Sign in to follow this  
Rada

Đoković: Više ne verujem antidoping agenciji!

Recommended Posts

 

Đoković: Više ne verujem antidoping agenciji!

 

Viktor neće moći da igra do jula sledeće godine, a ova gospođa, koja je tog dana bila predstavnik WADA na turniru, sutra će se mirno vratiti na svoj posao. I niko zbog toga neće odgovarati, a samo će on snositi posledice", rekao je srpski as.

 

367613_19456494b_f.jpg?ver=1383731686

Razočaran: Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da napravi vrlo ozbiljan i veliki iskorak u odnosu na ostale sportiste i izneo niz optužbi na račun Svetske antidoping agencije zbog neprofesionalizma u slučajevima Viktora Troickog i Marina Čilića.

Podsetimo, Troicki je prvo dobio zabranu igranja u trajanju od 18 meseci, koja je kasnije preinačena na 12, zbog toga što nije otišao na doping test, dok je Čilić već šest meseci van terena zbog testa koji je prvo bio pozitivan, a kasnije se ispostavilo da je uzorak bio potpuno normalan. Ipak, niko od članova Antidoping agencije nije snosio posledice zbog toga.

Srpski as je istakao da teniseri koji se nađu pred tribunalom ne dobiju fer šansu da se brane.

"Ne znam koliko ste upoznati sa procedurom, ali kada vas optuže, dužni ste da odete na Antidoping tribunal, koji direktno finansiraju IDTM i WADA. Nikad se nije desilo da igrač dobije spor na tom sudu. Zato je izvesno da ćete u najmanju ruku izgubiti vreme, kao što smo videli u slučaju Marina Čilića. Na kraju se ispostavilo da mu zapravo nisu našli zabranjenu supstancu u krvi. Čija je krivica što je momak izgubio četiri-pet meseci svog života, karijere, novca, ATP bodova, svega? To je njegov posao, njegov život. Ko će odgovarati zbog toga. Viktor neće moći da igra do jula sledeće godine, a ova gospođa, koja je tog dana bila predstavnik WADA na turniru, sutra će se mirno vratiti na svoj posao. I niko zbog toga neće odgovarati, a samo će on snositi posledice", rekao je Đoković.

Drugi teniser sveta je posle meča sa Rodžerom Federerom izašao pred novinare očigledno dobro spreman da odgovori na sva pitanja.

"Spremio sam podatke na vreme, jer sam znao da ćete me to pitati. Pre svega, Viktor mi je dobar drug, znam ga od kada sam imao osam godina. Viktor nije bio pozitivan na bilo koju zabranjenu supstancu, toga dana mu je bilo loše i zamolio je da krv da sledećeg dana. Ona mu je rekla da treba da napiše izveštaj i da će sve biti u redu. Zbog njenog nemara i njenog neprofesionalizma on je isključen sa ATP tura na godinu dana. Zbog toga što se njemu sada desilo ja, kao profesionalac, sada ću biti nervozan kada budem odabran za testiranje. Čuo sam i Endija Marija, koji je najavio da će tražiti da nezavisna laboratorija paralelno obrađuje isti uzorak koji on bude davao WADA i IDTM. Mislim da to govori dovoljno".

Đoković je iskritikovao i ATP, kao najbitniju organizaciju profesionalnog tenisa, pošto nije stala na stranu dvojice tenisera.

 

"Ne znam da li ste pročitali zvanično saopštenje CAS u Lozani, kojem se Viktor žalio na presudu, u kojem tribunal objašnjava da je u pitanju veliki nesporazum, da propisi nisu dobri, jer bi predstavnik WADA morao da bude obavezan da se u ovakvim slučajevima obrati predstavniku ATP. Tribunal predlaže promenu propisa. ATP, koji bi po logici trebalo da kao upravno telo stane iza igrača, neće ni odgovoriti na ovo saopštenje i neće učiniti ništa za Viktora. Viktor je ostao potpuno sam. Čilić je bio u istoj situaciji, ko zna koga sutra čeka ista sudbina, i sve to zbog nemara i neprofesionalnosti predstavnika WADA, tih takozvanih profesionalaca. Posle ovoga ja u njih, njihove propise i njihovu proceduru nemam ni najmanje poverenja, i zbog svog emotivne povezanosti, jer Viktora znam od kada smo bili dečaci, ali i zato što sam pratio sve što se događalo u ovom slučaju".

 

06. 11. 2013.mozzartsport.com

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this