Sign in to follow this  
Rada

"Da si barem Hrvat": Komšije priželjkuju Matića u reprezentaciji!

Recommended Posts

"Da si barem Hrvat": Komšije priželjkuju Matića u reprezentaciji!

Hrvatski "tportal" mašta kako bi bilo da uz Rakitića i Modrića za "kocakste" igra i srpski vezista.

 

389264_matic-betaap--lp_iff.jpg?ver=1392

Svi ga hvale: Nemanja Matić

 

Srpski vezista Nemanja Matić potpuno je oduševio svojim partijama u Čelziju. Englezi pišu hvalospeve o našem reprezentativcu, a počeli su i Hrvati.

“O, Nemanja! Da si barem Hrvat“, naslov je teksta na “tportal.hr”, u kom se analizira da bi Srbin bio savršen igrač za vezni red “kockastih” na Mundijalu u Brazilu, odmah uz Luku Modrića i Ivana Rakitića.

“Kad bi Nemanja Matić bio Hrvat, imali bismo zastrašujuće dobar vezni red – ali nije… Ko je naš “Matić”, navodi novinar na početku teksta hrvatskog portala.

Posle analiziranja reprezentacije koja će se takmičiti na Svetskom prvenstvu, o Matiću se podrobnije pisalo:

“Kad je Nemanja Matić 2009. prvi put došao na “Stamford Bridž”, bilo je to u transferu vrednom 1.5 miliona funti iz slovačke Corgon lige. Malo je reći da je bio relativno nepoznat: niti je imao status čuda od deteta (tad je navršavao 21), niti je imao ijedan takmičarski nastup za reprezentaciju svoje zemlje. Izgledao je pomalo čudno: glava sićušna poput bumbačice (slavonski lokalizam za špenadlu, op. a.) nasađena na izduženo deblo od tela oko kojeg su mršave ručice lamatale poput grančica na malo jačoj košavi,” navodi novinar.

 

http://youtu.be/f9mbOcNZS8o

Na kraju interesantnog teksta, za srpskog vezistu se navodi da je jedinstven igrač, “pojačanje iz snova za hrvatsku reprezentaciju”.

“Ne možemo tražiti igrača ‘tipa Nemanje Matića’, jer on je praktično tip sam za sebe. Kad bismo u reprezentativnom fudbalu mogli da dovodimo igrače kao u klupskom, on bi bio pojačanje iz snova za hrvatsku reprezentaciju: dominantna sila u vazduhu i u duelima, ali uz zavidnu tehniku i dodavanja s očima. Vezni red Matić-Rakitić-Modrić, sa svom trojicom u trenutnoj formi, bio bi možda i najjači na svetu.

Ipak, to su tek maštanja – za Brazil ćemo se morati da se snalazimo s onim što imamo. Ali ako nas priča o Nemanji Matiću i njegovoj karijeri može nečemu naučiti, onda je to da bi rešenja mogla biti i onde gde se onako ‘na prvu’ ne bismo ni setili da pogledamo,” zaključuje se u tekstu “tportal.hr“.

 

http://youtu.be/p0lWVar1pC0

 

 

10. 02. 2014.  telegraf.rs| foto: Beta/AP/L. P.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this