grom

Šta je pokojni predsednik Jugoslavije očekivao da će zadesiti Srbiju, Crnu Goru i Balkan uopšte

Recommended Posts

Webtribune – 14.06.2015

419668_slobodan-milosevic_ff-600x431.jpg

Govor Slobodana Miloševića iz 2. oktobra 2000. godine otkriva šta je pokojni predsednik Jugoslavije očekivao da će zadesiti Srbiju, Crnu Goru i Balkan uopšte.

– U našoj javnosti je već dugo prisutna grupacija koja, pod imenom opozicione političke partije demokratske orijentacije, zastupa interese vlada koje su nosioci pritiska na Jugoslaviju, a posebno na Srbiju. Ta grupacija se na ovim izborima pojavila kao Demokratska opozicija Srbije.

– Od njihovih predstavnika smo čuli da će Sandžak dobiti autonomiju za koju se član njihove koalicije Sulejman Ugljanin, vođa separatističke muslimanske organizacije, zalaže već deset godina i koja faktički definitivno izdvaja Sandžak iz Srbije.

– Njihova su obećanja takođe vezana za davanje autonomije Vojvodini koja je takva da je ne samo izdvaja iz Srbije i Jugoslavije, već je, po svemu, čini sastavnim delom Mađarske. Na sličan način bi se odvojila od Srbije i druga područja, naročito neka njena rubna područja.

– Njihovo pripajanje susednim državama odavno je vruća tema tih država, koje stalno podstiču pripadnike manjina tih država u Jugoslaviji da daju svoj doprinos prisjedinjenju delova naše zemlje susednim državama.

– Teritorija koja bi prestala da nosi ime Srbija bila bi okupirana od strane međunarodnih, američkih ili nekih trećih vojnih snaga, koju bi tu teritoriju tretirale kao vojni poligon i kao vlasništvo, kojim se raspolaže u skladu sa interesima sile, čija se vojska na njoj nalazi.

– Srpski narod bi snašla sudbina Kurda, sa perspektivom da budu istrebljeni brže jer ih je manje od Kurda i jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor nego što je onaj na kome se Kurdi već decenijama nalaze.

– Što se tiče Crne Gore, njena sudbina bi bila prepuštena mafiji, čija bi pravila igre građani trebalo dobro da znaju. Svaka nedisciplina, a pogotovo svako protivljenje interesima mafije, stavlja vas na listu za odstrel koja isključuje pravo na svako pomilovanje.

– Velika podela na većinu siromašnih i manjinu bogatih – to je slika Istočne Evrope već nekoliko godina, i nju svi možemo da vidimo. Ta slika ne bi mimoišla ni nas. I mi bismo, pod komandom i kontrolom vlasnika naše zemlje, brzo stekli ogromnu većinu veoma siromašnih, čija je perspektiva da iz tog siromaštva izađu veoma neizvesna i daleka.

– Manjina bogatih bila bi sastavljena od švercerske manjine, kojoj bi bilo dopušteno da bude bogata samo pod uslovom da bude u svakom pogledu lojalna komandi koja odlučuje o sudbini njihove zemlje. Javna i društvena svojina brzo bi se transformisale u privatnu, ali vlasnici te svojine, iz dosadašnjeg iskustva naših suseda, po pravilu bili bi stranci.

– Mali izuzeci bili bi isključivo oni, koji bi pravo na vlasništvo kupovali lojalnošću i pokornošću izmeštenu iz sfere elementarnog, i nacionalnog i ljudskog dostojanstva. Najveća nacionalna dobra u tim prilikama postaju vlasništvo stranaca, a oni koji su do sada njima upravljali, činili bi to, u ovim izmenjenim prilikama, kao službenici stranih firmi u sopstvenoj državi.

– Naročito želim da naglasim, zbog mladih ljudi, intelektualaca, naučnih radnika, da su zemlje lišene suvereniteta po pravilu lišene i prava na stvaralaštvo, a naročito na stvaralaštvo u oblasti nauke.

–Smatrao sam kao svoju dužnost da upozorim građane naše zemlje, na posledice aktivnosti koje finansiraju i podržavaju vlade NATO alijanse. Građani mogu da mi veruju, a i ne moraju da mi veruju. Moja je želja da se u moja upozorenja ne uvere kasno, da se ne uvere tek onda kada bude teško da se isprave greške koje su građani u svojoj naivnosti, površnosti ili zabludi sami učinili.

Poštovani građani, pred drugi krug izbora želim da vas na ovaj način upoznam sa svojim viđenjem izbornih i političkih prilika u našoj zemlji, posebno u Srbiji. Kao što i sami znate, punu deceniju traju napori da se Balkansko poluostrvo stavi pod kontrolu nekih zapadnih sila.

Veliki deo tog posla je obavljen uspostavljanjem marionetskih vlada u nekim zemljama, pretvaranjem tih zemalja u zemlje ograničenog suvereniteta, ili zemlje lišene svakog suvereniteta. Zbog našeg otpora takvoj sudbini za našu zemlju, mi smo bili izloženi svim pritiscima kojima u savremenom svetu ljudi mogu biti izloženi. Broj i intenzitet tih pritisaka umnožavao se kako je vreme prolazilo.

Svoje iskustvo u drugoj polovini dvadesetog veka koje velike sile imaju u rušenju vlada, izazivanju nemira, podsticanju građanskih ratova, kompromitovanju i likvidiranju boraca za nacionalnu slobodu, dovođenja država i naroda na rub siromaštva – sve je to primenjeno na našu zemlju i narod.

Događaji koji su organizovani za naše izbore su, takođe, deo organizovane hajke na zemlju i narod, zato što su naša zemlja i narod barijera uspostavljanju potpune zapadne dominacije na Balkanskom poluostrvu.

OKUPACIJA I RASPARČAVANJE SRBIJE

U našoj javnosti je već dugo prisutna grupacija koja, pod imenom opozicione političke partije demokratske orijentacije, zastupa interese vlada koje su nosioci pritiska na Jugoslaviju, a posebno na Srbiju. Ta grupacija se na ovim izborima pojavila kao Demokratska opozicija Srbije. Njen stvarni šef nije njihov kandidat za predsednika države.

Njihov dugogodišnji šef je predsednik Demokratske stranke i saradnik vojne alijanse koja je ratovala protiv naše zemlje. On svoju saradnju sa tom alijansom nije mogao ni da sakrije. Uostalom, čitavoj našoj javnosti je poznat njegov apel NATO-u, da se Srbija bombarduje onoliko nedelja koliko je neophodno da bi se njen otpor slomio. Na čelu tako organizovane grupacije na ovim izborima nalazi se, dakle, zastupnik vojske i vlada koje su nedavno ratovale protiv Jugoslavije.

Zastupajući te interese, iz ove grupacije su našoj javnosti poslate poruke – da će sa njima na čelu Jugoslavija biti izvan svake opasnosti od rata i nasilja, da će doći do ekonomskog prosperiteta, vidno i brzo ostvarenog višeg standarda, takozvanog povratka Jugoslavije u međunarodne institucije, i tako dalje.

Poštovani građani, moja je dužnost da vas javno i na vreme upozorim da su ta obećanja lažna. I da stvari stoje obrnuto, jer upravo naša politika garantuje mir – a njihova samo trajne sukobe i nasilje. A evo zašto. Uspostavljanjem vlasti koju podržava, odnosno koju instalira zajednica zemalja okupljenih u NATO alijansi, Jugoslavija bi neizbežno postala zemlja čija bi se teritorija brzo rasparčala.

To nisu samo namere NATO-a, to su i predizborna obećanja Demokratske opozicije Srbije. Od njihovih predstavnika smo čuli da će Sandžak dobiti autonomiju za koju se član njihove koalicije Sulejman Ugljanin, vođa separatističke muslimanske organizacije, zalaže već deset godina i koja faktički definitivno izdvaja Sandžak iz Srbije. Njihova su obećanja takođe vezana za davanje autonomije Vojvodini koja je takva da je ne samo izdvaja iz Srbije i Jugoslavije, već je, po svemu, čini sastavnim delom Mađarske.

Na sličan način bi se odvojila od Srbije i druga područja, naročito neka njena rubna područja. Njihovo pripajanje susednim državama odavno je vruća tema tih država, koje stalno podstiču pripadnike manjina tih država u Jugoslaviji da daju svoj doprinos prisjedinjenju delova naše zemlje susednim državama.

U sklopu te politike rasparčavanja Jugoslavije, Kosovo bi bila prva žrtva. Njegov sadašnji status bi se proglasio za legalan i definitivan. To je prvi deo Srbije sa kojim bi ona morala da se oprosti, ne izražavajući, pri tom, čak ni nadu da će joj taj deo njene zemlje jednom moći da bude vraćen.

Teritorija koja bi prestala da nosi ime Srbija bila bi okupirana od strane međunarodnih, američkih ili nekih trećih vojnih snaga, koju bi tu teritoriju tretirale kao vojni poligon i kao vlasništvo, kojim se raspolaže u skladu sa interesima sile, čija se vojska na njoj nalazi. Sliku tog raspolaganja i posledice tog raspolaganja, gledali smo već decenijama, a naročito, u ovoj deceniji u mnogim zemljama širom sveta, nažalost poslednjih godina i u Evropi, na primer na Kosovu, Republici Srpskoj, Makedoniji, u našem neposrednom okruženju.

Srpski narod bi snašla sudbina Kurda, sa perspektivom da budu istrebljeni brže jer ih je manje od Kurda i jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor nego što je onaj na kome se Kurdi već decenijama nalaze.

Što se tiče Crne Gore, njena sudbina bi bila prepuštena mafiji, čija bi pravila igre građani trebalo dobro da znaju. Svaka nedisciplina, a pogotovo svako protivljenje interesima mafije, stavlja vas na listu za odstrel koja isključuje pravo na svako pomilovanje.

slobodan-milosevic-1331541427-130278.jpg

 

SIROMAŠTVO I EKONOMSKA ZAVISNOST

Dao sam svoj prikaz o sudbini Jugoslavije u slučaju da se prihvati izbor NATO-a za našu zemlju, sa ciljem da upozorim i na to da bi u tom slučaju, osim gubitka zemlje i ponižavanja njenih građana, svi živeli pod neprekidnim nasiljem.

Novi vlasnici državne teritorije nekadašnje Jugoslavije, kao i okupatori preostale srpske teritorije vršili bi, po prirodi stvari, teror nad stanovništvom, čiju su teritoriju okupirali. Sam srpski narod bi istovremeno vodio neprekidnu borbu za ponovno uspostavljanje srpske države i za svoje okupljanje u njoj. Oni ne žele mir i blagostanje na Balkanu, oni žele da ovo bude zona sykoba i ratova, koji bi im pružili alibi za trajno prisustvo.

Marionetska vlast, dakle, garantuje nasilje, mogući dugogodišnji rat – sve samo ne mir. A samo naša sopstvena vlast garantuje mir. Zatim, sve zemlje koje su se našle u statusu ograničenog suvereniteta, sa vladama pod uticajem stranih sila, vrtoglavom brzinom su postojale siromašne. I to na način koji isključuje nadu u pravednije i humanije socijalne odnose.

Velika podela na većinu siromašnih i manjinu bogatih – to je slika Istočne Evrope već nekoliko godina, i nju svi možemo da vidimo. Ta slika ne bi mimoišla ni nas. I mi bismo, pod komandom i kontrolom vlasnika naše zemlje, brzo stekli ogromnu većinu veoma siromašnih, čija je perspektiva da iz tog siromaštva izađu veoma neizvesna i daleka. Manjina bogatih bila bi sastavljena od švercerske manjine, kojoj bi bilo dopušteno da bude bogata samo pod uslovom da bude u svakom pogledu lojalna komandi koja odlučuje o sudbini njihove zemlje.

Javna i društvena svojina brzo bi se transformisale u privatnu, ali vlasnici te svojine, iz dosadašnjeg iskustva naših suseda, po pravilu bili bi stranci. Mali izuzeci bili bi isključivo oni, koji bi pravo na vlasništvo kupovali lojalnošću i pokornošću izmeštenu iz sfere elementarnog, i nacionalnog i ljudskog dostojanstva. Najveća nacionalna dobra u tim prilikama postaju vlasništvo stranaca, a oni koji su do sada njima upravljali, činili bi to, u ovim izmenjenim prilikama, kao službenici stranih firmi u sopstvenoj državi.

KRIMINAL I ROPSTVO

Uz nacionalno poniženje, rasturanje države i socijalnu bedu, nužno bi moralo da dođe do mnogih oblika socijalne patologije, među kojima bi kriminal bio prvi. To nije puka pretpostavka već iskustvo svih zemalja koje su prošle taj put, koji mi izbegavamo po svaku cenu. Prestonice evropskog kriminala već skoro decenijama nisu na Zapadu, kao što je nekada bilo, već na istoku Evrope.

Našem narodu i ovaj sadašnji kriminal teško pada jer smo dugo, od Drugog svetskog rata do devedesetih godina živeli u društvu koje za kriminal tako reći nije znalo. A neki veći kriminal, koji se ne može izbeći u društvu koje bismo postali, gubljenjem suvereniteta i velikog dela teritorije, taj veći kriminal bi bio za naš mali i na kriminal nenaviknuti narod, opasan kao što je za društvo i njegove građane opasan rat.

Neslobodne zemlje ukidaju pravo građana koji u njima žive da slobodno izraze svoje mišljenje, jer bi se to mišljenje, pre svega sukobilo sa neslobodom. A o ispoljavanju volje, razume se, tek o tome nema ni govora. Manifestovanje volje dopušteno je samo u vidu farse, ispoljavaju ga samo skutonoše stranih gazda. A njihova simulacija slobode volje, služi kao pokriće okupatoru da je uspostavio demokratiju, u čije ime je zaposeo i teritoriju tuđe zemlje.

Naročito želim da naglasim, zbog mladih ljudi, intelektualaca, naučnih radnika, da su zemlje lišene suvereniteta po pravilu lišene i prava na stvaralaštvo, a naročito na stvaralaštvo u oblasti nauke. Veliki centri, velike moći, finansiraju naučno stvaralaštvo, kontrolišu domašaje i odlučuju o primeni njegovih rezultata.

Zavisne države, ukoliko imaju naučne laboratorije i naučne institute, nemaju ih kao samostalne subjekte, već kao ispostave centrala koja im kontroliše sve, a naročito domašaje u stvaralačkom mišljenju i radu. Ti domašaji se moraju kretati u granicama, koje u okupiranu zemlju i okupirani narod neće uneti seme pobune ili emancipacije.

ISTORIJSKA ODGOVORNOST NARODA

U ovom trenutku, pred drugi krug izbora, zbog sumnje Demokratske opozicije Srbije da može da ostvari rezultat koji im je potreban, pripadnici vrha DOS-a, novcem unesenim u zemlju, potkupljuju, ucenjuju i zastrašuju građane i organizuju štrajkove, nemire i nasilje, ne bi li zaustavili proizvodnju, svaki rad i svaku aktivnost. Sve, razume se, sa ciljem da u Srbiji stane život i sa obrazloženjem da taj život može ponovo da počne, i da se odvija uspešno i dobro, kada počnu da ga organizuju oni koji ovde zastupaju okupatorske namere, planove i interese.

Naša je zemlja suverena država, ima svoj zakon, svoj Ustav, svoje institucije. Srbija je dužna, a i zaslužila je da se odbrani od invazije, koja joj je pripremljena kroz razne oblike subverzije. A građani su dužni da znaju da učešćem u subverziji, kojoj je cilj spoljna dominacija nad njihovom zemljom, odnosno okupacija njihove zemlje, snose istorijsku odgovornost za ukidanje prava svojoj zemlji da postoji, ali snose odgovornost i za gubljenje kontrole nad sopstvenim životom i životom svoje dece. I mnogih drugih ljudi.

Smatrao sam kao svoju dužnost da upozorim građane naše zemlje, na posledice aktivnosti koje finansiraju i podržavaju vlade NATO alijanse. Građani mogu da mi veruju, a i ne moraju da mi veruju. Moja je želja da se u moja upozorenja ne uvere kasno, da se ne uvere tek onda kada bude teško da se isprave greške koje su građani u svojoj naivnosti, površnosti ili zabludi sami učinili. Pa će se te greške teško otklanjati, a neke možda neće moći nikada da se otklone.

Moj motiv da izrazim svoje mišljenje, na ovaj način, nije uopšte lične prirode. Dva puta sam biran za predsednika Srbije i jednom za predsednika Jugoslavije.

Valjda bi svakom posle ovih deset godina trebalo da bude jasno da oni ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije. Moja savest u tom pogledu je savršeno mirna.

Moja savest, međutim, ne bi bila ni najmanje mirna ako svom narodu ne bih, posle svih ovih godina na njegovom čelu, rekao šta mislim o njegovoj sudbini, ako bi mu tu sudbinu nametnuo neko drugi, makar i tako što bi narodu objašnjavao kako je takvu sudbinu izabrao sam. Ta zabluda da bira sam ono što za njega bira neko drugi, najopasnija je zabluda i glavni je razlog moje odluke da se obratim građanima Jugoslavije.

Hvala.

Share this post


Link to post

Dobro je Slobo zborio.

Nego se kasno sjetio. Nešto kao naknadna pamet ovih današnjih Tadića i ostalih.

Svoju vlast i opstajanje na vlasti je gradio upravo na strahu, kriminalu i ukidanju institucija države radi bogaćenja ljudi koji su bili bliski vlasti.

Što se tiče nacionalnih interesa upravo je on potrošio okeane srpske energije i podršku koju je on imao nije imao niko ni prije ni poslije.

Slobo nije ovdje lagao, ali je bilo kasno, ovdje je samo pokušao oprati ruke jer je znao da je gotovo.

Narodu je bilo dosta i nasjeo je na obećane milijarde u visini Segedina. Nema tu ništa čudno.

Većina onih koji su klicali Slobi na Gazimestanu, činili su to i u oktobru 2000te ali sada Koštunici, na mali broj njih danas piški firnajz samo na spomen Vučićevog imena.

Puno to govori o nama kao narodu, a spomenu i @cvrčak one crvene knjižice prije neki dan i ljepo napisa zašto su se uzimale.

Da smo mi drugačiji nebi Slobo pisa ovakve govore prije 15 godina, a isti oni koji su ga rušili danas sve oko sebe ubjeđivali koliki je on prorok i vizionar bio.

Da smo drugačiji i da nam pred očima nije stalno ta famozna knjižica danas u malo drugačijim bojama i privilegije koje ona donosi ne bi bili ovdje gdje jesmo.

Share this post


Link to post

Ja sam dosao do jednog zakljucka da je raspad i komadanje Jugoslavije pocelo onog momenta kada su je vise sile i stvorile .

Odnosno kada su se poigravali i igrali neku vrstu saha  . . .

Share this post


Link to post

Ja sam dosao do jednog zakljucka da je raspad i komadanje Jugoslavije pocelo onog momenta kada su je vise sile i stvorile .

Odnosno kada su se poigravali i igrali neku vrstu saha  . . .

 

Da Srbi nisu sa otpadnicima ušli u zajedničku državu,sad bi bili nezavisni ko Bjelorusija,ili možda,budimo realni,malo teže,jel je Rusija daleko.

 

Kralj kad je uvidio za što su ga "kolege" masoni iskoristili,promijenio je ponašanje,zato su ga ubili jel ko sa đavolom tikve sadi, glavu mu se obijaju(Karađorđević,Milošević na balkanskom planu,Gadafi i Husein na globalnom planu),ne može se sjedit na dvije stolice,osim ako nisi njihov igrač ko što je bio poljski Židov Tito,a znamo da su Poljaci opsjednuti Rusima,ko Hrvati Srbima,premda su bolji jel Poljaci podržavaju Srbe,Hrvati ne Ruse.

Share this post


Link to post

Ja sam dosao do jednog zakljucka da je raspad i komadanje Jugoslavije pocelo onog momenta kada su je vise sile i stvorile .

Odnosno kada su se poigravali i igrali neku vrstu saha  . . .

 

 

Uvijek velike sile. Vjerovatno ste vi u pravu Grome ali moguće je da ima i drugih razloga. Da li bi ju rasturili da su Hrvati i Slovenci bili za ostanak u Jugoslaviji?

Hvala Bogu da je otišla. Bila je katastrofalna po Srbe koji to nisu zaslužili. Evo neki dan gledam novinara Lazanskog koji kaže "Ne mogu ju prežaliti, 25 miliona stanovnika ozbiljna je to bila država" a ja si mislim čovječe jel vidiš stotine hiljada Srba koji su ubijeni kroz tu Jugoslaviju. Već samo to znači nakon 1941., je priča trebala biti završena. U životu bio problem nacionalizam ili genocid ili bilo koji drugi problem sa ljudima/narodima oko nas, ako vidiš da te ne vole i da loše utječu na tebe, slabe te, crpe te, pa čemu onda opet neka priča čak i samo tipa "Žao mi je te države jer je bila ozbiljna država". Dokle ide ta nemogućnost da se vide stvari kakve jesu? Ponekad se pitam šta ustaše i komunisti moraju Srbima napraviti a da već nisu da bi ovi ipak progledali ? Ako vidiš da te neko koči u životu pa makni se čovječe. Makni se sa guštom. Prodisačeš. Biće ti bolje. Budi svoj. Imaj svoje granice. 

Share this post


Link to post

ponekad mislim  da danasnje  tzv. drzave Srbiju i u Hrvatsku ( da o ostalim mjesnim zajednicama  od tzv. drzava i ne pricam ) treba rasformirati i ukinuti..niti cemu sluze, niti se zivi dobro, svako ih guzi, izgledaju neozbiljno  , besperspektivno, ljudi bjeze, sele na zapad, a mi seruckamo  o nekom nacionalnom ponosu !? ko je ovdje lud ???

Share this post


Link to post

Da Srbi nisu sa otpadnicima ušli u zajedničku državu,sad bi bili nezavisni ko Bjelorusija,ili možda,budimo realni,malo teže,jel je Rusija daleko.

 

Kralj kad je uvidio za što su ga "kolege" masoni iskoristili,promijenio je ponašanje,zato su ga ubili jel ko sa đavolom tikve sadi, glavu mu se obijaju(Karađorđević,Milošević na balkanskom planu,Gadafi i Husein na globalnom planu),ne može se sjedit na dvije stolice,osim ako nisi njihov igrač ko što je bio poljski Židov Tito,a znamo da su Poljaci opsjednuti Rusima,ko Hrvati Srbima,premda su bolji jel Poljaci podržavaju Srbe,Hrvati ne Ruse.

Nisam duze vremena prisutan zbog obaveza  a i nemogucnosti javljanja ali cu pokusati odgovoriti na meni naslovljene teme .

Nikad nismo nezavisni , ni onda kad mislimo da jesmo i za to postoje neki " dokazi " .

Nisu Srbi prihvatili zajednicku drzavu sto su htjeli , ili zbog alavosti kralja kako se predstavlja , nego sto su morali .

Apetiti koji su na sceni odvajkada ,  sada su dosli do izrazaja i potpuno su vidljivi .

Borba je da jedan bude vladar svjeta i na tome se radilo i sada radi i radit ce se .

A sto se tice i onako sa god da smo u timu bit ce mo potlaceni .

Istorija se promjenila i nove knjige napisane gdje nas Srbe dozivljavaju kao azdaje koje treba potamaniti .

Iz takvih knjiga vesc uce u susjednim bananama , ali i kod nas  u Srbiji oko Kosova i Metohije .

Share this post


Link to post

Uvijek velike sile. Vjerovatno ste vi u pravu Grome ali moguće je da ima i drugih razloga. Da li bi ju rasturili da su Hrvati i Slovenci bili za ostanak u Jugoslaviji?

Hvala Bogu da je otišla. Bila je katastrofalna po Srbe koji to nisu zaslužili. Evo neki dan gledam novinara Lazanskog koji kaže "Ne mogu ju prežaliti, 25 miliona stanovnika ozbiljna je to bila država" a ja si mislim čovječe jel vidiš stotine hiljada Srba koji su ubijeni kroz tu Jugoslaviju. Već samo to znači nakon 1941., je priča trebala biti završena. U životu bio problem nacionalizam ili genocid ili bilo koji drugi problem sa ljudima/narodima oko nas, ako vidiš da te ne vole i da loše utječu na tebe, slabe te, crpe te, pa čemu onda opet neka priča čak i samo tipa "Žao mi je te države jer je bila ozbiljna država". Dokle ide ta nemogućnost da se vide stvari kakve jesu? Ponekad se pitam šta ustaše i komunisti moraju Srbima napraviti a da već nisu da bi ovi ipak progledali ? Ako vidiš da te neko koči u životu pa makni se čovječe. Makni se sa guštom. Prodisačeš. Biće ti bolje. Budi svoj. Imaj svoje granice. 

Ima tu istine sta ti kazes , ali u predhodnom sam dao neke odgovore i svoja misljenja tako da nema potrebe ponavljanja .

Na zapadu su postovane vrednosti covjeka samo do trenutka dok te koriste .

Odmah po prestanku tvoje vaznosti ti si niko i nista .Ali bukvalno .

Ja recimo ne kukam za drzavom koja se i stvorila da bi se raspala , vec za prolivenom krvlju koja je trebala da bude pecat mira sloge i stabilnosti te nametnute nam drzave .

Vidimo i svjedoci smo da se raspala brzinom kako je i stvorena .

Bar po nekim istoriskim dokazima vidimo da su carstva i kraljevstva propadala .

Kako ?

Nisu ona propadala vec su samo odredjeni slojevi ucvrscivani a ono sto im je balast odbaceno odnosno kao kao ratni pljen pripojeno ( Carstva i kraljevstva ).

To i tako se sa nama desilo .

Rekao sam davno jednom ovdje na nekoj temi , da bi volio da sam ostavio kosti negdje na nekoj lickoj guduri  pa da ne vidim sta nam zlotvori rade .

Ali to je valjda neko prokletstvo pa se moras patiti dok te krpica tece . . .

Share this post


Link to post

Mislim da ni oni sto su se kunuli u Jugoslaviju nisu bili dorasli da je sacuvaju po svaku cenu ... Kao nisu mogli zakonski da izvrse drzavni udar ... Postovali su proceduru kao pijan plota ; ne znam jesu li oni proucavali drzavne prevrate na studijama ? Kakvi su to bili oficiri kad im je procedura bila iznad Jugoslavije ? Moza preozbiljna vojska ?? Drugo nije mi jasno kako su Sloba i Kostunica dozvolili crnoj gori da izadje iz zajednice.... Iz visih interesa trebalo je to brzo resiti...sacuvalo bi se ono najbitnije...izlaz na more...

Share this post


Link to post

ponekad mislim  da danasnje  tzv. drzave Srbiju i u Hrvatsku ( da o ostalim mjesnim zajednicama  od tzv. drzava i ne pricam ) treba rasformirati i ukinuti..niti cemu sluze, niti se zivi dobro, svako ih guzi, izgledaju neozbiljno  , besperspektivno, ljudi bjeze, sele na zapad, a mi seruckamo  o nekom nacionalnom ponosu !? ko je ovdje lud ???

 

 

Ognjeslave, ja ne bi nikad stavio Srbiju i Hrvatsku u istu rečenicu pa niti u smislu današnjih država i kakve su. To može samo onaj koji je krajnje neupućen ili pokvaren. Onaj koji bi opet neku novu Jugoslaviju pa da se otvori prostor za hrvatske koljače. Nije da tebe sad direktno prozivam već pišem. Srbi su doživjeli holokaust od strane Hrvata, izgubili su i ozbiljne teritorije nakon 1995 na kojima su bili većina 500 godina a i prije toga su gubili svoje teritorije. Dalje, Hrvati su fizičkim ubijanjem Srba i genocidom nagrađeni na način da je teritorija Hrvatske proširena nakon Drugog svjetskog rata upravo na srpske etničke prostore (Krajinu, komunisti su Krajinu stavili u SRH). Ogroman broj Srba je fizički likividiran od strane Hrvata a broj Srba je prije 100 godina na terenu današnje RH bio veći od broja Hrvata. Srbi su STVORILI Hrvatsku u Drugom svjetskom ratu kroz Partizanski pokret ne znajući šta se dešava i za šta se oni bore. Srbi su stvorili hrvatsku federalnu jedinicu da bi 50 godina kasnije bili izbačeni iz ustava i protjerani iz Hrvatske. Same države ? Tu Hrvata nema. Srbija je nezavisna još od 19 vijeka, Srbi su državotvorni narod, jak narod a Hrvatska ne postoji do 1992 kada su ih protivno međunarodnom pravu priznali tvorci novog svjetskog poretka. Srbija i Hrvatska nemaju dodirne točke. Tu nema ničega. Srbi su dali preko milion vojnika heroja koji su izginuli u Prvom svjetskom ratu dok su Hrvati dali zločince kojima nema ravnih u cijeloj ljudskoj povijesti, da ne govorim o hrvatskoj osobini gdje se uvijek privuku uz jake pa bio to i Hitler. Srbi i i Srbija su suprotnost tome. Ovo što pišem su važne ljudske stvari i mene ne zanima toliko srpska ili hrvatska verzija povijesti ili događanja, uostalom normalni ljudi sve vide. Zbog svojeg herojstva i dobre duše Srbi su na kraju i teško nastradali. I evo čim se spomenu srpskom narodu ljudsko-dostojanstvene stvari tipa "Budite svoji, budite ponosni, maknite se od onih koji vas mrze, imajte svoju kuću, imajte svoju nacionalnu državu" odmah skočite vi koji u tome vidite srpski nacionalizam što pokazuje da ništa niste naučili u životu.

Share this post


Link to post

Grome, po pitanju Hrvatske uvijek je potreban oprez. Hrvatskoj treba željeti sve najgore na svim nivoima. Ne iz naše mržnje. To veze nema sa mržnjom. To je čisto kao što imaš serijskog ubojicu koj hara gradom i na tebi je da prijaviš ubojicu i da mu želiš sve najgore. Svaki stav van ovoga vrijeđa ljudski razum i samo idiot Hrvatskoj želi dobro. Hrvatska ? To nije pitanje simpatije prema Hrvatskoj ili mržnje prema Hrvatskoj ili nečega trečega. To je pitanje zdravog razuma. Nemojmo dozvoliti da nam i to oduzmu.

Share this post


Link to post

Grome, po pitanju Hrvatske uvijek je potreban oprez. Hrvatskoj treba željeti sve najgore na svim nivoima. Ne iz naše mržnje. To veze nema sa mržnjom. To je čisto kao što imaš serijskog ubojicu koj hara gradom i na tebi je da prijaviš ubojicu i da mu želiš sve najgore. Svaki stav van ovoga vrijeđa ljudski razum i samo idiot Hrvatskoj želi dobro. Hrvatska ? To nije pitanje simpatije prema Hrvatskoj ili mržnje prema Hrvatskoj ili nečega trečega. To je pitanje zdravog razuma. Nemojmo dozvoliti da nam i to oduzmu.

ostraščenost neumitno vodi ka raznim poremječajima

Share this post


Link to post

  a broj Srba je prije 100 godina na terenu današnje RH bio veći od broja Hrvata. 

kako da te na osnovu samo ovog naravno krivog podatka shvatim kao ozbiljnog diskutanta ? hajde mi to reci molim te.

Share this post


Link to post

kako da te na osnovu samo ovog naravno krivog podatka shvatim kao ozbiljnog diskutanta ? hajde mi to reci molim te.

Šta je čovjek pogriješio?

Nego šta nego je bilo.

Siguran sam da se to može i dokazati.

Na mene ne računaj, nemam vremena ni živaca.

Share this post


Link to post

Hrvati ili ne znaju ili ne vide da imaju krizu identiteta...Mrznjom se hrane i mrznjom su stvorili svoj identitet.Mrzis Srbina ona si Hrvat,ne mrzis Srbina onda si Srbin . I sad kad su ocitili Srbe iz svoje drzave , pitam se kako ce u buducnosti da se razvijaju i u kom pravcu ce da odu ? Nemaju vise Srbe koji su ih ustaskom mrznjom stvarili kao Hrvatski narod

Share this post


Link to post

Šta je čovjek pogriješio?

Nego šta nego je bilo.

Siguran sam da se to može i dokazati.

Na mene ne računaj, nemam vremena ni živaca.

i ja sam cuo da Beograd ima 3 Meleona stanovnika. kako znam ? rekla mi moja pokojna baba.

Share this post


Link to post

Grome, po pitanju Hrvatske uvijek je potreban oprez. Hrvatskoj treba željeti sve najgore na svim nivoima. Ne iz naše mržnje. To veze nema sa mržnjom. To je čisto kao što imaš serijskog ubojicu koj hara gradom i na tebi je da prijaviš ubojicu i da mu želiš sve najgore. Svaki stav van ovoga vrijeđa ljudski razum i samo idiot Hrvatskoj želi dobro. Hrvatska ? To nije pitanje simpatije prema Hrvatskoj ili mržnje prema Hrvatskoj ili nečega trečega. To je pitanje zdravog razuma. Nemojmo dozvoliti da nam i to oduzmu.

Vidi !

Nema kucnog numera u Krajini koji nije bio zavijen u crno u drugom ratu .

Ruzno je reci i izvinjavam se sto mrtve pretvaram u brojeve , ali tacne cifre se nece znat jos duze vremena .

Prikrivaju ih .

Porjeklom sam iz jednog "nestalog" lickog sela .

Ustase usle zatvorile u kucu stanovnistvo i zive zapalili .

Preko sedamdeset dusa je zivo izgorilo .

Cetvoro se  uspjelo samo pukim slucajem spasiti izranjavani i nagorjeli nekako uspjeli uteci .

Oni sto prezivjese opisali i ispricali jad koji ih je snasao .

Zasto ti ovo kazem i zasto ponavljam , (jer sam vec ovo pominjao u nekom od predhodnih tema ) .

Da bi se shvatilo da ljudi pamte , da se to prenosi sa koljena na koljeno da budu koliko se moze oprezani .

Ali sta mozes , mi smo ti ka marva , tako da nas je lako presedlati . . .

Share this post


Link to post

Šta je čovjek pogriješio?

Nego šta nego je bilo.

Siguran sam da se to može i dokazati.

Na mene ne računaj, nemam vremena ni živaca.

E moj prika .

Tesko ce mo mi dokazati istinu .

Za sledecih trideset godina nece se ni pominjati gdje su i koliko je Srba zivilo u Krajini .

Pa ako neko i spomene onda ce se naci neki idioti i sve to negirati i ismijavati na najbrutalniji moguci nacin .

A toga sto se usudio pomenuti nazivat ce ga belosvetskom budaletinom i neznalicom  . . .

Share this post


Link to post

E moj prika .

Tesko ce mo mi dokazati istinu .

Za sledecih trideset godina nece se ni pominjati gdje su i koliko je Srba zivilo u Krajini .

Pa ako neko i spomene onda ce se naci neki idioti i sve to negirati i ismijavati na najbrutalniji moguci nacin .

A toga sto se usudio pomenuti nazivat ce ga belosvetskom budaletinom i neznalicom  . . .

Sve si reka prika.

Share this post


Link to post

Grome, po pitanju Hrvatske uvijek je potreban oprez. Hrvatskoj treba željeti sve najgore na svim nivoima. Ne iz naše mržnje. To veze nema sa mržnjom. To je čisto kao što imaš serijskog ubojicu koj hara gradom i na tebi je da prijaviš ubojicu i da mu želiš sve najgore. Svaki stav van ovoga vrijeđa ljudski razum i samo idiot Hrvatskoj želi dobro. Hrvatska ? To nije pitanje simpatije prema Hrvatskoj ili mržnje prema Hrvatskoj ili nečega trečega. To je pitanje zdravog razuma. Nemojmo dozvoliti da nam i to oduzmu.

 

Cista glupost, po cemu se tvoj rasizam i sovinizam razlikuje od nekoga, koji glorificira ustasku ideologiju? Kakve koristi imas da ljudi recimo u Hrvatskoj lose zive? Je li moguce da ti svoje komplekse ljecis na muci tudjih naroda? Prvi koji ce upravo zbog takve politike nastraditi i biti na udaru su srpski povratnici ili su oni po tebi samo izdajnici? Da se svi mi na prostoru bivse Jugoslavije bavimo ekonomijom a manje mitologijom svima bi nama bilo bolje. Jedna razorena Njemacka se nakon drugog svijetskog rata podigla i odbacila NS-ideoligiju (ma da je trebalo vrijemena i sigurno uz pomoc Zapada), i prvi gastarbajteri su tamo dolazili vec sredinom pedesetih godina. A zbog takvih slicnih tebi, ni jedna bivse ex-yu drzava koja je bila u ratu nije napredovala, sto gore, svi zele da pobjegnu od tamo. Sta smo mi nakon toliko godina posle rata postigli?

Share this post


Link to post

I Kapetan i Guns su delom upravu ...

ALI

Zvanicno Srbija kaze da nije bila u ratu s Hrvatskom, pa po tome Srbija nista nije ni izgubila , i ona moze da saradjuje a Hrvatima.

Nezvanicno mi smo porazeni , tj svi smo u izgnanstvu !

Zakljucujem da smo i dalje mi Krajisnici u ratnom stanju ! Nigde nije potpisana potpuna kapitulacija !!! osim Erdutskog sporazuma ...

Pa sledi da smo mi proterani a na nasoj zemlji je okupator ! Shodno tome NEMA saradnje s okupatorom ! Dok se nase vodjstvo ne dogovori s Hrvatima....

Srbija moze u nase ime da se dogovara sta hoce s Hrvatima , ali to sto rade nije nasa odluka !

Zakljucak , popis Krajisnika , raspisati izbode i neka nasa nova vlada izabrana vecinom deluje u ime Krajisnika !

Share this post


Link to post

 Sta smo mi nakon toliko godina posle rata postigli?

 

Nista vise nije kao prije... sve unutar granica bivse Jugoslavije bilo je u vlasnistvu drzave tj. naroda... voda i zemlja, sve sto je pokretno i nepokretno i sva prirodna bogatstva iznad i ispod povrsine zemlje, sve je to bilo nase i mogli smo da raspolazemo sa vlastitom buducnoscu. Zato smo i imali taj luksuz da odlucimo "demokratski" da sve to razjebemo i rasprodamo novim gospodarima (citaj lopovima i ratnim profiterima) za sitne pare. Sad nam vedre i oblace tipovi smijesno odjeveni... plase nas avetima proslosti, huskaju jedan dio naroda protiv drugog, proklamiraju skromnost, a zive u raskosi. Nista vise ne odlucujemo mi sami, to cine strani ljudi, negde daleko. Nasa buducnost i buducnost nase djece je u njihovim rukama.

Share this post


Link to post

I Kapetan i Guns su delom upravu ...

ALI

Zvanicno Srbija kaze da nije bila u ratu s Hrvatskom, pa po tome Srbija nista nije ni izgubila , i ona moze da saradjuje a Hrvatima.

Nezvanicno mi smo porazeni , tj svi smo u izgnanstvu !

Zakljucujem da smo i dalje mi Krajisnici u ratnom stanju ! Nigde nije potpisana potpuna kapitulacija !!! osim Erdutskog sporazuma ...

Pa sledi da smo mi proterani a na nasoj zemlji je okupator ! Shodno tome NEMA saradnje s okupatorom ! Dok se nase vodjstvo ne dogovori s Hrvatima....

Srbija moze u nase ime da se dogovara sta hoce s Hrvatima , ali to sto rade nije nasa odluka !

Zakljucak , popis Krajisnika , raspisati izbode i neka nasa nova vlada izabrana vecinom deluje u ime Krajisnika !

ратник,пише ти у профилу "сдг" ако је оно што ја мисли да јесте,онда смо били у сличним јединицама,да не кажем истим,а што се тиче ратног стања са хрватима,нема потребе прекидати га без обзира што су они сада у предности,има брате широк простор за деловање против истих,ето ја пре неколико година .....  а,нећу да кажем шта сам урадио,има овде оних који са хрватима шурују,поздрав свим Србима који су омирисали барут деведесетих  :<|

Share this post


Link to post

ратник,пише ти у профилу "сдг" ако је оно што ја мисли да јесте,онда смо били у сличним јединицама,да не кажем истим,а што се тиче ратног стања са хрватима,нема потребе прекидати га без обзира што су они сада у предности,има брате широк простор за деловање против истих,ето ја пре неколико година .....  а,нећу да кажем шта сам урадио,има овде оних који са хрватима шурују,поздрав свим Србима који су омирисали барут деведесетих  :<|

jel pozdrav važi i za "ustaše" ? :)

Share this post


Link to post

Odsada ce biti banovani svi oni koji se ne budu drzali teme topika, ne samo ovog topika vec svih topika.

Otvorite neki "chat topik" pa tamo raspredajte do mile volje

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...