mig

Četnici u ukrajini

Recommended Posts

Žele pomoći 'braći Rusima': Pet 'četnika' otišlo u Ukrajinu Zapad i Europa financiraju opoziciju u Ukrajini i oni govore da žele u Europu, a sve je to laž, kaže Milutin Mališić koji se predstavio kao vođa četničke garde "Vukovi"

 

Dobrovoljci iz Srbije koji za sebe kažu da su pripadnici "četničkog pokreta" stigli su u ukrajinski Sevastopolj, piše RTS. Pripadnici tog pokreta kažu kako se njih može usporediti s Kozacima u Rusiji te da je njihov cilj da u ime srpskog naroda daju podršku ruskom narodu. 

- U ovom trenutku u Ukrajini je sada sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Europa financiraju opoziciju i oni govore da žele u Europu, a sve je to laž - rekao je Milutin Mališić koji se predstavio kao vođa četničke garde "Vukovi". Rekao je i da su njih pozvali Kozaci te da su se oni odazvali.

- Za vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji postojao je veliki broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovdje - rekao je Milutin Mališić. U Sevastopolj je stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije koji će biti raspoređeni na ulasku u grad.  

 

izvor,,24 sata

Share this post


Link to post

Četnici i službeno postali dio vojske na Krimu

  • Krim, 07.03.2014., 11:39

Četnici koji su dobrovoljno otišli na Krim kako bi stupili u vojsku Autonomne Republike Krim, podnijeli su prvi izvještaj o svojim aktivnostima u Ukrajini te poslali nove slike s položaja.

 

 

 

 

60923564-cetnici-car-lazar.jpg
 

 

 

60923569-cetnik-cetnici-krim.jpg
Četnici i službeno postali dio vojske na Krimu (Foto: Reuters)

 

 
'Četničko brzo odjeljenje 'Car Lazar' je odmah uključeno u 'OBR', kako je bilo dogovoreno i prije dolaska naše borbene grupe, što znači da su naši četnici i službeno postali dio vojske Autonomne republike Krim. Dužnosti naših četnika na Krimu su od patroliranja do provjere vozila i putnika na punktovima', prenosi njihovu izjavu srpski Kurir.

'Već i po ranijem dogovoru četnici su na Krimu sa braćom Kozacima sa Dona, koje predvodi Ataman Timur, i još mnoge druge kozačke družine, ali tu su i naši stari prijatelji bajkeri „Noćni vukovi“ i njihov vođa Hirurg, koji su naše četnike posebno ugostili i ukazali im veliko poštovanje', stoji u izvještaju Četničkog pokreta.

Oni kažu da je vijest o njihovom dolasku prostrujala cijelom Ukrajinom, Rusijom i Bjelorusijom i da im pristižu nova pojačanja.


'Koliko je velika popularnost Četničkog pokreta na Krimu govori i podatak da su dva Rusa iz Nižninovograda proputovali tisuće kilometara da bi se priključili našoj Četničkoj grupi, a javlja se još dobrovoljaca. Polako ali sigurno naše odjeljenje postaje odred „Car Lazar“ , stoji u izvještaju koji je, uz slike s terena, objavljen u Kuriru
 
 
izvor :dnevnik hr.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
'Pored mozgova, sad nam se odlivaju i četnici...'
  • Beograd, 07.03.2014., 14:14

Bivši srpski košarkaš Marko Jarić, poznat po braku s lijepom Adrianom Limom, modelom brenda Victoria's Secret, ne slaže se s angažmanom četnika u Krimu.

 

 
 

60923629-marko-jaric-adriana-lima.jpg
Marko Jarić sa suprugom Adrianom Limom (Foto: AFP)

Marko Jarić je svoje nezadovoljstvo odlaskom pripadnika četničkog pokreta na Krim, gdje su došli podržati ruske snage tijekom krize u Ukrajini, izrazio na Twitteru.

Prozvao je Ruse za koje tvrdi kako Srbima nisu prijateljski narod.

 

 

 

 

Drzmo se po strani jel cemo dobiti po dupetu I od Amera I od Rusa kao i uvek do sada.

 

 

 

  

 

Marko Jaric         @markojaric Follow

Srpski dobrovoljci stigli u Ukrajnu da podrze bracu Ruse.Bas lepo.Da im uzvratimo sto su sprecili bombardovanje99e i sto su uvek bili uz nas

 


 

 

izvor,,,dnevnik hr...

Share this post


Link to post

Ovo nam nece donjeti nikakvu korist.

Gdje su bili ovi manekeni kada je trebalo braniti Republiku Srpsku Krajinu i Republiku Srpsku?

Share this post


Link to post

Ovo su sasvim nebitne vijesti.Puno bitnije je da će Rusija bit do Berlina ko što je i bila,a zid će bit 2-3 metra veći,nego je bio.

ako prije toga neko ne pritisne onaj famozni "crveni gumb",,,,onda nece bit vise nicega,,, :) ....

Share this post


Link to post
Ukrajinska kriza
 
 
svet-vojska1_620x0.jpg

Pogled iz moskve: Kopanje“ NATO rova za slovensku braću!

 

MOSKVA: OD STALNOG DOPISNIKA – V. N. | 09. mart 2014

 

UZ krizu na Krimu, gde se ogromna većina stanovništva opredelila da se priključi Rusiji, a zbog čega Zapad i Rusija vode politički i medijski rat, reflektori ruske javnosti sa istom pažnjom prate i diplomatsku ofanzivu (prelaznog) premijera Arsenija Jacenjuka da se Ukrajina hitno primi u NATO.

Prema najnovijim instraživanjima javnog mnjenja, na pitanje „Ugrožava li sadašnja situacija u Ukrajini bezbednost Rusije“ čak 76 odsto anketiranih je odgovorilo potvrdno. Takođe, Rusi listom misle da svega ovog što se sada događa na Krimu i u drugim delovima istočne Ukrajine ne bi bilo da nove vlasti u Kijevu nisu uvredile Ruse koji žive u Ukrajini predlozima za donošenje dva diskriminatorska zakona.

Prvo su u nacionalističkoj euforiji hteli da oduzmu pravo Rusima na službeno korišćenje svog jezika, a zatim su nove vlasti ekspresno „istakle kandidaturu“ za ulazak u NATO.

Reklo bi se da zvanična Moskva nije iznenađenja ponašanjem Kijeva. Još krajem januara kad su ministri odbrane zemalja NATO-a izjavili da „nezavisna Ukrajina ima ključno značenje za evroatlantsku bezbednost“ Rusi su rekli da su skinute maske i da se vidi jedan od glavnih ciljeva nereda u centru Kijeva.

U međuvremenu, pošto je rusko stanovništvo na Krimu, ali i u istočnim delovima, organizovalo svoje proteste, zvanični Kijev je pod hitno promenio „ploču“ i vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov je rekao da neće potpisati novi zakon o jeziku i predložio je da se napravi novi, „demokratičniji“.

Ali, bolno pitanje – ulazak Ukrajine u NATO – ostalo je i dalje na dnevnom redu.

Poznati ruski vojni analitičar Mihail Barabanov je još u aprilu 2008. pisao da je glavni izazov za Rusiju u 21. veku ulazak Ukrajine u NATO.

Prvi dokument o posebnom partnerstvu sa NATO Ukrajina je potpisala 1997. Još u vreme predsednika Leonida Kučme Ukrajina je, 2002. godine, pokazala interesovanje da želi u NATO. Posebno veliki pobornik toga bio je njegov naslednik Viktor Juščenko. Ipak, na samitu u Bukureštu, u proleće 2008. godine, Ukrajina nije dobila (kao ni Gruzija) zeleno svetlo za početak ulaska u NATO. Posle dolaska na vlast Viktora Janukoviča pitanje članstva u NATO skinuto je sa dnevnog reda.

Za Kremlj nije tajna da Kijev hoće da otera rusku flotu sa Krima. Rusija računa na tu činjenicu iako ima međudržavni ugovor sa Ukrajinom o držanju svoje flote na poluostrvu do 2017. odnosno 2042. Rusi za svaki slučaj odavno grade svoju veliku i modernu vojnu mornaričku bazu u Novorosisku.

Nove vlasti u Kijevu nastavile su da rade ono što su hteli lideri „narandžaste revolucije“ na čelu sa Viktorom Juščenkom. Jednostavno, ne žele da shvate da su u pravu vojni eksperti koji kažu da ulazak Ukrajine u NATO neće da poveća njenu bezbednost, već je objektivno stavlja u prvi rov protiv Rusije.

Poznati nemački politikolog Aleksandar Rar smatra da sve dok su ruski vojnici na Krimu Ukrajina ne može da razmišlja o članstvu u NATO.

- Niko neće da ulazi u sukob sa Rusijom, pa nije realno da se dobije potrebna jednoglasnost za članstvo Ukrajine u NATO – kaže Rar.

Bez obzira na to koliko se javno izjašnjavali za jačanje saradnje sa Rusijom Vašington dosledno pravi „prsten izolacije“ oko Rusije. Obećanja koje su Amerikanci davali Mihailu Gorbačovu i Borisu Jeljcinu da se NATO neće približavati granicama Rusije bile su samo priče. Za razliku od svojih prethodnika, Putin to odlično vidi. Većina ruskih vojnih analitičara se slaže u oceni da je cilj SAD da oslabi uticaj Rusije na Crnom moru i Sredozemlju gde prolaze putevi transporta nafte i gasa.

svet-mala-Leonid-Grigorjevi.jpg

GENERAL LEONID IVAŠOV: KRIM IDE U RUSIJU

 

Predsednik Akademije za izučavanje geopolitičkih problema i bivši prvi ruski vojni diplomata kazao je, za „Novosti“ u petak, da je uveren da će se Krim ponovo vratiti Rusiji.

Na pitanje kakva je njegova prognoza oko referenduma na Krimu, on kaže:

- Uveren sam da će većina stanovnika Krima glasati za pripajanje Rusiji. Oni neće da žive kao građani drugog reda pod diktatom nacionalista koji su uzeli vlast u Kijevu.

* Može li se očekivati da NATO po ubrzanom postupku primi Ukrajinu u svoje redove?

- To nije realno jer je NATO dosta troma organizacija, ali će nove vlasti u Kijevu činiti sve da Ukrajina što pre postane članica NATO. Mora se znati da NATO više nije jedinstven jer u Evropi dosta zemalja ne žele da ulaze u sukob sa Rusijom zbog Ukrajine. NATO može da bombarduje manje i slabije zemlje, i to je sve. Na Rusiju oni ne smeju da nasrnu.

GENERAL PAVEL ZOLOTARJOV: AMERIČKA “PRIČA“

svet-mala-Pavel-Zolotarjov-.jpg

- KO prati reakcije iz Vašingtona i Brisela oko Ukrajine može da se uveri da se Amerikanci ponašaju kao da nije završen Hladni rat. Oni i dalje rade po starom. Evo, ovih dana vode jak informativni rat protiv Rusije. Činjenica je da hoće da uđu u sve zemlje koje se graniče sa Rusijom i naprave prsten – rekao je, za „Novosti“, general Pavel Zolotarjov, zamenik direktora moskovskog Instituta za izučavanje Amerike i Kanade.

On je, inače, jedan od najboljih poznavaoca raketnog naoružanja.

* Ako Ukrajinu prime u NATO hoće li biti postavljen PRO na njenoj teritoriji i hoće li Amerikanci dovesti svoje rakete – presretače?

- Čvrsto sam ubeđen da Ukrajinu neće brzo primiti u NATO, bez obzira na svu medijsku buku. A i kad je budu primili neće biti lako postaviti PRO u istočnim delovima Ukrajine u kojem je veliki broj ruskog stanovništva. Nije to tako jednostavno kako nekima izgleda.

Zolotarjov dodaje da je najvažnije da se normalizuju odnosi Moskve i Kijeva, a verovanje da će NATO da ratuje u interesu ukrajinskih nacionalista su suviše naivna.

 

Branko Vlahović

 

POGLED IZ BRISELA: Dobri momci sede u Kijevu, loši na Krimu i u Moskvi

svet-mala-EU-stefafile.jpg

 

PARIZ: OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZ

DOBRI i zli momci u crno-belom maniru. To je scenario na osnovu kog ovih dana glavni zapadni mediji izveštavaju o ukrajinskoj krizi. Dobri momci sede u Kijevu, loši na Krimu i u Moskvi.

Situacija se po pravilu predstavlja iz ugla neprikosnovenog demokratskog prava suverene Ukrajine da se samostalno opredeli koje će saveze sklapati. Niko se praktično ne bavi širom analizom presudnih geopolitičkih uticaja, podele interesnih zona velikih sila i opasnostima koje uvek izazivaju prekrajanja ovih sfera.

Francuska u tome nije izuzetak.

Jedan od retkih koji je direktno ustao protiv evropske ponude Ukrajini, bio je najuticajniji krajnji levičar Žan Lik Melanšon, koji je na prošlim izborima napravio iznenađujuće dobar skor.

- Krimska vrata su od vitalnog značaja za bezbednost Rusije. Bilo je potpuno predvidljivo da se Rusi neće dati. Upravo preduzimaju mere zaštite protiv avanturističke i pučističke vlasti, u kojoj neonacisti imaju krajnje omražen uticaj. Mi, Francuzi, nemamo šta da tražimo u toj priči – bez dlake na jeziku je Melanšon.

Na potpuno drugom političkom tasu, još jedna formacija koja ima veoma dobar izborni skor, ali uz koalicioni bojkot drugih stranaka, krajnje desničarski „Nacionalni front“, misli slično. Predsednica ove partije Marin Lepen upozorava da ne treba uvoditi sankcije Rusiji.

- Evropske prestonice treba da traže diplomatski put, umesto što iznose pretnje koje dovode do rizika od eskalacije. EU je dolila ulje na vatru i doprinela transformaciji jednog revolta u revoluciju uveravajući da Ukrajina može da uđe u EU, što nije tačno – naglasila je Marin Lepen.

Istraživač pariskog Instituta za političke nauke i jedan od vodeći francuskih i evropskih geopolitičara Žak Rupnik, ističe za „Novosti“, da malo ko spori rusku zonu uticaja na Krimu, ali da je problem ostatak Ukrajine.

Žak Rupnik ističe tri moguća scenarija u Ukrajini – „dobar, loš i katastrofalan“.

Prvi scenario pretpostavlja pronalaženje diplomatskog rešenja uz široku autonomiju za Krim gde EU mora da iskoristi sve svoje potencijale posredovanja.

Drugi znači lagani raspad Ukrajine na duge staze.

Treći, najgori scenario, značio bi brutalno razdvajanje ratom. Ali, naš sagovornik ističe da pri tom u svakom slučaju ne postoji bilo kakav rizik od nuklearnog rata između SAD i Rusije.

 

Goran Čvorović

 

POGLED IZ AMERIKE: ŠAH SA RUSIMA

svet-mala-USA-lavroveri.jpg

AMERIKA želi da drži Rusiju što je dalje moguće od glavnih geopolitičkih kretanja na planeti, a ukoliko se Evropa umeša u Ukrajinu i naruši svoje odnose sa Moskvom, tim bolje za Vašington. Amerikanci se i u aktuelnoj krizi u Ukrajini drže stavova svog vodećeg geostratega Zbignjeva Bžežinskog koji je u knjizi „Velika partija šaha“ još 1998. godine pisao da bi bez Ukrajine Rusija „postala pretežno azijska imperijalna sila“.

Bžežinski, rečju, opasnost sagledava u potencijalnom „nemačko-ruskom povezivanju“, odnosno mogućnosti sporazuma Evrope i Moskve čiji cilj je izbacivanje Amerike iz tog regiona.

Cilj SAD da tu neizostavno ostanu prisutne, međutim, uviđaju analitičari, nije jednostavan zadatak u zemlji od 45 miliona stanovnika, koji su pritom podeljeni, ali tako da je bogatiji, istočni deo snažno oslonjen na – Rusiju. Aktuelna američka strategija pretnji sankcijama Moskvi, uz obećanja Ukrajini o lepezi mogućnosti koje joj se otvaraju ako stane uz SAD na putu ka Evropi, na teškom je iskušenju.

Američke ponude pomoći Ukrajini daleko su manje od njenih potreba, ali i onoga što može da joj ponudi Rusija. Američke pretnje Rusiji, kako ocenjuje komentator američkog dnevnika „Njujork tajms“, teško će proći i u samim SAD, kojima je Moskva potrebna u ključnim neuralgičnim tačkama, kao što su Iran ili Sirija.

NEODBRANjIVA

Džordž Fridman, osnivač obaveštajne kompanije „Stratfor“, smatra da ukoliko bi Zapad uspeo da dominira Ukrajinom, Rusija bi postala neodbranjiva. Južna granica sa Belorusijom, kao i jugozapadna granica Rusije, bile bi širom otvorene – kaže on.

 

Dubravka Savić

Share this post


Link to post

ako prije toga neko ne pritisne onaj famozni "crveni gumb",,,,onda nece bit vise nicega,,, :) ....

E vidis da bi neko pritisnuo taj "gumb" mor se prije pripremiti teren . . .

A to radi zapad preko svojih podredjenih podrepasa i NATO - a . . .

Umjesto da se slaveni udruze i budu braca u pravom smislu , mi se koskamo jos uvjek oko nebitnih stvari  .

Plasim se da mi jos nismo dorasli da mnoge stvari sagledamo svojim ocima , vec uvjek koristimo tudje naocale . . .

Share this post


Link to post

Umjesto da se slaveni udruze i budu braca u pravom smislu , mi se koskamo jos uvjek oko nebitnih stvari  .

Plasim se da mi jos nismo dorasli da mnoge stvari sagledamo svojim ocima , vec uvjek koristimo tudje naocale . . .

 

Slaveni se mogu ujediniti i udružiti kad shvate nešto što je zapad odavno shvatio, a to je interes, ljudska prava, vladavina prava,

rješenja nacionalnih pitanja, tolerancija, uvažavanje različitosti..što zapad drži homogenim a heterogeniji su nego slaveni nego interes.

Mali narodi u koje spadaju i srbi moraju biti sa stavovima strašno izbalansirani i oprezni kad velike sile rešavaju globalna geopolitička pitanja.

Posvetiti se sebi (srbima) i rešavati svoja pitanja i probleme...sve ostalo je ukrajina u bukvalnom smislu, uključujući i rusiju, jer rusija je toliko

tajkunizirana da joj se to može vratiti veoma loše, što svakako nebi želeo. Četnici u ukrajini-krimu, četnici u SAD, to je smešno i kompromitirajuće

za srpski narod....i zbog čega i od koga dobijaju toliki medijski prostor...treba se zapitati?

Share this post


Link to post

Марку Јарићу изгледа историја није јача страна. Кад сваки ован све коментарише...

 

Власти Аутономне Покрајине Крим позвале су Покрет Двери да буду посматрачи референдума о статусу те територије, рекао је Срђан Ного, члан Старешинства Покрета.

krim.jpg

Он је на великој протестној шетњи за пробој медијске блокаде и против нове крађе избора рекао да ће Двери послати на Крим делегацију "међународних посматрача".

Референдум о отцепљењу те територије од Украјине заказан је за 16. март. Тога дана, Крим ће ући у састав Русије, а Двери у Скупштину Србије.

Извор: Бета, Редакција сајта Двери

Share this post


Link to post

ako prije toga neko ne pritisne onaj famozni "crveni gumb",,,,onda nece bit vise nicega,,, :) ....

Ne sikiraj se neće ni jedni ni drugi ništa stiskat.Amerikanci će shvatit da Rusija nije ni Libija,ni Irak,ni Afganistan,i da se ne mogu svagdje mješat i svoju nasilnu demokraciju sprovodit ! Doduše trebaće im malo vremena,al na kraju će ipak shvatit ko u Gruziji 2008.pa su poslje silnih prijetnji ipak odustali.

Jebiga nije više pijani Jeljcin na vlasti.

Share this post


Link to post

E vidis da bi neko pritisnuo taj "gumb" mor se prije pripremiti teren . . .

A to radi zapad preko svojih podredjenih podrepasa i NATO - a . . .

Umjesto da se slaveni udruze i budu braca u pravom smislu , mi se koskamo jos uvjek oko nebitnih stvari  .

Plasim se da mi jos nismo dorasli da mnoge stvari sagledamo svojim ocima , vec uvjek koristimo tudje naocale . . .

Grome sve je pod kontrolom.Slaveni i Germani (Rusi i Nijemci) nikad nisu bolje sarađivali nego danas.Nijemci trebaju energente od Rusa,a Rusi trebaju robu široke potrošnje,aute,žiro račune na zapadu.Rusi izvezu godišnje energenata za Njemačku u vrijednosti 40 milijardi dolara,a Nijemci izvezu auta i robe široke potrošnje za Rusiju u vrijednosti 36 milijardi dolara godišnje.Rusi i Nijemci sve imaju pod kontrolom,Amerikanci sve više gube tlo pod nogama.

Na kraju će kod Amerikanaca prevladat razum,nema im druge.

Share this post


Link to post

Кад си покренуо тему- размена братске Русије и Еу износи преко 400 милијарди годишње.

Share this post


Link to post

Grome sve je pod kontrolom.Slaveni i Germani (Rusi i Nijemci) nikad nisu bolje sarađivali nego danas.Nijemci trebaju energente od Rusa,a Rusi trebaju robu široke potrošnje,aute,žiro račune na zapadu.Rusi izvezu godišnje energenata za Njemačku u vrijednosti 40 milijardi dolara,a Nijemci izvezu auta i robe široke potrošnje za Rusiju u vrijednosti 36 milijardi dolara godišnje.Rusi i Nijemci sve imaju pod kontrolom,Amerikanci sve više gube tlo pod nogama.

Na kraju će kod Amerikanaca prevladat razum,nema im druge.

Vrlo - dobro - BANIJA !

Hahaha . . .

Znadem ja to samo jos mnogi drugi to ne razumiju .

A sto se tice ( to radi zapad preko svojih podredjenih podrepasa i NATO - a . . . ) to ostaje . . .

Share this post


Link to post

 EKSKLUZIVNO Četnici u Ukrajini: 'Izgubili smo Kosovo, ali Krim nećemo dati'

cetnici_sevastopol_645642S1.jpg

 

cetnici_sevastopol_645663S0.jpg

 

 

'Mi smo mali Rusi, a Rusi su veliki Srbi', tvrde pripadnici Garde cara Lazara koji su 90-ih bili i u Hrvatskoj

 

 

SEVASTOPOLJ - Četnički dobrovoljci koji su otišli u Autonomnu Republiku Krim, uključili su se u “OBR” (obrambene dobrovoljačke rezerve) i službeno postali dio vojske Krima. Pet pripadnika Četničkog pokreta pristiglih iz Srbije, ubrzo je dobilo još dvojicu dobrovoljaca iz Nižninovograda. Sedam članova simbolično je organiziralo odred “Car Lazar”. Navodno je u Srbiji spremno još na desetke četnika odmah krenuti put Krima ako zatreba. Četničko odjeljenje stavljeno je pod komandu Atamana Timura, kozačkog zapovjednika s Dona i potpuno su ravnopravni u obavljanju svih zadataka s ostalim dobrovoljcima i Kozacima. Bilo da se radi o stražama, patrolama ili kontrolama prometa, sve zadaće obavljaju kao i bilo tko drugi.

 

Braća Kozaci

- Mi i Kozaci smo isti, kao i Srbi i Rusi. Ne braća, više od toga. Oni nas zovu mali Rusi, a mi njih veliki Srbi, kaže nam Bratislav Živković, zapovjednik četničkog pokreta, i nastavlja: - Došli smo ovdje na njihov poziv, kao što su se i oni nebrojeno puta odazivali na naše vapaje. Nije to samo prošli put, u vezi Kosova. To se događa kroz cijelu povijest. Još u 16. stoljeću zapisano je da je Kozacima zapovijedao Srbin. Naši srpski generali zapovijedali su ruskom vojskom kod Borodina. Deset srpskih generala sudjelovalo je u bici između Napoleona i Kotuzova.

General Črnjajev zapovijedao je srpskom vojskom protiv Turaka, tako da ta tradicija dobrovoljaca traje oduvjek. Mi smo ovdje prije svega kao moralna podrška. Novinari nas pitaju jesmo li donijeli oružje. Pa šta će nam, ako treba, dobit ćemo. Uostalom, mi smo jedva i došli dovdje, nas pet iz tri pravca. Mi ovdje kontroliramo promet jer ima ekstremista, ima zaluđenika koji nemaju doticaj sa stvarnošću, i oni su opasni. Oni mogu u autu donijeti svašta, a ovi punktovi su napravljeni kako bi se spriječio bilo kakav incident.

 

U tom trenutku staje autobus s pravoslavnim hodočasnicima. Izlaze većinom žene i nekoliko svećenika koji nose slike svetaca. Svi oni koji nisu na dužnosti kontrole prometa odaju poštovanje ikonama. Uslijedila je molitva za mučenika Jevgenija Rodinova, ruskog vojnika kojeg su na kontrolnom punktu zarobili čečenski pobunjenici. U zarobljeništvu mu je ponuđeno da skine lanac s križem pa će ostati živ. Nakon što je to odbio, odrubljena mu je glava. Prigodnoj molitvi pridružili su se svi od putnika namirnika, hodočasnika, dobrovoljaca, civila, Rusa, Kozaka pa do četnika.

Nakon molitve Bratislav nas je proveo kroz kamp. Poljska kuhinja, nekoliko šatora, dvije kolibe u izgradnji i jedna nadstrešnica nalaze se oko ceste. Na samoj je prometnici postavljeno dvadesetak dobrovoljaca, neki od njih su i naoružani, većinom AP-om s preklopnim kundakom, a vidi se i poneki pištolj ili nož. Tri reda betonskih gromada čine šikanu na cesti, dok se sa strane nalazi i nekoliko grudobrana napravljenih od vreća s pijeskom. Po sredini ceste postavljene su automobilske gume. Svaki se automobil zaustavlja i pregledava. Neki od zaustavljenih nervozno vrte očima, a drugi poklanjaju kontrolorima ono što im se nađe pri ruci, od čokolade do salame.

 

cetnici_sevastopol_645660S0.jpg

 

 

cetnici_sevastopol_645659S0.jpg

 

cetnici_sevastopol_645662S0.jpg

 

 

izvor...

jutarnji hr.

Share this post


Link to post

Nakon četnika i ustaše došle do Krima

Ustašku bojnicu "Franjo I. Tuđman" dočekali su unuci ustaša koji su sudjelovali u invaziji na Staljinovu Rusiju 1941.

ustas__wide-xxlarge.jpg

Nakon što je Srbija poslala sedmoricu veličanstvenih četnika, i Hrvatska je pokazala kako ima gubitničku fašističku opciju za utrku. Ustaška bojnica “Franjo I. Tuđman” jutros je stigla nadomak Krimu. Dočekali su je cvijećem dok je prolazila ukrajinskim dijelom Ukrajine.

- Bacali su ruže po nama, lice mi je cijelo oderano, izgledam kao da sam silovao mačke cijelu noć – potužio se stožerni stražnik Mile Pervan.

Dvadesetak hrvatskih ustaša Ukrajinci su dočekali entuzijastično vjerujući kako je riječ o gesti prijateljskog naroda koji im želi barem simbolički ponuditi pomoć, no kako doznajemo, to nije razlog ustaškog dolaska.

On je toliki domoljub da još nije oprao desnu ruku nakon što je njom salutirao poglavniku Paveliću

- Radi se o poslu. Trbuhom za kruhom, kako bi se reklo. Nema puno posla za ustaše nakon ulaska Hrvatske u NATO i EU. Sa Srbijom više ne možemo ratovati, a komuniste je privatizirao kapitalizam. No kad smo čuli da je četnički odred otišao na Krim, znali smo da će biti posla. Odmah smo rezervirali autobusne karte – objašnjava doglavnik Mile Raspudić.

Hrvatski vitezovi odsjest će na granici s Krimom, gdje će ih ugostiti unuci ukrajinskih prostitutki i ustaša koji su sudjelovali u njemačkom osvajanju istočne Europe. Mnogi od njih hrabro su se borili protiv ruskih snaga na istočnom bojištu do slavne smrti u staljingradskim septičkim jamama, prekriveni zamrznutim plodovima dizenterije i trbušnog tifusa.

- Nama je velika čast ugostiti naše sunarodnjake. Mi smo većinom potomci koji nisu nikad bili u Hrvatskoj, ali ima moj stari čiča Mile u kolicima, koji ima 95 godina. On je toliki domoljub da još nije oprao desnu ruku nakon što je njom salutirao poglavniku Paveliću – ispričao nam je njegov praunuk Mile Budaščenko.

Ustaška bojnica nada se kakvu sukobu s četnicima, ali će biti zadovoljna i ako do kraja godine uđe u koaliciju s HDZ-om.

News-bar.hr

Share this post


Link to post

Mig ocel bit sta od vas hrvata, mislim hocete poslat kakvu ustasku legiju da sredi situaciju

u Ukrajini i dodje do Staljingrada ?

Mislim da bi hrvati sa 3 miga i 2 degmana brzo natjerali Ruse u razmisljanje

da se povuku sa Krima hehe !

Share this post


Link to post

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je vec u Ukrajini... mislim da bi neko trebo to Rusima dojaviti da se malo pripaze :)

Share this post


Link to post

Mig ocel bit sta od vas hrvata, mislim hocete poslat kakvu ustasku legiju da sredi situaciju

u Ukrajini i dodje do Staljingrada ?

Mislim da bi hrvati sa 3 miga i 2 degmana brzo natjerali Ruse u razmisljanje

da se povuku sa Krima hehe !

pa jel nisi gore procitao da su neki vec tamo...a i vise od pola zrakoplovstva nam lezi u "odessi"... :)

 

 

 

mene vise zanima kakve veze ovi "četnici" imaju sa moto klubom"nocni vukovi".???

ako neko prati " moto scenu" u regionu zna o cemu pricam pa moze da se javi da malo prodiskutiramo...

Share this post


Link to post

Ово за усраше је ваљда нека зафрканција као што веч написа дуцк- и ја сам чуо да то није озбиљан извор.

Share this post


Link to post

Nakon četnika i ustaša partizani došli na Krim

Partizanska brigada "General Franjo Tuđman" borit će se protiv četničkih četa i ustaških vojnica koje su već na okupiranom poluotoku.

partizan__wide-xxlarge.jpg

 

nakon što je Hrvatska poslala ustašku vojnicu “Franjo I. Tuđman”, a Srbija četnički odred “Viljuške”, preživjeli borci NOB-a okupili su se u partizansku brigadu “General Franjo Tuđman” i uputili na poluotok Krim kako bi jednom za svagda zavrili Drugi svjetski rat u 21. stoljeću.

- Nas ima stotinjak, sve je to stara garda. Najmlađi je Slavko koji ima 74 godine. On je, čim se rodio, uzeo pušku u ruke i lovio fašiste u Lici. Većina nas je danas u kolicima i imamo umjetne kukove, ali još znamo pucati – rekao je brigadir Mirko Kapović.

artizanska brigada ima i jedno tajno oružje. Tajnog 8. sekretara SKOJ-a, koji je već infiltriran na Krimu. Zbog njegovih sposobnosti maskiranja i sabotiranja partizani bi trebali biti u prednosti unatoč svojoj starosti.

- Naš tajni 8. sekretar možda je u ustašama, a možda u četnicima. To nitko ne zna, a to je neznanje izvor njihove propasti. Mi moramo imati takve gerilske taktike jer nemamo mlađariju na svojoj strani. Prodali su internacionalni komunizam i emancipaciju masa za jedan pišljivi smartphone – ogorčen je brigadir Kapović.

Ukrajinci i ukrajinski Rusi prilično su zbunjeni. Nije im jasno na kojoj će se strani će boriti partizani, no brigada “General Franjo Tuđman” vrlo je jasno odredila svoje neprijatelje.

 

Prvo napadamo ustaše pa onda četnike, zatim njemačku i talijansku manjinu, onda komuniste u našim redovima koji su protiv Staljina, pa one koji su previše za Staljina, pa Jovanku – objasnio je brigadir Kapović.

 

izvor.  news bar

 

 

 

 

 

eto...sad su svi kompletni... :) :) :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...