Sign in to follow this  
chule80

Девета Крајинада 4. јул 2015.

Recommended Posts

krajinada%202015%20plakat_zpsvfytzpsu.jp

 

Сада се више и не пита шта је то Крајинада... сада нас само питају, када ће бити. 8)

А драго ми је због тога. Драго, јер смо буквално од ничега, само ове кљусине интернета, повезали се на КФ и решили јуна 2007. године да направимо изглет, окупљање Крајишника из Београда и околине, пошто нам се наши чланови из дијаспоре нису могли прикључити. Кренули смо доста ентузијастично. Желећи да будемо покретачи и предводници једне нове снаге младих људи, који су желели посебан окуп самих Крајишника, у веселој и пријатној атмосфери, без икаквих испада или неке комерцијализације. Тада нас је само 6 са КФ и тада смо утемељили нешто сасвим ново. Просто, родила се једна дивна идеја. Коју смо 8. јула 2007. године. на Ади циганлији у Београду зачели. Без обзира на бројност, утисци су били прелепи.

Пролеће 2008. године донело је ново интересовање за тај окуп Крајишника на БГ Ади. Да би већ тада размишљали много више и напредније. Тражили смо свој пут, где би се исказала наша љубав према нашем завичају, а то је Крајина. Хтели смо препознатиљивост преко заставе и мајица. Успели смо прескочити ту велику препреку и 12. јула 2008. године  другу Крајинаду посећује укупно 28 људи. Дошли људи са свих страна Београда. А имали смо и делегацију из Новог сада и срца Шумадије. Невероватна енергија нас је спојила тог дана у једно. Утисци су били заиста феноменални, јер смо видели колико можемо, и колико смо велики искорак направили. Тих 5-6 сати је пролетело као 5-6 минута. Сећања за цео живот многима. Тако да се заправо дешава да се посетиоци Крајинаде друже и после тог Петровдана 2008. Пуно снимака, слика је настало од посетиоца друге Крајинаде. Друже се чланови, постају кућни пријатељи, јер виде колико их иста осећања и размишљања везују.

Трећу Крајинаду, 2009. године је било лакше организовати за нијансу, али је бројност порасла више него дупло... скоро 60 људи је било 11. јула 2009. посетило београдску Аду, и удружили смо нову енергију, где је и вокални део дошао до изражаја, па се из већине наших грла заорила крајишка ојкача младости, и полета. Заиграли кола, наша аутентична... имали госте из Либана, који су тек завршили са учешћем на Универзијади у БГ. Гости су нам стизали из далеких крајева, не само Србије, већ и Европе! Наши људи у дијаспори су почели да свој годишњи одмор усклађују са Крајинадом, а нема већег признања од тога. Направили смо и нове мајице, сашили и нове заставе... Дешава се да је атмосфера на трећој Крајинади толико добра, да посетиоци једноставно неће да иду кући, јер им је лепо?! Има ли већег признања? Никакви инциденти нису забележени... заиста фин скуп младих људи и оних мало старијих, као и деце. Знају читаве породице да дођу. А разлог је једноставан за нашу формулу успеха: нема политике, нема комерцијализације, нема опијања и сл.

Четврта Крајинада, одржана је 3. јула 2010. исто на БГ Ади, и остали опет до мрака 8) Бројност нам се опет повећала, прешли смо бројку 70 људи. Бројност није нешто чиме се оптерећујемо, али лепо је када расте. Атмосфера наравно да је била добра, гужва и фрка, око организације, као и сваке године, али све је супер када знаш да си нешто добро радио. Сјатило се наше младости и пар ветерана, ујединили смо опет енергију... играли фудбал, вукли конопац, љуљали се, шетали, купали, смејали. Прошле године су певачи мало затајили :- . Међутим, Нина када је запевала, стварно су људи били одушевљени. Да не испадне сад како се сами хвалимо, можете погледати снимке на јутјубу (ако укуцате Крајинада 2010), па ћете вам мало дочарати атмосферу. 8)

Пета Крајинада је одржана 2. јула 2011. године, опет на Београдској Ади. Опет смо остали до мрака B) , чак и после мене су остали момци да розгају онако по мраку. Занимљиво је да је бројност била нешто мања него 2010, јер су се појединци уплашили кише!? :D Али, веровали или не, ми који смо били, нама је киша само помогла (падала је само ујутро), јер није било врућина као 2010. Тако да супер смо се провели, имате извештај на форуму, па читајте ако не верујете, или најбоље питајте учеснике. Може и јутјуб да вам мало помогне.
 

 

Шеста Крајинада је одржана у недељу 1. јула 2012. године за коју владало добро интересовање. Дошло је опет пуно људи, а свакако вреди поменути 4 момка који дођоше из Бијељине. Било нам је весело, чак и по оној врућини +40'С... и опет смо остали до мрклог мрака. Певали смо, играли фудбала, вукли конопац и др.

 

Седма Крајинада је одржана у суботу 6. јула 2013. године. Дошли су људи баш орни за дружење и крајишко весеље. Још од поднева су нам почели пристизати гости. Камера није могла то да дочара, али стварно је било одлично. Певало се баш као да смо на Динари или подно Велебита. Вукао се конопац као да смо у Гацкој долини. Картало се као оно некад у кршној Буковици... бришкуле. Лоптање је такође погодило свој смисао. Ни врућина нам није сметала... до мрака смо остали.

 

Осма Крајинада је одржана у суботу 5. јула 2014. Све је протекло како ваља. Упознали смо доста нових људи, а вучење конопца је добило своју пуну афирмацију. Чак четири екипе је учествовало: Далмација, Лика, Банија и Босанска Крајина, где су ови последње набројани и освојили титулу. Поред тога, бацање камена са рамена је окупило велики број учесника. Играли смо и ногомета, а надгласавали смо се са техно музиком поред нас. Тако да нам нико није био раван. Овде заиста схваћамо да се срећа не купује новцем.

 

 

Сада најављујемо полако и Девету Крајинаду која ће се одржати у суботу 4. јула 2014. Место је старо - београдска Ада. О атмосфери и да не причамо како ће бити добра, јер долази заиста сјајна екипа момака и девојака (неки нови, неки стари), који ће да запевају, заиграју... уз 'ладно пиће, ногомета, традиционалне крајишке игре (балоте, вучење конопца)... ОВО ДРУЖЕЊЕ ЋЕ ВАМ ОСТАТИ НЕЗАБОРАВНО! Улазак ће се плаћати, али не велике суме новца... Биће за тај новац неограничено пиће (за храну смо видели да одузима време, и новац, па прескачемо).
Мајице ћемо такође имати ове године, које купујете по жељи, а не по обавези.


Зато вас и позивамo у име свих људи који се труде и долазе на Крајинаду 2015, да дођете 4. јула на Аду, у 12 часова... чистог срца, са осмехом на лицу, а за остало ћемо се ми побринути. Што каже једна чланица КФ, "Немојте тражити изговоре, тражите разлоге да дођете". Биће сјајно као и прошлих година. Немојте се оптерећивати ако не дођете тачно у 12 сати код камења, јер Крајинада не траје 2 сата, па да ће те нешто пропустити... траје до мрклог мрака, па и ако мало окасните добро сте нам дошли! ;)


Поздрав свима, уз наш слоган: КРАЈИНАДА - ТАМО ЂЕ СМО МИ!

Share this post


Link to post

Мајице у четвртак добијамо.
А неки би хтели да имају мајицу пре него су и направљене 8)

Share this post


Link to post

Па шта да радимо кад се прошлогодишња мало испрала од силног ношења па сад чекамо нове

Share this post


Link to post

Е видите, ово ми је занимљиво... Људи нису ни видели овогодишње мајице, а већ хоће да их купе.
В. Крајина није једини... Већ 6 комада је наручено, што кажу на невиђено.

Share this post


Link to post

Претурао сам мало по сајту и нашао старе мајице и сваке године су све боље и боље па не сумњам да ће тако бити и сад :D

Share this post


Link to post

Да, то и други људи примећују.

Наиме сада сам и ја мало овладао тим новим технологијама. А раније је све то лички витез морао да ради. Међутим како и он сам сада има посла преко главе, то сам ја преузео на себе онај део посла који сам у међувремену научио.

 

И мислим да не би било срећнијег од мене да се лички витез опет појави на овој Крајинади :}\/
Људина која је умногоме допринела пре 7-8 година да се Крајинада развије и добије садашњи облик.

 

Нажалост, живот нас све гази, па и немамо времена толико да се видимо и издиванимо, као некад што је било, али и када се сретнемо увек буде неких нових шала и догодовштина, јер је он прави крајишки мајкан који воли зезање и друштво, поготово ако је крајишко. :]]

Share this post


Link to post

majceKrajinadazaprodaju_zps3133b4c2.jpg
Ово је мајица из 2014. једна од боље продаваних модела.

 

 

majicakrajinada2013_zps1a0bac76.jpg

Мајица из 2013.

 

 

majicekrajinada2012napred.jpg

Мајица из 2012.

 

 

resizemajicekrajinade2011.jpg

Мајице из 2011. (Једна од најлепших)

 

 

predlog1.jpg

Мајице из 2010. (Једна од најпродаванијих икада).

 

 

majice680din.jpg

Мајица из 2009.

Share this post


Link to post

Мајица из 2011. ми је фаворит без конкуренције :)

 

Ето ме у истој и сад пре пар дана ;)  Промоција Крајинаде у Мађарској B) јес да се овде тешко препознаје...

 

IMG_4331_zpscwhdzixg.jpg

 

Иначе, рекоше ми два другара да су били на Крајинади 2013., баш оне године кад мене није било :D

Share this post


Link to post

Трчим ја на војну параду пре пар месеци у мајици крајинаде кад двојица ликова иза мене вичу ееееееееее ђе си Крајинадаааааа :D

Share this post


Link to post

Да, свако има својих догодовштина са мајицама Крајинаде...

 

Мени буде занимљиво када ја кроз центар БГ носим мајицу, па када углавном наши Крајишници загледају шта и како пише.

Иначе колико ја знам Крајинада је своју промоцију ван ових наших простора имала у Тексасу, Норвешкој, Грчкој, Аустралији, Куби, Њујорку, Чикагу, Лондону... и чини ми се још и Шпанији.

 

Не могу да останем имун на такве ствари. :]]

Share this post


Link to post

Мајице Крајинаде за 2015.

 

za%20prodaju_zpsrvnikboi.jpg

 

ВРАТИЋЕ СЕ ПОКОЉЕЊА НОВА
У ЗАВИЧАЈ СВОЈИХ ПРАЂЕДОВА

 

Share this post


Link to post

До Девете Крајинаде има још 12 дана... а ова тема има преко 900 прегледа.

Hocemo stati svi u kadar kad se budemo slikali??? hehe :D :D :D

Share this post


Link to post

Добро питање... Прошле године нисмо... већ је Маркан из 2 пута морао да слика, а ја сам на крају то исецао па крпио да буде 1 слика.

Share this post


Link to post

Видимо се сутра на деветој Крајинади!
Фешта почиње после 12ч... а нас пар ће бити тамо већ око 8 сати.
На првој линији! :]]

Share this post


Link to post

КРАЈИНАДА  2015

 

 

Синоћ када дођох кући у пола десет нисам знао како се зовем. Покушао сам овде написати само две реченице, али и то је било пуно грешака. Тек после проспаване ноћи дођох себи од свега што се јуче дешавало. Можда сама Крајинада, девета по реду и није толико била напорна, колико је мени прошла недеља на послу била тешка, па се све то скупило у ту суботу вече...

 

Елем, да се ми вратимо на суботу јутро, односно то шта се дешавало 4. јула 2015. у српској престолници.

 

5:37 је било на сату када сам устао ваљало је као и ранијих година све прирпемити да све штима и ваља. Доста ствари је још од раније морало бити готово: погача, голови, заставе, барјаци, лопта, уже и др. Док сам све то попаковао већ је било близу седам сати, а онда одох за кратко до комшије да узмем флаше воде, које ће нам бити ту за нужду, док не стигне прави лед.

 

7:15 ја већ био на Аутокоманди да покупим овог клапца, В. Крајина, који ме одушевио из више разлога, а сада ћу да споменем само неке. Први је тај што не касни. А он је после и образложио зашто је то тако. Каже како је навио сат у 6:00, али да се од поноћи до зоре будио најмање 10 пута да види да ли је већ време да устане. Мислио је да неће окаснити односно да му Крајинада не побегне ;D Како он сам вели, ето долази први пута на Крајинаду, а да НИКОГ НЕ ЗНА, сем мене што је знао на 5 минута када смо се срели пре 2 недеље у центру града. Како би он то својим родитељима, или још боље надређенима објаснио, ја не знам... али би ваљало снимити то као видео клип.

 

Наш задатак је била куповина пића и још неких ситница, па смо свратили у велики дућан поред Аде да пазаримо шта треба... Каже она госпођ(иц)а на каси рачун који је итекако био већи од онога што је мени Мићан платио јуче..:  8)  Ево В. Крајина може да потврди. Да се ја сада ође не би хвалио.  Једина разлика што су ово моје паре БИЛЕ, а он је дао туђе, тј НИСУ ЊЕГОВЕ НИ БИЛЕ! Док смо ми куповали шта треба, то је Мићан испунио своју обавезу, па је отишао да сачува нама место у хладовини, тамо ђе смо били и ранијих година. 

 

8:20 смо ми односно нас двојица већ стигли на рампу где су се људи чудили аутићу који је изгледао као какав БОВ или тенк, шта је све било спремљено на њему. Питају нас ђе смо кренули и имамо ли дозволу. Ама само да истоваримо пиће и "одмах се враћамо"... Зове чувар шефа на моторолу да провери, овај му одобрава и диже се рампа за наш пролазак. Срећи нигде краја. Јер прво не морамо све да теглимо ко марва. А друго што можемо и музику да имамо. Таман док смо ми са Мићаном то све скидали, орио је Баја на 55 јединица. Звала је Динара па Книнџе Крајишници, спомињали су Чикаго и поклони и др...

 

10:00 долази повећа група људи, клинци и одрасли, после сазнамо да су из неког Џудо клуба, па је неком јуниору рођендан који су желели да прославе баш на Ади, а ми већ покачили наше заставе, сви у истим мајицама и то... Тако да један од родитеља те деце прилази нама и вели: - "Одакле сте момци?"... ;]\/  Наш човек, са Кордуна... дошао са њима, али ја видим да њега срце вуче са нама и да жели са нама да дивани и дружи се. Почео он са Мићаном од Кулина Бана причати, еволуцирати неке успомене са Поповића Поља и сл.

 

Срећа не би дугог века, јер дођоше нам и Комуналци, па кажу, како је то зелена површина, па не може да ауто буде ту. Шта да радимо и ово нам је учинило велик посао, али грмећемо ми поподне.

 

 

12:20 тренутак када долази Мијо бициклом, Далматинац који је био лане са нама на Осмој Крајинади и бранио част Далмације у вучи конопца. Ради човек после подне па не може доћи, а пожелио је опет са нама да буде. Дошао да се раздивани о свему, највише завичају, јер људи ваљда тако лече носталгију, а и он сам рече како схвата оне стихове "оно тамо ђе си рођен видиш кол'ко вриједи". И њега као и све нас гаси посао, гази живот. Сам се човек понуди да следеће године 10. јубиларну Крајинаду мало више обогатимо са још нечим.

 

 

13:20 долази личка екипа цура и момака, мушки са севера, цуре са југа Лике. Дошли су нам први пута, а није баш да се не знамо... Ја сам се бар сликао неке 2009. године на крајишкој вечери у Језеру са те две цурице, био сам им симпатичан због заставе, не због лепоте  ;]\/ Нисам тада ни знао ко су оне, тачније чије рођаке. Али се наредних година и то сложило... тј. то су рођаке мог пајтоса Саше. У њиховој екипи је фалила једна гаравуша, која је читав дан морала да ради као црнац, Раздиванили се ми тако о свему, највише о Саши, његовом благу под Велебитом, као и још неким људима које заједно познајемо, баш са северноличког подручија. 

У то време смо ми чекали обећани лед, који је окаснио више од пола сата.

 

Оно што ми је било фасцинантно јесте појављивање неких чланица, које годинама ниси могао да видиш на Крајинади: Мислим на Драгану Кордунашицу и Љику. Појавиле се оне и хоће мајицу... хоћу и ја црни мерцедес 320 СЛК, па немам...  ;| Мајице иначе до петка ми је мало ко и тражио. Свега 10 мајица је продато, али, дан раније њих пет ме зове и хоће црвене овогодишње мајице, а јуче на самој деветој Крајинади сваки други посетилац је хтео црвену мајицу. Решења је било да премостимо са белим мајицама из 2011. и 2014. али су неки баш хтели црвене из 2015. Мораћемо то наредних дана да решавамо.   

 

 

15:30 је већ и наше пиће било охлађено а таман су почели долазити људи..: Прво ме Драгана из Равни Котара питала ђе су Љуба и Натка... Ја речем да ће доћи... тек што заврши реченицу, ево њих две иза мене... Прича Љупка, како је било доле у Грчкој, о наступу, хлачама и свему... А Натка рече како је њој било фино. Већ је добар део људи и био дошао, па је то била добра ствар да ја извадим погачу и оно мало саламице да људи не пију на празан стомак. Их, како је добро легла.

 

Книнџа који је први кукао да хоће ићи на ногометање, први се изгубио са неким цурицама плаве косе, па су онда момци из Батаје сами кренули да праше лопту по оној ледини. Не знам како су они прошли, али после смо ми: Зоки, Даре, Ђоле и ја изашли на мегдан Книнџи, Маркану, Аци и не знам ко је њима био четврти, али смо их одували 3:0! :<|  Сва три гола је дао Зоки, уз моје две асистенције, а први гол је дао под фаулом, што је још више "разљутило" Книнџу... Ногомет је игра где се тражи памет а не снага! Чак је тражио и измену да Мићан уђе уместо њега, али ни то им није помогло. Била је врућина па нисмо могли дуго. Била је то прилика да и други људи се лоптају.

 

 

16:30 смо већ започели право крајишко надметање. Прво је ишла вуча конопца, јер је Драгана Личанка морала да иде кући своме наследнику који има право српско име. Ово пишем јер је било неких шала око имена, чије је српско, а чије није, у њиховој кући. Стале су на мегдан Личанке против Далматинки које је Рајка предводила, али ситуација као и пре 2 године није се променила. Далматинке су биле боље. Биле су јаче и у килажи и у ставу. Иначе Рајка је ове године довела највећу бригаду, што је велико изненађење, а Мићанова бригада је затајила овај пут.

Након тога су снаге одмерили Далматинци, које је предводио "онај што пије кафу са таштом", против Личана. И ту је била боља Далмација, а Книнџа се радовао као мало дете. Банија је имала своју екипу, која се против Личана није прославила, али није било лоше. Касније су се пријављивали још неки момци за мегдан против Далматинаца, али нису имали шансе. Те су Далматинци који су иначе на овој Деветој Крајинади били и најбројнији, били победници у вучи конопца. Дочекали својих пет минута. А можда зато што су ови килавци из Босанске Крајине глумили да им је лоше, да их боле руке, ноге, глава, шта ли... па су остали и без екипе и без титуле. 

 

Бацање камена са рамена је ове године исто било интересантно, па су само мушки бацали, а највише је бацио Книнџа. Нисам мерио али одокативно је бацио више од 5м. Скок удаљ је била нова дисциплина, где је мали В. Крајина дошао до изражаја, па је скочио и преко 2.2м из места. Ем је лаган, ем је у форми.

 

grupna_zps6fvsgu0l.jpg

 

17:30 смо направили групну слику, где је стало 53 људи, али то није био укупан број посетилаца ове Крајинаде. већ по мојој процени бар 70, ако не и више, јер нису сви били у исто време када је шкљоцнуо тај Марканов фотоапарат. Било је и пре и после тога сликања, имао је Маркан пуне руке посла. Ја сам нешто мало и снимао, колико сам успео, па ћемо наредних дана то све да покачимо, колико се може.

 

 

18:15 је настављена прича посетилаца међусобно. Чекало се да певачи мало замезе, а онда је кренуло и грување на суво. И ту је на моје изненађење В. Крајина дошао до изражаја, као прави баја. Занимљиво ми је то из тог разлога што је раније већ споменио да пре 5 година није могао да смисли ту музику... а онда се десило чудо и нагли заокрет. Сада је био тај који пева први глас на Крајинади. Верујем да ни он сам себи не верује.

Оно што је у читавој причи сметало јесте техно музика поред, исто као и лане, па ћемо то морати видети како да решимо наредне године.

 

20:15 већ се смркавало па смо морали да спакујемо ђубре у кесе и покупимо наше ствари... Помагали су ми Мићан, В. Крајина, Марко Гламочак... Тада су се већ и правили планови за полазак кућама. Мићана сам морао да одбацим до моста, В. Крајину до стадиона, а Маркана "у круг двојке"... С тим да нам се придружио и Ђоле. Вели он да хоће само до Мостара, па ће он даље сам...

 

21:05 Од Аде до Мостара нема 7 минута вожње, али и поред гласне музике, Ђолета је баш ухватило, па када смо дошло до Савске улице, он вели - "Ђе смо то? Ђе си ме оставио?"... ;D  Једна шала која нас је на крају све добро насмејала. Додуше у сличном стању сам и ја био када сам дошао кући.

 

 

И баш ме питају моји: - "ДА ЛИ ЈЕ СВЕ ТО ВРЕДНО ТРУДА?".

 

- Их... ма како није.

 

"Да ми дају цијели свијет и да имам жена пет, ја би рађе сад на Ади био на Крајинади..."
 

Share this post


Link to post

ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа не могу да верујем колики сам ја баксуз написао сам цео извештај и кликнуо на линк поред и све ми се обрише јаоооооооооооо кукалааа ми мајкааа  >:(

 

Ајд опет из почетка нема ми друге... :-[

 

3.07.2015.само што сам се вратио са мора стиже порука од мајкана Чулета и пита да ли хоћу са њим раном зором на Крајинаду.Ја једва дочеко поруку...Уговоримо ми мјесто и вријеме...Био сам уморан ко пас од пута али ајде навио сам сат и саспао иии како то наравно увек бива будио сам се 200 пута у сред ноћи и гледао на сат...

 

И коначно освануо тај четврти јули и МОЈА ПРВА КРАЈИНАДА ;D  ма нисам ни изашао на улицу кад ме неку чича заустави и пита каква ми је то мајица и окле ми хаха,у том моменту стиже Чуле и ми одосмо у набавку...

 

Једино ми беше жао оне касирке,сва се јадна унервозила и збунила кад је видела онолико пиће и док је све оно искуцала прође Бога ми једно десетак добрих минута ако не и више... ::)

 

Ушли тако Чуле и ја на зеленило Београдске Аде кад тамо Мићан шири руке и чека браћу Крајишникеее!!!

 

Да се не бих сад понављао са Чулетом како је и шта је било рећи ћу само пар ствари

 

Морам да споменем свој скок у даљ хехе,што би реко Книнџа еее јбг лако је њему скакат кад има триес кила у њега  хехе ;D

И морам да споменем 2 цурице са којима сам се сликао ал на жалост слика остаде код њих на телефону дако да слику вероватно никад нећу ни виђет хахаа

 

Ииии онда се заорила дууго очекивана пјесма на сухо хехе...Ја сам је једва дочеко и одма сам почео да се дерем ко во хаха

Прво сам размишљао да ли да запјевам али рекох себи ајд шта фали  ;D  али онај осећај кад од једном почне да те прати 20 људи око тебе је неописив

 

И тако је почела падати ноћ и морали смо се полако купити и кретати кућама...

Ја утиске ни сат још увек не могу да саберем и једва чекам јубиларну десету крајинаду...

 

Што би реко Мићан јест било лијепо али је мало један дан  ;D 

АЛИ ЏАБЕ ЈА ОВО СВЕ ПИШЕМ И ТРУЋКАМ,КОД НЕ ДОЂЕТЕ САМИ НЕ МОЖЕТЕ ЗНАТИ КАКО ЈЕ ОЂЕ НА КРАЈИНАДИ :]]

 

На краји бих се затвалио свим мојим Крајишницима што су ми учинили 4 јул као један од најљепших дана у животу...

 

Живи били догодине у Книну :]]

Share this post


Link to post
 

3.07.2015.само што сам се вратио са мора стиже порука од мајкана Чулета и пита да ли хоћу са њим раном зором на Крајинаду.

 

 

 

 

 Нисам ти ја мајкан! ;D ;D ;D

 

;]\/

Share this post


Link to post
 

На краји бих се затвалио свим мојим Крајишницима што су ми учинили 4 јул као један од најљепших дана у животу...

 

 

Са нама се може све што се поожели, да полете рибе и запливају птице. ;|:]]

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this