Sign in to follow this  
DvorNaUni90

Бањалучки Борац првак БиХ

Recommended Posts

Борац шампион!

понедељак, 23 мај 2011 02:10

Пуних 85 година генерације Бањалучана сањале су да њихов спортски љубимац постане шампион државе у којој се такмичи. 8 и по деценија сви они чекали су дан када ће њихови снови да постану јава... 22. маја 2011. године, на огромну радост Бањалуке, Крајине, Републике Српске, свих оних којима је црвено-плава боја у срцу, то се и догодило – Фудбалски клуб Борац постао је шампион БиХ, Борац је владар у земљи најмање годину дана! Шампионска титула је овјерена јуче. И то на какав начин, и то каквом побједом! Савладан је Жељезничар на "Грбавици" и тако аутоматски преквалификован у вицешампиона!

О утакмици нећемо много, класични извјештај са меча овог пута ће да изостане јер сви они који су на самом стадиону, али и путем екрана, били дио историје, видјели су све... Довољно је само рећи: МИЛАН СТУПАР! Момак који више од три године поносно носи Борчев дрес и који је јуче у Сарајеву у дербију ударио најљепши печат најупјешније сезоне у историји црвено-плавог великана.

64. минут одлучио је побједника – до тада је Борац вребао своју шансу, а тада ју је коначно дочекао: одличан контранапад, лопта код Ступара, ГОЛ, ерупција одушевљења међу Борчевим навијачима, који су и послије утакмице прославили титулу првака онако како доликује: прво на улицама "крајишке љепотице", а потом, заједно са својим љубимцима, и испред Градског стадиона!

Сада, када је Борац осигурао шампионску титулу, треба рећи да пут до исте није био нимало лаган, иако табела, само једну рунду прије краја, показује другачије. Наиме, сами почетак сезоне донио је бљедило у Борчевој игри и лошу атмосферу – из европских купова се испало већ на старту, а на првенственој премијери Широки Бријег је савладао Борац 2:3. Тада је тренерску палицу од З.М. преузео Владо Јагодић, који је након само једног одрађеног тренинга са екипом атмосферу промијенио у потпуности. Бањалучани су тада кренули са одличним резултатима, рушени су неславни рекорди, оствариване вриједне побједе, и све то да бисмо данас имали оно што цијелог живота прижељкујемо, што сањамо – шампионску титулу!

Похвале за прво мјесто припадају свима: и управи клуба, и навијачима, али понајвише већ споменутом Влади Јагодићу, "српском Мурињу" и његовим изабраницима, који су ове сезоне свима нама донијели много радости и даровали незаборавне тренутке поноса.

До краја сезоне остало је још само једно коло, у Бањалуци гостује Леотар... Још је само тај меч препрека да високо дигнемо шампионски пехар изнад главе и поносно кажемо ДА, МИ СМО БОРАЦ, МИ СМО ШАМПИОНИ! Међутим, о Леотару још не треба размишљати, барем још неколико дана. Сада сви уживамо, сви славимо, осјећамо се поноснима због чињенице да смо навијачи бањалучког великана, а о Требињцима, када дође вријеме...

Share this post


Link to post

Свака част! Само ме занима хоће ли се задње коло, на прослави титуле у Бањалуци певати оно;

"...титула нам не треба,

јер Босна није наша држава,

само Борац у Европи,

нека Српском одзвања..."

Јако бих то волео! Надам се да Лешинари неће продати идеале, за тренутни успех. srpski_smajli_kalas.gif

Share this post


Link to post

Борац је једина свијетла тачка у фудбалу РС последњих година, оно остало све талашика...

Свака част на освојеној титули... :]]:]]:]]

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this