Sign in to follow this  
miro10

Odgovorni pokrenite ekshumaciju poznatih mjesta grobova

Recommended Posts

Već sam nekoliko puta napisao da postoje dva groba sa posmrtnim ostacima vojnika nastradalih u Oluji 1995. godine. Označena su sa križevima koji su vjerojatni već i dotrajali. Grobovi se nalaze sa lijeve strane Državne ceste(D6). Kada se ide iz Topuskog prema Gvozdu u Čemernici, sa desne strane je automahanička radionica, a sa lijeve strane javne ceste D6 u pravcu Gvozda su dva groba. Obzirom da se zna za te grobove trebalo bi potencirati da se posmrtni ostaci poginulih vojnika ekshumiraju, obavi identifikacija i dostojno pokopaju i smire još dvije obitelji koje vjerojatno potražuju svoje najmilije.

- Hajde predstavnici obavite i ovaj dio posla dogovorite i izvršite ekshumiranje na navedenom mjestu. Hajde Savo da vidimo akciju.

Share this post


Link to post

Ej Mirek,a kaj to ne javis gospon Cicku ili nekom kaj tam

pri vami ima nekakve veze s tim ...pa nemre Savo na sve

stici...obzirom da su,kak velis,krizevi u pitanju,nekak se

mislim da je to blize Cicku ili kome vec,ma ti bus se vec

nekak snasel,kaj ne...

Share this post


Link to post

Čičak ne možće ni o sebi voditi računa. Međutim čitam sa parastosa Štrbčeve izjave pa mi se čini logičnim da političari koji zastupaju određeni dio građana i želi im pomoći, a i drugi koji se predstavljaju kao vođe u koliko su zainteresirani da se pokrenu postupci oko ekshumacije da bi trebali biti zahvalni ako im netko ukaže na mjesto gdje postoje sahranjene osobe nastradale u oluji.

A i vi gospodine ako mislite na one koji su izgubili najmilije ne bi me upućivali na Čička nego bi ako imate ikakav utjecaj, utjecali na one koji vas "predstavljaju" i zahtjevali da pokrenu postupak kod hrvatskih institucija koje se bave pronalsaskom nestalih i ekshumacijama posmrtnih ostataka nastradalih da se poznata mjesta sa posmrtnim ostacima uzmu u rad. Ako nastavite sa ovakvom indolentnošću, nezainteresiranošću i politikanstvom, članovi nastradalih će do kraja života potraživati najmilije i neće ih zbog politikanata nikada dostojno sahraniti i na grobu upaliti svijeću te im se pokloniti.

Oni koji pričaju i pišu uzimaju za to novce kao i u ratu, a sirotinja neka trpi, pati i nada se jer su politikanti rječiti.

Share this post


Link to post

Miro!

Slažem se sa ovim što si napisao...Ali ni ti kao građanin hrvatske nisi baš bespomoćan ako stvarno želiš da se ti grobovi eshumiraju...a tvrdi se da je hrvatska demokratska zemlja,ne mogu da vjerujem da već 15 godina dva groba stoje pored puta a da nikog ne interesuje ko je tu sahranjen a toliko nestalih ima i sa jedne i sa druge strane.Je..m ti politiku..

Share this post


Link to post

Eeeee Mirko,

mi Srbi nismo nasli i sahranili svoje iz 1941 a kamo da im jos zapalimo svjecu i pomolimo se ;|;|;|

a sta onda da kazem i pisem dalje. Politika je najveca kur....a :D

Nadam se da, Bog sve vidi pa neka onda on sudi ....samo doce sve na naplatu kad tada i to debelo a

dal cu to dozivjeti (nadam se da hocu) je drugo pitanje :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this