Sign in to follow this  
grom

Novak pomogao Gracanicu sa 100.000 dolara

Recommended Posts

NOVAK%20ZA%20JAPAN.JPG

GRAČANICA - Srpski teniser Novak Đoković priložio je manastiru Gračanicu 100.000 dolara, koji će biti namenjeni otkupu zemljišne parcele Padalište u neposrednoj blizini manastirskog imanja, saopštila je danas Eparhija Raško-prizrenska.

Manastir je prinuđen da parcelu otkupi po veoma visokoj ceni, jer bi u protivnom imovina bila zauvek otuđena od manastira i crkve, što bi imalo veoma štetne posledice za srpsku zajednicu u Gračanici.

Novčana pomoć za manastir Gračanica uplaćena je preko Humanitarnog fonda "Novak", koji radi uz podršku biznismena i dobrotvora iz Rusije Genadija Timčenka, istaknuto je u saopštenju.

Pored sportskih uspeha, gde hrabro i dostojanstveno predstavlja svoj narod, Đoković se istakao i dobrotvornom delatnošću i iskrenim pomaganjem stradalnom narodu sa Kosova i Metohije.

Pored njegove redovne pomoći manastirima Hilandar i Sv. Arhangeli kod Prizrena, srpski teniser je preko fondacije "Naša Srbija" pomagao i stipendirao decu sa Kosova i Metohije, donirao ambulantno vozilo bolnici u Kosovskoj Mitrovici, pomogao deci ometenoj u razvoju u Banja Luci, a uputio je i pomoć nedavno postradalim u zemljotresu u Kraljevu i poplavama u Loznici, navedeno je u saopštenju.

Glas javnosti :

Eparhija Raško-prizrenska

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this