Sign in to follow this  
Followers 0
chule80

Banijsko vece u Beogradu 20. aprila 2013.

7 posts in this topic


    ЗАВИЧАЈНО  УДРУЖЕЊЕ  БАНИЈАЦА , ПОТОМАКА  И  ПРИЈАТЕЉА  БАНИЈЕ
    Б Е О Г Р А Д 


    Banija-Logo-JPG-160.jpg


    организује
    

БАНИЈСКО   ВЕЧЕ


     


    У   СУБОТУ   20.04.2013. у 20 сати

    У  РЕСТОРАНУ „ СВРАТИ  БАТО“

    БЕОГРАД, БУЛЕВАР  КРАЉА  АЛЕКСАНДРА 405 А

    ( КОД  ОКРЕТНИЦЕ  ТРАМВАЈА)

    РЕСТОРАН  РАСПОЛАЖЕ  СА 250+50 МЈЕСТА

    И  ИМА  ПРИВАТНИ  ПАРКИНГ  ЗА ВИШЕ ОД 100  АУТОМОБИЛА
 

    НАСТУПАЈУ:


 


ПРЕЛЏИЈЕ  (Саво и Љубиша)

    САВА  ПУТНИК

    ПЈЕВАЧКА  ГРУПА  БАНИЈА ( МУШКА  И   ЖЕНСКА )    

    И ДРУГИ  ГОСТИ  ВЕЧЕРИ
 
    БИЋЕ  ОРГАНИЗОВАНА  ТОМБОЛА И  ДРУГА ИЗНЕНАЂЕЊА
 
 
    ЦИЈЕНА  УЛАЗНИЦА : 1 200 динара


    (богата вечера, аперитив и кафа )

    ИНФОРМАЦИЈЕ  И  РЕЗЕРВАЦИЈЕ  НА  ТЕЛЕФОНЕ:

     063 7738389  (Мирослав ),  063 8906803  (Милош),  063 8746118  (Маријана)
   

    ПРОДАЈА  КАРАТА  БИЋЕ  17. и 18.АПРИЛА  2013. године од  13-18 сати
У  ПРОСТОРИЈИ ЗАВИЧАЈНОГ  УДРУЖЕЊА  БАНИЈАЦА , У  УЛИЦИ ЗЕЛЕНИ  ВЕНАЦ
 21/1( код  стајалишта  аутобуса  56), ТЕ  У   РЕСТОРАНУ  ПРИЛИКОМ
 ДОЛАСКА  НА  БАНИЈСКО  ВЕЧЕ
 
   
Извор: Банија онлајн

Share this post


Link to post

Ево и пар слика. Банијско вече је протекло фино, било је нешто више од 200 људи. Било је свега, музике, томболе, дружења, јела (по мом мишљењу финог), пића... Нису све слике сјајне, мало се замути кад се људи брже крећу ;) ове су још најбоље испале.

 

Photo-0013_zps89a77528.jpg

Edited by DvorNaUni90

Share this post


Link to post

Ја немам слика са Банијске вечери 20.4.2013. Али рећићу пар речи.

 

Водећи људи Завичајног Удружења Банијаца, пријатеља и потомака Баније одлучили су направити једну лепо вече Баније још пре месец и више дана. У старту је био проблем сала. Јер пре 3 године је нешто слично замишљено у БГ хотелу Бристол, када је дошло само 56 људи. Касније се исто нешто покушавало крајем 2011. године, али нико се није из Удружења усудио да подмести леђа и главу за тако нешто озбиљно, јер је заинтересованост људи била слаба... Ове зиме се нешто планирало, и скупили су храбрости да кажу на глас шта им је на уму. И нашли су салу на Коњарнику, код једног Банијца, затим договорили музику и програм, и објавили шта ће бити.

 

Још тада ме чика Миле позвао телефоном, пре месец дана, да ме пита хоћу ли доћи. Рекох, мени се иде (све због предака и крви моје, која је једним делом саткана од Глине, Уне, Купе...), али не могу ти сада ништа рећи. Обавестио сам наше Банијце, и сви рекоше да им се иде, али да ћемо се чути касније... уффф... Какво касније?! Но, онда једна запетљана ситуација где је испало да су скоро сва места резервисана, и да неће бити места за нас?! Ето зашто волим да одрадим све на време! У последњем моменту доводимо ситуацију у нормалу... а чика Миле се нашао на слатким мукама... јер уместо да фали места... сада је била мала сала, иначе капацитета 200 места. И памтим његову реченицу шта му саопштавају људи преко телефона: "Ма не треба мени стол, већ само столица, па ћу се ја некако уфурати"?!

 

То вече сам ја мојим пајтосом Игором, кренуо пут Коњарника фићком. Све је било лако за пронаћи, и дошли смо и пре времена. Ова Глињанка је довела и своју другарицу Црногорку, која воли крајишка дружења, а рече ми и једну фрапантну ствар, односно све похвале за Славонце, тачније чувено Славонско вече у Смедереву, које бива у фебруару месецу, већ 30 година за редом!? Мерачим се на то већ пар година, али отићу тамо свакако је кажу да нема боље журке. Али поред ове две цуретине, дође и Класнић Бој, са неком црнком... ја заборавио њено име, само знам да је некад давно ишла у КУД Крајина... Сећам се да ме нешто манитала у Панчеву пре 2 године... И не само мене, већ и Гагану, и Снежу... све до јутарњих сати... ;D

 

Док није почела вечера, коју иначе не би ни добили да ја нисам алармирао члана из Двора, јер конобари су нас заобишли по нечијој директиви. Сумњам на двојицу народних посланика, који су седели испред нас... Правили су се и да нас не познају... што је свакако добро ;| и за нас и за њих. Што даље то боље!
Ту је одмах почело и колце, за које се нисмо одмах Игор и ја гурали... хтели смо да им мало дамо форе. После вечере и доброг пића, отишли смо мало до подијума, и заиграли коло. Углавном ужичко, мада је било и дрмеша, као и моравца. Ту код играња дрмеша смо видели једног бају, Мићана из Двора, који је играч ФК Крајишник. Клуб који игра на Ади (гле баш случајности... ФК Крајишник на Ади 8) ) и дошао је у дресу свог клуба који је основан 1994.

А то ужичко сам доообро запамтио, не због гужве, већ због звезда... Да, све звезде сам пребројао, када ме једна госпођа нагњечила са штиклом 10-ком!?!

 

Песмице које су се вртеле биле су добре, све у банијском и крајишком мелосу... Замерка је само понављање неких песама. Певали су Саво и Љубиша, уз њих Сава Путник, како је водитељка Маријана најави "банијска хероина" ;]\/ ... Е, али по мени они који заслужују похвале, јесу Женска певачка група "Уна". Младе цурице, са дивним гласовима, које су направиле баш уживање за уши. Милина их слушати.

 

Ко би рек'о, али прође 5 сати ко 5 минута. Двоје по двоје одлазимо кућама. Све у свему било је лепо. Можда за следећи пут да се доведе Момо и Додир, или Ратко Шарац. Удружење је са овим пробило лед, а како чујем за следећ у годину планира се сала бар 300 гостију.

 

Догодине на Банији! :]]

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0