Sign in to follow this  
kanarinac

Vl. Kličko - Povjetkin

Recommended Posts

sve u svemu jako los i takticki odraden mec prije svega

od strane Klicka ali svi njegovi meci su takav zato je

i neporazen.

Klicko jos do sada nije ni jednom izabrao sebi pravog

dostojnog protivnika a Povjetkin i pored zelje te velikog

srca dobro je nakon svega odboksovao.

Naguravanja, "ljubljenja na pretek a treba znati protivnika

izmoriti i izbaciti iz njegovog ritma...Mozda Povjetkin je

mogao i bolje ali to sada je nevazno jer prije svega bitno

bi mu bilo da je jedno 20 cm. veci i manje sala te vise

kondicije i bolje fizicke pripremljenosti protiv Klicka.

Sve u svemu daleko od onos pravog istinskog boksa, sada

je sve vaznije u lovi :) 17 milioncica € za Klicka

Share this post


Link to post

Ja imam popriličan staž, doduše samo kao zaljubljenik i gledalac boksa, a ne bokser. Ovo pišem jer je važno i svestan sam da je razlika između posmatrača i boksera ogromna. Ovo što je Željo naveo jeste i nije prikaz meča. U ovoj amaterskoj analizi moraću se baviti prvenstveno Vladimirom Kličkom, a manje samom borbom, ali ta analiza će delom oslikati i sam meč. Dotaknuću se i raznih boraca iz prošlih vremena/epoha boksa i reći svoje mišljenje, jer mnogi danas prizivaju vremena Majka Tajsona, Alija, Luisa.

Mlađi Kličko je vrlo prljav bokser, a to je u ovome meču najviše bilo vidljivo jer mu je Povjetkin od 2006. do sada bio najopasniji protivnik. Ovo su videli svi koji su gledali meč, ali videlo se i ranije u meču protiv Dejvida Heja. Kličko ima običaj da čepi protivnika nogama, ali u ovom meču prevršio je meru, jer se nije završavalo samo na čepljenju. Stalno klinčevanje koje je završavalo vešanjem/grljenjem na glavu Povjetkina čime mu je oduzimao snagu i prljavi udarci, hvatanje/nameštanje protivnika da bi zadao udarac i konačno odgurivanje koje je završavalo padom... Nisko za šampiona i ružno za gledati. Ovde je ulogu odigrao sudija koji nije imao dovoljno hrabrosti da preduzme mere protiv nesportskih poteza. Javnu opomenu izriče tek u 11 rundi kada je svima bio jasan ishod, do tada ih je mogao izreći najmanje 10... Sve se pretvorilo u farsu. Pored toga svako sudijsko razdvajanje nakon klinčevanja je završavalo na taman onolikom rastojanju koje je potrebno Kličku da zada udarac, a ne očekuje kontru.

Ja sam navijao za Povjetkina kojega dugo pratim i ne smatram da je bio loše fizički pripremljen, iako je izgledao vodenasto i salasto. Stalno Kličkovo naslanjanje mu je isisalo snagu što je bilo vidljivo već u 6. rundi.

Taktika braće Kličko je da se boksa što racionalnije. Ukratko iskoristiti fizičke predispozicije, potrošiti što manje sopstvene snage, ne rizikovati nepredviđeni udarac koji bih oborio, ovo naročito dolazi do izražaja kod mlađeg brata za kojeg je poznato da ima staklenu bradu, i u konačnici pobediti. Logika? Jeste, ali je negledljivo. Ta racionalizacija se pretvorila u opstrukciju borbe koja je kulminirala ovim susretom. Povjetkin jednostavno nije mogao boksati! Svaki njegov napad je završavao spuštanjem njegove glave i trupa od strane Klička čime mu je onemogućeno vođenje bliske borbe iz koje bi mogao plasirati potencijalan udarac koji bi uzdrmao Klička. Sramota!

 

Nastaviću sutra! 

Share this post


Link to post

Popljuvavši Klička, moram se vratiti na Povjetkina. Više sam očekivao od njega i pored opstrukcije borbe od strane Klička. Mislim da "Beli lav" nije taktički bio dobro pripremljen i nije pokazao dovoljno visprenosti i inventivnosti u meču. Bio je bez plana B. Verovatno da je tome kumovala i promena trenera pred meč, ali to ne može u potpunosti umanjiti slabosti koje je iskazao. Jeste da je stalnim ljuljanjem i skraćivanjem distance otežavao Kličku da ga pogodi, ali rad nogu je i pored toga bio slab. Povejtkin je bokser koji radi u serijama, protiv Klička zbog visine to naravno ne može proći i upravo zbog toga morao je biti taktički spremniji. Rezanje uglova je bilo nikakvo.

 

Kažu da je boks nazadovao. Nije tačno! Nazadovala je superteška kategorija. Srednje kategorije i dalje ostaju kraljice jer nude obilje izvanrednih boksera i atraktivnih borbi. Nažalost, vladavina Vladimira Klička će se nastaviti još dugo jer na vidiku nema boksera koji bi ga mogao ozbiljnije ugroziti. Spominje se Amerikanac Deontej Vajlder koji ima impresivan skor od 29 pobeda iz 29 mečeva, sve dobijenih nokautom. Ima i potrebnu visinu, ali, još je to sirov materijal koji se mora kaliti u borbam sa bokserima jače reputacije od dosadašnjih. Tu je i britanski Cigan Tajson Fjuri koji se u zadnje vreme često oglašava bombastičnim izjavama, ali sve je to u cilju vlastite promocije. I on je, iako ima fizičke predispozicije da sruši Klička, još sirov i taktički nespreman. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this