikom Ivom Josipovićem.

Vrijeme je toga dana u Delnicama doista bilo loše, ali ono nikako ne bi smjelo omesti najelitniju vojnu postrojbu u izvođenju pokaznih vježbi. Zapovjednik te jedinice brigadir Nikola Županić u pozdravnom je govoru izjavio da je ta postrojba nastala 8. rujna 2000. spajanjem djelatnika Središta za posebne borbene vještine iz "Šepurina" i 1. hrvatskog gardijskog zdruga.

Županić je tada izjavio da se radi o najelitnijoj i najuvježbanijoj postrojbi hrvatske vojske, dodavši da su njezini zadaci borba na kopnu, moru i zraku u svim vremenskim uvjetima. Jedinica je uvježbana za borbu protiv terorista, pomoć u mogućim elementarnim nepogodama i nesrećama većih razmjera, izvođenje diverzantskih akcija i slične zahtjevne zadatke, ali pokazne vježbe nisu izveli zbog jake kiše. Ta blamaža ruši kredibilitet i načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića.

Objavljeno u Nacionalu br. 774,

14.09.2010.

:D:D:D:D

Mislim, sta reci ;| ;]\/

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this