SADRZAJ
 
 
  
Diskusije
  
Vijesti
   
Dokumenti
   
Filmovi
  
Spiskovi
  
Slike
   
Drugi o KF
   
O nama
   
Linkovi
   
Kontakt
   
Glavna
 

Pretrazi Krajinaforce:


 
 ZLOCINI HRVATSKE
 


 
  Prijavite zlocine
  
Cinjenice
 
 Oluja
   Bljesak
   Medacki Dzep
 
 Miljevacki Plato
 
 Jasenovac
 
 Kako je unistena Krajina
 
 Zlocini Hrv. vojske i policije
 
 Zlocini u "Oluji", svjedoci

    KORISNO
 

   Domace ustanove
 
 International Organizations
   
Humanitarno-pravna pomoc
   
Kako do penzije u Hrvatskoj
    Promocije knjiga
   
Konvertor cirilice u latinicu


  


   "OLUJA" - ZLOCIN KOJI JOS TRAJE
 
"Oluja" - udruzeni zlocinacki poduhvat


Stvari koje treba znati
Ideja genocida
Pokolj Srba moze da pocne
Naredba o povlacenju
"Postivanje" ljudskih prava
Ubijanja i klanja
Rusenja i paljenja
Svi peru ruke
Izvjestaj UN-a
Zlocini ne prestaju
Novine pisu
Kuda dalje
Izjave svjedoka
Da se ne zaboravi
Zivot izbjeglica
Nestali
Zivot u izbjeglickom kampu
Stanarska prava
Reakcije
Transkript: "Oluja nad Krajinom"
"Brijunski transkripti"
1995 - 2005


 

Oluja nad Krajinom

Na području sektora "jug", u vreme trajanja hrvatske zlocinacke akcije "Oluje", te prvih 100 dana nakon nje, ubijeno je najmanje 410 civila, zapaljeno preko 20.000 kuća, dok su ostale opljačkane i devastirane (Izveštaj Hrvatskog helsinškog odbora,1999.). Film "Oluja nad Krajinom" produkcijske kuce "Factum" govori o toj zlocinackoj akciji Hrvatske vojske. Izjava ministra Čačića u Saboru, o spaljivanju srpskih kuća na području ''Krajine'' neposredno nakon akcije Oluja, izazvala je burnu reakciju među članovima HDZ-a. Ovaj film rekonstruira neke događaje Kninu i njegovoj okolini ( u selima Grubor i Varivode ), za vrijeme i neposredno nakon hrvatske zlocinacke akcije Oluje. Kroz priče svjedoka događaja i arhivski materijal brojnih tv ekipa autor rasvijetliti koliko su istinite optužbe međunarodnih faktora i hrvatskih organizacija za ljudska prava o počinjenim zločinima nakon Oluje.

Kovačević se pozabavio problemom srpskog stanovništva i vršenjem genocida nad njim. Naime, scene mrtvih Srba, svjedočenja Srpkinja o masakrima nad srpskim stanovništvom i paljenje srpskih kuća, okosnica su dokumentarca. "Nužno je da svaka strana u ratovima koji su se dogodili na ovim prostorima otvori bolne teme i o njima raspravi unutar sebe...", rekao je Kovačević, dodavši kako je strašno važno da se o zločinima nakon Oluje razgovora baš u Hrvatskoj.

"Oluja nad Krajinom" ima svoj uvod i kraj, identičan je; izlaganje Radomira Čačića u Hrvatskom Saboru, gdje zastupnik Čačić napada bivšu vlast, HDZ, kako je kriva za genocid nad srpskim stanovništvom nakon Oluje na području Kninske krajine.

Franjo Tuđman je na željezničkoj je stanici u Kninu nakon zauzimanja grada glasno i jasno rekao "... neka im je (Srbima) sretan put, nisu stigli ponijeti ni devize, ni svoje prljave gaće". Govor je bio popraćen gromkim pljeskom i odobravanjem ...

Oko 400 ubijenih srpskih civila koji su poslušali tadašnju Vlast i ostali u svojim kućama, oko 20 tisuća spaljenih kuća koje su pripadale srpskim civilima, "rezultati" su djelovanja Hrvatske vojske nakon akcije u avgustu 1995. godine. Kovačević koji je tada radio kao snimatelj stranih TV kuća s kamerom je obišao sela u kojima su spaljene kuće i u kojima su ubijani srpski civili. Iako je za svoj dokumentarac želio imati izjavu generala Ivana Čermaka, tadašnjeg zapovjednika Zbornog mjesta Knin, to mu nije pošlo za rukom jer general je preko svog odvjetnika odbio sudjelovanje u dokumentarcu.

 
Autor filma, Božidar Knežević, poginuo je u navodnoj saobraćajnoj nesreći, zbog otkazivanja kočnica, novembra 2001. godine ukratko nakon prikazivanja filma u Hrvatskoj. 


Pogledajte dokumentarni film "Oluja nad Krajinom"

Film sadrzi scene mrtvih masakriranih osoba.


Film je upakovan kao "rar" arhiva na rapidshare serveru - da bi vidjeli film morate skinuti sve djelove filma koji zelite pogledati, sacuvati ih u istom folderu i onda ih otpakovati  koristeci program "WinRAR".

Lozinka za otpakivanje "rar" fajlova je: krajinaforce.com

Preuzmite film:


 


  
AKTUALNO
 


 
 FILMOVI
 

   Pad Krajine
   Jedinica
  
Na Drini grobnica
  
Mucenici - Lora
  
Rat koji se mogao izbjeci
  
Oluja nad Krajinom
  
Proboj Koridora
  
Istina
  
Republika Srpska Krajina ...

   I jos mnogi
drugi
 
 

 

 


 
 ZASTITA
 

   NOD32 - antivirus
   ZoneAlarm - firewall

 
 Ad-Aware - spyware cistac
   Firefox
- internet browser 

 

 

Copyright © Krajinaforce - All Rights Reserved.  Best viewed using 1024x768 or higher resolution. Designed by dj-zombi