Sign in to follow this  
Жељко

ОБРАЋА ВАМ СЕ ПУКОВНИК ГАДАФИ

Recommended Posts

ОБРАЋА ВАМ СЕ ПУКОВНИК ГАДАФИ

Пише: Моамер Гадафи

Видовдан уторак, 10 мај 2011

У име Алаха, нашег заштитника милосрдног…

40 година, а можда и дуже, више се не сећам - све сам учинио да бих подарио свом народу: домове, болнице, школе, када су били гладни - хранио сам их. Чак сам и пустињу око Бенгазија претворио у плодну земљу.. Супроставио сам се том каубоју Регану, у време када је убио моју усвојену ћерку - покушавао је да убије мене, али уместо тога убио је то сирото невино дете. Потом сам помогао финансијски моју афричку браћу и сестре да створе Афричку Унију.

Све сам учинио да покажем свом народу шта је то истинска демократија, када сам дозволио да нашом земљом управљају народни комитети. Али некима то није било довољно, као што су ми појединци пребацивали, чак и људи који живе у кућама са по десетак соба, скупим становима са новим намештајем, никада нису били задовољни - тако себични, увек су хтели више. Говорили су Американцима и другим посетиоцима, да им је потребна „демократија“ и „слобода“, не схватајући да је то уствари један крволочни концепт, у коме велики пси једу остале. Али они су били опијени тим западним изразима, не схватајући да у Америци нема бесплатних лекова, нема бесплатних болница, нема бесплатног становања, нема бесплатног образовања и нема бесплатне хране - осим када људи просјаче и стоје у бесконачним редовима испред сиротишта да би добили тањир супе.

Што год да сам учинио, то никад није било довољно некима, али за многе друге који су знали да сам ја син Гамала Абдел Насера, јединог истинског арапина и муслиманског лидера, кога смо имали још од Салах-Ал-Дина, када је успео да поврати Суецки канал у власништво своје нације - као што сам и ја вратио Либију у руке либијског народа. Управо је он био пример који сам ја пратио, да бих заштитио слободу свог народа од колонијалне доминације - од лопова који су хтели да је отму од нас.

Сада сам под нападом највеће оружане силе у војној историји, мој млађи афрички син Обама жели да ме убије, да нам свима одузме слободу у властитој земљи, да нам одузме бесплатно становање, нашу бесплатну здравствену заштиту, наше бесплатно образовање, нашу бесплатну храну, и све то замени са америчким лоповским системом, који се зове „капитализам“, али сви ми из „трећег света“ итекако знамо шта то значи. То значи да стране корпорације управљају земљама, управљају светом и наносе патњу обичним људима.

Управо због тога, за мене нема алтернативе, ја морам да им се супротставим, као што је то и Алахова жеља, и даћу свој живот пратећи Његов пут - пут који је нашој земљи подарио богате пољопривредне поседе, са храном и здрављем, и чак омогућио нашим афричким и арапским браћама и сестрама да живе и раде са нама овде у Либијској Џамахирији.

Није ми жеља да умрем, али ако дође до тога - да бих спасио своју отаџбину, свој народ, хиљаде њих који су моја деца, онда нека буде тако.

Нека ово моје сведочанство буде глас који обзнањује целом свету, да сам се ја супротставио крсташким НАТО нападима, супротставио суровости, супротставио издаји, супроставио Западу и њиховим колонијалним амбицијама, и да сам им се супротставио заједно са мојом афричком браћом, правом арапском и муслиманском браћом, попут луче светлоноше.

Док су други градили дворце, ја сам живео у обичној кући, или у шатору. Никада нисам заборавио моју младост у Сирти, никада нисам улудо трошио наше национално богатство, и попут нашег Салах-Ал-Дина, нашег највећег муслиманског вође, који је спасао Јерусалим за Ислам, врло мало тога сам узео за себе…

На Западу, неки ме називају „бесним“, „лудим“, али - иако добро знају истину, настављају са лажима, знају да је наша земља независна и слободна, ван колонијалног домашаја, да су моја визија, и мој пут, јасни мом народу и да ћу се ја борити до последњег даха да бих сачувао нашу слободу, и нека нам Алах свемоћни помогне да останемо верни и слободни!

Превод: Миодраг Новаковић

Share this post


Link to post

Бог те благословио и подржао, драги наш пуковниче и доказани пријатељу! Нека ти Бог дадне снагу да издржиш и да прережеш врат проклетој западњачкој псеудодемократској звијери! Уништи свакога ко се дрзне напасти своју земљу, не дозволи НАТО монструмима да у твоју земљу уведу капитализам, мафијашко-пљачкашку тајкунизацију, педерско-лезбејске параде, права за олош, ниске казне за најокорјелије злочинце, диктатуру, пљачку националних добара и присиљавање народа да плаћа струју и воду "држави"(тачније владајућој лоповској структури). Прегази их немилосрдно, јер борити се за смрт НАТО пакта, значи борити се за спас човјечанства од бјелосвјетске неморалне багре.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this