Ljiljana Lika Report post Posted July 25, 2007 Слажем се да би љепо било, ако си у могућности да нам у том виду предочиш пјесме И још...:док сам читала пјесму...не могу ријечима исказати како сам се осјећала!!! Миллане...мало би било да ти упутим ријечи хвале! Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted July 25, 2007 Seæam se da je devedestpeta bilaDevojka me prvi put poljubilaTaj poljubac je meni I danas na usnamaSamo nema viœe te ljubavi medju namaOtiœla je u koloni,toga tužnog letaE,to mi je teško,to mi mnogo smetaGledao sam kako ide,nikad je ne videh višePustio sam suzu,I srce je prestalo da dišeViknuo sam za njom,I èula me nijeA voleo sam je mnogo šta da se krijeGledao sam je I dalje,dok su granate padaleAli njene mile oèi,ni tada me nisu pogledalePoèeo sam da je gubim,iza brda zadjeDa me pogodi metak,bilo bi mi radjeSa njom se moj nesreæni život srušiNiko se posle nje,ne približi mojoj dušiU mislima mi uvek,ta devojka iz KninaSamo da znate kako je bila divna I finaI posle sam èuo,za drugog se udadeNeki novi život poèeše da gradePosle nekoliko godina,dobila je I sinaA meni je I dalje u srcu devojka iz KninaI skoro sam èuo da se Milan zoveDa je seæa na mene sve godine ove Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted August 8, 2007 Мислимо на тебе Милане брате и надам се да се дјевојка и ти љепо проводите на мору! Quote Share this post Link to post
perobp Report post Posted August 8, 2007 uh ,kako ova pesma pogadja Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted August 8, 2007 Дивна је...дирљива јааако! Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted August 11, 2007 Evo danas sam stigao sa mora,i lepo je bilo...Samo da vam se javim,pa cemo se dopisivati narednih dana...Hvala puno na lepim recima,i tebi Ljilijo,i tebi brate Pero,i svima ostalima...Pesma je inace biografska,ispricao mi je jedan drug,pa sam je pretocio u pesmu,ali nisam uspeo toliko dobro da je ispisem kao sto mi je ispricana...Pozdrav Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted August 12, 2007 :razz Одлично!Осјећа се да је догађај који си описао пјесмом некада проживљен...Увјек сам се питала шта је то међу људима што спречава радост... :cry Да ли је је заиста тачно оно Милане, знаш на шта мислим, да се најљепше ствари могу добити само по цјену највећег бола... Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted August 12, 2007 To je tacno sto si rekla...ali je takodje istina da tek kada nesto izgubis,shvatis koliko ti to nedostaje!!!Izgleda da si pod pogresnim znakom rodjena,znajuci te toliko koliko te poznajem,rekao bih da si rak!!! Vrlo si iskrena,romanticna,odana,verna...Moracemo se dogovoriti oko zajednicke pesme,mislim da bi to bila pesma nad pesmama... Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted August 12, 2007 Наравно Миллане...не могу ти описати како се радујем зБог тога :biggrin И, занимљиву си причу покренуо.. Једном приликом ћемо нешто више о томе...Нешто ћу ти послати... Quote Share this post Link to post
SrboPeuljanac Report post Posted August 12, 2007 Teska ti ova zadnja pjesma, buraz...teska a tako istinita...izgleda da su mnogi imali poneku djevojku iz Knina tije dana...Kako vele Preldzije:Sacuvah se od dusmanaumirem od tvojih rana... :confused Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted August 13, 2007 ...Taj poljubac je meni I danas na usnamaSamo nema viœe te ljubavi medju nama...Gledao sam kako ide,nikad je ne videh višePustio sam suzu,I srce je prestalo da dišeViknuo sam za njom,I èula me nijeA voleo sam je mnogo šta da se krije...Sa njom se moj nesreæni život srušiNiko se posle nje,ne približi mojoj duši...I posle sam èuo,za drugog se udadeNeki novi život poèeše da gradePosle nekoliko godina,dobila je I sinaA meni je I dalje u srcu devojka iz KninaI skoro sam èuo da se Milan zoveDa je seæa na mene sve godine oveАко се икада родиш сине,мораш личити на њега,да док те гледам сине,лако се сетим свега...Да имаш очи његове боје-те очи сине ранише срце мајке твоје...Kао он ћеш се звати, то име ће ти мајка дати...кад њега будем хтела-тебе ћу сине звати... Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted August 13, 2007 To mi je pricao jedan dobar drug,i zaista se,sasvim slucajno,taj njegov drug zove Milan...To je neki moj doprinos toj tuznoj prici,znam da ce jos koga pogoditi...ali sta da se radi...zivot ide dalje.Samo bih rekao svima,da neko ne kritikuje tu devojku,jer nije ona kriva,nesto drugo je krivo...U pravu si za Preldzije,i tu pesmu,ali ima i ona od Srpske Tromedje,koja glasi"Otisla je kao malo dete u koloni devedesetpete..."Bice pesama i lepih,i veselih...kada budem imao takvu inspiraciju...Odgovor ti je zaista lep...U vezi pesme,posalji mi na privatan mail,neku temu,pricu,ili sta slicno...Ostatak ti saljem na private messages Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted August 16, 2007 Knine mili,sto mi dolazis u snoveNe mogu ti doci ni godine oveSvakog jutra ,meni suza iz oka kreneJer jos jedan dan prodje,a tamo nema meneDodjem s posla,jedva cekam leciI san mi moju napacenu dusu zaleciGledam Knin,i tvrdjava kako gordo stojiAl otisao ja sam,jer sudbinu sada djavo krojiSa nama je Bog,a sa njima djavo I oni ce s njim u pakao pravoSvaka nasa zrtva mucenici su novog dobaNe smemo ih zaboraviti sve do grobaBice svi upisani pod crvenim slovomDa ih pamtimo i ovencamo slavomKrajina je Srpska,nek se to znaProbudice se i ona iz snaA kada se probudi, taj dan doci moranece vise biti plakanja kada svane zora Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted August 29, 2007 Jedan Bog na nebu,a na zemlji CarIz Rusije onaj,to nam je Boga darBog nam je visoko,ali Car daleko nijeKad nam zatreba doci ce,pre ili kasnijeKad se molis Srbine,I Rusiju nemoj zaboravitiJer bez Bozije pomoci,necemo se oporavitiDa obnovimo Carstvo staro,Vizantiju novuCarigrad neka nasom prestonicom zovuProstirace se ona od Krajine do VladivostokaTamo od zapada,pa do krajnjeg istokaSve narode pravoslavne,kao decu cuvajuDok smo zajedno zli vetrovi nece da duvajuU Boga ,I Ruskog Cara,nastavimo da se molimoDa nas s njim rastave,to ne smemo da dozvolimoDace bog,da se pojavi naslednik RomanovaTo ce biti velika sreca I zelja SrbinovaNek pozivi Bog,I Putina VladimiraBez njega nece biti na svetu miraDok se Car ne pojavi,ne dirajmo PutinaJer na svetu nema vece ljudske velicine Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted August 31, 2007 ДИВНА ПЈЕСМА МИКИ!!!Ај мис ју! :wink: Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted August 31, 2007 Hvala najlepse...You miss me,too...Next year in Knin Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted September 1, 2007 Разумијемо се!!!Ускоро стиже пјесма... Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted September 9, 2007 Dusmani su ostali,s one strane DrineA ja sam u Srbiji,daleko od tebe KnineDusmani su ostali,i djavo je s njimaA ja sam u Srbiji,ovde medju svojimaDusmani su ostali,da krvav pir praveA ja sam u Srbiji,ovde pokraj SaveDusmani su ostali,niceg tamo nema viseO zlocinima tek ce istorija da piseDusmani su ostali,i svi neprijateljiA ja sam u Srbiji,gde i moji roditeljiDusmani su ostali,ali nece dugoU Srbiji ja pevam,oj Krajino moja tugoDusmani su ostali,i sad neki bezeIako sam u Srbiji,za tamo me nesto vezeDusmani su ostali ali mojih nema ljudiIz Srbije ne idite niste valjda ludiDusmani su ostali,al se njihov blizi krajA ja sam u Srbiji,svake noci sanjam zavicajOstali su dusmani,samo moje Krajine nemaProbudice se i ona prestace da drema... Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted September 10, 2007 Не тугуј ми душе моје Брате,ти што сасвим несебично живиш!ЈЕСТЕ свијета земља завичајна,тамо гдје су закопани преци,тамо гдје су преци издисали-ту је ваздух нама најчистији...али, памти брате у Даљини:сви смо свијета овог само гости!Јеном ћемо Завичају доћибраћа, сестре, и мртви и живи...јер ми ми смо му гости-домаћини!!!Знам да гријешим, ал' нек' Бог ми простишто још памтим дјела душманова... Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted September 30, 2007 Sve me seti na tebe,Knine miliDok smo srecni u zavicaju biliDa se vratim ja pomislim cestoI ugledam svoje rodno mestoTi si meni,I otac I matiMili boze u zavicaj me vratiDa te vidim s tvrdjave,ko na dlanuAko Bog da,ici ce sve po planuKnine grade,prelepo ti imeSvud po svetu ponosim se njimeSvakog dana,kada svane zora belaJa pomislim da ustajem kraj rodnoga selaNa prozore gladam,ravnica me ubijaNema moje Dinare,ni Sunca sto sijaNocu mi je lakse,jer te dusa sanjaI u snu se pred lepotom,moje telo klanjaVeruj te mi nije lako izbeglica bitiDa se u zavicaj ne sme ici,vec se mora kritiDa mi je samo cuti,pesmu moje Krke I ZrmanjeOdmah bi se moje popravilo stanjeDa mi je videti Dinaru,doci do VelebitaNikad vise ne bi moja dusa pozelela da skitaOvde je sve lazno,samo jedana je na svetu istinaDa se vratim zavicaju,kraj Dinarskih planina Quote Share this post Link to post
Ljiljana Lika Report post Posted October 1, 2007 Као увјек...суза сузу стиже...а срце ојача-послије твоје пјесме!!! Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted October 5, 2007 Pitaju me vrlo cesto,odakle sam,ko samJa im kazem Krajisnik bez adrese,eto ko samZatim mene pitaju,gde je Krajina sadaJa im kazem u srcu,isto gde I nekadaOni misle da se salim,kad im tako odgovaramJa im kazem ozbiljan sam,nimalo se ne pretvaramU licnoj mi karti pise,zemlje koje nemaI svima kazem nije zaspala,to Krajina samo dremaKrajisnik bez Krajine,ko pcela bez cvetaNerazdvojni su jedno od drugog,ko majka od detetaA u licnoj karti,I slika mi pozutelaBuran zivot sam imao,sudbina je tako htela Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted October 9, 2007 Dok je Srba i Srbije,i radikala biceNa mitingu jednom opet Toma kliceRadikali bice tamo gde se bori i gineI zivot dace za tebe,brate SrbineSvi Srbi sveta,samo jednu imaju zeljuDa se stave pod komandu vojvodi SeseljuBice Srbija od Vojvodine do MakedonijeOd Negotina,pa sve do Like,Korduna i BanijeNa izborima radikali na mestu su prvomJer sudbina je tako htela da vladaju Srpstvom Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted October 17, 2007 Svog ranog detinjstva.i danas se setim radoU Krajini kad sam bio,I cuvao svoje stadoDok samo tamo bio,za nevolje nisam znaoCobancici svojoj dragoj,poljubce sam lepe slaoIspruzio sam ruku,poljibac sam sa dlana poslaoVetar ga je direktno,u njeno milo srce slaoDanju sam je gledao,a sanjao nocuSrce mi je reklo,samo nju hocuOno za drugu nije znalo,zelelo je nju samoPa se cesto I sad setim,dok sam bio tamoLjubili se na livadi,to su sretni dani biliLjubili se na travi,I na ovce nismo paziliTada sam joj dao frulu I jedno lepo pismoObecavali se jedno drugom,ali pogresili smoNema vise toga stada,ni devojke mladeOtisla je da zivi gde su dvorci I palateNije vise ona ista,moja ljubav prvaOna je sad u svili,a ja secem drvaJa prolazim ulicom,ona na balkonu sediJa je poznadoh,I viknu,ali nista ne vrediSuza mi je potekla,kad me nije culaA u ruci joj vidim,cini mi se da je frulaTo je ona ista,sto joj dadoh kraj ovacaBila je siromasna a sada je puna novaca Quote Share this post Link to post
milllan Report post Posted October 27, 2007 evo malo da razveselimo ljude na sajtu...Jedna smijesna pijesma...Ljubila me jedna mala, a ne znam ni kojaI to neka tudja,znao bi da je mojaLjubila je lepo,I nisam joj rec rek̀̀̀oU sebi sam pomislio,samo napred sekoUhvatih je za grudi,a grudi k̀o testoMalo sam ih zamesio,pa onda prestoPocela je da uzdise,a tek sam poceoKrenuo sam na jabuku,I nju sam naceoGricko sam joj grudi,ko grisine slaneA zdravlje mi lose,hoce srce da staneLjudi moji,sta me ovo snadjeZnam da mi nikad nije bilo sladjeKrenuo sam zatim dole,u pozu sestdevetNe znam dal je neko probo,al veliki je teretPocelo je pivo da deluje,a I lanjska lozaAl mala je nezasita,hoce jos pozaPozdrav svima...Bice jos pesama... Quote Share this post Link to post