Sign in to follow this  
KLASNIC BOY

Knjige o Krajini

Recommended Posts

Ова тема је покренута са намером да се направи један прегледан списак са насловима књига које се баве тематиком везаном за просторе Републике Српске Крајине! Књиге о претходним ратовима, о историји Срба са тих простора, поезији, прози из родног краја, књиге наших писаца, итд.

Свако од нас код куће сигурно има доста књига о свом родном крају и о Републици Српској Крајини, па би било љепо да наслове поставимо овдје да би сви могли да се информишемо и евентуално набавимо неку од тих књига. Даста људи се бави истраживаљем и писањем о нашим крајевима и оваквим списком кљига би им олакшали посао, јер би имали доста тога не једном мјесту, а и на тај начин би обогатили овај сајт и представили нашу књижевност!

За сваку нову књигу отворите нову тему, која би носила назив књиге, име и презиме аутора. А у првом пост-у назив књиге, аутора, тематику књиге, остале информације ако их посједујете (слику корица, ко је издавач, гдје се може купити, итд)

Било би љепо да сви чланови сајта учествују у овој теми да постављју наслове књига, да се не ослањају само на модераторе него да заједно учествујемо у стварању ове теме!

Share this post


Link to post

....Hvala Boyu iz Klasnica na pokretanju ove teme, a i ostalima. Posebno mi jeSvako od nas na polici imam kakvu knjizicu iz svoga kraja...poneku vezanu i za nas siri krajiski prostor. Nek vam ne bude tesko to postaviti, nek stoji ipak na jednom mjestu .Drago mi je sto je ova tema izdvojena....iako se nama cini da se je pisano malo o nasim krajevima...ipak je pisano. Ne mozda koliko je trebalo i koliko su zasluzli, ali monogo toga nije bilo ni dostupno i mozda nas je prije manje zanimalo....|Narocito se u novije vrijeme se dosta pise i izdaje...rapisali su se svi....Ima tu svega...Ima dobrih stvari...kvalitetnih...mozda nismo ni svjesni koliko je toga dobrog napisano....Uz ljude od pera....ljude koji znaju i imaju sto reci... pisu stari borci prije nego sto puste dusu, da kazu koju....Ovi novi borci pisu svoje....umirovljena vojna lica... milicajci....samoborci.....samoproglasene vojvode....."Beograd pao u Kninu"...."Knin pao u Beogradu"... (Pala kuja s mosta ) ....Neka, nek se pise... vrijeme ce pokazati... sto bude valjalo i vrijedilo ...ostat ce ! .....

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this