guns n roses

Noć kad je Hrvatska izgubila obraz

Recommended Posts

U sedam godina, koliko je dosad s koalicijskim partnerićima vladao samostalnom Hrvatskom, SDP-u je strah od zamjeranja desničarskim bukačima bio jedan od ključnih orijentira pri vođenju politike.

 

Promakao vam je 28. siječnja 2015., zar ne? Već ste ga sutradan zaboravili, priznajte. A da vas danas netko, ne znam, neki pametnjaković s ovog portala i ispod istog ovakvog naslova sad zapita po čemu biste ga se ipak trebali sjećati i vi i svi u Hrvatskoj, ništa vam posebno bitno ne bi palo na pamet. Ako se štogod važno i dogodilo tog 28. siječnja, do danas je zasjenjeno još važnijim događanjima u međuvremenu:Severina je poslala desetak novih selfija iz Perzijskog zaljeva, u Haagu su odbačene uzajamne tužbe za genocid, rukometaši su nam se izblamirali u Kataru, rodila je (i to curicu, ma zamisli ti!) Marijana Batinić, pao je još jedan dalekoistočni putnički avion, Cipras je krenuo taktizirati, startao je oprost dugova, padali su novi niski udarci oko Visoke 22, Ivanišević se fotkao s australskom Srpkinjom, IS je spalio jordanskog pilota, Jordan se osvetio vješanjem dvoje radikala, Sušić se nije uspio prodati u Italiju, javila se još jedna kojoj, po guzi, Kim Kardashian nije ni do koljena, pobunjenici i dalje divljaju po Ukrajini, papa će doći u Sarajevo, kći Whitney Houston nađena u komi, Tudor dao ostavku, Glavaš se vratio natrag u garažu, Meteoalarm i šatoraši svakog su dana označili još jednu crvenu opasnost... 

 

Doista, tko bi se pored svega toga još sjećao i nekog davnog 28. siječnja 2015.? Čak ni kad bi vam neki mudrijaš, recimo baš na ovom portalu, ustvrdio da je Republika Hrvatska baš tog dana izgubila obraz, ne biste se mogli sjetiti nijednog povoda za takvo, je li, baljezganje. 

 

Dobro, jasno je da vas treba podsjetiti: te srijede kasno navečer, Republiku Hrvatsku bilo je strah i sram što mora poštivati vlastiti zakon i civilizacijske stečevine zapadnoga kruga. Bilo joj je neugodno i pred samom sobom i pred svima nama. Te je kasne zimske večeri, naime, skupina policijskih specijalaca pod "fantomkama" dopratila jednog civila s istom takvom maskirnom kapom do spomenika u splitskoj Ulici Ruđera Boškovića i osiguravala ga "dugim cijevima" dok je gospodin, što je tiše moguće, dlijetom s bijelog obeliska skidao nedavno postavljeni natpis "Za dom spremni". 

Kao da su neki pljačkaši, kao da čine nešto apsolutno nedopustivo u civiliziranom svijetu, hrvatski su policajci pod punom antiterorističkom opremom, maskirani i nestrpljivi da čim prije odu odatle, izbrisali zakonom zabranjeni kvislinško-fašističko-nacistički slogan sa spomenika poginulim borcima za samostalnost Hrvatske. Borcima koji su, baš kao da zazivaju zlu sreću, za svoje geslo uzeli službeni pozdrav jednog sramotno zločinačkog režima i njegove gubitničke vojske. 

 

Da je jučer netko na Visu crvenom bojom obnovio onaj čuveni partizanski grafit "Živilo oružano bratstvo hrvatskog i srpskog naroda" (a imao bi zašto, ako je suditi prema svjedočenju Davora Kolende, travničkog tajnika HVO-a, neki dan na haškom procesu Ratku Mladiću) za uklanjanje te provokacije bio bi dovoljan samo komunalni redar koji bi mirno mogao usred bijela dana premaljati taj natpis. Prvo, jasno, ono "srpskog", a onda i ostale riječi. Ne bi mu za to trebalo ni okrilje noći, niti fantomka, niti ijedan policajac u pratnji, kamoli maskiran i naoružan. I ne bi ga bilo ni sram niti strah, jer on tu predstavlja hrvatsku državu i njene zakone. Za dežurnog policajca tu ne bi bilo drugog posla osim obavljanja očevida i podizanja prijave protiv nepoznatog počinitelja. 

Zašto takva procedura nije bila moguća i u splitskom slučaju? Zašto se onaj zloglasni slogan jednog zločinačkog, izdajnički dvoličnog režima, genocidnog i po djelima i namjerama, nije mogao otući pri dnevnom svjetlu, uz jednog do dva temeljna policajca, nazočna samo radi sastavljanja zapisnika? Zašto je na tom obelisku, osovljenom u (namjerno!) neukusno pogrešnoj ulici, taj uvredljivi natpis stajao danima prije noćne intervencije jakih snaga MUP-a? Zašto nije maknut istog trena kad je evidentirano njegovo postojanje, onako kako bi bio maknut u svakoj drugoj uređenoj državi? Zašto onaj profesionalni politički klaun Luka Podrug, nakon što se sam ponosno proglasio inicijatorom i sudionikom dodatnog nagrđivanja jednog ionako ružnog spomenika, nije niti pozvan na informativni razgovor? Zašto? 

Zato što, ako krenemo odozdo, od dna, jedan drugi profesionalni politički klaun s tobože dijametralno suprotne strane ideološkog spektra, nije imao ni snage ni volje smjesta (ili ikad?) inicirati legalnu reakciju na tu bezočnu provokaciju iz desničarskog paraziterarija. "Ne pada mi na pamet baviti se time", odgovorio je socijaldemokratski gradonačelnik Splita kad su ga novinari pitali hoće li zatražiti skidanje natpisa koji bi svakome prisebnom na njegovu mjestu bio čisti prevarantski hračak u lice. Zato što se država kao takva, odnosno njezina aktualna vlast, na svim razinama, ne zna ili ne usudi adekvatno postaviti prema davno uhljebljenim glumatateljima ultradesnice, pozitivno diskriminiranima i unaprijed barem napola aboliranima pred svakim hrvatskim zakonom. 

 

Hrvatske profesionalne desničare nikad nitko nije čuvao bolje nego hrvatski profesionalni ljevičari. Sjetimo li se Rive (uzgred, baš bi bilo zanimljivo doznati tko bi od tada okupljenih i danas kazao "da, ja sam i dalje Mirko Norac") i onih karikaturalnih "gospodara kestenova" ispred Bobetkove kuće, moramo se sjetiti i toga da Račan nijednoga zapovjednika HV-a ili HVO-a nije izručio u Haag, a četiri je godine bio na vlasti. Netko će reći da je bio kukavica, netko pak da je vješto meandrirao, kupujući vrijeme i čekajući da svi desničarski vrući kesteni padnu u ruke HDZ-u, kad se vrati na vlast. Meni su oba tumačenja podjednako (ne)uvjerljiva, znam samo da je Sanader sve ono s čime se Račan morao baktati porješavao u roku keks, uključujući i novi dogovor s hrvatskim Srbima i izručivanje generalâ, i potragu za Gotovinom, i ekspresno rušenje spomenika Juri Francetiću, i još gomilu toga što mu je Račan na kraju svog mandata vratio bekhend-dijagonalom. 

U sedam godina, koliko je dosad s koalicijskim partnerićima vladao samostalnom Hrvatskom, SDP-u je strah od zamjeranja desničarskim bukačima bio jedan od ključnih orijentira pri vođenju politike. I svih tih sedam godina nije im bilo dovoljno da shvate kako desna strana ulice uopće ne haje za te njihove obzire, kako njoj nisu potrebni nikakvi povodi da bi bučila, vrijeđala, provocirala i prijetila svakome tko nije svim srcem uz nju. Politikom nezamjeranja desnici SDP se (evidentno ne shvaćajući da baš to radi) zamjera jedino – vlastitim biračima. I to vrlo učinkovito, učinkovitije od ičega čime se bavi. 

Takva politika nužno je dovela do 28. siječnja 2015., dana (pardon, noći) kad je hrvatska policija, naoružana do zuba, morala kriomice, u sramu i strahu provoditi hrvatske zakone, krijući obraze fantomkom, poput lopova.

 

tportal.hr 7.2.2015.

Share this post


Link to post
USTAŠKI STAN ZGRANUT BRUTALNOŠĆU VANDALA
Policija u Splitu prkosila ustaškim organima reda! Nepoznati pripadnici ministarstva unutarnjih poslova opirali se uhićenju i provocirali nadležno ustaško redarstvo.

pxl_290115_9863281__wide-xxlarge.jpg

Skupina neimenovanih maskiranih policajaca iskoristila je okrilje mrklog mraka kako bi mučki vandalizirala spomenik poginulim pripadnicima Devete bojne HOS-a u Splitu, točnije natpis 'Za dom spremni' uklesan na njemu.

U splitskom Ravnateljsku za javni red i sigurnost potvrdili su kako je bilo incidenata pri uhićenju, no nisu ulazili u detalje.

– Bilo je mučno za gledati. Sramota je što neki sebi dopuštaju – nije mogao k sebi doći Luka Podrug, pripadnik Hrvatske seljačke i građanske zaštite, koja se prva pojavila na mjestu incidenta. – Upozoravali smo, kumili, prijetili, no nije imalo efekta, banda je bezočno nastavljala sa svojim policijskim poslom. Nisu odustajali čak ni kada se pojavila jedinica Ustaške nadzorne službe, koja nije imala izbora, morala je na ove drumske policajce baciti suzavac i dobro ih isprendrečiti. Nekog reda u zemlji mora biti!

Nisu odustajali čak ni kada se pojavila jedinica Ustaške nadzorne službe, koja nije imala izbora, morala je na ove drumske policajce baciti suzavac i dobro ih isprendrečiti. Nekog reda u zemlji mora biti!

Ali nisu ni slutili da je prava drskost tek počinjala. Privedeni u Ravnateljstvo, počinitelji su nastavili s provokacijama i neposluhom, opirući se suradnji pri ispitivanju. U direktnom suočavanju odbijali su priznati da su učinili išta loše. Poricali su krivnju, usuđivali se sam natpis dovoditi u pitanje. Na tehniku tzv. ''zaobilaženja prigovora'', kada im je ponuđeno da im se to samo ovaj put omaklo, a inače su čestiti ljudi – reagirali su inzistiranjem da im se nije samo omaklo i da bi opet tako. Tehniku pretvaranja da su im istražitelji na dnu svega saveznici i frendovi prozreli su te ostali mrtvi-hladni. Nisu gubili odlučnost kao inače ispitivani: nije bilo glave u rukama, laktova na koljenima, spuštenih ramena, plača. Na podmetnute alternative jesu li nedjelo počinili iz socijalno prihvatljivijeg motiva (u nekoj prolaznoj žutoj minuti, pod utjecajem) ili moralno odbojnog (kao plaćenici vanjskih i unutrašnjih neprijatelja) nisu nasjeli, nego su još jednom odbili premisu da bi to što su učinili uopće bilo nedjelo. Ni tehnika uvođenja svjedoka u sobu nije urodila plodom, čak ni tada se nisu zasramili niti požurili priznati socijalno prihvatljiviju opciju! Naposljetku im se uperilo svjetiljke u oči, ali nisu ni trepnuli!

Jasno se vidi da to nisu bili nikakvi obični kvartovski delinkventi, da se radi o profesionalcima, nekome tko je točno znao što radi – prokomentirao je Podrug i podignuo desnicu u zrak.

 

(reporter: Ivan Cingel)

izvor,,news bar

Share this post


Link to post

Autor: Boris Pavelić, http://www.novilist.hr


KOLUMNA Holokaust kojeg nema


Izabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je u utorak u Saboru na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta. Zanimljivo bi bilo čuti što o tome misli njezin koalicijski partner Josip Miljak , predsjednik Hrvatske čiste stranke prava. Taj čovjek naime tvrdi da je Spomen-područje Jasenovac »jugokomunistička tvornica laži«, i da »nitko tko sebe smatra Hrvatom nema se pravo odricati Nezavisne države Hrvatske«.


 


I što sad? Slaže li se Grabar-Kitarović s potpredsjednicom Sabora Dragicom Zgrebec, koja je na saborskoj komemoraciji kazala kako »nikada ne smijemo zaboraviti« agoniju žrtava, pa i onih u NDH, čiji je »marionetski ustaški režim provodio politiku svojih mentora«?


 


Ili se predsjednica slaže s Josipom Miljkom, za kojega je memorijalni muzej u Jasenovcu »jugokomunistička tvornica laži«, a Hrvat nije nitko tko NDH smatra zločinačkom? Jasan odgovor od Grabar-Kitarović nikada još nismo čuli. A istodobno, kako izbjeći patološku političku shizofreniju ako u isto vrijeme i tvrdite i opovrgavate da je zločin Holokausta počinjen, te ako istodobno hodočastite prigodnim komemoracijama, ali i prikupljate glasove od negatora Holokausta i slavitelja nacizma?


 


Pa kad već odgovore nemamo, zaključujmo po onome što znamo. Novoizabranu predsjednicu HČSP je na izborima »zdušno podržao«; Dragici Zgrebec ona ne duguje ništa. Grabar-Kitarović pobjedu je osvojila i glasovima hrvatskih neoustaša, a natjecala se protiv kandidata koji je tvrdio da zastupa antifašizam.


Možemo čak teoretizirati da su one dvije tisuće glasova, koliko ih je prevagnulo u Hrvatskoj, glasovi simpatizera HČSP-a. Pobjedu svoje izabranice neoustaše su nazvali »nečim najboljim što se u Hrvatskoj dogodilo u zadnjih petnaest godina«.


 


Ako se politika vodi prema željama onih koji su te izabrali, što je sama definicija demokracije, Kolindi Grabar-Kitarović nije u utorak bilo mjesto na komemoraciji žrtvama nacističkih pogroma u hrvatskome Saboru.


 


Ona sama »mudro« šuti. Jer ima, eto, važnijih tema: kako će izgledati inauguracija. No i to je indikativno: oponašat će Tuđmana. Poništava se građanska, liberalna decentnost Mesića i Josipovića, a vraća provincijalni kič »pametnih koji znaju čemu služi pojas«, kako je Feral svojedobno ismijavao Tuđmanovu lentu, citirajući policijski poziv građanima da vežu sigurnosni pojas.


 


Ali političke poruke važnije su od ceremonijala: rehabilitaciju ustaštva, naime, inicirao je osobno Tuđman, kojega kani imitirati Kolinda Grabar-Kitarović. Bude li uistinu dosljedna, pa provede najavu da će na Markov trg dovesti »sve povijesne počasne garde iz svih dijelova Lijepe Naše«, mogli bismo u Zagrebu, prvi put poslije 1944., svjedočiti defileu Poglavnikova tjelesnog zdruga.


 


I nemojte ovo shvatiti kao usputnu zajedljivost. Ustaštvo se vratilo u Hrvatsku. Vrlo je blizu vlasti, ako ne već i u vlasti. Ovaj put, nikakva fantazma Evrope neće ga suzbijati; sada, baš kao četrdesetih, ustaštvo postaje Evropa. I zato, mračna su vremena već ovdje, a mi toga nismo još ni svjesni.


 


Na fotografiji - Osijek, vodovodna centrala - obala Drave 


03.02.2015.


 


 


10978562_585326968268134_870428994298087


 


 


 


 


Share this post


Link to post

Pa šta ti sad hoćeš?

Šta tovariš više?

Koji su tvoji stavovi, gdje ih ti iznosiš?

Aj smanji malo, otkad si doša još jedne nisi istisno, a da to nije bila provokacija.

Bar da si duhovit.

Share this post


Link to post

nije provokacija , vjeruj mi,ali guns ovdje na KF piše ono što nikada ne bi rekao među svojim okruženjem,ne razumijem što nije jasno  :[|

Pa sta je tebe i ostale  briga koga ce voliti , kome ce se obracati i sta ce pisati . . .

Sta ga napadate i sa kojim pravom ?

Pise sto misli da treba i to treba da prihvatite tako a ne da ga provocirate konstantno . . .

Share this post


Link to post

Nema problema ekipa, sam sebe bruka jer ono što jesi pokazati češ ovdje na forumu. 

 

Ja volim pisati ISTINU pa da ju napišem; Hrvat me komentira po peti put jer ga je uhvatio jasenovački nagon tipa ''ovaj se ne može braniti, idem ga maltretirati preko foruma''..mislim da ovdje nije potreban nikakav komentar osim koja kukavica ljudi, koji psihički sklop, ajde da je uživo ali preko foruma ulaziti u takve filmove i još mene TAKAV LIK vrijeđa da sam rascjepkana ličnost..

 

Druga stvar, ono što je po meni najizobličenje kod njega, mislim kad je već krenuo da mu udarim kontru;

 

kaže ''gnr se bahati, sigurno nije takav van foruma, nema ni takav ton'', lik dolazi s jednog topica na drugi, ponavlja tu ustašku halucinaciju kao da je retardiran..

 

Ovdje normalnoj osobi stane mozak. Slobodno odite i pročitajte moje komentare. zadnjih 10-20 ili 50.

 
Ima li bahačenja u mojim komentarima ? Gdje ja tu pišem ''ja šamaram Hrvate'' ? Gdje je bilo šta tog tipa ? 
 
i koji bi to jadnik PREKO FORUMA pisao takve stvari i kome ? kome se to možeš dokazivati preko monitora ? bahatiti se u bg sa hrvatskim obilježjima ili sa srpskim u zg nije stvar hrabrosti nego gluposti.
 
Dalje, čujte ovu idiotariju ''ti samo preko foruma tako sebe izražavaš a vani si drugačiji''. Da prevedemo sa ustaškog ;''Ti Srbine, ovo ti je jedini način da se izraziš'' Eto je suština tih slabića. Pazite slabića i jadnika, lik zna da sam u Zagrebu i sad mu je to kao argument. Ja se naravno družim i sa Srbima i sa Hrvatima. Najprirodnija je stvar da sa Hrvatima ne uđem u par tema kao što se to uopće ne mora svesti na temu politike-ljudi istih nacija preskaču određene teme kako onda i mi ne bi. Meni to nije frka. Takvu jednu stvar/temu postaviti kao centar životnog izražavanja je MALOUMNO. Ja sam neki dan napisao da bi volio da mi je najveći problem života/izražavanja spika ''Srbi i Hrvati'' ali nije nažalost. Naravno, sa Srbima pričam otvorenije iako je danas ta tema ''Srbi, Hrvati, rat' samo za one koji valjda ne žive život..mislim jedno je imati svijest o tome a potpuno je pogrešno biti opterećen takvim stvarima..
 
Dalje, sve što sam ovdje ispisao je moj stav i u realnom životu a sami stavovi su zdravi i na mjestu. I sad se u tome vidi ''bahaćenje, visoki ton'' i ide se s jednog topica na drugi a znate li zašto ? Jer ih smeta bilo što ISTINITO I ŽIVO u vezi Srba i Srbije što se napiše. Jer Srbi, pa kako oni uopće i mogu pomisliti da se jave i da budu živi ? E čekaj malo. A Jasenovac a Oluja ? E to vam je razina svijesti tog ološa. To je suština komentara koje žuti ostavlja i pravi motiv njegovog javljanja a onda pošto želi poklopiti (a ništa ne vidi) ide sa idiotskim ''to su gluposti'' ili ''ti si klinac'' itd. 
 
 
Znate po kojoj logici oni vide velikosrpske komentare/bahati ton u mojim i sličnim komentarima? Pa ovako, napiše se par stvari o Srbima i Srbiji (ono što sam pisao da su Srbi jaki državotvorni narod i da kao narod imaju jaču životnu energiju od Hrvata) a oni kakvi jesu, doživljavaju to na jedan svoj izopačeni način kao glupost i sl ili kao velikosrpsko mitomaniju jer od ustašluka ne vide ogromnu većinu stvari i odnosa između ta dva naroda - Srba i Hrvata, a dublja zapažanja kakav je koji narod, šta ima, šta mu fali, gdje su jači, to je za njih...oni su tu djeca od tri godine.
 
Pardon za offtopic, lijepi pozdrav i biće ovdje još materijala. 

Share this post


Link to post

Pa sta je tebe i ostale  briga koga ce voliti , kome ce se obracati i sta ce pisati . . .

Sta ga napadate i sa kojim pravom ?

Pise sto misli da treba i to treba da prihvatite tako a ne da ga provocirate konstantno . . .

a sta si mu ti advokat" grome"???

zasto bi ja  trebao prihvatiti  nesto sto on "misli da treba da pise"???kakve su sad to gluposti,,,jesi li ti ikad prihvatio ono sto sam ja "mislio da treba da pisem"???

zasto uopce sluzi forum nego da se "nadmudrujes" s nekim u misljenjima???

ja sigurno necu prihvatiti "zdravo za gotovo" te izljeve mrznje,,,(pritom nemislim na ono o srbima kao nebeskom narodu i sl),,,znam da tebi odgovara kad ti neko "tepa" na uvce,,,pogotovo kad lose govori o hrvatskoj sa laganom dozicom sarkazma.,,,ali ja zivim u toj hrvatskoj i polovina toga sta on pise nije istina,,,i nikad se necu sloziti sa tim,,

sa tim pravom ga napadam!!! zadovoljan??

 

p.s.

i pravo je rekao,,,

(ono sto jesi pokazat ces ovdje na forumu).

Share this post


Link to post

a sta si mu ti advokat" grome"???

zasto bi ja  trebao prihvatiti  nesto sto on "misli da treba da pise"???kakve su sad to gluposti,,,jesi li ti ikad prihvatio ono sto sam ja "mislio da treba da pisem"???

zasto uopce sluzi forum nego da se "nadmudrujes" s nekim u misljenjima???

ja sigurno necu prihvatiti "zdravo za gotovo" te izljeve mrznje,,,(pritom nemislim na ono o srbima kao nebeskom narodu i sl),,,znam da tebi odgovara kad ti neko "tepa" na uvce,,,pogotovo kad lose govori o hrvatskoj sa laganom dozicom sarkazma.,,,ali ja zivim u toj hrvatskoj i polovina toga sta on pise nije istina,,,i nikad se necu sloziti sa tim,,

sa tim pravom ga napadam!!! zadovoljan??

 

p.s.

i pravo je rekao,,,

(ono sto jesi pokazat ces ovdje na forumu).

Ni najmanje . . .

Prihvateanje ne smatram slaganje sa nekim , prihvatam te kao forumasa ali nikad se necu sa tvojim izlaganjima ni sloziti .

Vase izjave imaju nesto sasvim drugo za cilj  sto je vidljivo iz vasih komentara o njemu .

A sto se ti onda palis ako te njesam nidje direktno navodio , vjerovatno to i dokazuje moju tezu , ili se ti smatras necijim advokatom .

Nadmudrivanje moze ici do granica , ne i vredjati nekoga ako pise i razmislja suprotno .

Ne odgovara mi nikakvo tepanje  jer ste me  naucili pameti .

Dok sam naivno smatrao da se moze zajedno volio sam mozda na uvce , ali violinu . . .

Onda ste nas probudili iz sna .

Mislite da njeste dobro uspjeli pa nas budite sada po raznim forumima sa raznim mucnim izjavama .

Ti zivi i dalje u Hrvatskoj , niko ti ne brani .

Ali shvati da na tvoja i moja pitanja u nekim ustanovama dobijamo razlicite odgovore .

I spusti loptu prikane , ne jezi se . . .

Share this post


Link to post

Ni najmanje . . .

Prihvateanje ne smatram slaganje sa nekim , prihvatam te kao forumasa ali nikad se necu sa tvojim izlaganjima ni sloziti .

Vase izjave imaju nesto sasvim drugo za cilj  sto je vidljivo iz vasih komentara o njemu .

A sto se ti onda palis ako te njesam nidje direktno navodio , vjerovatno to i dokazuje moju tezu , ili se ti smatras necijim advokatom .

Nadmudrivanje moze ici do granica , ne i vredjati nekoga ako pise i razmislja suprotno .

Ne odgovara mi nikakvo tepanje  jer ste me  naucili pameti .

Dok sam naivno smatrao da se moze zajedno volio sam mozda na uvce , ali violinu . . .

Onda ste nas probudili iz sna .

Mislite da njeste dobro uspjeli pa nas budite sada po raznim forumima sa raznim mucnim izjavama .

Ti zivi i dalje u Hrvatskoj , niko ti ne brani .

Ali shvati da na tvoja i moja pitanja u nekim ustanovama dobijamo razlicite odgovore .

I spusti loptu prikane , ne jezi se . . .

ja se javljam jer si pitao "sto ga napadate"?? jer ja ga napadam i to ne krijem,,,,ne slazem se s njegovim pisanjem i napadat cu ga dok god budem mogao,,,da jos jednom ponovim,,, ,,,ne smeta mi ni najmanje ono sto pise o srbima,,  o popu djujicu o delijama i sta ti ga ja znam sto jos!!! nego ono sto pise kolektivno o hrvatima kao naciji o svojim prijateljima i susjedima s kojima zivi,,,na kraju krajeva i o rodjenoj majci,,,...nebi ni to bio problem da ne zivi u hrvatskoj,,,ali on je tamo,,i to u zagrebu gdje ima najvise srba i gotovo da nema podjela...a i zive daleko bolje nego oni u ostalim krajevima,,,,,,to je vrlo licimjerno i bezobrazno,,,i javno cu reci da laze,,,

kazes ti meni,,,(nadmudrivanje moze ici do granica ali ne vrijedjati)!!!

pa ajde molim te navedi mi gdje sam ja ikoga vrijedjao na ovom forumu!!??,,,a imao sam jako zestokih i ponekad neugodnih  rasprava,..,,gore ti je "gunsov" post gdje lijepo mozes iscitati (ustaska gamad...olos...idioti...isl.),,,a to govori o svim hrvatima ovdje,,,ti to nevidis jer nezelis vidjet,,,ili vidis a neces reci  javno jer je on srbin a ja hrvat,,,tu se razlikujemo,,,,ja bih to rekao,,,pa kud puklo da puklo,,,

o njemu sam vecinom pisao upotrebljavajuci njegove rijeci kad je govorio o sebi,,,a to da je idealan materijal za teroristu,,to nije uvreda nego cinjenica zasnovana na njegovim postovima,,, i iza toga i dalje stojim,,,

nisi se ti jos naucio pameti grome,,,cim te klinac ovako izmanipulira da ga branis i javno cinis od njega "zrtvu"...tj,,dajes mu povlasten polozaj  koji nije zasluzio,,,

kazes  "budim te mucnim izjavama"!!!  sjecam se kad sam god naveo primjer o normalnom suzivotu u nekom mjestu ti si me usutkavao,,,jer tebi je mucno kad cujes da negdje u hrvatskoj ima srba koji normalno zive,,,a ima ih,,,i bit ce ih jos vise,,,tebi je to mucno jer znas da ti nedostaje materijala,,,pa ti idealno dodju ovakvi kao "guns" da ti malo dignu raspolozenje,,,priznajem   nije sve idealno u hr,,nije,,ali bit ce kad tad,,a ja zivim za taj dan kad ti vise nebudes imao materijala pa nek ti bude mucno,,,

 

p,s, i ne jezim se,,,nemam zbog koga,,,

Share this post


Link to post

Jos nesto sam zaboravio,,,nisam ni mislio to spominjati al kad me vec grom vuce za jezik !!!

sad cu reci "vi" jer se obracam svima,,,

nebrojeno puta smo raspravljali o ustasama i cetnicima,,,ja se ljutim kad vi sve hrvate nazivate ustasama a mnogo vas je meni spocitnulo da u hrvatskoj svi misle o srbima da su cetnici,,,sto naravno nije tocno,,,niti svi tako misle(evo ja prvi) niti su svi srbi cetnici,,a puno vas ,,zapravo velika vecina je upravo meni rekla da ne podrzave cetnike,,,e onda prije nekih mjesec dana,,dodje jedan "guns" iznerviran mojim komentarom (jer valjda misli da je on bogomdan pa da se nesmije niko usudit komentirat njegove postove)....i kaze "pozdrav svim cetnicima sa krajinaforcea"!!! na sto se niti jedan od vas forumasa  nije udostojio javiti i reci,,"cekaj malo,,ja se nesmatram cetnikom",,zasto me svrstavas tamo gdje nisam,,,

razumijem da se niste javili jer ni to bilo shvaceno da se na neki nacin svrstavate na moju stranu,,a to je izgleda ipak bitnije nego da oni  neznani koji citaju forum po tome pomisle da se svi smatrate cetnicima,,,,,

solidarnost je pozeljna i hvalevrijedna,,,ali sve dok ne kompromitira moj lik i djela za koja se zalazem,,,bar ja tako mislim i toga se drzim u zivotu,,,

eto toliko od mene,,, :)

pozzz. MIG,,,

Share this post


Link to post

sad cu reci "vi" jer se obracam svima,,,

 

pozdrav svim cetnicima sa krajinaforcea"!!! na sto se niti jedan od vas forumasa  nije udostojio javiti i reci,,"cekaj malo,,ja se nesmatram cetnikom",,zasto me svrstavas tamo gdje nisam,,,

 

a to je izgleda ipak bitnije nego da oni  neznani koji citaju forum po tome pomisle da se svi smatrate cetnicima

 

Nisi baš u pravu Mig. Znaš kako je to u krivičnom pravu? Ko dokazuje krivicu, tužitelj ili optuženi?

 

Onaj ko me proglasi "zločincem", mora da dokaže da sam zločinac a ne ja da dokažem da to nisam. Sam neodzdrav na taj pozdrav "svim četnicima sa krajinaforsa" je dovoljno ograđivanje. Jer, četnicima "nas" sve može neko proglasiti i na nekom hvatskom sajtu, pa neću onda ići po svim nesrpskim sajtovima i demantovati da sam četnik. A eto vidiš, ovdje neki Srbi neke druge Srbe tituliraju "otpadom srpskog naroda", "izdajnicima" itd. pa ni to ne vrijedi demantovati, jer nije bitno šta ko kaže, nego ko kaže. Kao što su mi stariji ranije govorili, kad ti se ismijava i ruga gori od tebe, ti mu se samo nasmij. :) 

Share this post


Link to post

knindza,,..kad sam rekao "svi" nisam pomislio na tebe jer tada mislim da jos nisi bio ovdje,,,sory :) !! vecinom su mi bili u na pameti ovi "stalni" sa kojima zadnjih godina vodimo "debate",,

ali lijepo si to obrazlozio,,,tako nekako i stoje stvari,,,uvijek  se malo zanesem jer pisem intuitivno ono sto bih ja napravio,,,pritom zaboravljajuci da nismo svi isti,,,a i da ponekad previse ocekujem od ljudi,,,.stvar je u tome sta se ovdje vise-manje zna ko se tako izjasnjava i to se ne krije,,,,ja sam siguran da je  ova rasprava vodjena izmedju dva srbina da bi bilo drugacije i   oni bi se  javili i rekli sto misle,,(,nemoram nikoga imenovat,,zna se ko je ko,..ima ovdje zestokih srba koji nemogu smislit cetnike,,sve dok to neide drugom srbinu u prilog,,e onda se stvari i svjetonazori mijenjaju,, :[| ),,ali eto,,,kako rekoh,,previse ocekujem,,,a kad razmislim nemam ni pravo nista ocekivati,,,pisi sta mislis,,,tupi svoje,,postuj tudje,, pa dok ide,,, :)

Share this post


Link to post

vecinom su mi bili u na pameti ovi "stalni" sa kojima zadnjih godina vodimo "debate",,

 

Da ne misliš možda na Želju???? ??? :)

 

Samo da ti kažem, što god mislio o njemu, ima moj pobratim Željan oštar jezik (uf, kad se sjetim diskusija sa Bepom, neću to nikad zaboraviti ;D  ), ali je dobra i iskrena duša. :]]

 

A što se vaših debata tiče, kao što znaš, bio sam par godina na "službenom putu", pa i nema više one ekipe prije 2010. Tako da ostaju samo Željan i Banija koje znam. Spolja tvrdi kao titan i bijesni kao kobre, iznutra meke duše. :]]

Share this post


Link to post

 Spolja tvrdi kao titan i bijesni kao kobre, iznutra meke duše. :]]

Ja sam mekane duše samo prema hrvaticama. ;D

Danas nas je pozdravila predsjednica sa dragi hrvatice i hrvati.Ko ne bi bio mekane duše prema njoj ?  ;D

Share this post


Link to post

Ja sam mekane duše samo prema hrvaticama. ;D

Danas nas je pozdravila predsjednica sa dragi hrvatice i hrvati.Ko ne bi bio mekane duše prema njoj ?  ;D

 

Eeeeee čeeeekaj, ona je TEBE i Mig-a pozdravila. ;D Mene pozdravlja samo Frau Merkel. :}\/

Share this post


Link to post

Onda je komandant. ;D

komandire,,komandire moj,,,,pusti me na odsustvo da podjem voljenoj,,, :}\/

Ja sam mekane duše samo prema hrvaticama. ;D

Danas nas je pozdravila predsjednica sa dragi hrvatice i hrvati.Ko ne bi bio mekane duše prema njoj ?  ;D

nisi slusao do kraja,,,nastavak je bio "i gradjanke i gradjani RH",,,,malo je promijenila retoriku,,,a drago mi je sta je vucic dosao,,,time je pokazao velicinu,,,

Share this post


Link to post

nisi slusao do kraja,,,nastavak je bio "i gradjanke i gradjani RH",,,,malo je promijenila retoriku,,,a drago mi je sta je vucic dosao,,,time je pokazao velicinu,,,

:lol:  :lol:  :lol:

 

Ne znam jel joj Vučić pokazo već pri prvom susretu veličinu,malo je prerano,al biće još susreta nesumnjivo.

Pokazaće i predsjednica Vučiću veličine,ja sam ubijeđen da tu mora past dogovor. ;D

Mislim da će čak i Šešelj bit oduševljen. :lol:

Share this post


Link to post

Ma miga je pozdravila onako usput,radi pomirenja i zajedništva među hrvatima. ;D

Znaš ono tuđmanove fore iz 90-ih. ;)  ;D

 

Zemo, zemo, ti i tvoje starije koke. Nema juhe bez stare koke aaa ;D

 

nisi slusao do kraja,,,nastavak je bio "i gradjanke i gradjani RH",,,,malo je promijenila retoriku,,,a drago mi je sta je vucic dosao,,,time je pokazao velicinu,,,

 

Sve je to u redu, neka  je došao. Samo što ni on ni ona ne mogu riješiti socijalne probleme u svojoj zemlji. Nažalost.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...