Sign in to follow this  
Rada

Vladimir Dimitrijević: Zašto je smenjen Ratko Dmitrović?

Recommended Posts

Vladimir Dimitrijević: Zašto je smenjen Ratko Dmitrović?

Zašto je, dan posle posete hrvatskog premijera Milanovića, smenjen urednik frankfurtskih “Vesti” Ratko Dmitrović?

Jedan od najboljih srpskih novinara, čovek koji je devedesetih godina bio glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Argument“ (i do danas neprevaziđenog po kvalitetu i objektivnosti), pre šest godina postao je glavni i odgovorni urednik frankfurtskih „Vesti“, koje su se, u vreme njegovog postavljenja na to mesto, nalazile u velikoj koncepcijskoj, ali i materijalnoj, krizi. Za šest godina rada u „Vestima“, Dimitrović je uspeo da ih učini najčitanijom srpskom novinom, koja ima preko sto zaposlenih i koja predstavlja odličan izvor informacija i analiza našeg političkog, društvenog i kulturnog života. Takvi urednici se ne menjaju… Osim ako…

Osim ako vlasnik novine, frankfurtski Srbin Dušan Vidaković, od svojih EU saveznika i prijatelja, nekih Nemaca i nekih Hrvata, ne dobije nalog da ukloni Dmitrovića zato što se previše bavi „hrvatskim pitanjem“, od Jasenovca, preko MASPOKa, do „Bljeska“ i „Oluje“. A Ratko Dmitrović („Srbin iz Hrvatske“,to jest Srbin iz krajeva koje je Hrvatska otela Srbima) nije mogao da ćuti i da se pretvara kao da se između nas i „najhrabrijeg naroda na svetu“ (ne zato što se ničeg ne boje, nego zato što se ničeg ne stide, rekao bi Dučić), ništa nije desilo.

On je i kao urednik „Vesti“ i kao saradnik „Pečata“, u kome, od 2008, izlazi njegova kolumna o odnosima Srba i Hrvata, redovno izveštavao čitalaštvo o nedelima nosilaca „tisućljetne kulture“, koji se i danas rukovode ideologijom Ante Starčevića, „oca domovine“, o „pasmini slavoserbskoj, nakotu za sjekiru“. Dmitrović je neformalni doktor kroatologije, nauke u nastajanju, koja se bavi vatikanskom tvorevinom zvanom „Hrvati“, što se sastoji, bar danas, i bar u najvećem broju, od pokatoličenih Srba i nešto doseljenika sa strane, što su postali Hrvati i intelektualci u službi „velikohrvatske ideje“ (setimo se „ilirskog pokreta“: Ljudevit Gaj je Čeh, Stanko Vraz Slovenac, Dimitrije Demetar Grk, Petar Preradović Srbin, itd. ) Autentični Hrvati (čakavci i kajkavci) uglavnom nisu bili ustaše (evo vica: „Ide Zagorac putem i nosi prozorski ram. Sreću ga ustaše, i viknu, salutirajući nacistički: „Dudek, Dudek, za dom!“ „Ma kaj za dom? Nosim ga za svinjac!“)

Vladko Maček jeste bio srbofob, ali nije bio ustaša. Prave ustaše su uvek iz krajeva u kojima je Vatikan, ta zla kob čovečanstva, tvorac lažnog hrišćanstva koje je, po Dostojevskom, gore od ateizma, izvršio preveravanje onih Srba koji nisu mogli da idu putem Matavuljevog Pilipende. I ustaše su, uvek i svagda, bivši Srbi koji, mrzeći sadašnje Srbe, žele da ubiju Srbina u sebi. Zato su bili takvi kakvi su bili.

Dimitrović o tome zna skoro sve. Zato je smenjen. Jednostavno, vlasnik „Vesti“ ga je obavestio da se ne može tako – Hrvatska će ipak u EU, ne? Zakaj mi bumo sada kritikovali EU Kroaciju, zemlju pufnastih kroasana, mekih kao ruke Žileta Friganovića ispod grla starca Vukašina iz Klepaca?

Dakle, o Dmitroviću, bar za sada, toliko. Istraživanje o ovom slučaju Srbina iz Beograda smenjenog po volji EU (naročito ovo U, i to latinicom) Zagreba, se nastavlja, i uskoro ćemo, ako Bog da, iz pouzdanih izvora još ponešto saznati.

Vladimir Dimitrijević,

Izvor: DVERI 17.01.2013.

Da je ćutao i snishodljivo klimao glavom kao ostali beskičmenjaci sačuvao bi se hajke i progona >:( Ovako je potvrđeno da je čovek govorio suštu i očiglednu istinu i bez dlake na jeziku ...

Sačuvao je obraz i čast a izgubio posao ...

Toliko o "srušenom zidu ćutanja" između Srbije i Hrvatske ::)

Vazda se tako radilo ... Smaknuti redom ugledne, časne i pametne Srbe a posle ćemo lako ...

Neće se mnogo mučiti jer je časnih ljudi malo ostalo.

Share this post


Link to post

Svaki njegov članak čitao sam sa posebnom pažnjom i svaki put bi mi otvorio oči po nekim pitanjima ili bi nešto novo naučio čitajući njegove kolumne. Za par mjeseci izlazi knjiga sa svim Ratkovim tekstovima iz "Pečata". Mrak, sve na jednom mjestu i to prošireni tekstovi.

Share this post


Link to post

Није Ратко Дмитровић смењен зато што зна... знају и други људи. Али седи на месту уредника једног врло читаног медија. А као што је познато медији су моћно оружије! У овом медијском мраку нашао се Дмитровић који појашњава оно што људима о овим мутним временима није баш најјасније, и ЗАТО ЈЕ СМЕЊЕН!!!


Можда јесте изгубио посао, али што рекосте сачувао је образ и част! Нешто што не купујеш, не наслеђујеш, то стичеш целог живота, само ти.

 

 

И зато капа до земље Ратку Дмитровићу! Живој легенди српског новинарства.

 

Ту књигу што Om Sai Ram спомиње свакако ће бити распродата, а и ја ћу је купити.

 

Док остали мишеви ће и даље наставити да пишу текстове по наруџби, за шаку кукуруза! :-:-[

Share this post


Link to post

Neki dan je bio intervju sa Stipom Mesićem gdje su ga pitali za ćirilicu u Vukovaru. I veli on da ćirilica nema veze sa napadom na taj grad, da je službeno pismo JNA bila latinica a jezik u ekavskoj varijanti.


To čim sam čuo sjetio sam se Ratkove kolumne. Mesić je ponovio potpuno iste stvari iz Ratkovog teksta "Vukovarci šta ćemo sa rvatskom ćirilicom". Točno po redu kako je navedeno i u samoj kolumni. Teško da je to više slučajnost. Naravno, ubacio je hrvatsku verziju pa je spomenuo agresorsku armiju. Uglavnom, mislim da Mesić čita njegove kolumne, ili barem ovu zadnju (ili mu neko javlja). Ima jedna za njega; "Stipe Mesić kršten u pravoslavnoj crkvi".....

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this