Sta to znaci za nas?
U prvi mah svi pomislimo "eto sad necemo imati mira ni u Srbiji od izmisljenih hrvatskih optuznica".
E pa nije tako.
Mi treba ovaj trenutak i ovaj sporazum da iskoristimo da napokon pokrenemo istrage protiv hrvatskih zlocina i zlocinaca jer sada napokon imamo ovlastenu ustanovu koja je u stanju da to uradi. Ta ustanova je Specijalno tuzilastvo za ratne zlocine u Srbiji koja je sada duzna na osnovu ovoga potpisanog sporazuma da postupa i reaguje na izjave prezivjelih ili ocevidaca tih hrvatskih zlocina.
Mi prognani Krajisnici do sada nismo imali niti zvanicnu ustanovu niti organizaciju koja bi nas u tome zastupala i sada je prilika da se napokon rasvijetle barem neki od hrvatskih zlocina a sama Hrvatska dovede na stub srama. Dali ce hrvatski zlocini nad nama i dalje prolaziti nekaznjeno ovisi samo od nas samih.
Specijalno tuzilastvo za ratne zlocine u Srbiji je duzno da reaguje i da na osnovu prituzbi i izjava svjedoka ratnih zlocina pokrene proces i istragu o istima i zato Vas pozivamo da iskoristimo ovaj momenat i pocnemo sa prikupljanjem izjava i ostale dokumentacije o hrvatskim zlocinima i zlocincima.
Pozivamo sve Vas koji znate za neki zlocin ili ste bili svjedok i ocevidac hrvatskih zlocina da nam se pridruzite u ovoj akciji otkrivanja i procesuiranja ratnih zlocina i zlocinaca od strane Hrvatske drzave, vojske i policije nad nama Krajisnicima tako sto cete kontaktirati Tuzilastvo za ratne zlocine Republike Srbije i ponuditi im izjavu i dokaze o odredjenom zlocinu za koji znate.
Kontakt informacije:
Канцеларија портпарола
Бруно Векарић
Јасна Јанковић
телефон: +381 11 308 26 73
e-mail: info@tuzilastvorz.org.yu
Кабинет Тужиоца за ратне злочине
факс: +381 11 308 27 82
e-mail: office@tuzilastvorz.org.yu
Internet sajt:
www.tuzilastvorz.org.yu
Ukoliko Tuzilastvo za ratne zlocine Republike Srbije i Ministarstvo Pravde Republike Srbije ne budu reagovali po tim izjavama ili nam ne omoguci i ne uputi nas kako da iste legalno i damo onda cemo ih ovdje javno objavljivati na sramotu i Republike Srbije i Hrvatske.
Prilazemo Vam i kopiju pisma koje smo uputili Ministarstvu Pravde Republike Srbije, tacnije Ministru Stojkovicu sa molbom da nas poveze sa Specijalnim tuzilastvom za ratne zlocine u Srbiji.
Krajinaforce 30.10.2006
Date: Mon, 30 Oct 2006 22:59:18 +1100 (EST)
From: krajinaforce@yahoo.com
Subject: U vezi ratnih zlocina
To: kabinet@mpravde.sr.gov.yu
Naime posto je potpisan sporazum izmedju Srbije i Hrvatske o procesuiranju ratnih zlocinaca mislim da je vreme da doskocimo hrvatskim podvalama i da ih izvedemo na cistac te da dokazemo njihove genocidne namjere i zlocine nad Srbima od 1991 pa na ovamo.
Naime, do sada mi krajisnici nismo imali kome da se pozalimo na zlocine pocinjene na nama niti je postojala ustanova koja je mogla procesuirati ili raditi istrazne radnje vezane za zlocine nad nama. Sada kada je uspostavljena saradnja tuzilastava Hrvatske i Srbije napokon nam se ukazala prilika da pokrenemo istrage i procese protiv onih koji su cinili zlocine nad nama.
Posto treba da krenu procesuiranja mi krajisnici ne treba da sjedimo skrstenih ruku i cekamo da budemo predstavljeni kao zlocinci a hrvatska kao zrtva.
Naime, mi treba sada da prikupljamo izjave nasih ljudi koji su svojim ocima gledali kako hrvatska vojska i policija ubija srpske zarobljene vojnike i civile i da trazimo da oni budu izvedeni pred lice pravde.
Istrazne radnje i krivicne postupke treba da zapocne Specijalno tuzilastvo za ratne zlocine u Beogradu jer se Specijalni sud za ratne zlocine u Srbiji proglasio nadleznim za sve zlocine podcinjene na teritoriji bivse SFRJ i to je razlog sto Vas molimo da nas povezete sa tom ustanovom.
Ta ustanova danas mora i moze biti polazna tacka osnov za progon hrvatskih ratnih zlocinaca a ne samo za procesuiranje Krajisnika za navodne zlocine na osnovu najvecim dijelom izmisljenih hrvatskih optuznica.
Navescemo Vam samo par primjera pocinjenog hrvatskog zlocina koji do dana danasnjeg niko nije istrazio niti uzeo izjave ocevidaca.
U dalmatinskom selu Vrlici je streljano dvoje zaroblejnih srpskih vojnika na putu za Knin i to Rajko Krickovic na Polaci a Radisa kod Sarenih jezera kod Buskupoije na raskrsnici puteva Vrlika - Biskupija. Postoje danas preziveli svjedoci koji su to gledali svojim ocima a vise njih je bilo i osudjeno kao ratni zlocinaci u presudi "Peruckoj grupi". Do danas ih niko o tom zlocinu nije pitao niti su kome dali bilo kakvu izjavu.
Iz Vrlike iz Cetine je ubijen Vranjes Dragisi zvani Dadonja rodjen 19.12.1962 koji je autobusom krenuo iz Beograda za Knin i nikada nije stigao u Knin nakon duze vremena posle nekoliko meseci je iskopan iz groblja u Sibeniku i predat rodbini da bude sahranjen u Cetini. Zna se da je uhapsen u Slavoniji a kako je dospeo u Sibenik i ko je za to odgovoran se jos uvjek nezna.
Mi koji volimo Krajinu moramo se sjecati tih ljudi i ne dozvoliti da njihovi dzelati slobodno i mirno setaju.
Sem toga svi znamo da dvoje staraca Cvitu i Djoku Macevica iz Civljana nisu ubili Srbi Jovan Bilic i Srecko Dragic koje je u toj istoj presudi osudio sud u Hrvatskoj nego se jedna grupa hrvatskih vojnika spustila u Dragice sa Svilaje i to uradila. Da bi apsurd bio veci sa Jovanom Bilicem u zatvoru je bio i bivsi kapetan JNA koji je presao u HV i on je predvodio tu grupu ubica i to je pricao Jovanu Bilicu u zatvoru jer je i sam bio osudjen zbog nekih djela da je taj zlocin uradio neki idiot iz Kastela koji danas zivi u Americi.
Igrom slucaja nama se javila osoba koja je upoznala konobara iz Kastela u to vreme koji je radio u Kastelama u kaficu a rodom je iz Sarajeva i koji je posluzujuci drustvo cuo jednog kako se hvali kako je bas on ubio dvoje staraca u Civljanima.
To su dve bitne podudarnosti.
S obzirom da taj ubica danas zivi i radi u Americi podizanjem prasine oko toga slucaja mislim da ni amerikanci nebi bili ravnodusni da im se dvostruki ubica ratni zlocinac sa Balkana slobodno i mirno seta Amerikom itd
Neistrazenih hrvatskih zlocina nad Krajiskim narodom kao sto su ovi gore navedeni ima na stotine.
Takodje treba da prikupimo podatke o svima koji su mucili i tukli nase zatvorenike po zarobljavanju. S obzirom da se Hrvati pozivaju u svojim presudama ne na subjektivnu nego na objektivnu krivicu to isto tako mozemo i moramo da iskoristimo i mi tako da i mi njih gonimo po komandnoj odgovornosti i da objektivnim procesuiranjem i dokazivanjem takvih hrvatskih zlocina nad Srbima Hrvatsku istjeramo na stub srama i pokazemo da oni nisu zrtve nego jedna genocidna tvorevina i nista vise nastala na krvi i pepelu ubijenih i prognanih Krajisnika.
Ako se mi Krajisnici budemo pojavljivali pred Specijanim tuzilastvom kao jedinke necemo uraditi nista ali kao grupa mozemo mnogo.
Zelio bih da Vam napomenem da o gore navedenom streljanju dvojice Srpskih vojnika niko u Srbiji od ovih svjedoka do danas nije uzeo nijednu izjavu.
Zasto Vam sve ovo pisemo?
Mi sa sajta krajinaforce.com imamo mnogo kontakata sa nasim ljudima iz Krajine i namjeravamo da ih pozovemo sto preko sajta sto preko mailova da se krene u prikupljanje izjava u vezi takvih i slicnih slucajeva i da ih prosljedjujemo Specijalnom tuzilastvu za ratne zlocine u Srbiji da pokrene istrazne i krivicne radnje protiv tih ljudi i zato Vas molimo da nam objasnite kakav je proces za legalno davanje izjava od strane svjedoka i ocevidaca o pocinjenim hrvatskim zlocinima, na koje postanske iemail adrese se mogu te izjave slati i da nas povezete sa Specijalnim tuzilastvom za ratne zlocine.
Unapred zahvalani u ocekivanju Vaseg odgovora,
urednistvo sajta www.krajinaforce.com
Poruka editovana 04.11.2006 da se ubace kontakt informacije Tuzilastva za ratne zlocine Republike Srbije