Sign in to follow this  
Rada

ПОЧАСТ ПАЛИМ БОРЦИМА

Recommended Posts

ПОЧАСТ ПАЛИМ БОРЦИМА

sokolac_mali_zejtinlik-4af33933.jpg

СОКОЛАЦ, 31. ЈАНУАРА (СРНА) - Дан формирања Петог корпуса Војске Републике Српске биће обиљежен парастосом за погинуле и умрле борце овога корпуса у манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији код Сокоца.

Парастос ће почети у 11. 00 часова, у храму на чијим су унутрашњим зидовима уписано имена 4 000 бораца Сарајевско-романијске регије који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Након парастоса, у 12.00 часова биће положени вијенци на спомен-обиљежје испред зграде Скупштине општине Соколац, на које су уписана имена близу 1000 погинулих бораца ове регије из протеклог рата.

Према програму манифестације, у 12.30 часова биће положени вијенци на Војничком спомен гробљу "Мали зејтинлик" у Сокоцу на коме је сахрањено 956 бораца ове регије погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Свечани ручак заказан је за 13.00 часова у Парохијском дому, саопштено је из Борачке организације општине Соколац.

На ову свечаност позвани су министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокоћ, предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз, предсједник Предсједништва Борачке организације РС Дражен Перендија, као и бивиши команданти Петог корпуса Светозар Андрић, Драган Лаловић, Драган Јосиповић и други.

Очекује се присуство команданата бригада Корпуса, бораца, начелника сусједних општина, породица погинулих бораца и других гостију.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this